درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   شنبه، 29 اردیبهشت 1403 - 02:39   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  زاکانی: شهرداری تهران به ازای هر دستگاه اتوبوس چینی ۲۵۰ هزار یورو پرداخت می‌کند
  یک مادر و چهار کودک در سیل مشهد زیر آوار جان باختند
  روزنامه جوان: اگر بجای۱۷ هزار نفر، ۷۰۰هزار نفر هم در تصادفات سالانه کشته شوند، چرخ خودروسازان با همین کیفیت خواهد چرخید/ برای مسئولان هم اصلا مهم نیست
  آیا امپراتوری دریایی ایران در حال شکل گیری است؟!
  تصادفات رانندگی؛ جنگ خاموش!
  گرگ های سیبری چطور از خاک ایران رانده شدند؟
  محمد مهاجری: دولت سیزدهم از زمان هوخشتره تا امروز ضعیف‌ترین دولت تاریخ ایران است / آواربرداری اقتصادی بعد از دولت رئیسی کار حضرت فیل است
  نظم بین‌المللی لیبرال در حال فروپاشی است؟! / گزارش اکونومیست را بخوانید
  نامه شورا کیفرخواستی علیه نهاد ریاست‌جمهوری بود/منتخب مستقیم ملت در حد یک شهروند هم آزادی بیان ندارد/شورا مرا به تعجیل در اجرای برجام متهم کرده/به اتهاماتی چون عدم التزام به قانون اساسی و فقدان دانش و بینش سیاسی متهم شده ام/رؤسای‌جمهور آینده بدانند دیگر حتی آنان آزادی سیاسی ندارند/می‌دانم که علت حساسیت برای حضور برخی از منتخبان تأثیرگذار در مجلس خبرگان به ویژه در این دوره چیست
  قرارداد داخلی نمایشی در بزرگ‌ترین میدان نفتی مشترک/ تیم متولی توسعه آزادگان، توانمند نیست
  فیلم/توضیحات رائفی‌پور درباره تهمت پولشویی و انتشار اسناد مالی و خصوصی مردم
  تماشا کنید: بازرانی در پی سوغاتی تهران! / رئیس اقلیم کردستان عراق از ایران چه می‌خواهد؟
  ظریف: آیا جهان بدون برجام جای بهتری شد؟
  رانندگی در مسیری خطرناک "تودار ـ گردنه خروسه"/ چرا مردم از جاده جدید به مریوان نمی‌روند؟
  پتانسیل انرژی خورشیدی و ارزیابی عملکرد نیروگاه‌های متمرکز خورشیدی در مناطق مختلف ایران
  استقبال از خودروهای برقی و کاهش تقاضای جهانی بنزین
  اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید
  واردات اتوبوس بین شهری کارکرده با عمر کمتر از ۵ سال آزاد شد
  ۶۲ کشته و ۱۳۱۷ مصدوم در تصادفات هفته دوم اردیبهشت در کشور
  میدان‌های نفتی عراق
  ضرغامی: ۲ سال است که شعار من شده «اصلاح‌طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا»
  فوت ۱۶۹ نفر در حوادث ترافیکی و غیرترافیکی هفته گذشته
  پندی از کاهش زمان سیر بارهای ترانزیت سرخس به بندرعباس
  برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟​
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  امیدوار نباشیم؛ فرودگام امام هاب هوانوردی منطقه نمی شود
  جریمه ۵۴۰۰۰۰ خودرویی که بر روی خط عابر پیاده توقف داشتند
  ضرورت احداث راه‌آهن به سمت معدن سونگون
  تغییر مسیر عجیب اردغان به سمت ارمنستان/عادی سازی روابط ترکیه و ایروان
  تماشا کنید: هجوم غول‌ها به هند
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + - صفحه نخست » نفت، گاز، پتروشیمی
واقعیت جدید انرژی در ایالات متحده آمریکا/نیویورک تایمز
واقعیت جدید انرژی در ایالات متحده آمریکا/نیویورک تایمزمقاله دنیل یرگین در نیویورک تایمز:
  

دنیل یرگین اقتصاددان مطرح آمریکایی و برنده جایزه پولیتزر در تازه ترین مقاله خود که در روزنامه نیویورک تایمز به چاپ رسیده ابعاد وضعیت جدید آمریکا در حوزه انرژی را مورد بررسی قرار داده که در ذیل مشروح این مقاله آمده است:


آمریکا هم اکنون در نقطه ای تاریخی و در آستانه یک تحول عظیم در حوزه انرژی است . آمریکا اکنون با واقعیتی روبرو است که بر اساس آن این کشور به یک تولید کننده بزرگ انرژی در جهان مبدل می شود و نتیجه این دگرگونی نه تنها امنیت در حوزه انرژی است بلکه این توسعه بخش انرژی می تواند موتور اشتغال زایی و رشد اقتصادی در این کشور را به جریان اندازد . این مسئله ای است که آمریکایی ها آخرین باری که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند کمتر مد نظر داشتند .
در سال ۲۰۰۸ میلادی آتش روند افزایشی قیمت نفت در بازار جهانی با این ایده که منابع نفتی جهان وارد دوره افول شده شعله ور تر شد . این ذهنیت ریشه در تفکرات دهه ۱۹۷۰ میلادی دارد ، زمانی که ایالات متحده آمریکا از یک وارد کننده خرد انرژی به یک وارد کننده کلان مبدل شد . در سال ۲۰۰۸ میلادی کاهش بازده نفت امری اجتناب ناپذیر به نظر می رسید .در آن دوره تنها سوال آن بود که میزان واردات نفت با چه سرعتی در حال افزایش است و اینکه آیا می توان این سرعت را اندکی کندتر کرد یا خیر.
چشم انداز آینده گاز طبیعی نیز کمابیش مانند نفت بود . بر این اساس کاهش تولید امری اجتناب ناپذیر به نظر می رسید و کشور در مسیری بود که می رفت تا سالانه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار برای واردات گاز مایع طبیعی از غرب آفریقا، خاورمیانه و حتی استرالیا و روسیه هزینه کند.این موانع انرژی می توانست کسری بودجه کشور را افزایش داده و بر نگرانی های اقتصادی کشور بیفزاید .
اما نتیجه به گونه دیگری رقم خورد . فناوری زمینه ساز تغییراتی شگرف شد . رشد سریع تولیدات شیل گازها بازار گاز طبیعی را متحول کرد . چند سال قبل شیل گازها تنها دو درصد کل تولیدات گازی ایالات متحده آمریکا را تشکیل می دانند اما اکنون این رقم به ۳۷ درصد صعود کرده است . میزان تولیدات گاز طبیعی به اندازه ای افزایش یافته که قیمت آن روز به روز در حال کاهش است . این فراوانی پیش بینی نشده زمینه را برای اختلافات نظرسیاسی در خصوص گاز طبیعی مایع فراهم آورده است . البته این اختلاف نظر ها به هیچ وجه حول موضوع میزان واردات گاز طبیعی ایالات متحده آمریکا نیست بلکه بیشتر در خصوص میزان صادرات گازی این کشور است .
داستان نفت نیز در ایالات متحده آمریکا در حال بازنویسی است . میزان واردات نفتی خالص این کشور از ۶۰ درصد کل مصرف در سال ۲۰۰۵ اکنون به ۴۲ درصد تنزل یافته است . بخشی از این تنزل به دلیل کاهش تقاضا است . افزایش بهره وری سوختی خودروها موجب شده که روزانه تا حد زیادی از مصرف سوخت این کشور کاسته شود .
دلیل دیگر این امر افزایش میزان عرضه است . میزان تولیدات نفتی آمریکا از سال ۲۰۰۸ میلادی ۲۵ درصد افزایش داشته و طبق پیش بینی ها در سال جاری روزانه ۶۰۰ هزار بشکه افزایش خواهد یافت .بخش عمده این افزایش از نفت سخت تامین شده است . نفت سخت واژه ای است که برای نفت تولید شده از تشکیلات صخره ای با همان فناوری استخراج شیل گازها استفاده می شود. این نفت سخت نقشه نفتی آمریکا را زیرو رو کرده است . در آغاز سال جاری داکوتای شمالی، کالیفرنیا را به عنوان سومین ایالت بزرگ تولید کننده نفت در آمریکا پشت سر گذارد . البته قضایا به همین جا ختم نشد و این ایالت با عبور از آلاسکا اکنون به دومین ایالت بزرگ تولید کننده نفت در آمریکا پس از تگزاس مبدل شده است .
طبق پیش بینی ها میزان تولید نفت سخت آمریکا تا سال ۲۰۲۰ میلادی به بیش از ۴ میلیون بشکه در روز خواهد رسید . بر اساس بررسی ها سال گذشته ایالات متحده آمریکا بیشترین میزان افزایش تولید را در میان کشورهای غیر اوپکی به ثبت رسانیده است . اگر چشم انداز گسترده تری از آمریکای شمالی مدنظر باشد تغییر در میزان عرضه بسیار چشمگیرتر نیز خواهد بود .
طبق بررسی ها میزان بازده ماسه نفت های کانادا از سال ۲۰۰۳ میلادی سه برابر شده و اکنون میزان بازده ماسه نفت های کانادا به بیشتر از بازده نفتی لیبی پیش از آغاز جنگ داخلی در این کشور در سال ۲۰۱۱ میلادی رسیده است .شاید چند سال پیش موضوع استقلال نفتی آمریکا مسئله ای مضحک به نظر می رسید اما اکنون به یکی از جدی ترین مباحث مورد بررسی مبدل شده است . تعیین دقیق میزان استقلال نفتی آمریکا امکان پذیر نیست اما از آنجا که میزان تقاضا در آمریکا رو به کاهش است بازده روندی صعودی در پیش گرفته و میزان همکاری های نفتی آمریکا با کانادا همسایه شمالی افزایش یافته قطعا می توان گفت گه آمریکا در مسیر حرکت به سوی استقلال نفتی افتاده است .
علاوه بر ایالات متحده آمریکا میزان تولیدات نفتی فراساحلی در کشورهای آمریکای جنوبی به خصوص برزیل نیز افزایش یافته است . نتیجه این افزایش تولید در غرب کند شدن روند صادرات نفتی از نیمکره شرقی جهان و به خصوص خاورمیانه به نیمکره غربی است . از این پس شاید نفت خاورمیانه بیشتر از انکه به سوی آمریکا رود راه خود را به سوی کشورهای آسیایی همانند چین باز کند . هم اکنون میزان واردات نفتی چین از کشورهای حاشیه خلیج فارس بالاتر از ایالات متحده امریکاست .
این گونه تغییرات حتی شیوه تفکر در خصوص منابع انرژی آمریکا را تغییر داده است . اوباما رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی که که در فوریه ۲۰۰۹ در کنگره آمریکا ایراد کرد عمدتا به مسئله انرژی های پاکیزه و برگشت پذیر و اشتغال زایی در این حوزه پرداخت . در آن زمان هیچ صحبتی از نفت و گاز طبیعی در میان نبود . اما در سخنرانی سال ۲۰۱۲ اوباما موضوع مورد بحث کاملا تغییر کرده بود . او در این سخنرانی به جای انرژی های برگشت پذیر بیشتر بر گاز طبیعی و نفت تمرکز داشت . وی در این سخنرانی اعلام کرد که هم اکنون میزان تولیدات نفتی آمریکا به بالاترین رقم در ۸ سال اخیر رسیده است . اکنون افزایش بازده تولیدات نفتی داخلی در آمریکا به معنای افزایش رشد اقتصادی و رونق اشتغال زایی است . طبق گفته اوباما توسعه شیل گازها تا سال ۲۰۱۰ میلادی بیش از ۶۰۰ هزار موقعیت شغلی در این کشور ایجاد کرده است .
از قدیم الایام میزان تولیدات نفتی ایالات متحده آمریکا به اندازه ای نبوده که بتواند بر قیمت جهانی نفت تاثیر گذار باشد اما اکنون فاصله میزان عرضه و تقاضا در بازار جهانی نفت بسیار باریک است .چنانچه افزایش ۱.۶ میلیون بشکه ای تولیدات نفتی آمریکا از سال ۲۰۰۸ میلادی نبود شاید این فاصله عرضه و تقاضا کمتر نیز بود .
داستان جدید انرژی در آمریکا هنوز حرف های زیادی برای گفتن دارد . اما آنچه مشخص است آن است که توسعه صنایع نفت و گاز می تواند بازار اشتغال این کشور را متحول کرده زمینه ساز رشد و توسعه اقتصاد شود و صنایع امریکا را هر چه بیشتر رقابتی کند .
دنیل یرگین نویسنده کتاب کوئست و رئیس موسسه تحقیقات انرژی آی اچ اس کمبریج است .

منبع:سکونیوز

  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  قیمت نفت و ارزش کل ذخایر نفت ایران یک سوم می شود
   
  
کلیدواژه ها: آمریکا - انرژی - نیویورک تایمز


اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان نیروگاه‌ها
  تهران تنها کلان شهر جهان است که حدود ۷۰درصد حمل و نقل درون شهری توسط خودروهای شخصی انجام می‌گردد
  ویدیو / جنگ بزرگ هسته‌ای نزدیک است؟
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان
  منافع ملی قربانی کلاس های کم بازده تولید برق شده است
  راندمان ۱۷۸ توربین گازی کشور می‌تواند ارتقا یابد
  نیروگاه های با راندمان پایین را از شبکه خارج می کنیم
  آمادگی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای تولید آمونیاک سبز
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  خروج نیروگاه‌های با راندمان پایین از چرخه تولید برق کشو
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معاون وزیر نفت: بدهی بابک زنجانی به شرکت ملی نفت تسویه شد / معادل بدهی او کالا دریافت شده
  صدور مجوز ۲۹ پروژه در عراق برای کاهش وابستگی به گاز ایران
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  تلف شدن ۶۶ درصد سوخت کشور با راندمان ۳۴ درصدی نیروگاه‌ها
  راندمان 58درصدی نیروگاه های سیکل ترکیبی فولاد مبارکه
  نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان ۳ برابری دارد
  گلخانه‌ها سهم زیادی در هدر رفت انرژی دارند
  ضرورتها و مزیتهای احداث خط آهن ورزقان ارمنستان تا بندر پوتی گرجستان
  پاداش شرکت ملی گاز برای مشترکان کم مصرف
  توسعه همکاری‌های پکن-پاریس در حوزه انرژی: جایگاه بازار ایران در این میان چیست؟
  هلدینگ خلیج فارس رقیب شرکت‌های کوچک نشود
  رشوه خواری آشکار در برق رسانی و اتصال به شبکه/ دکتر محرابیان فکری اساسی کنند و سیستم و سامانه ها را جایگزین افراد نمایند/ هر جا رانت و امضا و اختیار تصمیم اجرایی باشد امکان فساد بیشتر است.
  احداث شهرک‌های انرژی خورشیدی در گیلان
  کانادا، چگونه مصرف انرژی را در فصول سرما، مدیریت می‌کند؟
  در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه های انرژی اعم از آب، برق، گاز و بنزین بحران خواهیم داشت
  تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران
  توانیر: ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در ۸۰ درصد از مناطق کشور
  توانیر: مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  اصلاً بعید نیست که امسال ناترازی بنزین دو برابر شود / وقتی در صنعت خودرو شرایط تحریمی سخت داریم، اصلاً امکان توسعه و پیشرفت وجود ندارد
  ظریف:تهران امیدوار گشایش خط راه آهن با ارمنستان است
  ضرورت تشکیل کمیسیون سه جانبه ایران- ارمنستان و چین
  طراحی برج خنک کننده و کولینگ تاور برای جنوب ایران
  انتقاد وزیر نیرو از صندوق توسعه ملی به دلیل عدم تامین اعتبار پروژه‌های نیروگاهی
  انرژی برق باید جایگزین مصارف گاز در بخش خانگی شود
  سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی از نفت پیشی می‌گیرد
  ممنوعیت رقابت بخش دولتی و شبه دولتی با بخش خصوصی توسط مقام معظم رهبری
  با تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی راندمان آنها به ۵۷ درصد می‌رسد
  ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می کنند
  ژاپنی‌ها سال ۲۰۲۵ با یک ماهواره، به زمین انرژی خورشیدی منتقل می‌کنند
  اولین هواپیمای دنیا با سوخت سبز آمونیاک سال 2023 به پرواز در می‌آید
  وزارت راه هر چه دارد بفروشد و صرف توسعه شبکه ریلی کند
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند
  ۱۰ کشور دارنده بزرگترین ذخایر نفت جهان
  آمریکا چقدر نفت تولید می‌کند؟
  پنج خسارت تهران از «طرح‌ترافیک»
  مقصران ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران شناسایی و مجازت شوند
  زاکانی:واردات خودروهای عمومی برقی از چین امسال نهایی می‌شود
  هزار قطار چینی در مسیر اروپا؛ سهم ایران از ترانزیت شرق به غرب متحول خواهد شد
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار