درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   جمعه، 12 خرداد 1402 - 12:04   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  سریال رستاخیز تفنگ ها - قسمت 1 (اول)
  سید عبدالحسین شرف‌الدین عاملی
  سید موسی صدر افتخار تاریخ شیعه و ایران
  استحصال آب‌های ژرف؛ امیدی برای سیستان و بلوچستان + فیلم
  ورود جنگ به مرحله‌ای تازه/ درگیری به خاک روسیه کشیده می‌شود؟
  کدام کشور بیشترین پهپاد نظامی را دارد؟ (ویدیو)
  «لشکر» ایرانی سرکوب که روسیه در ایران دوره قاجار راه‌اندازی کرد + عکس
  ویدیو / ظریف: سازش مگر چیز بدی ست؟ قرآن می گوید «وَ الصُّلْحُ خَیْرٌ»
  خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۹ خرداد ۱۳۷۹: به ایازی گفتم همیشه در سطوح بالا، برای کم کردن فشار روی آیت الله منتظری کمک کرده ام
  پس از فیلتر شدن اینستاگرام میزان پست ها به‌طور واضحی کاهش یافت اما در دی ماه ۱۴۰۱ شرایط به حالت قبل برگشت / فیلترینگ نتوانسته جلوی حضور کاربران ایرانی را در شبکه‌های اجتماعی بگیرد / اینستاگرام ۴۲ تا ۴۶ میلیون کاربر ایرانی دارد/ کاربران ایرانی در هر ثانیه بیش از ۲۵ هزار بار پست‌های اینستاگرام را می‌بینند
  یادداشت‌های علم، دوشنبه ۲۴ تیر ۱۳۴۷: از دوستی که فقط «خوشگل» است تا تحلیل فرانسه و دوگل
  تحقیقات جدید: احتمالا یک‌سوم سیارات کهکشان دارای حیات هستند
  سقوط ایران به جمع کم درآمد‌های دنیا / جمعیت فقرا ۱۱ میلیون نفر افزایش پیدا کرده
  ویدیو / عملیات احیای پلنگ ایرانی در بندرعباس
  عیسی کلانتری: در صورت خشک شدن کامل دریاچه ارومیه احتمال بروز تغییرات ژنتیکی در انسان‌ها و حیوانات در محدوده اطراف آن وجود دارد / تا امروز ۳۰ هزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه هزینه شده
  تصاویرجالب توجه: مراسم اولین سالگرد درگذشت مرحوم سید محمود دعایی
  چرایی عدم احیای روابط با مصر در دولت اصلاحات؟ آن زمان روابط به نام دولت اصلاحات تمام می شد و تندروها مخالف بودند اما الان به نام خودشان تمام می‌شود مثل برجام که می خواستند به نام خودشان تمام شود
  سیدحسن خمینی: ما «جمهوری اسلامی» هستیم؛ امارت اسلامی، خلافت اسلامی و حتی حکومت اسلامی نیستیم
  حسین علایی: بعد از عملیات بیت‌المقدس ما در مسیری قرار گرفتیم که نتوانستیم جنگ را تمام کنیم/ فقط آقای هاشمی رفسنجانی به فکر پایان دادن به جنگ بود؛ همه می‌گفتند بریم جلو ببینیم چه می‌شود
  ویدیو / اشرف مروان؛ ابرجاسوسی که داماد جمال عبدالناصر بود / قسمت دوم
  سخنان یک مقام ارشد نظامی امریکا درمورد ایران که اسرائیل را حیرت زده کرد / توانایی تهران برای تولید کلاهک اتمی و نصب آن بر روی موشک ظرف چند ماه / «یا ژنرال میلی اشتباه می‌کند یا ما در این مدت خواب بودیم»
  طفره رفتن برخی نمایندگان از پاسخ به یک سوال؛ آیا فرزندان شما به سربازی می‌روند؟
  تماشا کنید: رویابافی دولت! / آیا با این شرایط اقتصادی، برنامه هفتم توسعه قابل تحقق است؟
  حسین علایی: بعد از عملیات بیت‌المقدس ما در مسیری قرار گرفتیم که نتوانستیم جنگ را تمام کنیم/ فقط آقای هاشمی رفسنجانی به فکر پایان دادن به جنگ بود؛ همه می‌گفتند بریم جلو ببینیم چه می‌شود
  برنامه فضایی جاه‌طلبانه امارات؛ فرود روی سیارکی میان مریخ و مشتری در سال ۲۰۳۴
  پارلمان اوکراین طرح اعمال تحریم‌های ۵۰ ساله علیه ایران را تایید کرد
  همتی: ایران در ماه آوریل به خاطر تداوم تحریم‌ها فقط ۱۴ درصدِ سرانه ماهانه عراق درآمد نفتی کسب کرد / نتیجه این اتفاق، کسری بودجه، تورم، رشد قیمت ارز و کاهش قدرت خرید مردم است
  مصوبه نمایندگان: انتخابات مجلس در تهران به صورت «تناسبی» برگزار می‌شود / هر داوطلب می‌تواند به صورت منفرد یا به عنوان عضوی از صرفاً یک فهرست نامزد شود / رأی‌دهندگان می‌توانند به نامزد‌های منفرد یا یک «فهرست» رای دهند / تعداد منتخبان هر «فهرست» بر اساس درصد رای آن فهرست تعیین می‌شود
  طالبان در حال استفاده از اهرم‌های فشار خود از جمله آب هیرمند و بستن مرز دوغارون است / باید هوشیار بود؛ درگیری می‌تواند با عوامل دیگری از سر گرفته شود / جنگ یک جنگ بسیار جدی‌ست؛ باید افق کار را درست دید و در آن راستا کار کرد / طالبان برای چین و روسیه هم تهدید است / یک مقطع حساس تاریخی را تجربه می‌کنیم
  مصوبه نمایندگان: انتخابات مجلس در تهران به صورت «تناسبی» برگزار می‌شود / هر داوطلب می‌تواند به صورت منفرد یا به عنوان عضوی از صرفاً یک فهرست نامزد شود / رأی‌دهندگان می‌توانند به نامزد‌های منفرد یا یک «فهرست» رای دهند / تعداد منتخبان هر «فهرست» بر اساس درصد رای آن فهرست تعیین می‌شود
ادامه اخبار رسانه ها
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 50865صفحه نخست » نفتچهارشنبه، 9 فروردین 1402 - 13:08
سرمایه‌گذاری ۱۶۰ میلیارد دلاری برای افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت تولید نفت و گاز ایران
  
پیام نفت:

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد

سرمایه‌گذاری ۱۶۰ میلیارد دلاری برای افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت تولید نفت و گاز ایران

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به برنامه این شرکت برای افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت تولید نفت و گاز کشور، گفت: برای رسیدن به این هدف نیازمند سرمایه‌گذاری ۸۹ میلیارد دلاری در صنعت نفت و ۷۱ میلیارد دلاری در صنعت گاز هستیم.

به گزارش شانا به نقل از ایرنا، ایران بزرگترین دارنده ذخایر نفتی و گاز جهان است و با توجه به برداشت از میدان‌های نفت و گازی خود، تا ۱۰۰ سال دیگر می‌تواند تولید منابع هیدروکربوری را ادامه دهد؛ با این حال تداوم روند تولید در صنعت نفت نیازمند سرمایه‌گذاری و استفاده از تجهیزات روز است. از سویی لازم است صنعت نفت ایران برای حفظ ظرفیت تولید و افزایش برداشت، جذب سرمایه را شتاب دهد.

«محسن خجسته‌مهر»، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در این باره با بیان اینکه برای افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت تولید نفت و گاز در کشور نیازمند سرمایه‌گذاری ۱۶۰ میلیارد دلاری هستیم، اعلام کرد که با این سرمایه‌گذاری ظرفیت تولید نفت به ۵.۷ میلیون بشکه و ظرفیت تولید گاز به ۱.۵ میلیارد متر مکعب در روز می‌رسد.

وی البته تاکید کرد که طرح‌های مختلفی در حال اجراست و از سال آینده تولید نفت و گاز افزایش می‌یابد. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید.

سرمایه‌گذاری ۱۶۰ میلیارد دلاری برای افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت تولید نفت و گاز ایران

کدام طرح‌ها در اولویت شرکت ملی نفت ایران در سال ۱۴۰۲ است؟

اولویت نخست تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام و اولویت دوم توسعه و آغاز تولید از میدان‌های مشترک نفت و گاز است و به طرح‌هایی که اجرا می‌شود فارغ از اینکه در کدام دولت بوده نگاه ملی داریم، زیرا باید از سرمایه مردم صیانت کنیم.

در دولت گذشته ۳۲ طرح موسوم به ای‌پی‌سی و ای‌پی‌دی برای نگهداشت تولید وجود داشت که متوقف شده بود و در دولت سیزدهم بر اجرای این طرح‌ها شتاب دادیم، در این دولت هفت طرح ازدیاد برداشت و نگهداشت تولید به بهره‌برداری رسیده و باقی نیز در مرحله بهره‌برداری است.

همچنین طرح ان‌جی‌ال ۳۲۰۰ نیز در حال اجراست که همه گازهای همراه در میدان‌های غرب کارون به ظرفیت ۵۰۰ میلیون فوت مکعب را هدف‌گذاری کردیم که افزون بر دستاورد محیط زیستی، گازهای همراه به‌عنوان خوراک پتروشیمی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

افزایش ۷۰ درصدی ناوگان حفاری در میدان مشترک آزادگان

در توسعه میدان‌های نفتی نیز اولویت نخست را میدان آزادگان قرار دادیم. میدان آزادگان جزو ۱۰ میدان نفتی بزرگ جهان و بزرگترین میدان مشترک نفتی است که در دولت سیزدهم با هدف افزایش تولید نفت، ناوگان حفاری را تا ۷۰ درصد بیشتر کردیم.

افزون بر این، برای توسعه یکپارچه آزادگان شمالی و جنوبی تفاهم‌نامه‌ای با ۶ بانک بزرگ و ۶ شرکت اکتشاف و تولید ایرانی به ارزش هفت میلیارد دلار امضا شد و اکنون شرکتی تشکیل شده تا در طول هفت سال تولید از آزادگان از ۲۰۰ هزار بشکه در روز به ۵۷۰ هزار بشکه برسد.

در میدان‌های مشترک آبان و پایدار غرب که از دولت پیشین طرح توسعه داشت، ناوگان حفاری را ۷۰ درصد رشد دادیم و تولید افزایش پیدا کرده است. همچنین قرارداد توسعه میدان‌های مشترک یاران شمالی و جنوبی را تنفیذ کردیم و عملیات اجرایی آن آغاز شده است.

همچنین می‌توان به تنفیذ قرارداد میدان مشترک سهراب در خوزستان، امضای قرارداد لایه نفتی پارس جنوبی، تکمیل طرح افزایش برداشت از میدان نفتشهر، سرعت در اجرای پروژه نگهداشت توان تولید میدان یادآوران و افزایش تولید از میدان مشترک آزادگان در دولت سیزدهم اشاره کرد.

اکنون میدان‌های آزادگان شمالی و جنوبی روزانه ۲۰۰ هزار بشکه تولید دارد که تولید از آزادگان جنوبی از ۸۳ هزار بشکه به ۱۱۵ هزار بشکه در روز افزایش یافته است، از سویی میدان‌های سپهر و جفیر در فروردین‌ماه به بهره‌برداری می‌رسند.

شورای اقتصاد مجوزهای مختلفی برای اجرای طرح‌های نفتی داشته است. مهمترین این مصوبه‌ها کدام است و آیا این طرح‌ها به مرحله اجرا رسیده‌اند؟

قرارداد احیای چاه‌های کم‌بازده در برخی موارد به امضا رسیده و برای احیای این چاه‌ها در مجموع ۵۰۰ میلیون دلار از سوی شورای اقتصاد مصوب شده است.

سرمایه‌گذاری ۳.۶ میلیارد دلاری برای افزای تولید گاز

یک بسته افزایش تولید گاز نیز به ارزش ۳.۶ میلیارد دلار از سوی شورای اقتصاد تصویب شده که مربوط به اجرای طرح‌های افزایش برداشت از ۱۳ میدان گازی است که ۲ مورد آن در حال اجراست. در دیگر موارد نیز با امضای قرارداد محرمانگی در انتظار ارائه طرح توسعه و امضای قرارداد با شرکت‌ها هستیم که با اجرای این طرح‌ها در مجموع ۱۴۲ میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز و ۱۰۰ هزار بشکه به تولید میعانات گازی افزوده می‌شود.

تازه‌ترین وضع همکاری ایران با شرکت‌های روسی پس از امضای تفاهم‌نامه ۴۰ میلیارد دلاری با گازپروم چیست؟

با روس‌ها ۴.۵ میلیارد دلار در هفت میدان نفتی قرارداد داریم و در ادامه نیز تعدادی از میدان‌های نفتی و گازی در این مدت وارد فاز مطالعه شده و در مواردی این مطالعات توسط شرکت‌های روسی تکمیل شده است.

با توجه به مخازن گسترده نفت و گاز ایران، برنامه برای افزایش ظرفیت تولید نفت با هدف تولید ثروت و بالا بردن قدرت چانه‌زنی ایران وجود دارد؟

ظرفیت‌سازی برای تولید نفت به صورت بهینه انجام می‌شود و یکی از مواردی که باید مورد توجه باشد ظرفیت‌سازی با نگاه به کمیت اقتصادی است؛ داشتن ظرفیت تولید روزانه چهار میلیون بشکه با توجه به بازار نفت ایران در آینده و برنامه‌های نگهداشت توان تولید و چشم‌اندازی که از شرایط مربوط به محیط خارجی پیش روی ایران است، یک ظرفیت بهینه و مطمئن به شمار می‌رود.

همچنین برنامه‌های بلندمدت نیز داریم و اگر ۸۹ میلیارد دلار در بخش نفت سرمایه‌گذاری کنیم ظرفیت تولید به ۵.۷ میلیون بشکه در روز می‌رسد و با سرمایه‌گذاری ۷۱ میلیارد دلاری می‌توانیم ظرفیت تولید گاز را به روزانه ۱.۵ میلیارد متر مکعب گاز برسانیم.

برنامه‌ای برای تامین پایدار خوراک واحدهای پتروشیمی در دولت سیزدهم وجود دارد؟

تامین پایدار خوراک بالادستی مورد نیاز واحدهای پتروشیمی مستلزم انجام سرمایه‌گذاری است و اگر سرمایه‌گذاری انجام نشود، طبیعی است که در شرایطی با کمبود خوراک روبه‌رو باشیم. البته با ابتکار وزارت نفت در دولت سیزدهم، سرمایه‌گذاری در طرح‌های بالادستی نفت و گاز را به شرکت‌ها و هلدینگ‌های پتروشیمی واگذار کردیم تا با توسعه این میدان‌ها افزون بر بازگشت اصل و فرع سرمایه، اولویت برداشت خوراک با پتروشیمی‌ها باشد.

حضور پتروشیمی‌ها در فعالیت‌های بالادستی صنعت نفت

اکنون با برخی از پتروشیمی‌ها تفاهم‌نامه امضا کردیم و یک قرارداد ۱.۱ میلیارد دلاری با چند شرکت پتروشیمی برای جمع‌آوری گازهای فلر امضا شده است تا با ارسال به پالایشگاه بیدبلند و تفکیک گاز، خوراک پتروشیمی‌ها تامین شود.

سهم ساخت داخل در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های نفتی ایران چقدر است؟

بر اساس آماری که سازندگان داخلی ارائه دادند، ۸۵ درصد از کالاهای مورد نیاز صنعت نفت از ظرفیت داخلی استفاده شده است.

تجهیزات متعددی در بخش بالادستی و پایین‌دستی ساخته شده است. با توجه به اینکه فعالیت‌های اکتشافی نفت و گاز در ایران به لایه‌های عمیق‌تر رسیده، نیازمند تجهیزات ویژه‌ای هستیم که در این مورد تاج سرچاهی نفتی با فشار ۱۵ هزار پی‌اس‌آی توسط یک شرکت ایرانی ساخته شده و رشته‌های درون‌چاهی با فشار بالا نیز افزون بر ساخت در داخل در میدان‌های سپهر و جفیر استفاده شود.

همچنین حدود ۱۴ قلم کالای مورد نیاز و پر تکرار را مانند ۱۰ قلم کالا برنامه‌ریزی کردیم و کار آغاز شده و سازندگان می‌توانند در قالب تولید بار اول برای ساخت اقدام کنند؛ طبق آماری که معاونت علمی ریاست‌جمهوری اعلام کرده، وزارت نفت رتبه نخست را در تولید بار اول بین همه دستگاه‌های اجرایی داشته است. از سوی دیگر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در صنعت نفت از ۱۵۰ شرکت به ۵۰۰ شرکت در دولت سیزدهم رسیده است.

 

{%TAG_SHOW_TYPE_34_TAG%}
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  درخت بی ثمر روسی، نیروگاه بوشهر و دلارهایی که هدر رفت
  با مصرف برق چقدر آب مصرف می‌کنیم؟نیروگاه گازی یک گیگاواتی 90میلیون متر مکعب آب مصرف می کند/ آیا احداث نیروگاه های گازی دور از دریا بی خردی نیست؟
  هر کیلووات ساعت برق حرارتی، نیم کیلو کربن‌ دی‌اکسید/هر گیگا وات ساعت 500هزارکیلوکربن
  خودرو برقی با مصرف معادل ده لیتر سوخت 260 کیلومتر را طی می کند
  هدررفت ۳۰ میلیارد دلاری انرژی در نیروگاه‌ها
  جبران ناترازی با اصلاح الگوی مصرف _۴ راندمان پایین نیروگاهی هدر رفت ثروت ملی
  حمله پهپادهای اوکراین به ۲ پالایشگاه روسیه/ لغو تحریم فروش تسلیحات به عربستان سعودی از سوی ایتالیا/ سقوط جنگنده اف-۵ آمریکایی در دریا
  سلول خورشیدی با راندمان بالا و ولتاژ بی‌سابقه ساخته شد
  پیشرفته ‌ترین پنل های خورشیدی را بشناسید
  دستگاهی که می‌تواند راندمان سلول‌های خورشیدی را تا ۸۰ درصد افزایش دهد
  آلمان آخرین نیروگاه‌های هسته‌ای خود را برای همیشه تعطیل می‌کند
  تویوتا ارزان‌ترین سوخت جهان را جایگزین بنزین می‌کند
  عراق یک‌پروژه جاده‌ای و ریلی را برای اتصال بندر فاو به ترکیه افتتاح کرد
  ساخت نیروگاه های گازی خارج از سواحل دریا ممنوع
  فایل صوتی انتقاد از مهندس زنگنه وزیر وقت نفت به سبب عدم اجرای یک قانون مهم
  فیلم بزرگترین خط انتقال برق فشار قوی جهان در چین
  نیروگاه گازی فورچنا با راندمان 85درصد
  قرارداد ساخت نیروگاه بخار ۱۴۰۰ مگاواتی سیریک؛ ترکمانچای صنعت برق ایران / تقدیم کل یارانه یک سال کشور به روس‌ها در ازای خرید فناوری ۴۰ سال پیش!
  نیروگاه سیکل ترکیبی چگونه کار میکند؟
  چین از توربین بادی با ارتفاع ساختمان 70 طبقه و امکان تأمین برق ده‌ها هزار خانه رونمایی کرد
  ادعای چین درباره توانایی تأمین برق همه خانه‌ها با انرژی پاک
  چین، پیشتاز سرمایه‌گذاری در انتقال انرژی
  روند جهانی انرژی خورشیدی در سال 2023
  محسن هاشمی: حداقل یک‌چهارم از ۲۷۰ هواپیمای ایران به دلیل فرسودگی و کمبود قطعات یدکی ناشی از تحریم، زمین‌گیر است / عمر متوسط ۱۷۵ هواپیمای فعال ایران حدود ۲۰ سال است؛ درحالی‌که عمر متوسط هواپیما‌های قطر پنج سال، امارات ۹ سال و ترکیه ۱۰ سال است / اگر صنعت هوایی ایران بخواهد نوسازی شود، نیاز به خرید دست‌کم ۳۷۵ هواپیمای نو یا دست‌دوم با طول عمر زیر پنج سال دارد
  چیزهایی که دنیا را تغییر خواهند داد
  پنل های خورشیدی نسل جدید چند برابر انرژی تامین می کنند.
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار