درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   چهارشنبه، 26 اردیبهشت 1403 - 22:44   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  آیا امپراتوری دریایی ایران در حال شکل گیری است؟!
  تصادفات رانندگی؛ جنگ خاموش!
  گرگ های سیبری چطور از خاک ایران رانده شدند؟
  محمد مهاجری: دولت سیزدهم از زمان هوخشتره تا امروز ضعیف‌ترین دولت تاریخ ایران است / آواربرداری اقتصادی بعد از دولت رئیسی کار حضرت فیل است
  نظم بین‌المللی لیبرال در حال فروپاشی است؟! / گزارش اکونومیست را بخوانید
  نامه شورا کیفرخواستی علیه نهاد ریاست‌جمهوری بود/منتخب مستقیم ملت در حد یک شهروند هم آزادی بیان ندارد/شورا مرا به تعجیل در اجرای برجام متهم کرده/به اتهاماتی چون عدم التزام به قانون اساسی و فقدان دانش و بینش سیاسی متهم شده ام/رؤسای‌جمهور آینده بدانند دیگر حتی آنان آزادی سیاسی ندارند/می‌دانم که علت حساسیت برای حضور برخی از منتخبان تأثیرگذار در مجلس خبرگان به ویژه در این دوره چیست
  قرارداد داخلی نمایشی در بزرگ‌ترین میدان نفتی مشترک/ تیم متولی توسعه آزادگان، توانمند نیست
  فیلم/توضیحات رائفی‌پور درباره تهمت پولشویی و انتشار اسناد مالی و خصوصی مردم
  تماشا کنید: بازرانی در پی سوغاتی تهران! / رئیس اقلیم کردستان عراق از ایران چه می‌خواهد؟
  ظریف: آیا جهان بدون برجام جای بهتری شد؟
  رانندگی در مسیری خطرناک "تودار ـ گردنه خروسه"/ چرا مردم از جاده جدید به مریوان نمی‌روند؟
  پتانسیل انرژی خورشیدی و ارزیابی عملکرد نیروگاه‌های متمرکز خورشیدی در مناطق مختلف ایران
  استقبال از خودروهای برقی و کاهش تقاضای جهانی بنزین
  اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید
  واردات اتوبوس بین شهری کارکرده با عمر کمتر از ۵ سال آزاد شد
  ۶۲ کشته و ۱۳۱۷ مصدوم در تصادفات هفته دوم اردیبهشت در کشور
  میدان‌های نفتی عراق
  ضرغامی: ۲ سال است که شعار من شده «اصلاح‌طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا»
  فوت ۱۶۹ نفر در حوادث ترافیکی و غیرترافیکی هفته گذشته
  پندی از کاهش زمان سیر بارهای ترانزیت سرخس به بندرعباس
  برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟​
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  امیدوار نباشیم؛ فرودگام امام هاب هوانوردی منطقه نمی شود
  جریمه ۵۴۰۰۰۰ خودرویی که بر روی خط عابر پیاده توقف داشتند
  ضرورت احداث راه‌آهن به سمت معدن سونگون
  تغییر مسیر عجیب اردغان به سمت ارمنستان/عادی سازی روابط ترکیه و ایروان
  تماشا کنید: هجوم غول‌ها به هند
  معاون شهرداری تهران: قرارداد خرید دوربین‌های کنترل ترافیک از چینی‌ها انجام شده / در مورد قرارداد خودروی چینی برقی که شهرداری منعقد کرده باید بگویم که با کیفیت‌ترین خودرو بعد از تسلا را انتخاب کرده‌ایم
  تماشا کنید: هیس! این کریدور جدید هم ایران را دور زد/ گزارش «انتخاب» از کریدور «جاده توسعه» عراق، بندر فاو و معنای آن برای تهران
  چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 11092صفحه نخست » نفت، گاز، پتروشیمی سه شنبه، 11 مهر 1391 - 17:43
امنیت تقاضا تضمین کننده سرمایه گذاری در کشورهای تولیدکننده نفت
امنیت تقاضا تضمین کننده سرمایه گذاری در کشورهای تولیدکننده نفتدبیرکل اوپک در شورای روابط خارجی آلمان تشریح کرد
  

 دبیرکل اوپک با تاکید بر اهمیت امنیت تقاضا در بازار نفت اعلام کرد: نبود امنیت تقاضا برای تولید کنندگان سبب تردید در سرمایه گذاری های جدید و بی ثباتی بازار نفت می شود.


به گزارش پایگاه اینترنتی دبیرخانه سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) عبدالله سالم البدری در یک نشست انرژی در برلین که از سوی شورای روابط خارجی آلمان و شرکت آلمانی نفت و گاز وینترشل ترتیب داده شده بود، به تفسیر دیدگاه اوپک در باره چشم انداز انرژی جهان و تاکید بر اهمیت انرژی در دهه های آینده پرداخت.

متن کامل سخنرانی دبیرکل اوپک به شرح زیر است:

انرژی برای قرن ها در پیشرفت بشریت نقش محوری داشته و تاثیر مثبتی بر زندگی میلیاردها انسان ساکن کره زمین داشته است و این مقوله تاثیر مهمی بر شکوفایی اقتصادی و پیشرفت اجتماعی بشر در آینده خواهد داشت.

انتظار می رود جمعیت جهان تا سال 2035 به بیش از هشت میلیارد و 600 میلیون نفر برسد که در مقایسه با جمعیت کنونی، یک میلیارد و 600 میلیون نفر رشد خواهد داشت، به طوری که ظرف 20 سال آینده به اندازه جمعیت کنونی دو کشور هند و آمریکا به کل جمعیت جهان افزوده خواهد شد.

اقتصاد جهان نیز در بلند مدت از رکودی که هم اکنون با آن دست و پنجه نرم می کند، رهایی می یابد و با بررسی تجربه های گذشته می توان به این نتیجه رسید که رکود اقتصادی همیشگی نخواهد بود و شرایط در آینده بهبود می یابد.

هم اکنون سه میلیارد نفر در جهان با دستمزدی کمتر از دو دلار و 50 سنت زندگی می کنند، یک میلیارد و 400 میلیون دلار به برق دسترسی ندارند و دو میلیارد و 700 میلیون نفر نیز برای تامین نیازهای اولیه زندگی خود از انرژی های زیست توده استفاده می کنند.

زیست توده یا بیومس (Biomass) یک منبع تجدید پذیر انرژی است که از مواد زیستی به دست می‌آید، مواد زیستی شامل موجودات زنده یا بقایای آنها می شود که از جمله این مواد می توان به چوب، زباله و الکل اشاره کرد.

زیست توده به طور معمول شامل بقایای گیاهی است که برای تولید الکتریسیته یا گرما به کار می‌رود.

هم اکنون ظرفیت هایی بسیاری برای توسعه بخش های اقتصادی و اجتماعی وجود دارد؛ متاسفانه امروزه میلیاردها نفر از مردم جهان همچنان از فقر انرژی رنج می برند و استفاده از تازه ترین خدمات انرژی برای بشر موضوعی حیاتی است.

افزایش تقاضای انرژی جهان در آینده یکی از مهم ترین بحث های امروز بشر است، در تازه ترین گزارش چشم انداز جهانی نفت سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در سال 2011 پیش بینی می شود تقاضای جهانی انرژی در سال 2035 نسبت به سال 2010، 50 درصد افزایش می یابد.

افزایش تقاضای انرژی نه تنها برای تولید کنندگان و سرمایه گذاران بلکه برای مصرف کنندگان انرژی نیز چالشی بسیار کلیدی به شمار می آید.

جهانیان برای پاسخگویی به این چالش کلیدی به یک بازار انرژی با ثبات و قابل پیش بینی نیاز دارند و همگی باید توجه خود را روی توسعه پایدار و کارآمد منابع مختلف انرژی متمرکز کنیم.

هر منبع انرژی که بتواند پاسخگوی نیازهای انرژی بشر در آینده باشد، مهم است و همگی باید به تولید کنندگان و سرمایه گذاران درباره پاسخگویی به نیازهای انرژی در آینده اطمینان خاطر دهیم.

در گزارش چشم انداز جهانی نفت اوپک در سال 2011 (OPEC’s World Oil Outllook 2011) مصرف تمام منابع انرژی جهان با رشد همراه خواهد بود، اگر چه سهم هریک از این منابع در عرضه  جهانی انرژی با تغییر رو به رو خواهد بود.

سوخت های فسیلی که هم اکنون سهمی 87 درصدی در عرضه جهانی انرژی دارد تا سال 2035 همچنان سهم 82 درصدی از عرضه جهانی انرژی را بر عهده خواهد داشت.

نفت تا سال 2035 همچنان سهم عمده ای در تامین نیازهای انرژی خواهد داشت؛ اگرچه سهم کلی آن در دوره مورد بررسی از 34 درصد کنونی به 28 درصد کاهش می یابد.

نفت همچنان در رشد اقتصادی جهان به ویژه در صنعت حمل و نقل نقش محوری خواهد داشت و سهم زغال سنگ در تامین نیازهای انرژی جهان بدون تغییر زیاد نسبت به شرایط کنونی تا سال 2035، 29 درصد خواهد بود.

سهم گاز طبیعی در عرضه جهانی انرژی از 23 درصد کنونی تا سال 2035 به 25 درصد افزایش می یابد.

 تولید انرژی های تجدیدپذیر به سرعت رشد می کند اما سهم این انرژی از عرضه جهانی انرژی در سال 2035 تنها سه درصد خواهد بود.

بر اساس گزارش چشم انداز جهانی اوپک، تقاضای جهانی نفت خام در بازه زمانی 2010 تا 2035 روزانه 23 میلیون بشکه افزایش می یابد و به مجموع روزانه 110 میلیون بشکه می رسد.

بخش عمده رشد تقاضای نفت جهان از سوی کشورهای در حال توسعه آسیایی خواهد بود که 80 درصد رشد تقاضای جهانی نفت را شامل می شوند، در حالی که تقاضای کشورهای عضو سازمان توسعه و همکارهای اقتصادی (او یی سی دی) با افت رو به رو خواهد بود.

برای پاسخگویی به رشد تقاضای نفت، ذخایر نفت خام کافی وجود دارد، فناوری ها و روش های جدید ازدیاد برداشت در سال های اخیر سبب افزایش ذخایر نفتی متعارف و نامتعارف شده است.

امروزه ما شاهد افزایش ذخایر نفتی و تولید چشمگیر از پروژه های جدید در سراسر جهان هستیم.

تازه ترین برآوردهای موسسه زمین شناسی آمریکا نشان می دهد ذخایر نفتی قابل استحصال جهان هم اکنون حدود سه میلیارد و 500 میلیون بشکه است، اما مقدار تولید نفت کمتر از یک سوم این مقدار بوده است.

با توجه به کاهش هزینه های برداشت نفت، به کمک ذخایر نفتی جدید و افزایش عرضه جهانی نفت خام می توان شاهد توسعه هر چه بیشتر صنعت جهانی نفت بود.

برخی کارشناسان و تحلیلگران نفتی از فرا رسیدن زمان اوج مصرف نفت خام سخن می گویند اما باید بگویم این اتفاق به این زودی ها رخ نمی دهد، البته چنین روزی سرانجام فرا می رسد اما بی شک همچنان فرا نرسیده است.

برای این که هر چه بیشتر فرا رسیدن چنین روزی را به تاخیر بیندازیم، باید فناوری های کاربردی در تمام بخش های صنعت نفت را توسعه دهیم و برای اکتشاف نفت در مناطق جدید آغاز کنیم و  از همه مهم تر برای تحقق این هدف به نوعی مدیریت با جرات خطرپذیری بالا نیاز داریم.

سرمایه گذاری ها در صنعت نفت به شرایط خاصی نیاز دارد اما به طور کلی یکی از محرکه های اصلی برای تضمین سرمایه گذاری ها در بخش های افزایش ظرفیت تولید از سوی قشر تولید کننده، بحث امنیت تقاضاست.

همان طوری که مصرف کنندگان خواهان امنیت عرضه در بازار نفت هستند، تولید کنندگان نیز به دنبال امنیت تقاضا هستند و امنیت انرژی در جهان به صورت دایره ای تعبیر می شود که دو نیم دایره امنیت عرضه و تقاضا در کنار یکدیگر قرار می گیرند.

تولید کنندگان خواهان درک روشنی نسبت به آینده تقاضای نفت در بازارهای جهانی هستند به ویژه سیاست هایی که در باره مصرف نفت در کشورهای مصرف کننده در نظر گرفته می شود، نیز همواره یکی از دغدغه های تولیدکنندگان بوده است و بی اهمیتی به این موضوع می تواند به تردید ها در باره سرمایه گذاری ها در بخش های ظرفیت های جدید و بی ثباتی بازار نفت در آینده منجر شود.

تولید کنندگان نمی خواهند بدون اطمینان خاطر نسبت به وجود تقاضا برای ظرفیت های بیشتر، سرمایه های هنگفت خود را در پروژه های افزایش ظرفیت تولید به هدر دهند، همچنین در نقطه مقابل نبود سرمایه گذاری های کافی، مصرف کنندگان را برای تامین نیازهای انرژی خود با مشکل رو به رو می سازد.

در بازه زمانی 2012 تا 2016، 116 پروژه بالا دستی در صنعت نفت کشورهای عضو اوپک اجرا می شود، به طوری که در این پروژه ها 280 میلیارد دلار سرمایه گذاری صورت می گیرد، بنابراین کشورهای اوپک  بی شک خواهان امنیت تقاضا هستند.

یکی از موضوع هایی که امروزه بسیار درباره آن بحث می شود، شرایط اقتصادی جهان است، کشورهای اروپایی عضو منطقه مالی یورو هم اکنون با بدهی های مالی سنگین و مشکلات اقتصادی پیچیده ای دست و پنجه نرم می کنند.

پیش بینی می شود رشد اقتصادی کشورهای منطقه مالی یورو در سال جاری میلادی با افت رو به رو شود، همچنین اقتصاد آمریکا به عنوان یکی از اقتصادهای توسعه یافته دنیا شرایط پیچیده ای خواهد داشت.

در چین، دومین مصرف کننده نفت جهان که پیش بینی می شود نرخ رشد اقتصادیش روی رقم 8 درصد باقی بماند، آمارها حاکی از کند شدن رشد اقتصادی است، بنابراین چشم انداز روشنی درباره شرایط اقتصادی دومین مصرف کننده نفت در بلند مدت و کوتاه مدت وجود ندارد.

همچنین در کشورهای در حال توسعه این نگرانی وجود دارد که آیا مشکلات اقتصادی کشورهای عضو او یی سی دی می تواند اقتصاد و روند تقاضا برای کالاهای صادراتی آنها  را تحت تاثیر قرار دهد.

هم اکنون موضوع منابع انسانی متخصص یکی از چالش های فرا روی صنعت جهانی نفت خام به شمار می رود، یکی از نیازهای اصلی امروز صنعت نفت جذب فارغ التحصیلان آینده نگر، حفظ متخصصان با استعداد و انتقال دانش و فناوری به نسل های بعدی است زیرا این نسل های جدید هستند که سرنوشت صنعت نفت جهان را در آینده را رقم می زنند.

حفاظت از محیط زیست و حمایت از توسعه پایدار همچنین یکی دیگر از دغدغه های اصلی صنعت جهانی نفت به شمار می رود، بنابراین برای دستیابی به این هدف استفاده از فناوری جدید و پاک اهمیت ویژه ای خواهد داشت.

بنابراین ما برای تداوم استفاده از انرژی های فسیلی به صورت کارآمد و پاک باید به فکر جلوگیری از انتشار و ذخیره سازی دی اکسید کربن باشیم.

جلوگیری از انتشار دی اکسید کربن و ذخیره سازی آن  کمک قابل توجهی به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در محیط زیست می کند.

برای ارائه چشم اندازی روشن و دقیق از انرژی جهان در آینده نیازمند رسیدن به درک بالایی از دیدگاه مشترک تولید کنندگان و مصرف کنندگان (شرکت های ملی و بین المللی نفت و همچنین شرکت های خدماتی در سراسر جهان) و برگزاری گفت و گوهای مثبت و سازنده میان دو طرف نیاز داریم.

بررسی دقیق بازارهای جهانی نفت خام و ارائه پیش بینی کارشناسان با هدف ترویج ثبات در بازار همواره از اهداف کلیدی اوپک به شمار می رود.

  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  قیمت نفت و ارزش کل ذخایر نفت ایران یک سوم می شود
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  راندمان ۱۷۸ توربین گازی کشور می‌تواند ارتقا یابد
  نیروگاه های با راندمان پایین را از شبکه خارج می کنیم
  آمادگی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای تولید آمونیاک سبز
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  خروج نیروگاه‌های با راندمان پایین از چرخه تولید برق کشو
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معاون وزیر نفت: بدهی بابک زنجانی به شرکت ملی نفت تسویه شد / معادل بدهی او کالا دریافت شده
  صدور مجوز ۲۹ پروژه در عراق برای کاهش وابستگی به گاز ایران
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  تلف شدن ۶۶ درصد سوخت کشور با راندمان ۳۴ درصدی نیروگاه‌ها
  راندمان 58درصدی نیروگاه های سیکل ترکیبی فولاد مبارکه
  نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان ۳ برابری دارد
  گلخانه‌ها سهم زیادی در هدر رفت انرژی دارند
  ضرورتها و مزیتهای احداث خط آهن ورزقان ارمنستان تا بندر پوتی گرجستان
  پاداش شرکت ملی گاز برای مشترکان کم مصرف
  توسعه همکاری‌های پکن-پاریس در حوزه انرژی: جایگاه بازار ایران در این میان چیست؟
  هلدینگ خلیج فارس رقیب شرکت‌های کوچک نشود
  رشوه خواری آشکار در برق رسانی و اتصال به شبکه/ دکتر محرابیان فکری اساسی کنند و سیستم و سامانه ها را جایگزین افراد نمایند/ هر جا رانت و امضا و اختیار تصمیم اجرایی باشد امکان فساد بیشتر است.
  احداث شهرک‌های انرژی خورشیدی در گیلان
  کانادا، چگونه مصرف انرژی را در فصول سرما، مدیریت می‌کند؟
  در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه های انرژی اعم از آب، برق، گاز و بنزین بحران خواهیم داشت
  تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران
  توانیر: ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در ۸۰ درصد از مناطق کشور
  توانیر: مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  اصلاً بعید نیست که امسال ناترازی بنزین دو برابر شود / وقتی در صنعت خودرو شرایط تحریمی سخت داریم، اصلاً امکان توسعه و پیشرفت وجود ندارد
  ظریف:تهران امیدوار گشایش خط راه آهن با ارمنستان است
  ضرورت تشکیل کمیسیون سه جانبه ایران- ارمنستان و چین
  طراحی برج خنک کننده و کولینگ تاور برای جنوب ایران
  انتقاد وزیر نیرو از صندوق توسعه ملی به دلیل عدم تامین اعتبار پروژه‌های نیروگاهی
  انرژی برق باید جایگزین مصارف گاز در بخش خانگی شود
  سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی از نفت پیشی می‌گیرد
  ممنوعیت رقابت بخش دولتی و شبه دولتی با بخش خصوصی توسط مقام معظم رهبری
  با تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی راندمان آنها به ۵۷ درصد می‌رسد
  ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می کنند
  ژاپنی‌ها سال ۲۰۲۵ با یک ماهواره، به زمین انرژی خورشیدی منتقل می‌کنند
  اولین هواپیمای دنیا با سوخت سبز آمونیاک سال 2023 به پرواز در می‌آید
  وزارت راه هر چه دارد بفروشد و صرف توسعه شبکه ریلی کند
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند
  ۱۰ کشور دارنده بزرگترین ذخایر نفت جهان
  آمریکا چقدر نفت تولید می‌کند؟
  پنج خسارت تهران از «طرح‌ترافیک»
  مقصران ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران شناسایی و مجازت شوند
  زاکانی:واردات خودروهای عمومی برقی از چین امسال نهایی می‌شود
  هزار قطار چینی در مسیر اروپا؛ سهم ایران از ترانزیت شرق به غرب متحول خواهد شد
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  اولین قطار هیدروژنی جهان در آلمان
  سریع ترین قطارهای جهان | جنون سرعت!
  قیمت نفت به بالای ۹۰ دلار رسید
  راه‌اندازی قطار سریع السیر چینی در این مناطق ایران
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار