درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   یکشنبه، 27 خرداد 1403 - 13:37   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  واکنش روحانی به سخنان نامزدهای انتخابات علیه برجام: شما چه به دست آوردید جز قطعنامه‌های تحریم
  عباس عبدی: تفاوت میان روسای جمهور اتفاقاً در ایران بسیار زیاد است/ مخالفت عناصر قدرت با رییس جمهوری چون پزشکیان بسیار کم‌اثر و کم‌رمق‌تر از گذشته خواهد بود
  ظریفیان، فعال سیاسی اصلاح‌طلب: کنار رفتن جلیلی، آرای او را به سبد قالیباف نمی‌ریزد
  پزشکیان: از اینکه به زنان و دختران ایرانی در خیابان بی احترامی کنند به پیر و پیغمبر شرمنده هستم/فیلم
  جلیلی: چرا باید نفت بفروشیم؟ باید به جایی برسیم که نه تنها نفت نفروشیم بلکه این را به فرآورده تبدیل کنیم و بفروشیم
  روزنامه اطلاعات می گوید «مسئولان نظام قبول کرده‌اند خالص‌سازی غلط بود»
  رمضان‌زاده: سیاست برای حل منازعه بدون خشونت و پرخاشگری است؛ پزشکیان در این زمینه موفق بود
  ببینید / روایت مرحوم داود هرمیداس باوند، دیپلمات متعهد به ایران از ماجرای جدایی بحرین
  تماشا کنید: لشکر مخالفان شهید باکری در ستاد سعید جلیلی!
  چرا از پزشکیان حمایت می‌کنم
  ویدئو قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری
  ویدئو: آیا اختیارات رهبری و ریاست جمهوری تداخل دارد؟/ پاسخ دکتر پزشکیان
  نطق اول | پزشکیان ۷ تیر ماه ۱۳۸۸/ فیلم
  پاسخ صریح دکتر پزشکیان به تهمت های مدعیان اصول و اخلاق!
  هشدارهای جدی مسعود پزشکیان دست از این راه های غلط بکشیم/فیلم
  نطق میان دستور دکتر پزشکیان: صدای مردم را بشنوید/فیلم
  چرا پزشکیان به صندلیِ ریاست‌جمهوری خیلی نزدیک است؟ در چه شرایطی انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود؟ و در چه صورت، در همان دور اول «پزشکیان» کار را تمام می‌کند؟
  تنش در سخنرانی مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در دانشگاه تبریز/فیلم
  صحبت های جنجالی مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز درباره درگذشت مهسا امینی/فیلم
  نطق تاریخی پزشکیان در خرداد ۱۴۰۰ ؛ زمانی که کاندیدا نبود/فیلم
  تصاویر:حمله رژیم وحشی و شیطان صفت و درنده خوی اسرائیل به مدرسه‌ای در غزه
  ببینید / ۶ سکانس از این ۶ نفر
  برای اصلاح طلبان شانسی نیست مگر اینکه حرکت قابل توجهی در آرا خاکستری رخ دهد / اگر انتخابات به مشارکت 25 میلیون نفر برسد، شانس پیروزی پزشکیان وجود دارد / قاعدتاً دوقطبی بین پزشکیان و قالیباف شکل می گیرد
  پاسخ صریح دکتر پزشکیان به تهمت های مدعیان اصول و اخلاق!/فیلم
  فیلم میزگرد بسیار مهم و آموزنده جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ تفاوت حکومت با ولایت/ جایگاه رای اکثریت، تاثیر مشارکت بالا با پائین در مشروعیت حکومت
  فیلم میزگرد ماندگار جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ تاثیر مشارکت پائین در انتخابات در مشروعیت حکومت
  رضایی:انتخابات اساس جمهوری اسلامی است
  اختصاص پساب فاضلاب ماهشهر به پتروشیمی بندر امام
  مشکل بی پایان سرریز فاضلاب در خیابان‌های بندر ماهشهر/ قطع امید مردم از آبفا و فرمانداری بندر ماهشهر
  روزنامه اعتماد: تفاوت فاحش بین جهانگیری و قالیباف / هر جنگ اقتصادی باید دوره‌ای داشته باشد / صدای شکسته شدن استخوان مردم به گوش می‌رسد
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 52869صفحه نخست » اخبار رسانه هاپنجشنبه، 10 اسفند 1402 - 18:01
تعداد اعضای FATF از سازمان ملل بیشتر است
  
پیام نفت:

ایلنا گزارش می‌دهد: asdasd

 

تعداد کشورهاى عضو سازمان ملل ١٩٣ کشور است اما تعداد کشورها و قلمروهاى قانونى اعضا FATF شامل ٩ سازمان منطقه‌اى و ۱۹۶ کشور در جهان است که در مجموع شامل ٢٠٥ عضو می‌شود. به عبارت دیگر تعداد بیشتر از اعضای سازمان ملل توسط این کارگروه پوشش داده شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ایلنا، در حال حاضر تنها ایران، کره‌شمالى، صحراى‌غربى، سودان‌جنوبى و اریتره کشورهای عدم همکار در کارگروه FATF هستند که از منظر گروه ویژه اقدام مالی، این کشورها دارای خطر پولشویی و تأمین مالی تروریسم محسوب می‌شوند و بانک‌های بین‌المللی از معامله با این کشورها بر حذر داشته شده‌اند. به جز این 5 کشور، اکثر کشورهای توسعه یافته جهان کاملاً بر توصیه‌های این کارگروه منطبق شده‌اند و دیگر کشور‌های در حال توسعه نیز در مسیر تطبیق خود با استانداردهای مشخص شده این کارگروه هستند.

FATF بیشتر از اعضای سازمان ملل عضو دارد

تعداد کشورهاى عضو سازمان ملل ١٩٣ کشور است اما تعداد کشورها و قلمروهاى قانونى اعضا FATF شامل ٩ سازمان منطقه‌اى و 196 کشور در جهان است که در مجموع شامل ٢٠٥ عضو می‌شود. به عبارت دیگر تعداد بیشتر از اعضای سازمان ملل توسط این پیمان پوشش داده شده است. بر این اساس ادعاهایی که از سمت مخالفان این پیمان مبنی بر استعماری و تحمیلی بودن این پیمان از سمت ابرقدرت‌ها و کشورهای غربی مطرح می‌شود به راحتی قابل بطلان است.

از آنجا که پیوستن به این کارگروه از اهمیت بسزایی برخودار بوده است، در دولت‌های قبلی نیز مورد توجه قرار گرفته است.  سال 87 وزیر اقتصاد وقت دولت احمدی‌نژاد لایحه پیوستن ایران به FATF را ارائه کرد. از طرفی کنوانسیون سازمان‌ ملل‌ متحد برای مبارزه با فساد (مریدا) در سال 1385 در دولت احمدی‌نژاد طرح و توسط مجلس تصویب شد، کنوانسیونی بود که به مراتب تعهداتی بیش‌تر از FATF را به ایران تحمیل می‌کرد.

پیش‌نیاز تعامل سازنده اقتصادی با چین و روسیه چیست؟

ظریف در هفته‌های اخیر پیش نیاز اجرای برنامه همکاری 25 ساله با چین را رفع تحریم‌ها و تصویب FATF دانسته بود. در سال 98 نیز عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی با دفاع از پیوستن ایران در این کارگروه به دلیل شفافیت و تسهیل روابط کارگزاری بانکی صراحتا بیان کرده بود که چین و روسیه در خصوص پیامدهای منفی عدم حضور ایران در این معاهده مستقیما به ایران هشدار داده‌اند.

ماه گذشته مهدی پازوکی اقتصاددان با گلایه از تاخیر در تصویب لوایح FATF گفته بود که اگر در لیست سیاه این معاهده بمانیم نه تنها بانک‌های درجه یک و دو بین المللی بلکه بانک‌های درجه چهارم اروپایی و حتی بانک‌های چینی هم حاضر نخواهند شد با ما همکاری کنند.

همچنین سید حمید حسینی سخنگوی اتحادیه صادرات فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی در اسفندماه گذشته با تأکید بر لزوم تصویب هر چه سریع‌تر لوایح کنوانسیون FATF و رفع تحریم‌ها، هشدار داده بود که مشکلات تحریمی و نپیوستن به FATF باعث شده هزینه‌های انتقال و جابه‌جایی پول تا حد زیادی بالا برود و به تبع آن محصولات‌مان را تا 10 تا 20درصد پایین‌تر از قیمت‌های معمول به دنیا بفروشیم.

می‌توان از مجموع این اظهارات نتیجه گیری کرد که هم‌اکنون ایران در چشم انداز دیپلماسی جدید خود قصد همکاری استراتژیک با کشورهای قدرتمند شرقی مانند چین و روسیه را در دستور کار دارد؛ پس به نظر می‌رسد که حتی با فرض ادامه دار بودن تحریم‌ها نیز، ایران می‌بایست تا حد امکان سایر موانع همچون FATF را برای تسهیل تبادلات تجاری خود با این کشورها را از میان بردارد.

شکستن قفس تحریم شرط اثربخشی FATF

مجیدرضا حریری رئیس اتاق مشترک ایران و چین در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، با بیان اینکه مسئله FATF در ایران با حواشی سیاسی و غیراقتصادی گره خورده است، عنوان کرد: در حال حاضر حدود 205 کشور دنیا این پیمان را قبول کرده‌اند و معدود کشورهایی همچون کره شمالی و اریتره به این پیمان نپیوستند.

رئیس اتاق مشترک ایران و چین با بیان اینکه تا زمانی که تحریم‌ها علیه ایران برداشته نشود، FATF نمی‌تواند کمک شایانی به تسهیل تجارت خارجی ایران بکند، عنوان کرد: اگر قفس تحریم‎ها شکسته نشود این پیمان نمی‌تواند کمک خاصی به اقتصاد ما بکند چراکه دلیل اصلی فقدان روابط کارگزاری بانکی ایران با جهان، تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا است.

حریری با اشاره به اینکه بعد از رفع تحریم‌ها می‌بایست، مسئله FATF اولویت اول دیپلماسی ما قرار بگیرد، خاطر نشان کرد: به همین خاطر بعد از روی کار آمدن دولت جو بایدن، مقام معظم رهبری به مجمع تشخیص مصلحت نظام تکلیف کردند تا بررسی لوایح FATF مجددا در دستور کار قرار بگیرد.

در دوران حیات برجام برای پیوستن به FATF فرصت‌سوزی کردیم

وی با بیان اینکه این ادعا که تصویب FATF باعث شفافیت معاملات ایران می‌شود و به تبع آن مانعی برای دور زدن تحریم‌ها است خاطر نشان کرد: این موضوع منطقی به نظر نمی‌‎رسد چرا که به عنوان مثال کلمبیا و افغانستان هردو عضو FATF هستند اما در عین حال این دو کشور قاچاقچی اصلی مواد مخدر در دنیا نیز هستند، بنابراین حتی با پذیرش این پیمان هم می‌توان معاملات غیر شفاف و خلاف قوانین بین المللی داشت.

وی با بیان اینکه متأسفانه در زمان برقرار بودن قرارداد برجام اقدام مناسبی در جهت پیوستن به لوایح مبارزه با پولشوییFATF را انجام ندادیم، گفت: با این وجود خوشبختانه در حال حاضر هم کسی در کشور این ادعا را ندارد که نباید مطلقا به FATF بپیوندیم بلکه عمده اختلافات درون کشور مربوط به مسائل سیاسی و تحریمی است.

فلج شدن روابط بانکی و قطع سرمایه‌گذاری

به گزارش ایلنا، FATF به زبان ساده، یک کارگروه بین المللی فرادولتی در امور بانکی برای مقابله با پولشویی است که در سال ۱۹۸۹ تشکیل شده و اکنون ۳۷ عضو اصلی متشکل از کشورهای توسعه یافته دارد که تهیه استانداردها و توصیه‌های را به عهده دارند و به جز 5 کشور در دنیا، مابقی کشورها به عنوان عضو همکار در این کارگروه حضور فعال دارند.

 در این بین کشورهای همکار نیز خود به دو گروه تقسیم می‌شوند یک گروه استانداردهای مقابله پولشویی را پذیرفته و اجراء کرده‌اند و گروه دیگر در حال تطبیق دادن خود با این استانداردها هستند. اساس کار این کارگروه بر تعیین و بکارگیری استانداردهایی است که مبادلات بانکی را برای رهگیری، شفاف سازی و شناسایی پول‌های کثیف حاصل از قاچاق مواد مخدر، رشوه، اختلاس و دیگر انواع تخلفات مالی را به اعضا و کشورهای همکار تقویت و راهنمایی کند.

مانند همه سازمان‌های بین المللی هیچ الزام و اجباری در پیوستن به این کارگروه نیست، اما از آنجا که همه دنیا اجرای استانداردهای این کارگروه در نظام بانکی خود را پذیرفته‌اند، عدم پیوستن به این کارگروه دو نوع عارضه بسیار زیان‌بار برای ایران خواهد داشت، اولا ارتباط ما با نظام بانکی بین‌الملل قطع خواهد شد و دوما سرمایه گذاری کشور‌‎های خارجی در ایران نیز با مشکلات اساسی رو‌برو خواهد شد.

 

  این اشتباه محاسباتی گاز ایران را تلف کرد + فیلم
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  دکتر پزشکیان: کسی را تازه استخدام می کنند و رئیس متخصصانی می کنند که بیست سال در آن کار تخصص و تجربه دارند/ویدئو
  منافع ملی ایران در صادرات حداکثری نفت
  روش جایگزینی نیمی از گاز خانگی با برق بدون سرمایه گذاری
  روزی هزار میلیارد تومان سرمایه ایرانیان به جیب چینی ها می رود
  به دلایل زیر بلعکس سخنان اقای جلیلی باید با تمام توان نفت صادر کنیم
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  9 منبع انرژی که جای نفت را می گیرند
  چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی تولید برق جهان را فعال کرد
  ۱۵ ماه فرصت نهایی غرب برای یک توافق هسته ای جدید با ایران
  اشتباه رساندن همزمان برق و گاز به خانه های ایران /آلودگی و هزینه بیشتر برای مردم/ ایران تنها کشور با این سیستم!
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  وعده تامین کسری برق از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر عملی نشد
  کاهش هزینه‌های واردات با تعطیلی شنبه‌ها/ خطر حذف ایران از بازارهای جهانی جدی است
  مصرف برق شیب صعودی گرفت/ عبور اوج بار از مرز ۶۱ هزار مگاوات
  در زمستان باید نیمی ازمصرف گاز خانگی با برق جایگزین گردد.
  بهر طریق ممکن فیش انرژی باید جایگزین فیش گاز و برق شود
  تصمیم وزیر به قطع گاز پتروشیمی لردگان اشتباه بود
  حرکت انگلستان به سوی سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی باتری‌پایه بزرگ‌مقیاس
  چشم‌انداز مصر برای تولید هیدروژن سبز
  جایگزین کردن برق به جای گاز در منازل
  باتری ها چگونه جایگزین گاز در تولید برق شدند؟
  تجدیدپذیر‌ها جایگزین گاز می‌شوند
  دولت برای احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی برنامه دارد
  مجوز صادرات برق نیروگاه‌های خورشیدی جدیدالاحداث صادر شد
  فروش خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۴ به شدت افزایش می‌یابد
  ۳۰ درصد خطوط لوله انتقال گاز قدیمی هستند
  سهم ۸۱ درصدی انرژی‌های خورشیدی از تولید برق جدید آمریکا
  محققان سوئدی باتری ارزان برای کشورهای کم درآمد تولید کردند
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان نیروگاه‌ها
  تهران تنها کلان شهر جهان است که حدود ۷۰درصد حمل و نقل درون شهری توسط خودروهای شخصی انجام می‌گردد
  ویدیو / جنگ بزرگ هسته‌ای نزدیک است؟
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان
  منافع ملی قربانی کلاس های کم بازده تولید برق شده است
  راندمان ۱۷۸ توربین گازی کشور می‌تواند ارتقا یابد
  نیروگاه های با راندمان پایین را از شبکه خارج می کنیم
  آمادگی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای تولید آمونیاک سبز
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  خروج نیروگاه‌های با راندمان پایین از چرخه تولید برق کشو
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معاون وزیر نفت: بدهی بابک زنجانی به شرکت ملی نفت تسویه شد / معادل بدهی او کالا دریافت شده
  صدور مجوز ۲۹ پروژه در عراق برای کاهش وابستگی به گاز ایران
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  تلف شدن ۶۶ درصد سوخت کشور با راندمان ۳۴ درصدی نیروگاه‌ها
  راندمان 58درصدی نیروگاه های سیکل ترکیبی فولاد مبارکه
  نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان ۳ برابری دارد
  گلخانه‌ها سهم زیادی در هدر رفت انرژی دارند
  ضرورتها و مزیتهای احداث خط آهن ورزقان ارمنستان تا بندر پوتی گرجستان
  پاداش شرکت ملی گاز برای مشترکان کم مصرف
  توسعه همکاری‌های پکن-پاریس در حوزه انرژی: جایگاه بازار ایران در این میان چیست؟
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار