درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   شنبه، 6 مرداد 1403 - 06:06   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  رئیس دستگاه قضا: جوانانی که در زندان هستند فرزندان ما هستند/ جای این‌ها در زندان نیست
  به نظر می‌رسد یک نوع جبهه‌گیری ضدعلمی و ضد مدنی در شهرداری تهران شکل گرفته/از زمان زاکانی برخلاف مصوبه شورای شهر، هیچ ارتباطی با نهاد‌های مدنی برقرار نشده/دیروز روی درب ورودی انجمن آگهی‌زده‌اند که این مکان تعطیل و اموال آن هم مشخص نیست چه شده؛ به عبارتی انجمن اشغال شده/در این سه سال [اخیر]، دولت برای برگزاری نشست‌ها و فعالیت‌های علمی، مانع ایجاد کرد
  پرویز فتاح: به ما سفارش شده از دولت پزشکیان حمایت کنیم و این کار را خواهیم کرد
  ببینید: وقتی این ۶ دیکتاتور قدرت را در دست گرفتند/ویدئو
  آسوشیتدپرس: کامالا هریس حدنصاب کافی برای نامزدی از سوی نمایندگان حزب دموکرات را کسب کرد
  معصومه ابتکار: اگر با تلاش ‎پزشکیان فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی برداشته شود همدلی وانسجام ملی تقویت خواهد شد
  ببینید: یکی از این ۴ نفر / چه کسی جانشین بایدن می شود؟
  پزشکیان باری بر دوش اسرائیل خواهد بود؛ تیم او می‌تواند اقناع جهان برای پیوستن به کارزار ضد ایران و اجتناب از پیشبرد دیپلماسی با تهران را دشوارتر سازد / پیروزی سعید جلیلی می‌توانست به اسرائیل برای متقاعد کردن جامعه بین المللی جهت ایجاد فشار‌های بیشتر به ایران کمک کند
  دیدار رئیس جمهور منتخب ملت با خانواده شهید سلیمانی/ خانواده سردار سلیمانی نقش فضای مجازی در توسعه کسب و کار مردم را تعیین کننده دانستند / پزشکیان: در پیام‌های شهید سلیمانی بویی از تفرقه وجود نداشت؛ نه با کسی دعوا داشت و نه کسی را حذف می‌کرد
  واکنش عباس عبدی به شعار علیه ظریف در نماز جمعه: وقتی قدری از رانت بی‌بهره می‌شوند و می‌بازند، اصلا تحمل آن را ندارند
  قائمی، عضو شورای شهر تهران: زاکانی روزی که شهردار شد ۳ مخالف داشت الان حداقل ۱۰ تا / او قول‌هایی داده که هیچ‌کدام محقق نشده
  پتانسیل ایران برای تبدیل شدن به هاب ترانزیتی اوراسیا
  شیوه ای بدیع در انتخاب وزرای دولت چهاردم
  پزشکیان: در دوره جدید می‌خواهیم بر طبق شاخص ‌های تعریف شده افراد را انتخاب کنیم / اینکه برخی فکر کنند به بنده دیکته می‌کنند اشتباه است / بنده همین هستم اما آیا شما آن که می‌گویی هستی؟ / طرف می‌گفت بنده طلا می‌دهم یا زمین می‌دهم، از کجا می‌خواهید بدهید؟ چرا دروغ می‌گویید
  تصاویر: تعزیه صحرارود فسا بزرگترین تعزیه میدانی کشور
  رمضان زاده، سخنگوی دولت اصلاحات: تبعیض آن بود که تعدادی بی‌سواد را با معدل‌های زیر ۱۳ بورسیه و بعد آن‌ها را با عنوان "دکتر" راهی دانشگاه‌ها کردید / برای هرکس هم که اعتراض کرد پرونده تشکیل دادید
  عباس عبدی: طرف کل وجود و مدرکش ناشی از تبعیض ناعادلانه در سهمیه آموزشی است؛ حالا معترض است که چرا برای دیگران سهمیه‌ای گذاشته‌اید
  بلینکن: توافق آتش‌بس میان اسرائیل و حماس در آستانه تحقق است
  تحریم‌ها و FATF، دو مانع اصلی توسعه بندر چابهار؛ دولت پزشکیان چگونه می‌تواند موانع اصلی را کنار بزند؟ / آیا آمریکا ممکن است منافع اقتصادی‌ای را که ایران از چابهار کسب می‌کند نادیده بگیرد؟
  ببینید: گزارش تحقیقی الجزیره از لحظه‌ای که حمله هفتم اکتبر رخ داد / قسمت دوم
  پزشکیان: به هر کس که توان حل مشکلات را دارد میدان می‌دهم، اما اگر نتوانست باید پاسخگو باشد
  عادلی، رئیس پیشین بانک مرکزی: از خود بپرسید چرا بعد از رئیس جمهورشدن پزشکیان، نرخ ارز کاهش یافت
  روزنامه اصولگرا: نشانه های مثبتی برای تحقق تشکیل یک دولت اجماع ملی دیده می شود
  ما نقش اصلی خود را همراهی و حمایت از دولت چهاردهم و نیز نظارت بر عملکرد آن می‌دانیم
  ببینید: پایان عصر شرق‌گرایی محض! / سیاست خارجی پزشکیان، ایران را به کدام سو خواهد برد؟/ویدئو
  ویدیو / گزارش تحقیقی الجزیره از لحظه‌ای که حمله هفتم اکتبر رخ داد/ قسمت اول
  پزشکیان: وقتی با من طوری برخورد می کنند که انگار کسی شده ام، از خودم می ترسم / به پیر و پیغمبر، من مثل شما هستم؛ همان آدمم؛ هیچ اتفاقی نیفتاده؛ همان آدمی که در مجلس با شما راه می رفتم، دست می دادیم و شوخی می کردیم / اگر بیخودی از من تعریف کنید تصور می کنم کسی شده ام؛ بنابراین شما هستید که من را تبدیل به یک آدم غیرمتعارف می کنید
  بشار اسد: هدف از دیدار اردوغان با من مشخص نشده / اگر دیدار با رئیس جمهور ترکیه به نفع سوریه باشد، آن را انجام خواهم داد
  دیدار رئیس جبهه اصلاحات با رئیس‌جمهور منتخب/ منصوری: به پزشکیان گفتم جبهه اصلاحات بیش و پیش از شما باید پاسخگوی عملکرد دولت چهاردهم باشد
  تماشا کنید: خنثی‌سازی زنگزور/ طرح مورد حمایت ایران که ارمنستان از آن سخن می‌گوید، چیست؟/ویدئو
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 52701صفحه نخست » اقتصاد انرژییکشنبه، 29 بهمن 1402 - 09:08
انرژی خورشیدی از "سایه" سوخت فسیلی خارج می‌شود؟!
  
پیام نفت:

هدفمندی نور خورشید با هدفمندی یارانه‌ها

انرژی خورشیدی از

خورشید در مدت 40 روز، انرژی مورد نیاز یک قرن زمین را تامین می‌کند اما کاستی‌های تکنیکی و عدم کفایت دانش بشر امکان استفاده قابل قبول از این انرژی را نداده است.

خورشید در مدت 40 روز، انرژی مورد نیاز یک قرن زمین را تامین می‌کند اما کاستی‌های تکنیکی و عدم کفایت دانش بشر امکان استفاده قابل قبول از این انرژی را نداده است.

 

گرچه در کشورهای توسعه یافته روز به روز تبدیل انرژی خورشید به انرژی‌های مورد نیاز بیشتر می‌شود و کشورهای در حال توسعه نیز تلاش برای دست‌یابی به دانش و تکنولوژی تبدیل انرژی خورشید را در دستور کار دارند اما هنوز میزان دسترسی انسان به این انرژی بسیار کمتر از پتانسیل کاربرد آن است.

 

معماری سنتی ایرانیان باستان نشان دهنده توجه نیاکان ما به استفاده صحیح و مؤثر از انرژی خورشید است. علیرغم شناسایی انرژی خورشید و مزایای آن در گذشته، چشمگیر بودن هزینه اولیه به‌کارگیری آن و توزیع ارزان نفت و گاز باعث عدم توسعه استفاده از انرژی خورشید شده بود اما صعود نرخ نفت در سال ۱۹۷۳ موجب شد که کشورهای پیشرفته صنعتی به تولید انرژی به روش‌های دیگر غیر از به‌کارگیری سوختهای فسیلی روی آورند.

 

به گزارش خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بیش از ۱۴ میلیارد سال است که خورشید می درخشد و در هر ثانیه ۲.۴ میلیون تن از جرم آن به انرژی تبدیل می‌شود. خورشید منبع کلان انرژی است و گفته می‌شود تا پنج میلیارد سال دیگر این جایگاه را حفظ خواهد کرد.

 

خورشید در هر ثانیه 1020*1.1 کیلو وات ساعت انرژی تولید می کند و 47 درصد از این انرژی به سطح کره زمین می رسد. میزان نوری که در سه روز از خورشید به زمین می‌رسد به اندازه تمام انرژی ناشی از احتراق کل سوخت های فسیلی است. انرژی خورشید می‌تواند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به دیگر انرژی‌ها تبدیل شود اما کمبود دانش علمی در این زمینه و نقص تکنیکی باعث شده که بشر نتواند به صورت گسترده از آن استفاده کند. نوسان انرژی خورشید به خاطر متغیر بودن آب و هوا و عدم ثبات شرایط جوی نیز در این راستا تاثیرگذار بوده‌است.

 

با توجه به اهمیت انرژی خورشیدی و تجدیدپذیر بودن آن و اجبار بشر برای توجه به آن برای رفاه بیشتر، تلاش می‌شود از این انرژی در راستای تامین گرمایش، خشک‌کردن تولیدات کشاورزی، تغییرات شیمیایی، تامین آب گرم مورد نیاز، تامین برق خورشیدی، سیستم سرمایش خورشیدی، خشک‌کن‌های خورشیدی و آب شیرین‌کن خورشیدی و ... استفاده شود.

 

این درحالی است که انرژی خورشیدی نیاز انرژی بشر را بدون هرگونه آسیبی به زمین تامین می‌کند و تامین برق خورشیدی با استفاده از پنل های خورشیدی ، یکی از مهمترین کاربردهای انرژی خورشیدی محسوب می‌شود.

 

 

ایران در بین مدارهای 25 تا 40 درجه عرض شمالی قرار گرفته که این منطقه به لحاظ دریافت انرژی خورشیدی در بین نقاط زمین، در بالاترین رده ها قرار دارد؛ به‌نحوی که میزان تابش خورشید در ایران بین 1800 تا 2200 کیلووات ساعت بر متر مربع تخمین زده شده است که بسیار بالاتر از متوسط جهان است. همچنین به طور متوسط سالیانه بیش از 300 روز آفتابی در ایران گزارش شده است که بسیار قابل توجه است.

برای استفاده از انرژی خورشید می‌توان از روش مستقیم با استفاده از ابزار فتوولتاییک و یا روش غیرمستقیم با کاربرد ذخایر حرارتی خورشیدی برای تبدیل انرژی نور خورشید استفاده کرد. متداولترین ابزار در تبدیل انرژی خورشید به الکتریسیته، استفاده از پنل‌های فتوولتاییک است.

 

 

در این روش با استفاده از یک سلول فتوولتاییک (PVC) یا همان سلول خورشیدی (ابزاری غیر مکانیکی) می‌توان نور خورشید را به انرژی الکتریسیته تبدیل کرد. بخشی از فوتون‌ها (ذرات انرژی خورشیدی) جذب سلول خورشیدی می‌شود، این انرژی جذب شده، تولید الکتریسیته می کند البته با درنظر گرفتن روند کاربرد انرژی خورشیدی، شرایط آب و هوایی روی تولید الکتریسیته تاثیرگذار است.

 

 

با توجه به این‌که نور خورشید به الکتریسیته مستقیم تبدیل می‌شود نیاز به حجم زیادی از سیستم‌های تولید کننده مکانیکی نیست. شبکه‌های الکتریکی برای استفاده تبدیل کننده‌ها توسط اینورترها به جریان متناوب (AC) تبدیل می‌شوند. همچنین جایگزینی ژنراتوهای کوچک مقیاس عددی در تغذیه کنندهای الکتریکی می‌تواند اقتصاد واعتبار سیستم توزیع را بهبود بخشد.

 

 

استفاده از تبدیل فتوولتاییک برای تامین الکتریسیته و یا همان برق خانه‌ها به دلایل گوناگون مفید است. از جمله دلایل چشمگیر منفعت کاربرد انرژی خورشیدی، سالم بودن این انرژی و عدم آسیب‌رسانی به محیط زیست است؛ از سوی دیگر با توجه به شرایط اقتصادی، هدفمندشدن یارانه‌ها، عدم پرداخت پول برق، اعمال سیاست مصرف درست انرژی و زندگی سالم از دیگر دلایل توجیه لزوم کاربرد انرژی خورشیدی محسوب می‌شوند. ظرفیت انرژی خورشید رامی‌توان متناسب با نیاز طراحی کرد، این انرژی پایان نمی‌پذیرد و به دلیل نبود قسمت‌های متحرک، نگهداری و اتوماسیون آن آسان است.

 

 

 

کاربرد انرژی حرارتی خورشید

 

 

 

انرژی حرارتی خورشید در دو گروه نیروگاهی و غیر نیروگاهی کاربرد دارد. از جمله کاربردهای نیروگاهی این انرژی می‌توان به نیروگاه‌های حرارتی خورشیدی از نوع سهموی خطی، نیروگاههای حرارتی از نوع دریافت کننده مرکزی، نیروگاه‌های حرارتی از نوع بشقابی و دودکش‌های خورشیدی اشاره کرد.

 

 

نیروگاههای خورشیدی که با سازگاری با محیط زیست انرژی خورشید را به برق تبدیل می‌کنند مزایای قاطعی در برابر نیروگاه‌های فسیلی و اتمی دارند و می‌توان با آن مشکل برق را به ویژه در دوران اتمام ذخائر نفت و گاز حل کرد. بکارگیری نیروگاه‌های خورشیدی می‌تواند در آینده باعث رهایی از اتکا به درآمد نفتی شود.

 

 

از سوی دیگر، نیروگاه‌های خورشیدی نیاز به سوخت ندارند، بنابراین نرخ برق تولیدی آن‌ها تابع قیمت نفت نیست لذا می‌توان ارزش برق مصرفی را برای مدت طولانی ثابت نگاه‌داشت. همچنین نیروگاه‌های خورشیدی و به طور خاص دودکش‌های خورشیدی برعکس نیروگاه‌های حرارتی سنتی که نیاز به آب مصرفی زیادی دارد، احتیاج به آب ندارند.

 

 

از مزیت‌های دیگر این روش این است که نیروگاه‌های خورشیدی با تولید برق می‌توانند به شبکه سراسری برق نیرو برسانند درحالی که نیاز به تأسیس خطوط فشار قوی طولانی در راستای انتقال برق ندارند بنابراین برای احداث شبکه‌های انتقال نیاز به صرف هزینه زیاد نیست. همچنین استهلاک کم و شرایط فنی نیروگاه‌های خورشیدی باعث شده که عمر این نیروگاه‌ها طولانی باشد اما عمر نیروگاه‌های فسیلی کوتاه‌مدت و به میزان 15 تا ۳۰ سال است. در عین حال نیروگاه‌های خورشیدی را به دلیل عدم احتیاج به متخصص عالی در محل، می‌توان به طور اتوماتیک راه‌اندازی کرد اما متخصصین عالی باید به طور دائمی و ویژه در نیروگاه‌های اتمی حضور داشته باشند.

 

 

از سوی دیگر قابل توجه است که کاربردهای غیرنیروگاهی از خورشید متنوع است؛ آب‌گرم‌کن‌ها و حمام‌های خورشیدی، کوره‌ها و خانه‌های خورشیدی، خشک‌کن خورشیدی، آب‌شیرین‌کن خورشیدی، اجاق خورشیدی و سرمایش و گرمایش خورشیدی از مهمترین حوزه‌های غیرنیروگاهی از خورشید محسوب می‌شوند.

 

 

بسیاری از مردم توانایی استفاده از انرژی خورشیدی در زندگی روزمره ی خود را دارند، اجاق خورشیدی می‌تواند گزینه خوبی برای شروع به کارگیری ابزار خورشیدی توسط عموم مردم باشد چراکه اجاق خورشیدی بسیار کارامد است و استفاده از آن می‌تواند تجربه بسیار خوبی برای استفاده از دیگر ابزارهای خورشیدی باشد.

 

 

اجاق خورشیدی از طریق جمع آوری پرتوهای مستقیم خورشید در یک نقطه کانونی و افزایش دما در آن نقطه کار می‌کند. این وسیله در طرح‌های متنوع در بازار وجود دارد اما باید توجه داشت که در استفاده از انرژی خورشید، مکان قرار گیری ابزار خورشیدی نیز مهم است. تجربه استفاده از اجاق خورشیدی در در افریقای جنوبی نتایج خوبی را به دست آورده است. بنابراین به نظر می‌رسد کاربرد این ابزار در مناطق شرقی کشور با توجه به این‌که سوخت کافی در آن منطقه نیست، می تواند به میزان چشمگیری مفید باشد.

 

 

از سوی دیگر خشک کن‌های خورشیدی نیز کاربرد زیادی دارند و برای محصولات و مصارف گوناگون در اندازه‌ها و طرح‌های گوناگون طراحی و ساخته می‌شوند. در این خشک کن‌ها از انرژی خورشیدی بطور مستقیم و یا غیر مستقیم برای خشک کردن مواد استفاده می‌شود و جریان هوا نیز باعث خشک شدن سریع محصولات می‌شود. در گستردگی حجیم تر، کوره خورشیدی از دیگر ابزارهایی است که کاربرد فراوان دارد و در سرتاسر جهان پروژه‌های فراوانی برای به‌کارگیری آن تعریف شده است و طراحی و اجرای پروژه های متعدد در این زمینه ادامه دارد. در کوره‌های خورشیدی انرژی حرارتی گسترده خورشید در یک نقطه جمع می‌شود و به دماهای بالایی می‌رسد.

 

 

 

انرژی خورشید در گستردگی عملکرد

 

 

 

در قرن هجدهم برای نخستین بار کوره خورشیدی ساخته شد و این کوره آهن، مس و سایر فلزات را ذوب می‌کرد. در آن هنگام برای ساخت کوره خورشیدی از آهن صیقل شده، لنزهای شیشه ای وآئینه استفاده کردند. از سوی دیگر در قرن هجدهم، شخصی به نام نوتورا اولین کوره خورشیدی را در فرانسه ساخت و بسمر، پدر فولاد جهان نیز حرارت مورد نیاز کوره خود را از انرژی خورشیدی تأمین می‌کرد. لاوازیه، دانشمند مطرح جهان در قرن هجدهم موفق به ساخت کوره‌ای خورشیدی شد که تا1750 درجه سانتی‌گراد حرارت تولید می کرد و درجه حرارتی تولیدی این کوره تا صد سال پس از وی نیز بالاترین درجه حرارتی تولید شده، بود.

 

 

در سال ۱۸۳۰ ستاره شناس انگلیسی به نام جان هرشل در طول سفر خود به افریقا از یک جعبه جمع آوری انرژی خورشید برای پختن غذا استفاده کرد. همچنین در اوایل قرن نوزدهم میلادی برای نخستین بار برای تامین انرژی سیستم گرمایش و سرمایش ساختمان‌ها از انرژی خورشید استفاده شد؛ دراواخر قرن هجدهم و اوایل قرن نوزدهم، در ایالات متحده حدود ۱۰ تا ۲۰ هزار خانه خورشیدی ساخته و در آن خانه‌ها سعی می‌شد از انرژی خورشید برای روشنایی، تهیه آب گرم بهداشتی،‌ سرمایش و گرمایش استفاده شود. از سوی دیگر در طراحی این خانه‌ها توجه شده بود که با بکارگیری مصالح ساختمانی مفید از اتلاف گرما و انرژی جلوگیری شود.

 

 

 

در سالهای بین دو جنگ جهانی در اروپا و ایالات متحده طرحهای فراوانی در زمینه خانه‌های خورشیدی مطرح و آزمایش شد. همچنین در اوایل قرن نوزدهم میلادی انواع گوناگونی از موتورهای هوای گرم ساخته شد. در آن هنگام از موتور هوای دو پیستونی معروف استرلینگ برای استفاده از انرژی خورشیدی استفاده و با اصلاحاتی جزئی قابل بهره برداری با انرژی خورشیدی شد.

 

 

در اواخر قرن هجدهم و اوائل قرن نوزدهم از گردآور مسطح استفاده شد؛ استفاده از گردآور مسطح به جای گردآور متمرکز کننده نور بسیار دارای اهمیت است چرا که از یک سو ساخت این گردآور ساده تر بود و برای استفاده از آن نیاز به هوای غیر ابری نبود و از سوی دیگر گردآور مسطح نور را در یک نقطه متمرکز نمی‌کند بلکه نور را به صورت یکنواخت بر یک سطح مسطح می تاباند.

 

 

انرژی خورشیدی

 

 

یک امریکائی به نام ا ـ جی ـ انیز A.G.Eneas در سال 1901میلادی گردآوری متمرکزکننده به قطر 33فوت(10متر) ساخت؛ در آن هنگام یک دستگاه پمپ آب بوسیله این گردآور متمرکز کننده کار می‌کرد. در سال 1907میلادی نیز یک مهندس خلاق به‌نام فرانک شومان گردآور مسطحی به مساحت1200فوت مربع موتوری به قدرت5.3 اسب اختراع کرد که از آن برای گرم کردن آب استفاده می‌شد. انتظار می‌رفت که این موتور خورشیدی 100 اسب بخار قدرت داشته باشد اما این هدف محقق نشد. گردآور مسطح ساخت شومان 100 اسب بخار قدرت نداشت اما فن اختراع آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود.

 

 

همچنین برای نخستین بار شخصی بنام نیکلاس دستگاه خوراک‌پز خورشیدی را اختراع کرد، به گونه ای که با استفاده از انرژی خورشید، حرارت در دستگاه خوراک‌پز خورشیدی به 88 درجه رسید.

 

 

 

انرژی خورشیدی در ایران

 

 

 

ایرانیان باستان با استفاده از انرژی خورشیدی، از چوب کمتری برای گرم کردن خانه‌های خود در فصل زمستان استفاده می‌کردند. نیاکان ما ساختمان‌ها را به گونه‌ای بنا می‌کردند که در زمستان نور خورشید به داخل اتاقهای نشیمن بتابد و در روزهای گرم تابستان فضای اتاق در سایه قرار گیرد.

 

 

اولین ساختمان خورشیدی در ضلع شمالی دانشگاه علم و صنعت قرار دارد و پروژه ساخت این خانه برای مطالعه و پژوهش در راستای بهینه سازی مصرف انرژی و امکان بررسی روشهای استفاده از انواع انرژیهای تجدیدپذیر اجرا شد.

 

 

در بعد صنعتی می‌توان به نیروگاه سیکل ترکیبی خورشیدی در یزد اشاره کرد. این نیروگاه نخستین نیروگاه سیکل ترکیبی با بکارگیری انرژی خورشیدی و گاز طبیعی در جهان است و در سال ۱۳۸۸ با هدف تولید برق به بهره‌برداری رسید. نیروگاه سیکل ترکیبی خورشیدی یزد، می‌تواند ۴۶۷ مگاوات ساعت انرژی تولید کند و در آن از انرژی خورشیدی( با استفاده از فناوری نیروی خورشیدی متمرکز برای تکمیل فرآیند تبخیر آب استفاده می‌شود. نیروگاه خورشیدی یزد، در سال ۲۰۱۰ هشتمین نیروگاه بزرگ خورشیدی در جهان بوده‌است.

 

 

در حال حاضر در کشور با توجه به شرایط جغرافیایی ایران تعداد زیادی آب‌گرم‌کن‌ و تعدادی حمام خورشیدی در استان‌های خراسان، سیستان و بلوچستان، یزد و کرمان تاسیس شده و به بهره‌برداری رسیده است.

 

 

ظهور سوخت‌های فسیلی باعث رکود دستگاه‌های خورشیدی شد

 

 

 

با پیدایش سوخت های فسیلی، در اوائل قرن بیستم مساله طراحی و ساخت دستگاه های خورشیدی اهمیت خود را از دست داد و سوخت های فسیلی به علت ارزانی فوق العاده، نقش انرژی اصلی را در تمدن بشری به خود گرفت.

 

 

با پررنگ شدن نقش سوخت‌های فسیلی، تلاش برای بهره گیری از انرژی خورشیدی مدتی متوقف شد منتها پس از بحران انرژی به خصوص در سال های اخیر، بار دیگر مسئله انرژی خورشیدی و پژوهش های علمی و فنی برا ی بکار گیری و جایگزین کردن آن به جای سوخت های فسیلی و دیگر انرژی های پایان پذیر مطرح شد.

 

در شرایط اقتصادی کنونی ایران با توجه به اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها و افزایش تدریجی قیمت سوخت‌های فسیلی، استفاده از انرژی خورشید به عنوان روشی نوین و توجیه پذیر تلقی می‌شود. این سوخت سالم است و ماندگار بودن آن دغدغه اتمام انرژی را از بین میبرد.

 

گرچه موضوع استفاده از انرژی خورشیدی در جهان روز به روز چشمگیرتر می‌شود اما کمبود بودجه در برخی موارد باعث عدم بهره‌برداری از پروژه‌ها شده است بنابراین صرفه اقتصادی کاربرد انرژی خورشیدی به اندازه لزوم کاربرد این انرژی حائز اهمیت است.

منبع

 

  رتبه ایران در تعداد خودرو در جهان
  کاهش ناترازی بنزین با توسعه ناوگان هوایی
  این اشتباه محاسباتی گاز ایران را تلف کرد + فیلم
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  نسبت به روند انتخاب وزیر صمت، به شدت نگرانیم
  پشت پرده ارز جهانگیری چه بود؟
  یک عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق: شاه کلید توسعه تجارت با عراق، خروج از لیست سیاه «اف ای‌تی‌اف» است
  چرا دکتر اسحاق جهانگیری برای وزارت نفت مناسب است؟
  چرا دکتر اسحاق جهانگیری؟
  وزارت نفت: هیچکدام از نفتکش‌های آسیب‌دیده در ساحل سنگاپور ارتباطی به ایران نداشتند؛ حامل نفت ایران هم نبودند
  ضرورت استراتژیک احداث راه آهن ایران ارمنستان
  فرصت های کریدوری ایران پس از عملیات وعده صادق​
  بهترین روغن موتور برای ماشین
  ادعای رویترز: کشتی حامل دو میلیون بشکه نفت ایران به مقصد چین دچار سانحه و آتش‌سوزی شد
  گزینه وزارت نفت باید توان تحقق انتظارات زیر را داشته باشد
  شاقول سنجش مناسب ترین گزینه برای وزارت نفت
  شاقول سنجش مناسب ترین گزینه برای وزارت نفت
  ناترازی انرژی و دلالی در وزارت نفت و نیرو
  فرار ادامه دار جلیلی از مناظره با زنگنه در مورد کرسنت
  ۲۵ درصد از برق کشور توسط کولرهای گازی مصرف می شود
  سرمایه‌ بازنشستگان قربانی پتروشیمی‌های زیان‌ده صندوق‌ها
  امارات برنده اصلی دعوای شرکت ملی نفت ایران و کرسنت
  تولید بنزین از متانول توجیه اقتصادی ندارد
  فرصت سوزی هزاران میلیارد دلاری نتیجه تاخیر در رفع تحریم ها و برداشت حداکثری نفت
  کینه شخصی سعید جلیلی با بیژن زنگنه مانع اجرای قرارداد کرسنت شد
  اصرار بر تقابل با دنیا باعث شده ۳۰درصد از فروش نفت ایران به جیب خارجی ها برود
  روزی هزار میلیارد تومان سرمایه ایرانیان به جیب چینی ها می رود
  راهکارهای عملیاتی حل معضل ناترازی برق،گاز، بنزین و گازوئیل
  ساعات کار مفید ادارات ایران در هر روز تا ۲ ساعت است/ از 15تیر تا 15شهریور 70درصد کارکنان مناطق گرم خوزستان و بوشهر و هرمزگان دورکار شوند.
  نوسازی کولرها واختصاص کارت سفرتابستانه به خوزستانی ها
  در دو ماه از تابستان ادارات خوزستان تا 70درصد دورکار شوند
  حدود ده درصد برق کشور در خوزستان مصرف می شود/ رشد 13درصدی مصرف نسبت به پارسال
  کدام کشورها بیشترین سرانه وسیله نقلیه را دارند؟
  ۸ کشور با بالاترین تعداد خودرو در جهان
  ترکیه با جمعیت و خودرو برابرِ ایران روزانه 15 میلیون لیتر بنزین
  وجود ۸ میلیون خودرو در تهران، ۲۰ میلیون سفر را رقم می‌زند
  رتبه ایران در تعداد خودرو در جهان
  ۱۵ میلیون و ۹۶۳، تعداد خودروهای سواری و تجاری فعال در ایران
  سخنگوی شهرداری تهران: پایتخت ۱۱ هزار اتوبوس نیاز دارد
  علت کمبود اتوبوس بین شهری نابرابری قیمت هزینه و درآمد است
  تهران با کمبود ۱۰ هزار اتوبوس چه می‌کند؟
  ورود اتوبوس‌های نو به ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت
  سیستم حمل و نقل عمومی در سوئد
  برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی تهران
  سیستم حمل و نقل عمومی در آلمان
  زاکانی : ۳۴ درصد حمل و نقل بر عهده وسایل نقلیه عمومی است/ ۱۰ درصد سهم مترو، ۶ درصد اتوبوس، ۱۶ درصد تاکسی و دو درصد تاکسی های اینترنتی
  مقاله نقش حمل و نقل عمومی درون شهری در توسعه پایدار
  آشنایی با حمل و نقل عمومی در لندن
  حمل و نقل عمومی در هند
  حمل و نقل عمومی در شهر ازمیر
  حمل و نقل عمومی در ایتالیا
  این ۹ شهر در دنیا بهترین حمل و نقل عمومی را دارند
  سیستم حمل و نقل عمومی در آمریکا
  مصرف بنزین در جهان کاهشی ولی در ایران افزایشی است
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار