درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   سه شنبه، 25 اردیبهشت 1403 - 02:26   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  قرارداد داخلی نمایشی در بزرگ‌ترین میدان نفتی مشترک/ تیم متولی توسعه آزادگان، توانمند نیست
  فیلم/توضیحات رائفی‌پور درباره تهمت پولشویی و انتشار اسناد مالی و خصوصی مردم
  تماشا کنید: بازرانی در پی سوغاتی تهران! / رئیس اقلیم کردستان عراق از ایران چه می‌خواهد؟
  ظریف: آیا جهان بدون برجام جای بهتری شد؟
  رانندگی در مسیری خطرناک "تودار ـ گردنه خروسه"/ چرا مردم از جاده جدید به مریوان نمی‌روند؟
  پتانسیل انرژی خورشیدی و ارزیابی عملکرد نیروگاه‌های متمرکز خورشیدی در مناطق مختلف ایران
  استقبال از خودروهای برقی و کاهش تقاضای جهانی بنزین
  اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید
  واردات اتوبوس بین شهری کارکرده با عمر کمتر از ۵ سال آزاد شد
  ۶۲ کشته و ۱۳۱۷ مصدوم در تصادفات هفته دوم اردیبهشت در کشور
  میدان‌های نفتی عراق
  ضرغامی: ۲ سال است که شعار من شده «اصلاح‌طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا»
  فوت ۱۶۹ نفر در حوادث ترافیکی و غیرترافیکی هفته گذشته
  پندی از کاهش زمان سیر بارهای ترانزیت سرخس به بندرعباس
  برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟​
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  امیدوار نباشیم؛ فرودگام امام هاب هوانوردی منطقه نمی شود
  جریمه ۵۴۰۰۰۰ خودرویی که بر روی خط عابر پیاده توقف داشتند
  ضرورت احداث راه‌آهن به سمت معدن سونگون
  تغییر مسیر عجیب اردغان به سمت ارمنستان/عادی سازی روابط ترکیه و ایروان
  تماشا کنید: هجوم غول‌ها به هند
  معاون شهرداری تهران: قرارداد خرید دوربین‌های کنترل ترافیک از چینی‌ها انجام شده / در مورد قرارداد خودروی چینی برقی که شهرداری منعقد کرده باید بگویم که با کیفیت‌ترین خودرو بعد از تسلا را انتخاب کرده‌ایم
  تماشا کنید: هیس! این کریدور جدید هم ایران را دور زد/ گزارش «انتخاب» از کریدور «جاده توسعه» عراق، بندر فاو و معنای آن برای تهران
  چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم
  با رویای ریلی هیتلر آشنا شوید؛ قطار عجیب نازی ها که هیچگاه ساخته نشد!+ فیلم
  اجرای عملیات عمرانی در ۱۰ ایستگاه خط ۱۰ مترو
  احداث خط راه‌آهن ورزقان به بستان‌آباد توسط دولت تأیید شد
  بجای احداث مسیر ریلی 250 کیلومتری مرند به چشمه ثریا خط آهن ورزقان به ارمنستان گرجستان با فوریت پیگیری شود.
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 32703صفحه نخست » اخبار رسانه هایکشنبه، 5 بهمن 1393 - 13:39
سلمان؛ کلانتر آل سعود
پیام نفت: عربستان با تعیین دو ولیعهد از بحران جانشینی عبور کرد
  
پیام نفت:
سلمان؛ کلانتر آل سعود

پس از درگذشت ملک عبدالله (2015-1924)، سلمان بن عبدالعزیز به‌عنوان جانشین او برگزیده شد. او هفتمین پادشاه عربستان سعودی و بیست‌وپنجمین فرزند عبدالعزیز آل سعود است. سلمان برادر ناتنی ملک عبدالله (پادشاه فقید عربستان) و برادر تنی ملک فهد (پادشاه اسبق عربستان) و نایف و سلطان (دو ولیعهد سابق ملک عبدالله) است و یکی از «هفت برادران» معروف به «السّدیری» محسوب می‌شود. او مردی «ریشه دار» در دالان‌های قدرت این پادشاهی است.

«بکی اندرسون» تحلیلگر سی‌ان‌ان مستقر در دبی می‌گوید: «سلمان یکی از استوانه‌های قدرت در خاندان سلطنتی است و از او به‌عنوان فردی عملگرا و اصلاح‌طلبی محتاط یاد می‌شود، بسیار شبیه به عبدالله.» او چند سال وزیر دفاع (5 نوامبر 2011 تا رسیدن به پادشاهی) بود و همچنین به مدت 50 سال (از 1962 تا 2011) حاکم ریاض بود.


 کارنامه سفید
وقتی سلمان در سال 1962 به‌عنوان حاکم ریاض انتخاب شد؛ این شهر 200 هزار نفر جمعیت داشت، اما امروز بیش از 7 میلیون جمعیت دارد. «بروس ریدل» محقق ارشد در مرکز خاورمیانه بروکینگز می‌نویسد: «سلمان از معدود رهبرانی است که دوره گذار در قدرت را به سلامت پیمود و دارای حسن‌شهرت در امر حکومتداری بوده و کارنامه سفیدی در زمینه فساد دارد.» این سابقه در کشوری که دارای 7 هزار شاهزاده است و هر یک وابستگی‌هایی به مرکز قدرت دارند و به دلیل دالان‌های پر پیچ و خم سیاست در این کشور، فساد در هزار توی سیاست لانه دارد؛ امری پسندیده است. رابرت جردن سفیر وقت آمریکا در عربستان هم در توصیف پادشاه جدید عربستان می‌گوید: «او باید ترکیبی از یک مصلح، قاضی، هیات منصفه و... باشد و با مخالفان و مسائل اقتصادی دست و پنجه نرم کند.» از آنجا که بسیاری از اعضای خاندان و شاهزاده‌های سعودی در ریاض سکونت دارند ؛او باید با تمام آنها تعامل کند. بنابراین، از سلمان به‌عنوان «کلانتر خانوادگی» هم یاد می‌شود. بروس ریدل که 30 سال برای «سیا» کار می‌کرد، می‌گوید: کلانتر خاندان سعود چاره‌ای نداشت جز اینکه سرپیچی و تخلف این شاهزاده‌ها را به آرامی و در خفا دنبال کرده و با آنها برخورد کند، بدون اینکه کسی از آن مطلع شود.» از سال 2012 و زمانی که به‌عنوان ولیعهد انتخاب شد مسوولیت جلسات کابینه و سازماندهی تمام سفرهای خارجی بر عهده او بود. به گفته کارشناسان، این ویژگی‌ها سلمان را فردی شایسته رهبری معرفی کرده است.

 دشمن دموکراسی
سلمان در اولین سخنرانی خود که پس از مرگ عبدالله ابراز کرد؛ بر تداوم سیاست‌های سلف خود تاکید کرد. عربستان به‌عنوان کشوری در حال توسعه با سیستمی به شدت بسته نیازمند توسعه است تا بتواند از بحران‌ها گذر کند. «جیمز زاگبی»، رئیس موسسه عرب- آمریکایی، می‌گوید: «او دنباله‌روی سیاست‌های گذشته است. تغییر یکباره در آن سیاست‌ها باعث می‌شود او نتواند پایه‌های قدرت خود را مستحکم سازد، بنابراین چاره‌ای ندارد تا دم از تداوم سیاست‌های گذشته زند. این پادشاهی در حال نو شدن است، در حال تغییر است و چاره‌ای ندارد جز اینکه تغییر را تا چند دهه آینده ولو به تدریج ادامه دهد.» او باید با سنت‌گرایان محافظه‌کار و تکنوکرات‌های لیبرال تعامل ورزد. براساس گزارش‌های دیپلماتیک درز شده از سوی ویکی لیکس در سال 2007، «سلمان معتقد است که دموکراسی برای عربستان سم است و نسبت به اصلاحات اجتماعی و رسانه‌ای بسیار محتاط است.» بنابراین، خاندان سلطنتی برای حفظ امتیازات در عین رقابت‌های شدید داخلی مدافع انسجام و هماهنگی خاندان سلطنت هستند. 

 کسی حقیقت را نمی‌داند 
گزارش‌های فراوانی در دست است که می‌گوید او از مشکلات عدیده جسمی رنج می‌برد. با توجه به کنترل سفت و سخت رسانه‌ها در عربستان هیچ کس نمی‌داند که به راستی شرایط او چگونه است. به‌طور مثال، بروس ریدل می‌گوید ملک سلمان سکته مغزی کرده است؛ سیمون هندرسون از موسسه واشنگتن می‌گوید او دارای زوال عقل است و اکونومیست هم در گزارشی اعلام می‌کند که او دارای آلزایمر است. آنتونی کوردزمن، محقق خاورمیانه در موسسه مطالعات استراتژیک، می‌گوید: «گزارش‌ها در مورد سلامتی سلمان به شدت متفاوت است و کسی حقیقت را نمی‌داند. گزارش‌های پزشکی در مورد بیماری اعضای خانواده سلطنتی به شدت غیرقابل اعتماد است.» کارشناسان می‌گویند حضور گاه و بیگاه او در جلسات رسمی نشان می‌دهد او «اندک سلامتی» دارد اما این حضور «فقط ناشی از عزم او برای پادشاه شدن است.»
 دو ولیعهد در یک اقلیم نگنجند
سلمان با اطلاع از وضعیت جسمی خود در اولین گام برادر جوان‌تر خود «مقرن» را به‌عنوان ولیعهد اول انتخاب کرد. مقرن بن عبدالعزیز آل سعود، سی‌وپنجمین و کوچک‌ترین فرزند عبدالعزیز آل سعود است. تحلیلگران می‌گویند این انتخاب تلاشی است برای تضمین ثبات آینده این پادشاهی. عبدالله پیش از این در ماه مارس مقرن را به‌عنوان معاون ولیعهد انتخاب کرده بود. مقرن نسبت به همقطاران خود با 69 سال سن اندکی جوان‌تر است. گفته می‌شود او به‌عنوان رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی عربستان مورد قبول رهبران جهان است و پیش از بندر بن سلطان، رئیس سرویس اطلاعاتی خارجی عربستان سعودی بود. کوردزمن می‌نویسد: «مقرن با عبدالله و سیاست‌های او مبنی بر نوسازی و اصلاح بسیار نزدیک و همراه بود.» این انتخاب بدون مخالفت نبود چرا که مادر مقرن «خون پادشاهی» ندارد و عرب نیست.  همچنین شاهزاده محمد بن نایف به‌عنوان معاون دوم نخست‌وزیر و جانشین ولیعهد منصوب شد. به نظر می‌رسد تصمیم ملک سلمان مبنی بر انتخاب دو ولیعهد مساله جانشینی در خاندان سلطنت سعودی را برای چند سال آینده حل و فصل کرده باشد. شاهزاده محمد بن نایف در سال 2009 رئیس تشکیلات امنیتی عربستان سعودی بود. در آن سال، گروه القاعده فردی را برای ترور او مامور کرد. القاعده وی را یکی از سرسخت ترین دشمنان خود می‌داند. یکی از اعضای القاعده با نزدیک شدن به شاهزاده محمد تلاش کرد با منفجر ساختن کمربند انفجاری اش وی را به قتل برساند. اما او از ترور جان به در برد و در سال 2012 به وزارت کشور عربستان سعودی منصوب شد. محمد بن نایف 55 ساله اکنون یکی از قدرتمندترین افراد در میان نسل سوم خاندان سلطنتی عربستان سعودی محسوب می‌شود. او اولین نوه ملک عبدالعزیز است که در صف جانشینان سلطنت در عربستان سعودی قرار گرفته است. 
تحلیلگران درباره نقش این شاهزاده جوان سعودی در آینده عربستان ابراز تردید کرده و معتقدند که وی نمی‌تواند آشتی اجتماعی جمعیت جوان عربستان با سنت‌های محافظه‌کارانه این کشور و نیز وابستگی اقتصاد عربستان به نفت را حل و فصل کند. برخی کارشناسان عرب مانند جمال خشوجی، مدیر«العرب نیوز»، معتقدند که او اندیشه‌های اصلاحی را می‌پذیرد. برخی دیگر می‌گویند وی با احاطه‌ای که بر مسائل امنیتی دارد (او مدتی وزیر کشور عربستان بود) آزادی‌های مدنی در عربستان سعودی را محدودتر خواهد کرد. گروه سوم می‌گویند محمد در آمریکا تحصیل و مدرک دانشگاهی خود را در رشته علوم سیاسی در سال 1981 دریافت کرده است و به دلیل سابقه دوستی با غرب «بازاندیش تر» از سایر شاهزاده‌های سعودی است. گروه چهارمی هم هستند که می‌گویند شاهزاده محمد همانند پدرش ارتباطات تنگاتنگی با محافظه‌کاران عربستان سعودی دارد که بزرگ‌ترین تهدید علیه دولت هستند. 

 فرزندان؛ مدافعان پدر
چندین نفر از فرزندان او پست‌های مهمی دارند. سلطان، یکی از فرزندانش، در دهه 80 اولین فضانوردی بود که از عربستان به فضا رفت و اکنون رئیس صنعت توریسم در این کشور است. شاهزاده عبدالعزیز، معاون وزیر نفت است و شاهزاده فیصل استاندار منطقه مدینه است. فرزند دیگرش خالد در زمره اولین خلبانانی بود که سال گذشته مواضع داعش در سوریه را بمباران کرد. او سه بار ازدواج کرده و گفته می‌شود در 10 سالگی قرآن را حفظ کرده است.

  وعده اصلاحات
ملک عبدالله در افکارعمومی به‌عنوان «مصلح» مطرح بود. انتظار می‌رفت در زمینه حقوق زنان پیشرفت‌هایی حاصل آید؛ اما نتیجه بر عکس بود. نیک رابرتسون خبرگار ارشد سی‌ان‌ان می‌نویسد: «او قول اصلاحات داد... اما ماهیت ذاتا محافظه‌کار جامعه سعودی او را محدود کرد و در زمینه حقوق زنان راه به جایی نبرد.» ظهور داعش باعث شد توجه دولت عربستان بیشتر بر «خارج» متمرکز شود تا داخل. با توجه به اینکه گفته می‌شود سلمان رویکردی محافظه‌کارانه‌تر نسبت به سلف خود دارد، نمی‌توان انتظار پیشرفت ناگهانی داشت. با توجه به پیشرفت‌های داعش در عراق و سوریه و تهدید عربستان به نظر می‌رسد سلمان تمرکز خود را بر دو موضوع اصلی در سیاست خارجی قرار دهد: یکی مساله داعش و سرنگونی اسد و دوم تداوم رقابت بر سر کاهش قیمت نفت در راستای منافع سیاسی این کشور.


«جیمز زاگبی»،می‌گوید: «سلمان دنباله‌روی سیاست‌های گذشته است. تغییر یکباره در آن سیاست‌ها باعث می‌شود او نتواند پایه‌های قدرت خود را مستحکم سازد، بنابراین چاره‌ای ندارد تا دم از تداوم سیاست‌های گذشته زند.

دنیای اقتصاد

 
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  قیمت نفت و ارزش کل ذخایر نفت ایران یک سوم می شود
  میزان مصرف انرژی در ساختمان سردترین کشورها به ازای هر متر مکعب فضا ۱۲۰ و ایران ۵۸۰کیلو وات ساعت است
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  جایگزینی قطعات ایرانی با خارجی در اورهال ۴۰۳ پتروشیمی آریاساسول+فیلم
  خروج نیروگاه‌های با راندمان پایین از چرخه تولید برق کشو
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معاون وزیر نفت: بدهی بابک زنجانی به شرکت ملی نفت تسویه شد / معادل بدهی او کالا دریافت شده
  صدور مجوز ۲۹ پروژه در عراق برای کاهش وابستگی به گاز ایران
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  تلف شدن ۶۶ درصد سوخت کشور با راندمان ۳۴ درصدی نیروگاه‌ها
  راندمان 58درصدی نیروگاه های سیکل ترکیبی فولاد مبارکه
  نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان ۳ برابری دارد
  گلخانه‌ها سهم زیادی در هدر رفت انرژی دارند
  ضرورتها و مزیتهای احداث خط آهن ورزقان ارمنستان تا بندر پوتی گرجستان
  پاداش شرکت ملی گاز برای مشترکان کم مصرف
  توسعه همکاری‌های پکن-پاریس در حوزه انرژی: جایگاه بازار ایران در این میان چیست؟
  هلدینگ خلیج فارس رقیب شرکت‌های کوچک نشود
  رشوه خواری آشکار در برق رسانی و اتصال به شبکه/ دکتر محرابیان فکری اساسی کنند و سیستم و سامانه ها را جایگزین افراد نمایند/ هر جا رانت و امضا و اختیار تصمیم اجرایی باشد امکان فساد بیشتر است.
  احداث شهرک‌های انرژی خورشیدی در گیلان
  کانادا، چگونه مصرف انرژی را در فصول سرما، مدیریت می‌کند؟
  در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه های انرژی اعم از آب، برق، گاز و بنزین بحران خواهیم داشت
  تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران
  توانیر: ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در ۸۰ درصد از مناطق کشور
  توانیر: مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  اصلاً بعید نیست که امسال ناترازی بنزین دو برابر شود / وقتی در صنعت خودرو شرایط تحریمی سخت داریم، اصلاً امکان توسعه و پیشرفت وجود ندارد
  ظریف:تهران امیدوار گشایش خط راه آهن با ارمنستان است
  ضرورت تشکیل کمیسیون سه جانبه ایران- ارمنستان و چین
  طراحی برج خنک کننده و کولینگ تاور برای جنوب ایران
  انتقاد وزیر نیرو از صندوق توسعه ملی به دلیل عدم تامین اعتبار پروژه‌های نیروگاهی
  انرژی برق باید جایگزین مصارف گاز در بخش خانگی شود
  سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی از نفت پیشی می‌گیرد
  ممنوعیت رقابت بخش دولتی و شبه دولتی با بخش خصوصی توسط مقام معظم رهبری
  با تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی راندمان آنها به ۵۷ درصد می‌رسد
  ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می کنند
  ژاپنی‌ها سال ۲۰۲۵ با یک ماهواره، به زمین انرژی خورشیدی منتقل می‌کنند
  اولین هواپیمای دنیا با سوخت سبز آمونیاک سال 2023 به پرواز در می‌آید
  وزارت راه هر چه دارد بفروشد و صرف توسعه شبکه ریلی کند
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند
  ۱۰ کشور دارنده بزرگترین ذخایر نفت جهان
  آمریکا چقدر نفت تولید می‌کند؟
  پنج خسارت تهران از «طرح‌ترافیک»
  مقصران ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران شناسایی و مجازت شوند
  زاکانی:واردات خودروهای عمومی برقی از چین امسال نهایی می‌شود
  هزار قطار چینی در مسیر اروپا؛ سهم ایران از ترانزیت شرق به غرب متحول خواهد شد
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  اولین قطار هیدروژنی جهان در آلمان
  سریع ترین قطارهای جهان | جنون سرعت!
  قیمت نفت به بالای ۹۰ دلار رسید
  راه‌اندازی قطار سریع السیر چینی در این مناطق ایران
  مقایسه کولر آبی و گازی؛ کدام یک انتخاب بهتری است؟
  حسن روحانی: مدام می‌گویند فاز ۱۱ پارس جنوبی را بدون برجام و توتال راه انداختیم؛ ما با توتال قرارداد بستیم که تمام گاز فاز ۱۱ را تزریق می‌کند نه اینکه برداشت کنیم / ما و چین می‌خواستیم نحوه اجرای این تکنولوژی را از توتال یاد بگیریم
  گردشگران ۴۰ میلیارد دلار در عربستان هزینه کردند
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار