درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   شنبه، 29 اردیبهشت 1403 - 16:36   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  زاکانی: شهرداری تهران به ازای هر دستگاه اتوبوس چینی ۲۵۰ هزار یورو پرداخت می‌کند
  یک مادر و چهار کودک در سیل مشهد زیر آوار جان باختند
  روزنامه جوان: اگر بجای۱۷ هزار نفر، ۷۰۰هزار نفر هم در تصادفات سالانه کشته شوند، چرخ خودروسازان با همین کیفیت خواهد چرخید/ برای مسئولان هم اصلا مهم نیست
  آیا امپراتوری دریایی ایران در حال شکل گیری است؟!
  تصادفات رانندگی؛ جنگ خاموش!
  گرگ های سیبری چطور از خاک ایران رانده شدند؟
  محمد مهاجری: دولت سیزدهم از زمان هوخشتره تا امروز ضعیف‌ترین دولت تاریخ ایران است / آواربرداری اقتصادی بعد از دولت رئیسی کار حضرت فیل است
  نظم بین‌المللی لیبرال در حال فروپاشی است؟! / گزارش اکونومیست را بخوانید
  نامه شورا کیفرخواستی علیه نهاد ریاست‌جمهوری بود/منتخب مستقیم ملت در حد یک شهروند هم آزادی بیان ندارد/شورا مرا به تعجیل در اجرای برجام متهم کرده/به اتهاماتی چون عدم التزام به قانون اساسی و فقدان دانش و بینش سیاسی متهم شده ام/رؤسای‌جمهور آینده بدانند دیگر حتی آنان آزادی سیاسی ندارند/می‌دانم که علت حساسیت برای حضور برخی از منتخبان تأثیرگذار در مجلس خبرگان به ویژه در این دوره چیست
  قرارداد داخلی نمایشی در بزرگ‌ترین میدان نفتی مشترک/ تیم متولی توسعه آزادگان، توانمند نیست
  فیلم/توضیحات رائفی‌پور درباره تهمت پولشویی و انتشار اسناد مالی و خصوصی مردم
  تماشا کنید: بازرانی در پی سوغاتی تهران! / رئیس اقلیم کردستان عراق از ایران چه می‌خواهد؟
  ظریف: آیا جهان بدون برجام جای بهتری شد؟
  رانندگی در مسیری خطرناک "تودار ـ گردنه خروسه"/ چرا مردم از جاده جدید به مریوان نمی‌روند؟
  پتانسیل انرژی خورشیدی و ارزیابی عملکرد نیروگاه‌های متمرکز خورشیدی در مناطق مختلف ایران
  استقبال از خودروهای برقی و کاهش تقاضای جهانی بنزین
  اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید
  واردات اتوبوس بین شهری کارکرده با عمر کمتر از ۵ سال آزاد شد
  ۶۲ کشته و ۱۳۱۷ مصدوم در تصادفات هفته دوم اردیبهشت در کشور
  میدان‌های نفتی عراق
  ضرغامی: ۲ سال است که شعار من شده «اصلاح‌طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا»
  فوت ۱۶۹ نفر در حوادث ترافیکی و غیرترافیکی هفته گذشته
  پندی از کاهش زمان سیر بارهای ترانزیت سرخس به بندرعباس
  برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟​
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  امیدوار نباشیم؛ فرودگام امام هاب هوانوردی منطقه نمی شود
  جریمه ۵۴۰۰۰۰ خودرویی که بر روی خط عابر پیاده توقف داشتند
  ضرورت احداث راه‌آهن به سمت معدن سونگون
  تغییر مسیر عجیب اردغان به سمت ارمنستان/عادی سازی روابط ترکیه و ایروان
  تماشا کنید: هجوم غول‌ها به هند
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 45448صفحه نخست » اخبار رسانه هاچهارشنبه، 14 اسفند 1398 - 09:02
جمعیت بالای روس تبارهادر اسرائیل و نفوذ پوتین در اسرائیل
  
پیام نفت:

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، جامعه امروز کشور اسرائیل متشکل از طوایف و گروه های یهودی و غیر یهودی با زبان‏ها و قومیت‏ های مختلف است و بر خلاف تفکر عموم که گمان می رود تنها وجه مشترک میان آنها دین یهودیست ؛ساکنان این کشور متشکل از اقوام و ادیان گوناگونند.
download ساکنان اسرائیل چه کسانی هستند؟

جمهوریت : هرگاه نامی از نژاد یهود به زبان می آید ، ناخودآگاه تصویر مردی به ذهن می آید که کیپا (عرق چین یا کلاهی که به طور سنتی یهودیان بر سر می‌گذارند ) بر سر گذاشته یا لباس سیاه رنگ و کلاه سیاهی که موهای بافته شده قرمز رنگ از زیر آن بچشم می خورد.

اما آیا تمامی یهودیان چنین پوششی دارند؟ و آیا تمامی جمعیت اسرائیل را یهودیان تشکیل می دهند؟
 پاسخ منفیست.

طبق آمار سال 2014 حدود 20 درصد از جمعیت 8 میلیونی اسرائیل را عربها تشکیل می دهند که اکثر آنها ساکن شمال و بندر حیفا هستند که مهمترین شهر بندری اسرائیل به حساب می آید. تعدادی از آنها نیز در مرکز اسرائیل زندگی میکنند. 75 درصد را نژاد یهودی و 5 درصد باقیمانده ملیت های مختلفی همچون مارونی‌ها، سامری‌ها، ارمنی‌ها و چرکسی‌ها از دیگر اقلیت‌های قومی و پناهندگان که از مناطقی مثل آفریقا و سودان به این کشور پناهنده شده اند. ساکن این کشور هستند.
از میان جمعیت پنج و نیم میلیونی نژاد یهودی تنها 9 درصد آن ( حدود 750 هزار نفر) یهودی ارتدوکس هستند. اینان همان جمعیتی هستند که لباسهای سنتی دین یهود را بر  همچون لباس روزانه بر تن می کنند و عمدتا تصوری که از اجتماع یهودی در اذهان شکل گرفته از چنین افرادیست.


عرب های اسرائیل:


که به غلط به آنها اعراب اسرائیل گفته می شود. ( اعراب جمع اعرابی به معنای عرب بادیه نشین بدوی است و کلمه عرب اسم جمع است و مفرد آن عربی است)
عرب های اسرائیل که بیشتر فلسطینی و  از شاخه سنی اسلام هستند از بازماندگان فلسطینیانی هستند که قبل  از شروع جنگ شش روزه کشورهای عربی و اسرائیل  خاک فلسطین را ترک کردند تا در اثر جنگ آسیب نبینند اما پس از شکست سخت کشورهای عربی اجازه بازگشت به خاک فلسطین به آنها داده نشد. اقوامی از عرب های فلسطینی که باقی ماندند و خاک فلسطین را ترک نکردند اکنون 20 درصد جمعیت هشت میلیونی اسرائیل را تشکیل می دهند
82 درصد از عرب های اسرائیل مسلمان سنی؛ حدود 200 هزار عرب مسیحی ؛ اقلیت محدودی از عرب های قبطی ( حدود هزار ) و حدود 150 هزار عرب درزی مذهب وجود دارد.

یهودیان اشکنازی و سفاردی:

از نژادهای مختلف یهودی آنها که  اروپای شرقی و مرکزی دارند اشکنازی و  آنان که اصلیت اندلسی ؛ خاورمیانه ای ، آسیای مرکزی و قفقازی دارند سفاردی گفته می شود . گمان می‌رود اشکنازی‌ها در قرون اول یا دوم از خاورمیانه به ایتالیا نقل مکان کرده باشند و سپس به اروپای شرقی سفر کرده اند. اشکناز؛ به مناطق نزدیک آرارات و قفقاز گفته شده‌است.

روس ها :

که شامل یهودیان و روس های غیر یهودی هستند که پس از پاشیده شدن اتحاد جماهیر شوروی به اسرائیل مهاجرت کرده اند. پس از عرب ها این جمعیت بزرگترین جمیعت تشکیل دهنده اسرائیل هستند. جمعیت روس ها در برخی مناطق همچون اشدود چنان پرتراکم است که این منطقه بنام مسکوی کوچک لقب گرفته است.
از سال ۱۹۹۰ که مهاجرت گسترده آنها به اسرائیل آغاز شد تاکنون، آنان توانسته اند تشکیل دهنده پانزده درصد از جمعیت 8 میلیون نفری اسرائیل باشند.
بنا بر آماری که اداره کل آمار مرکزی اسرائیل منتشر کرده است سی درصد از مهاجران روس تباری که در دهه ۹۰ وارد اسرائیل شدند یهودی نیستند و یا تحت قانون ارتدکسی، آنها یهودی محسوب نمی شوند. آمار سال ۲۰۰۵ ترقی بیشتری را هم تجربه کرد و از سی درصد دهه ۹۰ به ۵۹ درصد رسید. از میان این ۵۹ درصد تنها ۵ درصد از آنها مراحل ورود به آئین یهودیت را طی کردند.


مسیحیان سریانی:

مارونی ها:
جمعیت 7000 نفری که عمدتا ساکن منطقه گلیله در منطقه مرزی جنوب لبنان می باشند. هرچند که جمعیت محدودی نیز در حیفا؛ ناصره و اورشلیم ساکنند.

آرامی ها:

از سال 2014 آرامی ها به عنوان یک اقلیت مذهبی در اسرائیل به رسمیت شناخته شدند و به آنها اجازه داده می شود چنانچه مایل باشند به جای کلمه عرب؛ هویت خود را با عنوان آرامی ثبت کنند. از اکتبر 2014  به بعد 600 عرب اسرائیلی  به طور رسمی درخواست تغییر نام عرب به آرامی را در هویت های خویش داشته اند. آرامی ها به زبان آرامی صحبت می کنند که از شاخه زبانهای سامی است.

آشوری ها:

حدود هزار خانواه آشوری در اسرائیل زندگی می کنند. عمده آنها ساکن اورشلیم و ناصره هستند. آنها نیز به زبان آرامی صحبت می کنند.
باقی این جمعیت را سامری ها؛ مسیحیان فنلاندی ها که در سال 1940 به این سرزمین مهاجرت کرده اند؛ ویتنامی ها؛ یهودیان آفریقایی که عمدتا در بیت المقدس ساکن هستند و کارگران خارجی و خانواده و فرزندانشان ( که از کشورهایی همچون فلیپین، نپال، نیجریه، سنگال، رومان، چین، قبرس، ترکیه و تایلند به این کشور مهاجرت می کنند)  و پناهندگان آفریقایی, تشکیل دهندگان این جمعیت هشت میلیونی هستند.

زبان رسمی در اسرائیل :
 
اسرائیل سه زبان رسمی دارد. زبان عبری مدرن که از شاخه زبان‌های سامی است. و با زبان‌های عربی و آرامی هم خانواده‌است ، زبان اول این کشور است؛ زبان عربی و روسی  در رتبه های دوم و سوم  قرار دارد. هرچند که به دلیل مهاجرت بسیاری از مهاجران از سراسر دنیا تعداد بیشماری از مهاجران به زبان انگلیسی صحبت میکنند اما انگلیسی جزو زبانهای رسمی محسوب نمی شود. هرجایی که اعلامیه ای دولتی وجود داشته باشد؛ سه نسخه به هریک از این سه زبان  همراه با انگلیسی به چشم میخورد.



روس های اسرائیلی :

میلیون ها شهروندی که در طی بیست سال اخیر از اتحاد جماهیر شوری سابق به اسرائیل مهاجرت کرده اند سبک زندگی پیشین خود را با شرایط زندگی تازه تلفیق کردند. آنها صنعت، آموزش و پرورش، زبان، فرهنگ و از همه مهمتر سیاست اسرائیل را تحت تاثیر حضور خود قرار داده اند.
گرچه به سختی می توان همه ی آنها را یهودی نامید زیرا که بر طبق آئین یهود، فردی یهودی محسوب می شود که از مادری یهودی به دنیا آمده باشد و یا آنکه آئین ویژه ورود به مذهب یهودیت را به طور رسمی طی کرده باشد.
اما از سال ۱۹۹۰ از اتحاد شوری سابق کسانی به عنوان یهودی به در اسرائیل ساکن شده اند که حائز این شرایط نبوده اند، برخی از آنها از پدربزرگ یا مادرپدربزرگ یهودی بودند و یا آنکه در پیمان ازدواج با یک فرد یهودی بودند و از این طریق توانستند از قانون موسوم به "قانون بازگشت” استفاده کنند و تابعیت اسرائیلی  بگیرند.
بعضی از این مهاجران روس به خاطر رفتارهای یهودستیزانه هموطنانشان به اسرائیل آمدند و برخی دیگر به خاطر رویای صهیونیسم؛ اما درصد قابل توجهی از آنها نه به خاطر این دو موضوع که تنها با هدف ساختن زندگی بهتر از لحاظ اقتصادی به اسرائیل آمدند و با خود فرهنگ، هنر، تئاتر، موسیقی و فرصت های تازه شغلی را آوردند.
و البته یک چیز دیگر را هم آنها با خود به ارمغان آوردند و آن افزایش بهای مسکن در اسرائیل بود. آنها اکنون در اشدود، حیفا و شهرک های نوبنیادی چون شهر "آریل” در کرانه غربی – سرزمین های فلسطینی – زندگی می کنند . در بار (کافی شاپ) – پوتین در قلب شهر بیت المقدس ، می توان یک نوشیدنی به سلامتی ولادمیر پوتین رئیس جمهور سابق و کنونی روسیه نوشید. یا در شهر اشدود – جایی که به مسکوی کوچک معروف است – می توان در سوپر مارکت های " تیا تعام " گوشت خوک و یا نان سیاه تهیه کرد.
 "کانال نه”  تلویزیون اسرائیل در تمام ساعات برای مهاجران روس تبار برنامه هایی به زبان مادری آنها – روسی – پخش می کند.
گرچه میان یهودیان روس تباری که در طی بیست سال اخیر ساکن اسرائیل شده اند یکپارچگی چندانی به چشم نمی خورد اما آنها توانسته اند در طی این سالها از فرهنگ تا سیاست اسرائیل را تا انجا تحت تاثیر حضور خود قرار دهند که زبان روسی یکی از سه زبان رسمی موجود در اسرائیل است.
لی لی گلیلی، روزنامه نگار اسرائیلی می گوید: "این یک نوع متفاوت از مهاجرت است. آنها نه تنها نمی خواهند که در جامعه اسرائیل ادغام شوند بلکه می خواهند نقش رهبری را هم در جامعه ایفا کنند آنها در واقع تاکنون توانسته اند ماهیت کشور را نیز تغییر دهند.”
کلینتون در زمان ریاست جمهوری خود گفتگویی که با مجله "فارین پالیسی” داشت  که گفته بود که "روس تباران اسرائیل در میان سرسخت ترین گروه های اسرائلی مخالف با هرگونه روند صلح از جمله تقسیم اراضی با فلسطینیان هستند؛ آنها یک راست به اینجا آمده اند و جوامع خود را ساخته اند و نمی خواهند آینده خود را از دست بدهند؛ برای آنها هیچ گونه ادعای تاریخی و غیر تاریخی پذیرفته شدنی نیست.”

اسرائیل ایالت 51 آمریکا

لی لی گلیل نیز می گوید : «در میان روس تبارانی که در اسرائیل به دنیا آمده اند با دیگر ساکنان بومی اسرائیل یک حسی از بیگانگی به چشم می خورد و میان آنها تعامل اجتماعی دیده نمی شود.»
اینجا در اسرائیل مناطقی هست که در آن ساکنان روسی در اکثریت هستند، مناطقی که دیگر اسرائیلی ها معمولا علاقه ای برای زندگی در آنجاها ندارد و البته می توان بالعکس این موضوع را نیز شاهد بود.
او می افزاید: " ظاهرا اما هیچ راه بازگشتی وجود ندارد. برای سالها لطیفه ای در میان روس تباران اسرائیل رایج است که اسرائیل ایالت ۵۱ آمریکا شده است اما ما همچنان یکی از جمهوری های شوروی باقی مانده ایم. موضوعی که خود به روشنی بیان کننده پیچ خوردگی این داستان است.

منصوره عرضی

منبع:جمهوریت

  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  قیمت نفت و ارزش کل ذخایر نفت ایران یک سوم می شود
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان نیروگاه‌ها
  تهران تنها کلان شهر جهان است که حدود ۷۰درصد حمل و نقل درون شهری توسط خودروهای شخصی انجام می‌گردد
  ویدیو / جنگ بزرگ هسته‌ای نزدیک است؟
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان
  منافع ملی قربانی کلاس های کم بازده تولید برق شده است
  راندمان ۱۷۸ توربین گازی کشور می‌تواند ارتقا یابد
  نیروگاه های با راندمان پایین را از شبکه خارج می کنیم
  آمادگی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای تولید آمونیاک سبز
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  خروج نیروگاه‌های با راندمان پایین از چرخه تولید برق کشو
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معاون وزیر نفت: بدهی بابک زنجانی به شرکت ملی نفت تسویه شد / معادل بدهی او کالا دریافت شده
  صدور مجوز ۲۹ پروژه در عراق برای کاهش وابستگی به گاز ایران
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  تلف شدن ۶۶ درصد سوخت کشور با راندمان ۳۴ درصدی نیروگاه‌ها
  راندمان 58درصدی نیروگاه های سیکل ترکیبی فولاد مبارکه
  نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان ۳ برابری دارد
  گلخانه‌ها سهم زیادی در هدر رفت انرژی دارند
  ضرورتها و مزیتهای احداث خط آهن ورزقان ارمنستان تا بندر پوتی گرجستان
  پاداش شرکت ملی گاز برای مشترکان کم مصرف
  توسعه همکاری‌های پکن-پاریس در حوزه انرژی: جایگاه بازار ایران در این میان چیست؟
  هلدینگ خلیج فارس رقیب شرکت‌های کوچک نشود
  رشوه خواری آشکار در برق رسانی و اتصال به شبکه/ دکتر محرابیان فکری اساسی کنند و سیستم و سامانه ها را جایگزین افراد نمایند/ هر جا رانت و امضا و اختیار تصمیم اجرایی باشد امکان فساد بیشتر است.
  احداث شهرک‌های انرژی خورشیدی در گیلان
  کانادا، چگونه مصرف انرژی را در فصول سرما، مدیریت می‌کند؟
  در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه های انرژی اعم از آب، برق، گاز و بنزین بحران خواهیم داشت
  تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران
  توانیر: ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در ۸۰ درصد از مناطق کشور
  توانیر: مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  اصلاً بعید نیست که امسال ناترازی بنزین دو برابر شود / وقتی در صنعت خودرو شرایط تحریمی سخت داریم، اصلاً امکان توسعه و پیشرفت وجود ندارد
  ظریف:تهران امیدوار گشایش خط راه آهن با ارمنستان است
  ضرورت تشکیل کمیسیون سه جانبه ایران- ارمنستان و چین
  طراحی برج خنک کننده و کولینگ تاور برای جنوب ایران
  انتقاد وزیر نیرو از صندوق توسعه ملی به دلیل عدم تامین اعتبار پروژه‌های نیروگاهی
  انرژی برق باید جایگزین مصارف گاز در بخش خانگی شود
  سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی از نفت پیشی می‌گیرد
  ممنوعیت رقابت بخش دولتی و شبه دولتی با بخش خصوصی توسط مقام معظم رهبری
  با تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی راندمان آنها به ۵۷ درصد می‌رسد
  ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می کنند
  ژاپنی‌ها سال ۲۰۲۵ با یک ماهواره، به زمین انرژی خورشیدی منتقل می‌کنند
  اولین هواپیمای دنیا با سوخت سبز آمونیاک سال 2023 به پرواز در می‌آید
  وزارت راه هر چه دارد بفروشد و صرف توسعه شبکه ریلی کند
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند
  ۱۰ کشور دارنده بزرگترین ذخایر نفت جهان
  آمریکا چقدر نفت تولید می‌کند؟
  پنج خسارت تهران از «طرح‌ترافیک»
  مقصران ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران شناسایی و مجازت شوند
  زاکانی:واردات خودروهای عمومی برقی از چین امسال نهایی می‌شود
  هزار قطار چینی در مسیر اروپا؛ سهم ایران از ترانزیت شرق به غرب متحول خواهد شد
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار