درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   سه شنبه، 18 اردیبهشت 1403 - 10:54   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  رانندگی در مسیری خطرناک "تودار ـ گردنه خروسه"/ چرا مردم از جاده جدید به مریوان نمی‌روند؟
  پتانسیل انرژی خورشیدی و ارزیابی عملکرد نیروگاه‌های متمرکز خورشیدی در مناطق مختلف ایران
  استقبال از خودروهای برقی و کاهش تقاضای جهانی بنزین
  اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید
  واردات اتوبوس بین شهری کارکرده با عمر کمتر از ۵ سال آزاد شد
  ۶۲ کشته و ۱۳۱۷ مصدوم در تصادفات هفته دوم اردیبهشت در کشور
  میدان‌های نفتی عراق
  ضرغامی: ۲ سال است که شعار من شده «اصلاح‌طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا»
  فوت ۱۶۹ نفر در حوادث ترافیکی و غیرترافیکی هفته گذشته
  پندی از کاهش زمان سیر بارهای ترانزیت سرخس به بندرعباس
  برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟​
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  امیدوار نباشیم؛ فرودگام امام هاب هوانوردی منطقه نمی شود
  جریمه ۵۴۰۰۰۰ خودرویی که بر روی خط عابر پیاده توقف داشتند
  ضرورت احداث راه‌آهن به سمت معدن سونگون
  تغییر مسیر عجیب اردغان به سمت ارمنستان/عادی سازی روابط ترکیه و ایروان
  تماشا کنید: هجوم غول‌ها به هند
  معاون شهرداری تهران: قرارداد خرید دوربین‌های کنترل ترافیک از چینی‌ها انجام شده / در مورد قرارداد خودروی چینی برقی که شهرداری منعقد کرده باید بگویم که با کیفیت‌ترین خودرو بعد از تسلا را انتخاب کرده‌ایم
  تماشا کنید: هیس! این کریدور جدید هم ایران را دور زد/ گزارش «انتخاب» از کریدور «جاده توسعه» عراق، بندر فاو و معنای آن برای تهران
  چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم
  با رویای ریلی هیتلر آشنا شوید؛ قطار عجیب نازی ها که هیچگاه ساخته نشد!+ فیلم
  اجرای عملیات عمرانی در ۱۰ ایستگاه خط ۱۰ مترو
  احداث خط راه‌آهن ورزقان به بستان‌آباد توسط دولت تأیید شد
  بجای احداث مسیر ریلی 250 کیلومتری مرند به چشمه ثریا خط آهن ورزقان به ارمنستان گرجستان با فوریت پیگیری شود.
  وجود ظرفیت ۴ میلیارد تنی مس در ورزقان
  راه‌آهن سراسری به ورزقان می‌رسد
  نامه سوم روحانی به شورای نگهبان: تا چند روز دیگر مستندات ردصلاحیتم دریافت نشود، علیرغم ابهامات فراوان نامه شورا، پاسخ به آن را منتشر می کنم
  ویدیو / اینجا اشترانکوه است؛ آلپِ ایران
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 47262صفحه نخست » اخبار رسانه هاشنبه، 26 تیر 1400 - 18:53
گرایش مجدد چین به زغال سنگ با هدف تثبیت امنیت انرژی
  
پیام نفت:

زغال سنگ چین

پس از شیوع کرونا در چین، نگرانی‌های بسیار جدی در رابطه با پیامدهای آن بر توسعه اقتصادی و صنعتی و به طور خاص امنیت انرژی بوجود آمد. در این راستا چین با هدف تثبیت امنیت انرژی، با وجود نگرانی‌های زیست محیطی، بار دیگر افزایش سهم زغال سنگ از سبد انرژی را در دستورکار قرار داده است.

به گزارش مسیر اقتصاد از دهه‌ها قبل، چین همواره به‌عنوان بزرگترین مصرف کننده زغال سنگ در دنیا مطرح بوده است. برخورداری این کشور از ذخایر عظیم زغال سنگ از یک سو و نبود منابع نفت و گاز کافی که جوابگوی نیاز بخش تولید و صنعت بزرگ این کشور شرق آسیا از سوی دیگر، سبب این امر شده است. از طرفی سهم بالای چین در مصرف زغال سنگ در دنیا باعث شده است که این کشور عنوان بزرگترین کشور در میزان سرانه انتشار گازهای گلخانه‌ای در دنیا را از آن خود کند که این امر سبب مواجه شدن چین با فشارهای بین المللی به‌منظور کاهش سهم زغال سنگ از سبد انرژی و به تبع آن کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای شده است.

شروع مجدد پروژه احداث نیروگاه زغال سنگ ژنینگ پس از ۴ سال توقف

تاقبل از شیوع ویروس کرونا، چین اقدامات متعددی در جهت کاهش سهم زغال سنگ از سبد انرژی انجام داده بود اما پس از شروع پاندمی، به‌نظر میرسد که چین به‌منظور جلوگیری از آسیب‌های بیشتر بر اقتصاد و بخش صنعت این کشور، مجددا قصد اجرای مجدد برنامه‌های توسعه‌ای این کشور در بخش زغال سنگ است تا بتواند چالش‌های بوجود آمده را حل و فصل کند. احداث نیروگاه زغال سنگ «ژنینگ» یکی از این موارد است.

گروه چینی هواننگ که یکی از ۵ شرکت برزگ مهندسی این کشور در زمینه انرژی است، قصد ساخت یک نیروگاه ۴ گیگاواتی زغال سنگ به ارزش ۱.۹ میلیارد دلار تحت عنوان «ژنینگ» در شمال غربی شهر چینگ یانگ را دارد. هدف از این پروژه تأمین برق مورد نیاز نواحی شرقی این کشور است. این پروژه که به دلیل سیاست‌های اقتصادی و زیست محیطی و همچنین مخالفت‌های متعدد سیاسی که متوجه دولت چین بود، حدود ۴ سال متوقف شده بود.

هفته گذشته، شی جین پینگ رئیس جمهور چین بطور ناگهانی از برنامه بلند مدت این کشور در راستای کربن زدایی تا سال ۲۰۶۰ خبر داد. این در حالیست که شیوع پاندمی کرونا، بر نگرانی‌های این کشور در زمینه امنیت اقتصادی و شغلی و همچنین امنیت انرژی افزوده است.

چین در حال برنامه‌ریزی جهت اجرای چندین پروژه در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله انرژی بادی، خورشیدی و برق آبی است. با این حال اجرای پروژه نیروگاه زغال سنگ ژنینگ تهدیدی مهم در جهت رسیدن به اهداف کربن زدایی این کشور است.

وابستگی بخش انرژی چین به زغال سنگ و تناقض آن با سیاست‌های اقلیمی

لازم به ذکر است که چین در بازه‌های زمانی مختلفی اقدام به از دور خارج کردن نیروگاه‌های زغال سنگ قدیمی و جایگزینی آنها با نیروگاه‌های مدرن‌تر که زغال سنگ کمتری مصرف کرده و توانایی تأمین الکتریسیته مناطق مورد نیاز را دارند، می‌کند.

در ۶ ماهه نخست امسال، چین اقدام به افزایش ۱۱.۴ گیگاوات به ظرفیت انرژی زغال سنگ خود کرده که به تنهایی معادل نیمی از پروژ‌ه‌های زغال سنگ در سراسر جهان است. علاوه بر این مطالعات تیم تحقیقاتی Global Energy Monitor حکایت از این دارد که این کشور در حال توسعه حدود ۲۵۰ گیگاوات نیروگاه زغال سنگ است که به تنهایی قادر به تأمین تمام انرژی و نیروی مورد نیاز بزرگترین اقتصاد اروپا، یعنی آلمان، است.

خانم کریستین شیرر، مدیر بخش برنامه‌های زغال سنگ GEM در خصوص برنامه چین در حوزه انرژی زغال سنگ میگوید: نیروگاه‌های جدید زغال سنگ به‌منظور تأمین انرژی مورد نیاز بخش صنعت استان‌های مختلف این کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. با این حال سیاست‌های چین در بخش توسعه نیروگاه‌های زغال سنگ در نتاقضی آشکار با سیاست‌های این کشور در حمایت از انرژی‌های پاک است. از طرفی نهاد رگولاتوری بخش انرژی چین و هم دولت محلی گانسو که پروژه «ژنینگ» را در دست احداث دارد، پاسخگوی سؤالات ما نیستند.

پیامدهای زیست محیطی اجرای پروژه ژنینگ

همانطور که گفته شد،گروه صنعتی هواننگ که مجری پروژه «ژنینگ» است، در ماه جولای امسال ذیل یک گزارش ۵۰۰ صفحه‌ای، به بررسی و ارزیابی اثرات زیست محیطی اجرای این پروژه پرداخته بود، تبعات نامطلوب زیست محیطی این پروژه بزرگ بر زمین‌ها و مزارع کشاورزی منطقه و همچنین آلودگی منابع آبی منطقه را خاطر نشان کرده است. پروژه بزرگ نیروگاه «ژنینگ» در سال جاری روند ساخت آن شروع شده است و طبق برنامه‌ریزی‌ها تا سال ۲۰۲۳ به بهره‌برداری خواهد رسید.

یکی از باغدارانی که در محل احداث پروژه ژنینگ سال‌ها در حال کار و فعالیت بوده است در خصوص پیامدهای احداث این پروژه می‌گوید: تا قبل از احداث این پروژه، این ناحیه مملو از زمین‌های کشاورزی و باغ‌های میوه و… بوده است اما در حال حاضر مدت‌هاست که کشاورزان و باغداران زمین و زراعت خود را رها کرده و از این منطقه رفته‌اند.

تلاش چین در راستای کاهش سهم زغال سنگ از سبد انرژی

چین با وجود در دستور کار قرار دادن توسعه نیروگاه‌های زغال سنگ، به‌منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، سهم زغال سنگ از سبد انرژی خود را از ۷۰ درصد در سال ۲۰۱۰ به حدود ۵۷.۷ درصد تا پایان امسال رسانده است. همچنین طبق هدف‌گذاری‌های این کشور، این عدد تا سال ۲۰۲۵ به ۵۳ درصد تقلیل پیدا خواهد کرد که نقش انرژی‌های تجدیدپذیر در تحقق این امر بسیار پررنگ می‌باشد.

در سال گذشته، چین بیش از ۱۰۰۰ گیگاوات به ظرفیت انرژی‌ زغال سنگ خود افزوده است و علاوه بر این ۷۵۹ گیگاوات انرژی‌های تجدیدپذیر نیز به ظرفیت بخش انرژی این کشور افزوده شده است که تقریبا معادل ۳ برابر مجموع ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر آمریکا و اروپا است. این امر نشان از حرکت رو به جلو و بزرگ چین در راستای توسعه انرژی‌های سبز با هدف کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و کربن زدایی از اقتصاد و صنعت عظیم این کشور است.

در نهایت اینطور به‌نظر میرسد که چین در تلاش است تا سهم زغال سنگ از سبد انرژی خود را کاهش داده و به تعهدات بین المللی خود در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای جامه عمل بپوشاند و سهم بسیار بالای این کشور از ظرفیت  نصب شده انرژی‌های تجدیدپذیر در دنیا دال بر این حقیقت است. اما در حال حاضر شیوع پاندمی کرونا سبب رو آوردن دوباره این کشور بزرگ شرق آسیا به اجرای دوباره برنامه‌های توسعه‌ای در بخش زغال سنگ شده است. شروع به کار مجدد پروژه «ژنینگ» پس از ۴ سال توقف بدلیل سیاست‌های اقلیمی و زیست محیطی، نشان از این امر دارد.

منبع: رویترز؛ b2n.ir/203162

 

 

  قیمت نفت و ارزش کل ذخایر نفت ایران یک سوم می شود
  میزان مصرف انرژی در ساختمان سردترین کشورها به ازای هر متر مکعب فضا ۱۲۰ و ایران ۵۸۰کیلو وات ساعت است
  انرژی برق باید جایگزین مصارف گاز در بخش خانگی شود
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  هیچ جای جهان مثل ایران نیست که تمامی خانه‌ها گازکشی شده باشند
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  کانادا، چگونه مصرف انرژی را در فصول سرما، مدیریت می‌کند؟
  در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه های انرژی اعم از آب، برق، گاز و بنزین بحران خواهیم داشت
  تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران
  توانیر: ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در ۸۰ درصد از مناطق کشور
  توانیر: مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  اصلاً بعید نیست که امسال ناترازی بنزین دو برابر شود / وقتی در صنعت خودرو شرایط تحریمی سخت داریم، اصلاً امکان توسعه و پیشرفت وجود ندارد
  ظریف:تهران امیدوار گشایش خط راه آهن با ارمنستان است
  ضرورت تشکیل کمیسیون سه جانبه ایران- ارمنستان و چین
  طراحی برج خنک کننده و کولینگ تاور برای جنوب ایران
  انتقاد وزیر نیرو از صندوق توسعه ملی به دلیل عدم تامین اعتبار پروژه‌های نیروگاهی
  انرژی برق باید جایگزین مصارف گاز در بخش خانگی شود
  سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی از نفت پیشی می‌گیرد
  ممنوعیت رقابت بخش دولتی و شبه دولتی با بخش خصوصی توسط مقام معظم رهبری
  ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می کنند
  ژاپنی‌ها سال ۲۰۲۵ با یک ماهواره، به زمین انرژی خورشیدی منتقل می‌کنند
  اولین هواپیمای دنیا با سوخت سبز آمونیاک سال 2023 به پرواز در می‌آید
  وزارت راه هر چه دارد بفروشد و صرف توسعه شبکه ریلی کند
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند
  ۱۰ کشور دارنده بزرگترین ذخایر نفت جهان
  آمریکا چقدر نفت تولید می‌کند؟
  پنج خسارت تهران از «طرح‌ترافیک»
  مقصران ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران شناسایی و مجازت شوند
  زاکانی:واردات خودروهای عمومی برقی از چین امسال نهایی می‌شود
  هزار قطار چینی در مسیر اروپا؛ سهم ایران از ترانزیت شرق به غرب متحول خواهد شد
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  اولین قطار هیدروژنی جهان در آلمان
  سریع ترین قطارهای جهان | جنون سرعت!
  قیمت نفت به بالای ۹۰ دلار رسید
  راه‌اندازی قطار سریع السیر چینی در این مناطق ایران
  مقایسه کولر آبی و گازی؛ کدام یک انتخاب بهتری است؟
  حسن روحانی: مدام می‌گویند فاز ۱۱ پارس جنوبی را بدون برجام و توتال راه انداختیم؛ ما با توتال قرارداد بستیم که تمام گاز فاز ۱۱ را تزریق می‌کند نه اینکه برداشت کنیم / ما و چین می‌خواستیم نحوه اجرای این تکنولوژی را از توتال یاد بگیریم
  گردشگران ۴۰ میلیارد دلار در عربستان هزینه کردند
  سیاهکلی، نماینده مجلس: خودرو‌های داخلی کم‌ترین استاندارد برای حفظ جان سرنشین در تصادفات را دارند/ همچنان نسخه شفابخش حوزه خودرویی کشور را اجرای قوانین ساماندهی و واردات خودرو می‌دانم
  انقلاب جدید در باتری خودروهای برقی
  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  چه بر سر سیاست بایدن در قبال ایران آمده؟ / واشنگتن دیگر باید با تهران به عنوان یک قدرت هسته‌ای رفتار کند
  گزارش اکونومیست از دو رویدادی که سیاست نفتی دنیا در ۵۰ سال گذشته را شکل داد؛ تحریم نفتی اعراب در ۱۹۷۳ و شوک انقلاب ایران / ۵۰ سال بعد عرضه و تقاضای نفت چگونه خواهد بود؟
  نفت در آستانه بی ارزش شدن
  نگرانی بزرگ شرکت های بزرگ نفت جهان/ آیا نفت در آینده واقعاً بی‌ارزش می شود
  نظم نوین انرژی با پایان «عصر نفت
  پایان زودتر از موعد عصر طلایی نفت نزدیک است
  درآمد صادرات نفت عراق در یک ماه؛ ۹.۵ میلیارد دلار
  درآمد ماهانه ۸.۵ میلیارد دلاری عراق از فروش نفت
  عراق جهت تثبت قیمت نفت، صادرات نفت خام خود را به ۳.۳ میلیون بشکه کاهش می‌دهد
  روسیه اجازه برداشت از میدان گاز سردار جنگل را به ایران نمی‌دهد
  روسیه مانع صادرات گاز ایران است؟
  طرح تبدیل دودکش نیروگاه به خوراک واحد پتروشیمی
  کویت از عمان برق می‌خرد
  فریدون مجلسی: با بازگشت ترامپ حتی نمی توانیم با تخفیف نفت بفروشیم
  افزایش واردات ال ان جی از روسیه به اتحادیه اروپا
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار