درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   چهارشنبه، 26 اردیبهشت 1403 - 11:17   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  گرگ های سیبری چطور از خاک ایران رانده شدند؟
  محمد مهاجری: دولت سیزدهم از زمان هوخشتره تا امروز ضعیف‌ترین دولت تاریخ ایران است / آواربرداری اقتصادی بعد از دولت رئیسی کار حضرت فیل است
  نظم بین‌المللی لیبرال در حال فروپاشی است؟! / گزارش اکونومیست را بخوانید
  نامه شورا کیفرخواستی علیه نهاد ریاست‌جمهوری بود/منتخب مستقیم ملت در حد یک شهروند هم آزادی بیان ندارد/شورا مرا به تعجیل در اجرای برجام متهم کرده/به اتهاماتی چون عدم التزام به قانون اساسی و فقدان دانش و بینش سیاسی متهم شده ام/رؤسای‌جمهور آینده بدانند دیگر حتی آنان آزادی سیاسی ندارند/می‌دانم که علت حساسیت برای حضور برخی از منتخبان تأثیرگذار در مجلس خبرگان به ویژه در این دوره چیست
  قرارداد داخلی نمایشی در بزرگ‌ترین میدان نفتی مشترک/ تیم متولی توسعه آزادگان، توانمند نیست
  فیلم/توضیحات رائفی‌پور درباره تهمت پولشویی و انتشار اسناد مالی و خصوصی مردم
  تماشا کنید: بازرانی در پی سوغاتی تهران! / رئیس اقلیم کردستان عراق از ایران چه می‌خواهد؟
  ظریف: آیا جهان بدون برجام جای بهتری شد؟
  رانندگی در مسیری خطرناک "تودار ـ گردنه خروسه"/ چرا مردم از جاده جدید به مریوان نمی‌روند؟
  پتانسیل انرژی خورشیدی و ارزیابی عملکرد نیروگاه‌های متمرکز خورشیدی در مناطق مختلف ایران
  استقبال از خودروهای برقی و کاهش تقاضای جهانی بنزین
  اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید
  واردات اتوبوس بین شهری کارکرده با عمر کمتر از ۵ سال آزاد شد
  ۶۲ کشته و ۱۳۱۷ مصدوم در تصادفات هفته دوم اردیبهشت در کشور
  میدان‌های نفتی عراق
  ضرغامی: ۲ سال است که شعار من شده «اصلاح‌طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا»
  فوت ۱۶۹ نفر در حوادث ترافیکی و غیرترافیکی هفته گذشته
  پندی از کاهش زمان سیر بارهای ترانزیت سرخس به بندرعباس
  برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟​
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  امیدوار نباشیم؛ فرودگام امام هاب هوانوردی منطقه نمی شود
  جریمه ۵۴۰۰۰۰ خودرویی که بر روی خط عابر پیاده توقف داشتند
  ضرورت احداث راه‌آهن به سمت معدن سونگون
  تغییر مسیر عجیب اردغان به سمت ارمنستان/عادی سازی روابط ترکیه و ایروان
  تماشا کنید: هجوم غول‌ها به هند
  معاون شهرداری تهران: قرارداد خرید دوربین‌های کنترل ترافیک از چینی‌ها انجام شده / در مورد قرارداد خودروی چینی برقی که شهرداری منعقد کرده باید بگویم که با کیفیت‌ترین خودرو بعد از تسلا را انتخاب کرده‌ایم
  تماشا کنید: هیس! این کریدور جدید هم ایران را دور زد/ گزارش «انتخاب» از کریدور «جاده توسعه» عراق، بندر فاو و معنای آن برای تهران
  چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 47396صفحه نخست » اخبار رسانه هایکشنبه، 24 مرداد 1400 - 14:44
انرژی خورشیدی ، ثروت پایدار خوزستان
  
پیام نفت:

درخشش خورشید خوزستان ، گنجینه ای از ثروت پایدار و تجدید پذیر است ، گنجی که در پس ابرهای کم توجهی پنهان شده است .

 

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ؛ این روز‌ها که خاموشی ها‌ی کلافه کننده، موهبتی به نام برق را برای ما یادآور شد و شروع فصل تابستان با افزایش بار ۲۰ هزار مگاواتی به شبکه برق سراسری نیاز به توسعه تولید را به ما گوشزد کرد به دنبال ارائه راهکاری موثر برای رفع محدودیت‌های انرژی هستیم.خورشید، گنجینه‌ی پایدار انرژی خوزستان


با مطالعه شاخص‌های مصرف انرژی در ایران و متوسط جهانی متوجه می‌شویم که در بازه زمانی ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۷ رشد شدت مصرف انرژی (شاخص کارایی انرژی در کشور) در ایران بیش از ۵۰ درصد رشد داشته است، بالا بودن شدت مصرف انرژی در ایران بیانگر ۴۰ درصد مصرف بیشتر انرژی از میانگین جهانی برای تولید کالا و خدمات مشابه است.


در مطالعه طرح جامع انرژی کشور نیاز به ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار مگاوات در افق ۱۴۲۰ دیده شده است و اقدامات موثر در رفع محدودیت انرژی در چهار راهکار خلاصه شد، بهینه سازی مصرف، توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای، توسعه تجدید پذیر‌ها و واردات انرژی
ازبین راهکار‌های ارائه شده با نگاهی به روند‌های جهانی توسعه آن چه در بلند مدت می‌تواند مارا به انرژی ارزان و پاک برساند روی آوردن به توسعه برق خورشیدی در ایران است.

انرژی خورشیدی منحصر به فردترین منبع انرژی تجدید پذیر در جهان است و منبع اصلی تمامی انرژی‌های موجود در زمین به شمار می‌آید. این انرژی به صورت مستقیم و غیرمستقیم می‌تواند به اشکال دیگر انرژی تبدیل شود.خورشید، گنجینه‌ی پایدار انرژی خوزستان

با توجه به محدود بودن منابع سوخت فسیلی و مشکلات ناشی از احتراق این سوخت‌ها مانند آلودگی روز افزون هوا، استفاده از فناوری‌های خورشیدی مورد توجه بسیاری از کشور‌ها قرار گرفته و در حال حاضر کشور‌های زیادی وجود دارند که به دنبال استفاده از نور خورشید به طرق مختلف هستند تا از آن به عنوان مثال برق تولید کنند.


نتایج مطالعات طرح جامع انرژی با توجه به محدودیت تامین سوخت نیروگاهی متناسب با هزینه تولید و تنش‌های آبی نیروگاه‌های برقابی و کاهش ۴۰ درصدی آورد آب در پشت سدها، لزوم توسعه هر چه بیشتر نیروگاه‌های تجدید پذیر به ویژه خورشیدی را نشان داده است.


با نگاهی به روند جهانی توسعه انرژی‌های تجدید پذیر در دنیا بیش از ۲۰ درصد تقریبا ً (۵۰۰ گیگا وات) نیروگاه‌های خورشیدی در جهان نصب شده که رشد ۱۲ برابری توسعه را نشان می‌دهد.


همچنین با مقایسه هزینه همتراز شده نیروگاه‌های مختلف جهان در سال ۲۰۲۰ متوجه می‌شویم در شرایط کنونی ارزان‌ترین تکنولوژی تولید انرژی الکتریکی سیستم‌های خورشیدی است.

در حال حاضر درایران سیستم‌های توان خورشیدی در مرحله غیر رقابتی قرار دارد و به اهداف خود در برنامه توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر یعنی رسیدن به عدد ۴۰۰۰ مگاوات، نرسیده است و از میزان هدف قانونی (۵ درصد ظرفیت نیروگاهی در برنامه ششم توسعه) تنها حدود ۲۰ درصد محقق شده است.


با وجود این که خرید تضمینی برق تولیدی نیروگاه‌های تجدید پذیر از برنامه چهارم توسعه آغاز شده است و منابع مالی از محل عوارض برق در قانون بودجه سالانه کشور دارای پشتوانه قانونی ماده ۵ قانون حمایت از صنعت برق مصوب سال ۱۳۹۴ پیش بینی شده است.

یک سوم خاک ایران پوشیده شده از کویر است که با نصب پنل‌های خورشیدی مجهز توانایی بهره برداری از انرژی خورشیدی در آن‌ها فراهم می‌شود و می‌توان از پتانسیل و ظرفیت موجود در کویر‌ها برای تامین انرژی بهره برد.خورشید، گنجینه‌ی پایدار انرژی خوزستان


نیروگاه خورشیدی احداث کنید و تا ۲۰ سال برق را تضمینی بفروشید
یکی از راهکار‌های دولت برای تحقق ایجاد ۵۰۰۰ مگاوات ظرفیت خورشیدی احداث نیروگاه خورشیدی توسط مشترکین خانگی و روستایی و تضمین خرید برق توسط وزارت نیرو است بدین صورت که مشترک خانگی پنل و تجهیزات را خریداری می‌کند و وزارت نیرو تا ۲۰ سال برق تولیدی را به صورت تضمینی از مشترک خریداری می‌کند.

رستمی یکی از مجریان طرح انرژی خورشیدی در خوزستان با اشاره به این که افزایش نرخ ارز تاثیر مستقیمی بر تجهیزات نصب نیروگاه انرژی خورشیدی گذاشت گفت: برای نصب یک کیلووات نیروگاه انرژی خورشیدی حدوداً بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون هزینه متوجه هر مشترک می‌باشد.

وی در ادامه افزود: اگر سال ۹۸ یک مشترک تصمیم به نصب پنل خورشیدی بر بام خانه داشت بعد از ۴ سال شاهد بازگشت سرمایه و خرید تضمینی برق و سود آوری بود، اما رفته رفته هزینه تجهیزات سولار بالا رفت و در سال جاری شاهد بازگشت ۱۰ ساله سرمایه هستیم.
وی هزینه احداث یک نیروگاه ۵ کیلو وات را ۴۵ میلیون تومان عنوان کرد عددی که سال ۱۴۰۰ به ۱۰۰ میلیون افزایش پیدا کرده است این در حالی است که هزینه احداث ۲ برابر شده، ولی خرید تضمینی فقط ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است .


یعنی اگر وزارت نیرو در سال ۹۸ به ازای هر کیلووات برق را به قیمت ۱۰۴۰ تومان می‌خرید این مبلغ در سال ۱۴۰۰ به ۱۵۰۰ تومان افزایش پیدا کرده است.
براساس مصوبه خرید برق از نیروگاه‌های خورشیدی که آخرین بازنگری آن مربوط به ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ است در بند دو افزایش نرخ ۴۰ درصدی برای همه انواع تکنولوژی‌های تجدید پذیر تا سایز ۱۰ مگا وات بیان شده است.


خورشید، گنجینه‌ی پایدار انرژی خوزستانوی در ادامه یادآور شد که مردم در صورتی به نصب تجهیزات خورشیدی بر بام خانه هایشان ترغیب می‌شوند که سیاست‌های حمایتی و تشویقی آن‌ها را به این سمت وسو بکشاند.

بیشترین مصرف برق خوزستان در تابستان به مصارف خانگی اختصاص دارد
سخنگوی صنعت برق در جنوب غرب کشور  مهمترین عامل مصرف  برق را مصارف سرمایشی خواند و گفت: مصرف برق  وسایل سرمایشی در  خوزستان در سال جاری ۶۰۰۰ مگاوات معادل ۳میلیون کولر گازی است.

زمانی افزود :  ۶۰۰۰ مگاوات افزایش بار در تابستان به مصرف خانگی که در زمستان معادل ۱۲۰۰ مگاوات بوده اضافه شده و مصرف خانگی را در تابستان سال ۱۴۰۰ به ۷۲۰۰ مگاوات رسانده است.

زمانی در ادامه بیان داشت : پیک مصرف  خوزستان در تابستان سال جاری تاکنون ۸۱۴۱ مگاوات بوده که در ۱۱ تیرماه با دمای ۵۱ درجه رخ داده و نشان از سهم ۸۸درصدی مصارف خانگی نسبت به کل مصرف در لحظه پیک دارد .

وی در ادامه یادآور شد : در نظر داشته باشید، سهم خانگی در سال ۹۹ معادل ۸۲درصد از پیک بار ۸۵۱۸ مگاواتی بوده است که به دلیل کاهش بار صنایع در سال جاری و در نتیجه کاهش پیک بار امسال نسبت به سال قبل باعث افزایش سهم خانگی شده است.


در پیک امسال سهم صنعت ۱۰درصد شده است
سخنگوی صنعت برق جنوب کشور  تصریح کرد : در پیک امسال سهم صنعت ۱۰درصد شده است در حالی که سهم صنعت  در تابستان ۹۹ معادل ۱۵ درصد بوده و ۳ درصد دیگه هم سهم سایر مصارف بوده است .

وی اظهار داشت : متوسط بار خوزستان در زمستان ۳۲۰۰ مگاوات است که ۵۰ درصد آن را صنعت و ۳۷درصد را خانگی مصرف می‌کند.

برنامه ریزی  تولید ۱۰ مگاوات برق با احداث نیروگاه‌های خورشیدی بر بام های مشترکین خوزستانی  

سخنگوی برق خوزستان یکی ازاقدامات موثر در رفع محدودیت‌های انرژی اولیه در افق ۱۴۰۰ را روی آوردن به انرژی‌های تجدید پذیر مثل انرژی خورشیدی دانست و گفت: در نظر داریم برای مشترکینی که تمایل به نصب پنل‌های خورشیدی بر بام خانه‌ها یشان دارند، تسهیلات ویژه‌ای را فراهم کنیم.خورشید، گنجینه‌ی پایدار انرژی خوزستان

کیومرث زمانی گفت :  در حال حاضر در خوزستان ۱۸۰۰ کیلو وات معادل ۱/۸ مگاوات انرژی خورشیدی در خوزستان نصب شده است.

وی بابیان این که نصب یک نیروگاه ۱۰ کیلو واتی حدوداً ۲۰۰ میلیون تومان هزینه دارد گفت: در نظر داریم رایزنی‌هایی با بانک‌های استان داشته باشیم تا تجهیزات اولیه به صورت تسهیلات با سود ۱۰ درصد خریداری شود.


اگر بانک‌ها با سود ۱۰ درصد این ۲۰۰ میلیون را در ازا نصب صفحات خورشیدی و تجهیزات آن تامین کنند در عوض وزارت نیرو قوانینی دارد که برق تولید شده به صورت تضمینی تا ۲۰ سال آینده با بیش از ۵۰ برابر قیمت تولیدی برق، خریداری می‌کند.خورشید، گنجینه‌ی پایدار انرژی خوزستان


وی در ادامه با یک مثال توضیح می‌دهد: مثلاً مشترکی که صاحب یک نیروگاه ۱۰ کیلو واتی است در ماه ۴ میلیون تومان درآمد دارد و ۲ و نیم میلیون آن را برای پرداخت اقساط تجهیزات می‌پردازد و مابقی یعنی ۱/۵ میلیون را به عنوان درآمد ماهیانه می‌تواند برداشت کند.


زمانی با تاکید براین که این تسهیلات ۲۰۰ میلیونی به صورت پول نقد نیست که بخواهد آثار تورمی داشته باشد گفت: تامین مالی و ساز وکار پیاده کردن این طرح باید با تحویل سولار‌ها باشد نه تحویل پول نقد چرا که حجم نقدینگی بالایی به بازار تزریق می‌کند.


سخنگوی صنعت برق در جنوب غرب کشور افزود: در رابطه با قوانین توسعه انرژی‌های تجدید پذیر و خرید تضمینی برق، قوانین کامل و شفافی داریم و براساس تعرفه‌های جدید وزارت نیرو قیمت برق خریداری شده از نیروگاه‌های خورشیدی بخش خانگی بیش از ۵۰ برابر تعرفه فروش برق خانگی در خوزستان است.


زمانی ، مشارکت بهره برداری از نیروگاه‌های خورشیدی خانگی را یک راهکار ملی برای توسعه انرژی‌های پاک، خواند و گفت: بهره برداران بعد از ۱۰ سال صاحب ۱۰۰ درصد درآمد خواهند شد و بعد از ۲۰ سال هم با به روز رسانی پنل‌های خورشیدی مجدداً می‌توانند از عواید این طرح استفاده کنند.


وی تنها مانع اجرای این طرح را تامین مالی دانست و گفت: اگر بانک‌ها ورود کنند و تسهیلات با سود ۱۰ درصد را در اختیار مشترکین قرار دهند می‌توانند هم شیرینی یک سرمایه گذاری تضمینی را بچشند و هم این که به توسعه انرژی‌های پاک کمک کنند.

وی در پایان یادآور شد: در صورت تامین مالی و حمایت بانک‌ها خوزستان ظرفیت افزایش تا ۱۰۰۰ مگاوات برق خورشیدی را داراست.

 

ثروت آفتاب 
با توجه به این که هزینه نگهداری پنل‌های خورشیدی بسیار مقرون به صرفه است و استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی توانسته در برخی مناطق روستایی و دورافتاده مشکلات مردم منطقه را کاهش دهد، باید فکری اساسی به حال هزینه راه اندازی سلول‌های خورشیدی شود و تا جایی که ممکن است هزینه‌ها تعدیل شود.خورشید، گنجینه‌ی پایدار انرژی خوزستان

 


بیشتر بخوانید : انرژی خورشیدی ۲۷ روستا در خوزستان را روشن کرد



تولید برقی که نه به آب و نه به سوخت فسیلی احتیاج دارد و همچنین آلایندگی هم ندارد برای استان گرم وخشکی مثل خوزستان که بیش از ۳۰۰ روز آفتابی دارد بسیار لازم است ، به شرطی که بیش از پیش از این ثروت خدادادی که به رایگان در خدمت بشر قرارداده شده استفاده کنیم  و برنامه ریزی‌ها را به سمتی برد که  از میزان قابل توجه بیش از ۳ هزار ساعت آفتابی خوزستان استفاده بهینه شود و خود رابرای روزگاری که نفت عنوان کالای راهبردی خود را از دست می‌دهد آماده شویم. .

باید جهاد خورشیدی در کشور راه بیفتد این جهاد به واسطه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت نیرو و ساتبا محقق خواهد شد؛ بدین واسطه موازی کاری پیش نمی‌آید و بستری برای سرعت دادن به استفاده از انرژی خورشیدی در کشور فراهم خواهد شد. 

نویسنده : زهرا کیانی 

 

  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  قیمت نفت و ارزش کل ذخایر نفت ایران یک سوم می شود
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  راندمان ۱۷۸ توربین گازی کشور می‌تواند ارتقا یابد
  نیروگاه های با راندمان پایین را از شبکه خارج می کنیم
  آمادگی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای تولید آمونیاک سبز
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  خروج نیروگاه‌های با راندمان پایین از چرخه تولید برق کشو
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معاون وزیر نفت: بدهی بابک زنجانی به شرکت ملی نفت تسویه شد / معادل بدهی او کالا دریافت شده
  صدور مجوز ۲۹ پروژه در عراق برای کاهش وابستگی به گاز ایران
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  تلف شدن ۶۶ درصد سوخت کشور با راندمان ۳۴ درصدی نیروگاه‌ها
  راندمان 58درصدی نیروگاه های سیکل ترکیبی فولاد مبارکه
  نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان ۳ برابری دارد
  گلخانه‌ها سهم زیادی در هدر رفت انرژی دارند
  ضرورتها و مزیتهای احداث خط آهن ورزقان ارمنستان تا بندر پوتی گرجستان
  پاداش شرکت ملی گاز برای مشترکان کم مصرف
  توسعه همکاری‌های پکن-پاریس در حوزه انرژی: جایگاه بازار ایران در این میان چیست؟
  هلدینگ خلیج فارس رقیب شرکت‌های کوچک نشود
  رشوه خواری آشکار در برق رسانی و اتصال به شبکه/ دکتر محرابیان فکری اساسی کنند و سیستم و سامانه ها را جایگزین افراد نمایند/ هر جا رانت و امضا و اختیار تصمیم اجرایی باشد امکان فساد بیشتر است.
  احداث شهرک‌های انرژی خورشیدی در گیلان
  کانادا، چگونه مصرف انرژی را در فصول سرما، مدیریت می‌کند؟
  در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه های انرژی اعم از آب، برق، گاز و بنزین بحران خواهیم داشت
  تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران
  توانیر: ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در ۸۰ درصد از مناطق کشور
  توانیر: مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  اصلاً بعید نیست که امسال ناترازی بنزین دو برابر شود / وقتی در صنعت خودرو شرایط تحریمی سخت داریم، اصلاً امکان توسعه و پیشرفت وجود ندارد
  ظریف:تهران امیدوار گشایش خط راه آهن با ارمنستان است
  ضرورت تشکیل کمیسیون سه جانبه ایران- ارمنستان و چین
  طراحی برج خنک کننده و کولینگ تاور برای جنوب ایران
  انتقاد وزیر نیرو از صندوق توسعه ملی به دلیل عدم تامین اعتبار پروژه‌های نیروگاهی
  انرژی برق باید جایگزین مصارف گاز در بخش خانگی شود
  سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی از نفت پیشی می‌گیرد
  ممنوعیت رقابت بخش دولتی و شبه دولتی با بخش خصوصی توسط مقام معظم رهبری
  با تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی راندمان آنها به ۵۷ درصد می‌رسد
  ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می کنند
  ژاپنی‌ها سال ۲۰۲۵ با یک ماهواره، به زمین انرژی خورشیدی منتقل می‌کنند
  اولین هواپیمای دنیا با سوخت سبز آمونیاک سال 2023 به پرواز در می‌آید
  وزارت راه هر چه دارد بفروشد و صرف توسعه شبکه ریلی کند
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند
  ۱۰ کشور دارنده بزرگترین ذخایر نفت جهان
  آمریکا چقدر نفت تولید می‌کند؟
  پنج خسارت تهران از «طرح‌ترافیک»
  مقصران ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران شناسایی و مجازت شوند
  زاکانی:واردات خودروهای عمومی برقی از چین امسال نهایی می‌شود
  هزار قطار چینی در مسیر اروپا؛ سهم ایران از ترانزیت شرق به غرب متحول خواهد شد
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  اولین قطار هیدروژنی جهان در آلمان
  سریع ترین قطارهای جهان | جنون سرعت!
  قیمت نفت به بالای ۹۰ دلار رسید
  راه‌اندازی قطار سریع السیر چینی در این مناطق ایران
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار