درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   پنجشنبه، 13 اردیبهشت 1403 - 01:27   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  منافع ملی، مظلوم ترین مفهوم در کشور
  ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند
  ظریف:تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم با تبعات آن روبه رو نمی‌شویم
  سرودهای ملی ایران، از قاجار و پهلوی تا جمهوری اسلامی
  ویدیو / جاری شدن سیل در شهر مدینه عربستان
  صوت نخستین سرود ملی ایران
  همتی: آقایان گمان می‌کنند با زدن دکمه کنترل نقدینگی، تورم خود به خود کاهش می‌یابد / دولت پایه شاخص تورم را به سال ۱۴۰۰ تغییر داده تا نرخ تورم به ۴۸ تا ۵۰ درصد برسد؛ بر پایه شاخص قبلی یعنی سال ۱۳۹۵، تورم سال گذشته ۵۲ درصد بوده
  بلینکن: توافق امنیتی آمریکا و عربستان برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل در مراحل پایانی است
  واکنش علی ربیعی به «هجمه سنگین» دولت به مرکز پژوهش‌های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  آمریکا ۸۱ جنگنده از رده خارج شوروی را به قیمت هرکدام «کمتر از ۲۰ هزار دلار» از قزاقستان خریده است
  واژگونی اتوبوس در اتوبان قزوین- زنجان ۲۱ مصدوم و یک فوتی برجای گذاشت
  درخواست مشخص ما از زاکانی، شفافیت قرارداد ۲ میلیارد یورویی با چین است / این قرارداد به دست شورا نرسیده / اگر نگرانی ندارید چرا قرارداد را شفاف نمی‌کنید؟ / بحث فنی است، چرا دوگانه انقلابی و غیرانقلابی ایجاد می‌کنید؟ / یک اتاق عملیات روانی به منتقدان زاکانی برچسب می‌زند
  مسکن یک کالای فوق لوکس شده / سالی یک میلیون خانه نیاز داریم، اما دویست هزارتا می‌سازیم؛ پس فقط طبقه توانمند و قدرتمند ریشه گرفته از یک اقتصاد رانتی می‌توانند به راحتی خرید کنند / فکر می‌کنند، چون قیمت مسکن بالا رفته و کسی نمی‌تواند بخرد، قیمت بالاتر نمی‌رود
  نماینده مجلس: پرداخت وام در کشور به کلی تعطیل شده است
  وزیر علوم: نیرو‌های امنیتی ما در بدترین شرایط اجازه ورود به دانشگاه‌ها را ندارند
  تنها کشور دنیا که در تمام خانه‌هایش لوله‌کشی گاز دارد ایران است؛ اما مردم خبر ندارند!
  تکمیل طرح قطار پرسرعت تهران ــ قم ــ اصفهان تا پایان دولت؟
  تصاویر و گزارش پروژه راه آهن سریع السیر اصفهان _ تهران
  تماشا کنید: دولت سیزدهم یا دولت شعار؟ / سکوت اصولگرایان همیشه منتقد در قبال رئیسی
  تماشا کنید: سقوط پروژه هواپیماسازی رئیسی
  بلیت هواپیما تبدیل به یک پدیده لوکس شده / فرودگاه خیلی از کشور‌ها از جمله عربستان اجازه ورود هواپیمای بالای ۱۵ تا ۲۰ سال را نمی‌دهد؛ عمر ناوگان ایران ۲۶ سال است
  بسیاری از کشور‌های آفریقایی مجبورند به قطعنامه‌های سازمان ملل پایبند باشند، بنابراین در شرایط تحریمی نمی‌توانند با ایران همکاری داشته باشند / ترکیه، هند، برزیل و ژاپن خیلی از ما در آفریقا جلوتر هستند / ترکیه ۲۰ سال بعد از ما به آفریقا رفت؛ اکنون ۴۰ پایتخت آفریقایی به ترکیه پرواز دارند، اما ایران یک خط هوایی یا بانک هم در آنجا ندارد
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  پزشکیان: بزرگان ما وقتی مریض می‌شوند سریع به اروپا می‌روند؛ چرا برای اقتصاد بیمار به سراغ اروپا نمی‌روید؟
  ویدیو / تصادف اتوبوس ایرانی در ارمنستان با ۵ کشته و ۹ زخمی
  تل‌آویو: در صورت دستیابی به توافق تبادل اسرا، عملیات رفح را به تعویق می‌اندازیم
  زیان ۲۰ ساله کشور از عدم ساخت پتروشیمی ارگ/فیلم
  خورشید، تنها راه نجات برای تأمین برق تابستان ۱۴۰۳
  خبرگزاری تسنیم: تصمیم به تعطیلی پنجشنبه یعنی تنها کشوری در جهان خواهیم شد که این روز را تعطیل کرده / احتمالاً این موضوع، مراودات مالی و اقتصادی ایران با دنیا را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 47507صفحه نخست » اخبار رسانه هایکشنبه، 21 شهریور 1400 - 07:06
این یک تحلیل است تحلیل های متفاوتی هم وجود دارد
انتخابات آینده عراق چه تفاوتی با انتخابات قبلی دارد؟ آیا باعث تغییر نقشه سیاسی می شود؟
  
پیام نفت:

 گزارش الجزیره

 
 
انتخابات آینده عراق چه تفاوتی با انتخابات قبلی دارد؟ آیا باعث تغییر نقشه سیاسی می شود؟

شفقنا-عراق برای پنجمین تجربه انتخاباتی خود از سال ۲۰۰۵ میلادی تاکنون آماده می شود؛ انتخاباتی که این بار از اهمیت ویژه ای برخورد است زیرا زودهنگام است و پس از اعتراضات گسترده ای صورت می گیرد که اکتبر ۲۰۱۹ میلادی به هدف اصلاح اوضاع درگرفت.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از الجزیره، کمیساریای عالی انتخابات عراق اعلام کرده است که در این انتخابات- که دهم اکتبر ۲۰۲۱(۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار خواهد شد- ۲۱ ائتلاف سیاسی به رقابت می پردازند. تعداد احزاب شرکت کننده در این انتخابات نیز به ۱۶۷ حزب می رسد که  ۵۸ حزب در چارچوب این ائتلاف ها هستند و  ۳ هزار و ۲۴۹ نامزد از جمله ۹۵۱ زن با یکدیگر به رقابت می پردازند.

انتخابات آینده عراق چه تفاوتی با انتخابات قبلی دارد؟ آیا باعث تغییر نقشه سیاسی می شود؟
الزامیلی نماینده ائتلاف فتح معتقد است که هیچ برنامه انتخاباتی متمایزی وجود نخواهد داشت بلکه همان برنامه های قبلی خواهند بود.

چه چیزی انتخابات آینده عراق را از انتخابات قبلی متفاوت می کند؟

تحلیلگران و ناظران بر این باروند که آنچه انتخابات آینده عراق را از انتخابات گذشته متمایز می کند، شرایط، و تغییر و تحولات منطقه و همچنین قانون جدید انتخابات این کشور است که استان ها را به حوزه های انتخاباتی براساس مناطق و شهرها تقسیم کرده است.

«عباس شعیل الزاملی» نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق در این باره می گوید: براساس قانون جدید انتخابات، برندگان بیشتر از قبل نماینده مردم عراق خواهند بودو اعتماد به فرایند سیاسی از طریق این اننتخابات بازخواهد گشت.

الزاملی در گفتگو با شبکه الجزیره بیان می کند: از مهمترین ویژگی های انتخابات آتی، شفافیت و نظارت آن چه در سطح بین المللی و چه در سطح داخلی است و نتایج آن، اعتماد مردم و معترضان به مرحله آتی را به دست خواهد آورد.

وی با اشاره به این احتمال که برنامه های انتخاباتی متفاوت از گذشته نخواهد بود بلکه همان برنامه های قبلی است و فراکسیون ها روی دستاوردهای خود برای جذب آرای رای دهندگان تمرکز می کنند، ابراز می کند: میزان استقبال از این انتخابات مانند انتخابات قبلی، و یا کمتر خواهد بود  و از ۵۰ درصد تجاوز نمی کند.

انتخابات آینده عراق چه تفاوتی با انتخابات قبلی دارد؟ آیا باعث تغییر نقشه سیاسی می شود؟
توران: تغییر در انتخابات به دلیل پیچیدگی های زیاد در صحنه سیاسی اندک خواهد بود.

آیا قانون جدید انتخابات، نقشه سیاسی عراق را تغییر می دهد؟

«حسن توران» رئیس جبهه ترکمن های عراق در پارلمان این کشور در این باره می گوید: مهمترین تغییراتی که در قانون جدید انتخابات ایجاد شده، تقسیم یک استان به بیش از یک حوزه انتخاباتی است  علاوه بر این، براساس قانون جدید، امکان کاندیداتوری فردی در انتخابات وجود دارد؛ به طوری که به دست آوردن کرسی در مجلس صرفا براساس تعداد آرایی است که نامزد به دست می آورد و همانند سابق متکی به آرای لیستی که به آن تعلق دارد، نیست.

توران معتقد است: ایجاد تغییرات در نقشه سیاسی، جزئی و اندک خواهد بود و دلیل آن هم پیچیدگی های زیاد در صحنه سیاسی و تثبیت وضعیت احزاب و تقویت ابزارهای تبلیغاتی آنها و همچنین تجاربی است که آن احزاب در مقایسه با نیروهای تازه اوج گرفته دارند.

وی در ادامه هشدار داد: اصرار فراکسیون های بزرگ بر کارتهای انتخابات قدیمی و شمارش الکترونیکی آرا صرفاً تلاش هایی از جانب آن نیروهای قدیمی برای تصاحب صحنه مجلس بعدی است و تنها می توان با اتخاذ شمارش دستی آرا به همراه شمارش الکترونیکی و اتکا به کارت های به روز شده، جلوی آن را گرفت.

انتخابات آینده عراق چه تفاوتی با انتخابات قبلی دارد؟ آیا باعث تغییر نقشه سیاسی می شود؟
کوجر معتقد است که تغییر نقشه سیاسی دولت عراق در انتخابات آینده تقریباً غیرممکن است

«جمال کوجر» نماینده اتحادیه اسلامی کردستان نیز به نوبه خود می گوید: تغییر نقشه سیاسی دولت آینده تقریبا غیرممکن است زیرا احزاب بزرگ اکنون کنترل صحنه سیاسی را در دست دارند و قانون را مطابق با خواسته های خود اصلاح کرده اند.

وی به الجزیره می گوید: قانون جدید انتخابات نقشه سیاسی را تغییر نمی دهد و تنها مکانیزم انتخاب نامزدها را تغییر خواهد داد و اکثریت برندگان آن، افراد قبایل و بانفوذ در هر یک از حوزه های انتخاباتی خواهند بود. صحنه آینده این است.

کوجراز تلاش هایی برای دور زدن انتخابات و دستکاری آن توسط برخی احزاب سخن می گوید و ادامه می دهد: بیش از ۱۵۴ هزار کارت تکراری کشف و ضبط شده است و کسانی هستند که می خواهند با استفاده از کارتهای معمولی که در انتخابات سابق مورد استفاده قرار می گرفت، تقلب کنند.

کوجی یادآور می شود که نیروهای اکتبر(نیروهای جنبش مردمی) در تهیه قانون جدید انتخاباتی مشارکتی نداشته اند و غیر ممکن است که از آن بهره مند  شوند زیرا آنها در استان های مختلف پخش شده اند و در حوزه های انتخاباتی با هم متحد نیستند. علاوه بر این پول سیاسی و قدرت در دست احزاب بزرگ است و آنها نقشه ای را ترسیم کرده اند که بقای آنها در صحنه را تضمین کند.

انتخابات آینده عراق چه تفاوتی با انتخابات قبلی دارد؟ آیا باعث تغییر نقشه سیاسی می شود؟
جمانه الغلای سخنگوی کمیساریای انتخابات عراق تاکید می کند که این کمیساریا تمام اقدامات را برای اطمینان از موفقیت روند انتخابات انجام داده است

کمیساریای انتخابات چگونه اشتباهات قبلی را جبران می کند؟

انتخابات گذشته با اتهامات عدیده ای در خصوص دست کاری، تقلب و سوزاندن صندوق های آرا روبرو بود؛ موضوعی که عثمان الغانمی وزیر کشور فعلی عراق را واداشت تا بگوید که هرگز اجازه سوزاندن صندوق های رای گیری و یا دستکاری آنها را همانند سابق نخواهند داد.

خانم «جمانه غلای» سخنگوی کمیساریای عالی انتخابات عراق در این باره می گوید: شورای جدید کمیساریای عالی انتخابات، کمیته ای را به منظور بررسی انتخابات قبلی تشکیل داده و هدف آن، شناسایی موارد نقض قانون و تخلفات انتخاباتی و غلبه بر آنها در مرحله کنونی است و اقدامات پیشگیرانه عدیده  دیگری نیز برای تقویت فرایند انتخاباتی، چه از طریق دستگاههای الکترونیکی و کارت های بیومتریک و چه کارت های کوتاه مدت، اتخاذ شده است.

الغلای در گفتگو با الجزیره بر اتخاذ تمامی اقدامات پیشگیرانه در زمینه ایمن سازی مخازن آرای انتخاباتی از طریق هماهنگی با کمیته عالی امنیت انتخابات و همچنین دفاع مدنی این کشور به همراه بازسازی و تعمیر همه مخازن وابسته به کمسیاریای انتخابات تاکید می کند و یادآور می شود که علاوه بر این، سازمان ملل از بیشتر دفاتر استانی و مراکز انتخاباتی از جمله مخازن آرای انتخاباتی بازدید کرده تا از وضعیت آنها اطمینان حاصل کند.

وی در ادامه نگرانی نسبت به دستکاری  و تقلب در انتخابات را اندک ارزیابی کرده، خاطرنشان می کند: دستگاههای جدید همگی ایمن هستند و از استحکام برخوردارند و علاوه براین کارت های بیومتریک هوشمند و کارت های کوتاه مدت، ۷۲ ساعت پس از پایان رای گیری غیرفعال می شوند.

سخنگوی کمیساریای انتخابات عراق یادآور می شود: قانون انتخابات شماره ۹ سال ۲۰۲۰ و بند هشتم احکام کیفری  ماده ۳۱، برای هر کسی که عمدا به نام دیگران رای دهد، مجازات دست کم شش ماه و غرامت نقدی دست کم ۲۵۰ هزار دینار (۱۷۰ دلار) را در نظر گرفته است.

انتخابات آینده عراق چه تفاوتی با انتخابات قبلی دارد؟ آیا باعث تغییر نقشه سیاسی می شود؟
فاضل ابورغیف تحلیلگر عراقی از گماردن حدود ۱۶۰ کارشناس برای ارائه کمک های فنی و نظارت بر انتخابات پرده برداشت

وظایف ناظران در فرایند انتخاباتی چیست؟

«فاضل ابورغیف» تحلیلگر سیاسی عراقی درباره وظایف ناظران انتخاباتی و نقش آنها در حفظ شفافیت انتخابات می گوید: کار ناظران براساس احترام به حاکمیت عراق و عدم دخالت در امور انتخاباتی است و مأموریت اصلی آنها نظارت است نه نگهبانی.

ابورغیف در گفتگو با الجزیره از گماردن حدود ۱۶۰ کارشناس برای ارائه کمک فنی و نظارت بر انتخابات پرده برمی دارد و با اشاره به اینکه ۱۰۰ نفر از آنها سپتامبر جاری وارد عراق می شوند، ادامه می دهد: سازمان ملل تلاش می کند تا ناظران پا به پای فرایند انتخاباتی از ترغیب نسبت به انتخابات گرفته تا برگزاری و پایان آن فعالیت داشته باشند.

این تحلیلگر سیاسی با این احتمال که گزارش های ناظران بین المللی مشروعیت یا عدم مشروعیت نتایج انتخابات را مشخص خواهد کرد، اضافه می کند: دو سوم گزارش های این ناظران باید مثبت باشد اما اگر منفی باشد، سازمان ملل نتایج را نگه می دارد اما آنها را لغو نمی کند مگر اینکه تقلب سیستماتیک رخ داده باشد. مانند آنچه در سال ۲۰۱۸ رخ داد. آنها همچنین میزان مشارکت در انتخابات را بررسی و مسیر آن را مشخص می کنند.

انتخابات آینده عراق چه تفاوتی با انتخابات قبلی دارد؟ آیا باعث تغییر نقشه سیاسی می شود؟
العانی معتقد است که تقلب عملی در انتخابات این بار کمتر خواهد بود

نتایج مورد انتظار و پیامدهای آن روی عرصه سیاسی عراق پس از انتخابات چیست؟

«دکتر ظافر العانی» نماینده ائتلاف نیروهای عراقی معتقد است: حال و هوای منطقه ای و بین المللی ممکن است اکنون به سمت حل و فصل پیش برود و روابط مثبت عراق با محیط پیرامونش می تواند بزرگترین عامل در تغییر سیاست های عراق در جهت آشتی ملی گسترده تر، ادغام بیشتر در جامعه منطقه ای، سرمایه گذاری های بهتر و درجه بالاتری از امنیت باشد.

او در گفتگو با الجزیره پیش بینی می کند که نتایج اعلامی توسط کمیساریای انتخابات مورد قبول واقع شود و معتقد است: این بار به نظر می رسد تقلب عملی کمتر باشد اما فشارهای سیاسی و نقش پول سیاسی بیشتر است.

العانی درباره بازتاب نتایج انتخابات روی صحنه عراق معتقد است که این موضوع به قراردادهای سیاسی پس از انتخابات بستگی دارد که ممکن است مشابه آن چیزی باشد که اخیرا در دولت مصطفی الکاظمی نخست وزیر فعلی رخ داد زیرا اجماع گسترده تر و بزرگتری بر سر دولتی که به همه نزدیک باشد، وجود دارد.

 

  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  هیچ جای جهان مثل ایران نیست که تمامی خانه‌ها گازکشی شده باشند
  پایان قرن نفت و هزاران میلیارد دلار سرمایه ای که کم ارزش می شود
  طرح تبدیل دودکش نیروگاه به خوراک واحد پتروشیمی
  تحلیل مقایسه ای مصرف واقعی انرژی برق در ایران
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  ضرورت تشکیل کمیسیون سه جانبه ایران- ارمنستان و چین
  طراحی برج خنک کننده و کولینگ تاور برای جنوب ایران
  انتقاد وزیر نیرو از صندوق توسعه ملی به دلیل عدم تامین اعتبار پروژه‌های نیروگاهی
  انرژی برق باید جایگزین مصارف گاز در بخش خانگی شود
  سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی از نفت پیشی می‌گیرد
  ممنوعیت رقابت بخش دولتی و شبه دولتی با بخش خصوصی توسط مقام معظم رهبری
  ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می کنند
  ژاپنی‌ها سال ۲۰۲۵ با یک ماهواره، به زمین انرژی خورشیدی منتقل می‌کنند
  اولین هواپیمای دنیا با سوخت سبز آمونیاک سال 2023 به پرواز در می‌آید
  وزارت راه هر چه دارد بفروشد و صرف توسعه شبکه ریلی کند
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند
  ۱۰ کشور دارنده بزرگترین ذخایر نفت جهان
  آمریکا چقدر نفت تولید می‌کند؟
  پنج خسارت تهران از «طرح‌ترافیک»
  مقصران ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران شناسایی و مجازت شوند
  زاکانی:واردات خودروهای عمومی برقی از چین امسال نهایی می‌شود
  هزار قطار چینی در مسیر اروپا؛ سهم ایران از ترانزیت شرق به غرب متحول خواهد شد
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  اولین قطار هیدروژنی جهان در آلمان
  سریع ترین قطارهای جهان | جنون سرعت!
  قیمت نفت به بالای ۹۰ دلار رسید
  راه‌اندازی قطار سریع السیر چینی در این مناطق ایران
  مقایسه کولر آبی و گازی؛ کدام یک انتخاب بهتری است؟
  حسن روحانی: مدام می‌گویند فاز ۱۱ پارس جنوبی را بدون برجام و توتال راه انداختیم؛ ما با توتال قرارداد بستیم که تمام گاز فاز ۱۱ را تزریق می‌کند نه اینکه برداشت کنیم / ما و چین می‌خواستیم نحوه اجرای این تکنولوژی را از توتال یاد بگیریم
  گردشگران ۴۰ میلیارد دلار در عربستان هزینه کردند
  سیاهکلی، نماینده مجلس: خودرو‌های داخلی کم‌ترین استاندارد برای حفظ جان سرنشین در تصادفات را دارند/ همچنان نسخه شفابخش حوزه خودرویی کشور را اجرای قوانین ساماندهی و واردات خودرو می‌دانم
  انقلاب جدید در باتری خودروهای برقی
  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  چه بر سر سیاست بایدن در قبال ایران آمده؟ / واشنگتن دیگر باید با تهران به عنوان یک قدرت هسته‌ای رفتار کند
  گزارش اکونومیست از دو رویدادی که سیاست نفتی دنیا در ۵۰ سال گذشته را شکل داد؛ تحریم نفتی اعراب در ۱۹۷۳ و شوک انقلاب ایران / ۵۰ سال بعد عرضه و تقاضای نفت چگونه خواهد بود؟
  نفت در آستانه بی ارزش شدن
  نگرانی بزرگ شرکت های بزرگ نفت جهان/ آیا نفت در آینده واقعاً بی‌ارزش می شود
  نظم نوین انرژی با پایان «عصر نفت
  پایان زودتر از موعد عصر طلایی نفت نزدیک است
  درآمد صادرات نفت عراق در یک ماه؛ ۹.۵ میلیارد دلار
  درآمد ماهانه ۸.۵ میلیارد دلاری عراق از فروش نفت
  عراق جهت تثبت قیمت نفت، صادرات نفت خام خود را به ۳.۳ میلیون بشکه کاهش می‌دهد
  روسیه اجازه برداشت از میدان گاز سردار جنگل را به ایران نمی‌دهد
  روسیه مانع صادرات گاز ایران است؟
  طرح تبدیل دودکش نیروگاه به خوراک واحد پتروشیمی
  کویت از عمان برق می‌خرد
  فریدون مجلسی: با بازگشت ترامپ حتی نمی توانیم با تخفیف نفت بفروشیم
  افزایش واردات ال ان جی از روسیه به اتحادیه اروپا
  توهم ایران ال ان جی با روسیه
  ۷ سال بلاتکلیفی طرح ایران ال ان جی
  ساخت تنها پروژه LNG ایران ناگهان تعلیق شد
  اعلام آمادگی شرکت‌های اروپایی برای ورود به پروژه ایران LNG
  چرا ال‌ان‌جی در ایران پا نگرفت؟
  عدم تکمیل پروژه ایران LNG و ضرر سالیانه ۵ میلیارد دلاری
  آرامکو، غول نفتی عربستان، می‌گوید سود سالانه‌اش به ۱۲۱ میلیارد دلار کاهش یافته است
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار