درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   شنبه، 6 مرداد 1403 - 10:27   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  امیر حیات مقدم، نماینده مجلس: در برخی شهرستان‌های خوزستان، آب گِل آلود است/ گاهی حتی لباس هم نمی‌توان شست/ علی‌رغم گذشت مدت طولانی، مشکل آب و فاضلاب همچنان وجود دارد
  تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه
  موسویان، دیپلمات ارشد سابق: از ۴۱ توصیه FATF، فقط دو مورد را اجرا نکرده اند؛ یکی CFT و دیگر پالرمو / طبق ماده ۴ CFT تعیین مصادیق تروریسم، بر عهده دولت‌ها است؛ گروه‌های تروریستی تعیین شده توسط شورای امنیت هم القاعده و داعش هستند که دشمن خونین ایران هستند / حزب الله توسط سازمان ملل بعنوان گروه تروریستی تعیین نشده / در چند سال گذشته ایران با نپذیرفتن fatf خسارت فراوان وارد کرده
  رئیس دستگاه قضا: جوانانی که در زندان هستند فرزندان ما هستند/ جای این‌ها در زندان نیست
  به نظر می‌رسد یک نوع جبهه‌گیری ضدعلمی و ضد مدنی در شهرداری تهران شکل گرفته/از زمان زاکانی برخلاف مصوبه شورای شهر، هیچ ارتباطی با نهاد‌های مدنی برقرار نشده/دیروز روی درب ورودی انجمن آگهی‌زده‌اند که این مکان تعطیل و اموال آن هم مشخص نیست چه شده؛ به عبارتی انجمن اشغال شده/در این سه سال [اخیر]، دولت برای برگزاری نشست‌ها و فعالیت‌های علمی، مانع ایجاد کرد
  پرویز فتاح: به ما سفارش شده از دولت پزشکیان حمایت کنیم و این کار را خواهیم کرد
  ببینید: وقتی این ۶ دیکتاتور قدرت را در دست گرفتند/ویدئو
  آسوشیتدپرس: کامالا هریس حدنصاب کافی برای نامزدی از سوی نمایندگان حزب دموکرات را کسب کرد
  معصومه ابتکار: اگر با تلاش ‎پزشکیان فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی برداشته شود همدلی وانسجام ملی تقویت خواهد شد
  ببینید: یکی از این ۴ نفر / چه کسی جانشین بایدن می شود؟
  پزشکیان باری بر دوش اسرائیل خواهد بود؛ تیم او می‌تواند اقناع جهان برای پیوستن به کارزار ضد ایران و اجتناب از پیشبرد دیپلماسی با تهران را دشوارتر سازد / پیروزی سعید جلیلی می‌توانست به اسرائیل برای متقاعد کردن جامعه بین المللی جهت ایجاد فشار‌های بیشتر به ایران کمک کند
  دیدار رئیس جمهور منتخب ملت با خانواده شهید سلیمانی/ خانواده سردار سلیمانی نقش فضای مجازی در توسعه کسب و کار مردم را تعیین کننده دانستند / پزشکیان: در پیام‌های شهید سلیمانی بویی از تفرقه وجود نداشت؛ نه با کسی دعوا داشت و نه کسی را حذف می‌کرد
  واکنش عباس عبدی به شعار علیه ظریف در نماز جمعه: وقتی قدری از رانت بی‌بهره می‌شوند و می‌بازند، اصلا تحمل آن را ندارند
  قائمی، عضو شورای شهر تهران: زاکانی روزی که شهردار شد ۳ مخالف داشت الان حداقل ۱۰ تا / او قول‌هایی داده که هیچ‌کدام محقق نشده
  پتانسیل ایران برای تبدیل شدن به هاب ترانزیتی اوراسیا
  شیوه ای بدیع در انتخاب وزرای دولت چهاردم
  پزشکیان: در دوره جدید می‌خواهیم بر طبق شاخص ‌های تعریف شده افراد را انتخاب کنیم / اینکه برخی فکر کنند به بنده دیکته می‌کنند اشتباه است / بنده همین هستم اما آیا شما آن که می‌گویی هستی؟ / طرف می‌گفت بنده طلا می‌دهم یا زمین می‌دهم، از کجا می‌خواهید بدهید؟ چرا دروغ می‌گویید
  تصاویر: تعزیه صحرارود فسا بزرگترین تعزیه میدانی کشور
  رمضان زاده، سخنگوی دولت اصلاحات: تبعیض آن بود که تعدادی بی‌سواد را با معدل‌های زیر ۱۳ بورسیه و بعد آن‌ها را با عنوان "دکتر" راهی دانشگاه‌ها کردید / برای هرکس هم که اعتراض کرد پرونده تشکیل دادید
  عباس عبدی: طرف کل وجود و مدرکش ناشی از تبعیض ناعادلانه در سهمیه آموزشی است؛ حالا معترض است که چرا برای دیگران سهمیه‌ای گذاشته‌اید
  بلینکن: توافق آتش‌بس میان اسرائیل و حماس در آستانه تحقق است
  تحریم‌ها و FATF، دو مانع اصلی توسعه بندر چابهار؛ دولت پزشکیان چگونه می‌تواند موانع اصلی را کنار بزند؟ / آیا آمریکا ممکن است منافع اقتصادی‌ای را که ایران از چابهار کسب می‌کند نادیده بگیرد؟
  ببینید: گزارش تحقیقی الجزیره از لحظه‌ای که حمله هفتم اکتبر رخ داد / قسمت دوم
  پزشکیان: به هر کس که توان حل مشکلات را دارد میدان می‌دهم، اما اگر نتوانست باید پاسخگو باشد
  عادلی، رئیس پیشین بانک مرکزی: از خود بپرسید چرا بعد از رئیس جمهورشدن پزشکیان، نرخ ارز کاهش یافت
  روزنامه اصولگرا: نشانه های مثبتی برای تحقق تشکیل یک دولت اجماع ملی دیده می شود
  ما نقش اصلی خود را همراهی و حمایت از دولت چهاردهم و نیز نظارت بر عملکرد آن می‌دانیم
  ببینید: پایان عصر شرق‌گرایی محض! / سیاست خارجی پزشکیان، ایران را به کدام سو خواهد برد؟/ویدئو
  ویدیو / گزارش تحقیقی الجزیره از لحظه‌ای که حمله هفتم اکتبر رخ داد/ قسمت اول
  پزشکیان: وقتی با من طوری برخورد می کنند که انگار کسی شده ام، از خودم می ترسم / به پیر و پیغمبر، من مثل شما هستم؛ همان آدمم؛ هیچ اتفاقی نیفتاده؛ همان آدمی که در مجلس با شما راه می رفتم، دست می دادیم و شوخی می کردیم / اگر بیخودی از من تعریف کنید تصور می کنم کسی شده ام؛ بنابراین شما هستید که من را تبدیل به یک آدم غیرمتعارف می کنید
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 51408صفحه نخست » نفتپنجشنبه، 5 مرداد 1402 - 15:35
پروژه ملی 1.7میلیارد دلاری نروژ جهت تزریق میلیون ها تن co2 به میادین نفت جهت ازدیاد برداشت
  

پیام نفت:

در حالی که این سیاره در تلاش برای رسیدن به اهداف اقلیمی خود است، برخی از کارشناسان آب و هوا این تکنیک را که جذب و ذخیره‌سازی کربن یا CCS نامیده می‌شود، وسیله‌ای برای کاهش بخشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای از صنایع مبتنی بر سوخت فسیلی می‌دانند. نروژ بزرگترین تولید کننده هیدروکربن در اروپای غربی است، اما همچنین دارای بهترین چشم انداز ذخیره دی اکسید کربن در این قاره، به ویژه در میادین نفتی دریای شمال است. دولت 80 درصد از زیرساخت ها را تامین مالی کرده است و 1.7 میلیارد یورو (1.7 میلیارد دلار) را به عنوان بخشی از یک طرح دولتی گسترده تر برای توسعه فناوری روی میز قرار داده است. یک کارخانه سیمان و یک کارخانه تبدیل زباله به انرژی در منطقه اسلو قرار است CO2 خود را به این سایت ارسال کنند. اما اصلی ترین ویژگی این پروژه در جنبه تجاری است: دعوت از شرکت های خارجی برای ارسال آلودگی CO2 خود به دور از آسیب.

 

 


ترمینال آینده در اویگاردن پمپاژ دی اکسید کربن مایع به داخل حفره های عمیق زیر بستر دریا است.

(نروژ) (AFP) - در سواحل جزیره ای در سواحل دریای شمال نروژ، مهندسان در حال ساخت یک محل دفن برای گازهای گلخانه ای ناخواسته هستند.


ترمینال آینده این است که تن ها دی اکسید کربن مایع گرفته شده از بالای دودکش های کارخانه ها را در سراسر اروپا به حفره هایی در اعماق بستر دریا پمپاژ کند.

این پروژه در شهرداری غربی اویگاردن با هدف جلوگیری از ورود گاز به اتمسفر و کمک به گرمایش جهانی انجام می شود.

Sverre Overa، مدیر پروژه به خبرگزاری فرانسه گفت: «این اولین زیرساخت حمل و نقل و ذخیره‌سازی با دسترسی آزاد در جهان است که به هر انتشار دهنده‌ای که انتشار دی‌اکسید کربن خود را جذب کرده است، اجازه می‌دهد تا آن دی‌اکسید کربن را برای جابجایی ایمن، حمل و نقل و سپس ذخیره‌سازی دائمی تحویل دهد».

در حالی که این سیاره در تلاش برای رسیدن به اهداف اقلیمی خود است، برخی از کارشناسان آب و هوا این تکنیک را که جذب و ذخیره‌سازی کربن یا CCS نامیده می‌شود، وسیله‌ای برای کاهش بخشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای از صنایع مبتنی بر سوخت فسیلی می‌دانند.

نروژ بزرگترین تولید کننده هیدروکربن در اروپای غربی است، اما همچنین دارای بهترین چشم انداز ذخیره دی اکسید کربن در این قاره، به ویژه در میادین نفتی دریای شمال است.

دولت 80 درصد از زیرساخت ها را تامین مالی کرده است و 1.7 میلیارد یورو (1.7 میلیارد دلار) را به عنوان بخشی از یک طرح دولتی گسترده تر برای توسعه فناوری روی میز قرار داده است.

یک کارخانه سیمان و یک کارخانه تبدیل زباله به انرژی در منطقه اسلو قرار است CO2 خود را به این سایت ارسال کنند.

اما اصلی ترین ویژگی این پروژه در جنبه تجاری است: دعوت از شرکت های خارجی برای ارسال آلودگی CO2 خود به دور از آسیب.

- طرح های خط لوله -

استفاده از CCS برای جلوگیری از آلودگی کربن ایده جدیدی نیست، اما علیرغم یارانه های سخاوتمندانه، این فناوری هرگز مطرح نشده است، عمدتاً به این دلیل که بسیار پرهزینه است.

یکی از بزرگترین تأسیسات جذب کربن در جهان، در کارخانه زغال سنگ پترا نوا در تگزاس، در سال 2020 به دلیل مقرون به صرفه نبودن، از بین رفت.

بر اساس گزارش موسسه جهانی CCS که در صنعت اداره می شود، تنها دوجین پروژه CCS عملیاتی در سراسر جهان وجود دارد.


این سایت برای ذخیره دی اکسید کربن جذب شده از دور هلند و آلمان است

اما شکست در کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در راستای اهداف توافق پاریس و هجوم گسترده یارانه های دولتی جان تازه ای به این فناوری دمیده است.

غول‌های انرژی Equinor، TotalEnergies و Shell شراکتی را با نام نورهای شمالی راه‌اندازی کرده‌اند که اولین سرویس حمل‌ونقل و ذخیره‌سازی CO2 برون مرزی در جهان در راه اندازی برنامه‌ریزی شده آن در سال 2024 خواهد بود.

یک خط لوله، دی اکسید کربن مایع شده را به جیب های زمین شناسی در عمق 2600 متری زیر کف اقیانوس تزریق می کند و ایده این است که برای همیشه در آنجا باقی بماند.

روز دوشنبه، شرکای نورهای شمالی اولین توافق تجاری فرامرزی را اعلام کردند.

از سال 2025، باید اطمینان حاصل شود که سالانه 800000 تن دی‌اکسید کربن در کارخانه‌ای در هلند متعلق به شرکت سازنده کود یارا نروژی جمع‌آوری می‌شود، سپس به اویگاردن ارسال می‌شود و در آنجا ذخیره می‌شود.

روز سه شنبه، دو شرکت انرژی - غول نفت و گاز نروژی Equinor و آلمانی Wintershall Dea - پروژه ای را برای انتقال دی اکسید کربن جذب شده در آلمان به سایت ذخیره سازی فراساحلی نروژ اعلام کردند.

در صورت تایید، همکاری بین Equinor و Wintershall Dea می‌تواند شامل ساخت یک خط لوله 900 کیلومتری (560 مایلی) باشد که یک مرکز جمع‌آوری CO2 در شمال آلمان را با سایت‌های ذخیره‌سازی در نروژ تا سال 2032 متصل می‌کند.

پروژه مشابهی با بلژیک هم اکنون در دست ساخت است.

- "راه حل مناسب" نیست -

در مرحله اول، طرح نورهای شمالی قادر خواهد بود 1.5 میلیون تن CO2 در سال و سپس بین 5 تا 6 میلیون تن پردازش کند.

اما این تنها بخش کوچکی از انتشار سالانه کربن در سراسر اروپا است.

بر اساس گزارش آژانس محیط زیست اروپا، اتحادیه اروپا در سال 2020 3.7 میلیارد تن گازهای گلخانه ای منتشر کرده است.

بسیاری از کارشناسان آب و هوا هشدار می دهند که جذب کربن هیچ گلوله نقره ای برای بحران آب و هوا نیست.


منتقدان هشدار می دهند که جذب و ذخیره کربن می تواند استخراج سوخت فسیلی را طولانی کند

منتقدان هشدار می‌دهند که CCS می‌تواند استخراج سوخت‌های فسیلی را طولانی‌تر کند، درست زمانی که جهان در تلاش است به سمت انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر روی آورد.

هالوارد رااوند، عضو صلح سبز نروژ، گفت که گروه کمپین همیشه با این عمل مخالف بوده است.

او گفت: «در ابتدا مخالفت با انواع CCS (گرفتن و ذخیره کربن) بسیار آسان بود و اکنون به دلیل عدم اقدامات اقلیمی، البته بحث دشوارتر است.

این پول باید در عوض برای توسعه (الف) راه حل مناسبی که ما می دانیم (کار می کند) هزینه شود و می تواند قبوض برق را برای مردم عادی کاهش دهد، مانند عایق کاری خانه ها یا پنل های خورشیدی.

https://www.tabriz-emrooz.ir/6609

 

  پرمصرف‌ترین وسایل برق خانگی را بشناسید + راه حل برای کاهش مصرف/استفاده از لباسشویی، چای ساز، ظرفشویی،مایکروویو و اتو در ساعات اوج مصرف برق کم خردی و ظلم آشکار به کشور است
  رتبه ایران در تعداد خودرو در جهان
  کاهش ناترازی بنزین با توسعه ناوگان هوایی
  این اشتباه محاسباتی گاز ایران را تلف کرد + فیلم
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
   
  

اخبار مرتبط:

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  ۶۰ درصد از بار مصرفی شبکه برق با کنتورهای هوشمند مدیریت می شود
  پرمصرف‌ترین وسایل برق خانگی را بشناسید + راه حل برای کاهش مصرف/استفاده از لباسشویی، چای ساز، ظرفشویی،مایکروویو و اتو در ساعات اوج مصرف برق کم خردی و ظلم آشکار به کشور است
  مهار پرمصرف‌ها با کنتورهای هوشمند برق
  کنتور هوشمند برق چیست؟ کاربرد و مزایای کنتور هوشمند برق
  نسبت به روند انتخاب وزیر صمت، به شدت نگرانیم
  پشت پرده ارز جهانگیری چه بود؟
  یک عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق: شاه کلید توسعه تجارت با عراق، خروج از لیست سیاه «اف ای‌تی‌اف» است
  چرا دکتر اسحاق جهانگیری برای وزارت نفت مناسب است؟
  چرا دکتر اسحاق جهانگیری؟
  وزارت نفت: هیچکدام از نفتکش‌های آسیب‌دیده در ساحل سنگاپور ارتباطی به ایران نداشتند؛ حامل نفت ایران هم نبودند
  ضرورت استراتژیک احداث راه آهن ایران ارمنستان
  فرصت های کریدوری ایران پس از عملیات وعده صادق​
  بهترین روغن موتور برای ماشین
  ادعای رویترز: کشتی حامل دو میلیون بشکه نفت ایران به مقصد چین دچار سانحه و آتش‌سوزی شد
  گزینه وزارت نفت باید توان تحقق انتظارات زیر را داشته باشد
  شاقول سنجش مناسب ترین گزینه برای وزارت نفت
  شاقول سنجش مناسب ترین گزینه برای وزارت نفت
  ناترازی انرژی و دلالی در وزارت نفت و نیرو
  فرار ادامه دار جلیلی از مناظره با زنگنه در مورد کرسنت
  ۲۵ درصد از برق کشور توسط کولرهای گازی مصرف می شود
  سرمایه‌ بازنشستگان قربانی پتروشیمی‌های زیان‌ده صندوق‌ها
  امارات برنده اصلی دعوای شرکت ملی نفت ایران و کرسنت
  تولید بنزین از متانول توجیه اقتصادی ندارد
  فرصت سوزی هزاران میلیارد دلاری نتیجه تاخیر در رفع تحریم ها و برداشت حداکثری نفت
  کینه شخصی سعید جلیلی با بیژن زنگنه مانع اجرای قرارداد کرسنت شد
  اصرار بر تقابل با دنیا باعث شده ۳۰درصد از فروش نفت ایران به جیب خارجی ها برود
  روزی هزار میلیارد تومان سرمایه ایرانیان به جیب چینی ها می رود
  راهکارهای عملیاتی حل معضل ناترازی برق،گاز، بنزین و گازوئیل
  ساعات کار مفید ادارات ایران در هر روز تا ۲ ساعت است/ از 15تیر تا 15شهریور 70درصد کارکنان مناطق گرم خوزستان و بوشهر و هرمزگان دورکار شوند.
  نوسازی کولرها واختصاص کارت سفرتابستانه به خوزستانی ها
  در دو ماه از تابستان ادارات خوزستان تا 70درصد دورکار شوند
  حدود ده درصد برق کشور در خوزستان مصرف می شود/ رشد 13درصدی مصرف نسبت به پارسال
  کدام کشورها بیشترین سرانه وسیله نقلیه را دارند؟
  ۸ کشور با بالاترین تعداد خودرو در جهان
  ترکیه با جمعیت و خودرو برابرِ ایران روزانه 15 میلیون لیتر بنزین
  وجود ۸ میلیون خودرو در تهران، ۲۰ میلیون سفر را رقم می‌زند
  رتبه ایران در تعداد خودرو در جهان
  ۱۵ میلیون و ۹۶۳، تعداد خودروهای سواری و تجاری فعال در ایران
  سخنگوی شهرداری تهران: پایتخت ۱۱ هزار اتوبوس نیاز دارد
  علت کمبود اتوبوس بین شهری نابرابری قیمت هزینه و درآمد است
  تهران با کمبود ۱۰ هزار اتوبوس چه می‌کند؟
  ورود اتوبوس‌های نو به ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت
  سیستم حمل و نقل عمومی در سوئد
  برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی تهران
  سیستم حمل و نقل عمومی در آلمان
  زاکانی : ۳۴ درصد حمل و نقل بر عهده وسایل نقلیه عمومی است/ ۱۰ درصد سهم مترو، ۶ درصد اتوبوس، ۱۶ درصد تاکسی و دو درصد تاکسی های اینترنتی
  مقاله نقش حمل و نقل عمومی درون شهری در توسعه پایدار
  آشنایی با حمل و نقل عمومی در لندن
  حمل و نقل عمومی در هند
  حمل و نقل عمومی در شهر ازمیر
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار