درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   یکشنبه، 16 اردیبهشت 1403 - 20:44   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  ضرورت احداث راه‌آهن به سمت معدن سونگون
  تغییر مسیر عجیب اردغان به سمت ارمنستان/عادی سازی روابط ترکیه و ایروان
  تماشا کنید: هجوم غول‌ها به هند
  معاون شهرداری تهران: قرارداد خرید دوربین‌های کنترل ترافیک از چینی‌ها انجام شده / در مورد قرارداد خودروی چینی برقی که شهرداری منعقد کرده باید بگویم که با کیفیت‌ترین خودرو بعد از تسلا را انتخاب کرده‌ایم
  تماشا کنید: هیس! این کریدور جدید هم ایران را دور زد/ گزارش «انتخاب» از کریدور «جاده توسعه» عراق، بندر فاو و معنای آن برای تهران
  چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم
  با رویای ریلی هیتلر آشنا شوید؛ قطار عجیب نازی ها که هیچگاه ساخته نشد!+ فیلم
  اجرای عملیات عمرانی در ۱۰ ایستگاه خط ۱۰ مترو
  احداث خط راه‌آهن ورزقان به بستان‌آباد توسط دولت تأیید شد
  بجای احداث مسیر ریلی 250 کیلومتری مرند به چشمه ثریا خط آهن ورزقان به ارمنستان گرجستان با فوریت پیگیری شود.
  وجود ظرفیت ۴ میلیارد تنی مس در ورزقان
  راه‌آهن سراسری به ورزقان می‌رسد
  نامه سوم روحانی به شورای نگهبان: تا چند روز دیگر مستندات ردصلاحیتم دریافت نشود، علیرغم ابهامات فراوان نامه شورا، پاسخ به آن را منتشر می کنم
  ویدیو / اینجا اشترانکوه است؛ آلپِ ایران
  منافع ملی، مظلوم ترین مفهوم در کشور
  ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند
  ظریف:تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم با تبعات آن روبه رو نمی‌شویم
  سرودهای ملی ایران، از قاجار و پهلوی تا جمهوری اسلامی
  ویدیو / جاری شدن سیل در شهر مدینه عربستان
  صوت نخستین سرود ملی ایران
  همتی: آقایان گمان می‌کنند با زدن دکمه کنترل نقدینگی، تورم خود به خود کاهش می‌یابد / دولت پایه شاخص تورم را به سال ۱۴۰۰ تغییر داده تا نرخ تورم به ۴۸ تا ۵۰ درصد برسد؛ بر پایه شاخص قبلی یعنی سال ۱۳۹۵، تورم سال گذشته ۵۲ درصد بوده
  بلینکن: توافق امنیتی آمریکا و عربستان برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل در مراحل پایانی است
  واکنش علی ربیعی به «هجمه سنگین» دولت به مرکز پژوهش‌های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  آمریکا ۸۱ جنگنده از رده خارج شوروی را به قیمت هرکدام «کمتر از ۲۰ هزار دلار» از قزاقستان خریده است
  واژگونی اتوبوس در اتوبان قزوین- زنجان ۲۱ مصدوم و یک فوتی برجای گذاشت
  درخواست مشخص ما از زاکانی، شفافیت قرارداد ۲ میلیارد یورویی با چین است / این قرارداد به دست شورا نرسیده / اگر نگرانی ندارید چرا قرارداد را شفاف نمی‌کنید؟ / بحث فنی است، چرا دوگانه انقلابی و غیرانقلابی ایجاد می‌کنید؟ / یک اتاق عملیات روانی به منتقدان زاکانی برچسب می‌زند
  مسکن یک کالای فوق لوکس شده / سالی یک میلیون خانه نیاز داریم، اما دویست هزارتا می‌سازیم؛ پس فقط طبقه توانمند و قدرتمند ریشه گرفته از یک اقتصاد رانتی می‌توانند به راحتی خرید کنند / فکر می‌کنند، چون قیمت مسکن بالا رفته و کسی نمی‌تواند بخرد، قیمت بالاتر نمی‌رود
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 50813صفحه نخست » اخبار رسانه هایکشنبه، 28 اسفند 1401 - 09:01
همه حواشی قطار سریع‌السیر تهران- اصفهان/ بسازیم یا کنار بگذاریم؟
  
پیام نفت:
مهرگزارش می دهد؛
در حالی که 15 سال از عمر پروژه راه آهن سریع السیر تهران-قم-اصفهان می گذرد، اما هنوز مشخص نیست متولیان امر، عزمی برای اجرای این پروژه دارند یا خیر.
 

به گزارش خبرنگار مهر، بیش از ۱۵ سال است که احداث راه آهن سریع السیر تهران-قم-اصفهان به عنوان اولین راه آهن سریع السیر کشور به طول انجامیده است.

پروژه‌ای که این روزها با ورود علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجالس هشتم تا دهم به آن، با حاشیه‌های متعددی مواجه شده است.

بروجردی می‌گوید چینی‌ها حاضر به فاینانس ۵۰ میلیارد یورویی این پروژه بودند اما با مخالفت وزیر وقت راه و شهرسازی و تعلل وی، این پروژه ناکام ماند. هر چند که وزیر وقت راه و مشاور بین الملل وی، این ادعا را زیر سوال می‌برند و می‌گویند این پیشنهاد را یک انجمن چینی داده بود و دولت پکن با این پیشنهاد مخالف بود.

مشخصات فنی پروژه

اگرچه بیش از ۱۵ سال از آغاز احداث این خط آهن پر سرعت که ۳ کلان شهر قم و اصفهان را به پایتخت متصل می‌کند، می‌گذرد، اما مسئولان امر تا پیش از این اعلام می‌کردند پیشرفت فیزیکی این پروژه تنها ۵ درصد بوده که اخیراً گفته شده این شاخص به ۲۰ درصد رسیده است.

طول این مسیر ریلی ۴۰۹ کیلومتر است و بناست با بهره برداری از آن، مسیر تهران تا اصفهان در ۹۰ دقیقه طی شود. سرعت بهره برداری در نظر گرفته شده برای این خط ریلی ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت اعلام شده و قادر خواهد بود ۱۶ میلیون مسافر را در سال بین تهران، قم و اصفهان جابه جا کند.

یکی از مجریان پروژه: سرعت قطار سریع السیر ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت پیش بینی شده

علیرضا صلواتی مجری طرح‌های زیربنایی استان اصفهان ۲۸ آذر ماه سال جاری طی گفت وگویی اعلام کرد: قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان اولین شبکه ریلی سریع‌السیر کشور و بعد از آن قطارهای تهران-مشهد، تهران-تبریز، اصفهان-شیراز و سپس شیراز-بوشهر است و به این نحو شبکه ریلی پرسرعت در کشور تکمیل می‌شود. طراحی این مسیر تکمیل شده و کل محور آن به ۴۱۰ کیلومتر بالغ می‌شود و سرعت قطار ۳۰۰ کیلومتر است.

مصوبه شورای اقتصاد (۳ آبان): حذف قطعه تهران-قم از قطار سریع السیر

این در حالی است که ۳ آبان ماه سید مسعود میرکاظمی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور مصوبه شورای اقتصاد در خصوص راه آهن سریع السیر تهران-قم-اصفهان مبنی بر فاینانس ۱۵.۳ میلیارد یوانی چین برای احداث این پروژه را به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ کرد؛ بر اساس این مصوبه، تهران از مسیر احداث این پروژه ریلی حذف شده است.

تهران از راه آهن سریع السیر حذف شد/ فقط قم-اصفهان احداث می شود

خرداد امسال؛ مخالفت کمیسیون عمران مجلس با ادامه اجرای پروژه قطار سریع السیر

این اتفاق زمانی رخ داد که کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی چند ماه قبل از آن با ورود به موضوع تأخیر در احداث پروژه ریلی سریع السیر تهران-قم-اصفهان، از آغاز بررسی‌ها برای متوقف کردن این پروژه خبر داده بود.

اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز اوایل خرداد ماه امسال اعلام کرد: در جلسه کمیسیون عمران مجلس در خصوص طرح قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان که مدت‌های طولانی در کش و قوس بوده و با افت و خیزهای زیادی مواجه شده است، بحث شد. نهایتاً کمیسیون، این طرح را فاقد توجیهات لازم برای ادامه کار دانست و با ادامه اجرای این طرح مخالفت کرد.

به گفته شاکری، کمیسیون عمران مجلس به وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که باید این پروژه متوقف شود. به علت عدم مدیریت درست در این طرح و از دست رفتن فرصت و سرمایه کشور بنده پیشنهاد دادم که تحقیق و تفحص از این طرح در وزارت و راه شهرسازی کلید بخورد.

معاون شرکت ساخت (خرداد امسال): پروژه متوقف نشده فقط بخش‌هایی از آن سبُک سازی شده است

با این حال عباس خطیبی، ساخت و توسعه راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور نیز خرداد ماه امسال در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره تکمیل یا حذف پروژه راه آهن سریع السیر تهران-قم-اصفهان به خبرنگار مهر گفته بود: فعلاً ساخت این پروژه منتفی نشده است. سیاستی که وزارت راه و شهرسازی دنبال می‌کند سبک کردن بخشی‌هایی از این پروژه است تا هزینه‌های احداث آن کاهش یابد.

معاون وزیر راه (۲۹ آذر): اجرای اشتراکی پروژه قطار سریع السیر بین شرکت‌های راه آهن و ساخت و توسعه

خیرالله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حل و نقل نیز ۲۹ آذر ماه امسال در نشستی خبری در حاشیه نمایشگاه حمل و نقل درباره راه آهن سریع السیر تهران-قم-اصفهان اظهار کرد: ابتدائا مجری این پروژه شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور بود؛ ۴ سال قبل به دستور وزیر وقت راه و شهرسازی به شرکت راه آهن منتقل شد اما اخذ تضامین فاینانس یک سال طول کشید تا از شرکت ساخت به شرکت راه آهن منتقل شود.

وی افزود: پس از آنکه اسلامی وزیر راه و شهرسازی شد، تصمیم گرفت تا مجدداً آن را از راه آهن به شرکت ساخت منتقل کند که با مشکل قانونی مواجه شد.

معاون وزیر راه ادامه داد: د حال حاضر دستگاه اجرایی پروژه قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان در قانون، شرکت راه آهن است و مسئولیت کارهای مالی و قرارداد آن را بر عهده دارد اما کار اجرا و ساخت پروژه در دست شرکت ساخت است.

معاون شرکت ساخت: چینی‌ها ۱۳.۶ میلیارد یوآن فاینانس کردند

عباس خطیبی معاون ساخت و توسعه راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور هم در همین نشست درباره پروژه قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان یادآور شد: اخیراً مدیران شرکت ساخت با مدیرعامل شرکت راه آهن جلسه‌ای برگزار کردند قرار شد برنامه ریزی جدید برای راه آهن سریع السیر تهران-قم-اصفهان انجام شود.

خطیبی افزود: قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان در قطعه قم-اصفهان ۶۰ درصد پیشرفت در بخش زیرسازی دارد اما پیشرفت کل پروژه حدود ۲۰ درصد است.

به گفته عضو هیئت مدیره شرکت ساخت، اولویت این شرکت قطعه قم-اصفهان است که با پرداخت ۱۳.۶ میلیارد یوآن از سوی چینی‌ها، ال سی این پروژه باز شده است.

معاون آخوندی: ماجرای دست به دست شدن پروژه بین شرکت‌های راه آهن و ساخت و توسعه

مهرداد تقی زاده معاون اسبق حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی در دوره وزارت عباس آخوندی در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان اظهار کرد: تصور شرکت‌های «راه آهن» و «ساخت و توسعه» از این پروژه این بود که یک طرح کاملاً زیرساختی است و تفاوتی که با سایر پروژه‌های ریلی دارد این است که تنها زیرساخت، سیستم ایمنی و واگن‌های آن متفاوت است؛ به همین دلیل مشاور خارجی گرفته بودند.

وی افزود: من معتقد بودم راه آهن سریع السیر در نرم افزارها، پرسنل، فعالان سیر و حرکت آن و حتی مدیران و استانداردهای آن با راه آهن‌های معمولی فرق دارد؛ مگر می‌شود ضریب خطاهایی که در راه آهن سریع السیر رخ می‌دهد یا دقت گراف این قطار با دقتی که در شبکه فعلی وجود دارد، مشابه باشد؟ کوچک‌ترین تأخیری در این قطارها، اشتباه بزرگی ایجاد می‌کند.

معاون آخوندی گفت: در راه آهن سریع السیر که به همان مقدار در زیرساخت و واگن توجه شده بود، باید چند برابر به نیروی انسانی آن توجه کرد؛ تربیت نیروی انسانی مجری راه آهن سریع السیر باید در اولویت باشد.

وی تأکید کرد: حتی ساختار راه آهن سریع السیر باید با ساختار راه آهن فعلی متفاوت باشد اما تا کنون ساختاری برای آن طراحی نشده است؛ من این نظر را در آن زمان به آخوندی هم اعلام کرد و وی موافق این موضوع بود.

تقی زاده تصریح کرد: به همین دلیل آخوندی در آن زمان دستور داد تا پروژه از شرکت ساخت که تفکر صرفاً زیرساختی و عمرانی دارند و با تفکر بهره برداری و سیر و حرکت آشنا نیستند، به شرکت راه آهن منتقل شود اما راه آهن قوی عمل نکرد و دوباره پروژه به شرکت ساخت برگشت.

کارشناس حمل و نقل ریلی: حذف تهران از پروژه قطار سریع السیر، اشتباه بزرگی بود

در همین رابطه محمدجواد شاهجویی، کارشناس اقتصاد حمل و نقل نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد: احداث این خط ریلی در صورت حذف تهران از مسیر، هیچ گونه توجیه اقتصادی نداشته و جز هدر رفت بیت المال، نمی‌توان کارکرد دیگری برای آن متصور بود. بنابراین چه احداث این خط ریلی با استفاده از فاینانس چینی صورت پذیرد و چه با بودجه عمومی سنواتی جلو برود، حذف تهران از این پروژه، آن را از کارکرد خواهد انداخت.

وی افزود: اخذ فاینانس از طرف خارجی به این نحو و به هر طریقی نمی‌تواند آینده مناسبی داشته باشد. توجیه اقتصادی این پروژه هنوز مشخص نیست و هنوز شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل و همچنین شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران نتوانسته‌اند اثبات کنند که این پروژه سود آور است و آیا می‌تواند در مدت معقولی اصل و سود سرمایه گذاری طرف خارجی را بازگرداند یا خیر.

 
 
 

 

  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  هیچ جای جهان مثل ایران نیست که تمامی خانه‌ها گازکشی شده باشند
  پایان قرن نفت و هزاران میلیارد دلار سرمایه ای که کم ارزش می شود
  طرح تبدیل دودکش نیروگاه به خوراک واحد پتروشیمی
  تحلیل مقایسه ای مصرف واقعی انرژی برق در ایران
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران
  توانیر: ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در ۸۰ درصد از مناطق کشور
  توانیر: مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  اصلاً بعید نیست که امسال ناترازی بنزین دو برابر شود / وقتی در صنعت خودرو شرایط تحریمی سخت داریم، اصلاً امکان توسعه و پیشرفت وجود ندارد
  ظریف:تهران امیدوار گشایش خط راه آهن با ارمنستان است
  ضرورت تشکیل کمیسیون سه جانبه ایران- ارمنستان و چین
  طراحی برج خنک کننده و کولینگ تاور برای جنوب ایران
  انتقاد وزیر نیرو از صندوق توسعه ملی به دلیل عدم تامین اعتبار پروژه‌های نیروگاهی
  انرژی برق باید جایگزین مصارف گاز در بخش خانگی شود
  سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی از نفت پیشی می‌گیرد
  ممنوعیت رقابت بخش دولتی و شبه دولتی با بخش خصوصی توسط مقام معظم رهبری
  ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می کنند
  ژاپنی‌ها سال ۲۰۲۵ با یک ماهواره، به زمین انرژی خورشیدی منتقل می‌کنند
  اولین هواپیمای دنیا با سوخت سبز آمونیاک سال 2023 به پرواز در می‌آید
  وزارت راه هر چه دارد بفروشد و صرف توسعه شبکه ریلی کند
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند
  ۱۰ کشور دارنده بزرگترین ذخایر نفت جهان
  آمریکا چقدر نفت تولید می‌کند؟
  پنج خسارت تهران از «طرح‌ترافیک»
  مقصران ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران شناسایی و مجازت شوند
  زاکانی:واردات خودروهای عمومی برقی از چین امسال نهایی می‌شود
  هزار قطار چینی در مسیر اروپا؛ سهم ایران از ترانزیت شرق به غرب متحول خواهد شد
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  اولین قطار هیدروژنی جهان در آلمان
  سریع ترین قطارهای جهان | جنون سرعت!
  قیمت نفت به بالای ۹۰ دلار رسید
  راه‌اندازی قطار سریع السیر چینی در این مناطق ایران
  مقایسه کولر آبی و گازی؛ کدام یک انتخاب بهتری است؟
  حسن روحانی: مدام می‌گویند فاز ۱۱ پارس جنوبی را بدون برجام و توتال راه انداختیم؛ ما با توتال قرارداد بستیم که تمام گاز فاز ۱۱ را تزریق می‌کند نه اینکه برداشت کنیم / ما و چین می‌خواستیم نحوه اجرای این تکنولوژی را از توتال یاد بگیریم
  گردشگران ۴۰ میلیارد دلار در عربستان هزینه کردند
  سیاهکلی، نماینده مجلس: خودرو‌های داخلی کم‌ترین استاندارد برای حفظ جان سرنشین در تصادفات را دارند/ همچنان نسخه شفابخش حوزه خودرویی کشور را اجرای قوانین ساماندهی و واردات خودرو می‌دانم
  انقلاب جدید در باتری خودروهای برقی
  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  چه بر سر سیاست بایدن در قبال ایران آمده؟ / واشنگتن دیگر باید با تهران به عنوان یک قدرت هسته‌ای رفتار کند
  گزارش اکونومیست از دو رویدادی که سیاست نفتی دنیا در ۵۰ سال گذشته را شکل داد؛ تحریم نفتی اعراب در ۱۹۷۳ و شوک انقلاب ایران / ۵۰ سال بعد عرضه و تقاضای نفت چگونه خواهد بود؟
  نفت در آستانه بی ارزش شدن
  نگرانی بزرگ شرکت های بزرگ نفت جهان/ آیا نفت در آینده واقعاً بی‌ارزش می شود
  نظم نوین انرژی با پایان «عصر نفت
  پایان زودتر از موعد عصر طلایی نفت نزدیک است
  درآمد صادرات نفت عراق در یک ماه؛ ۹.۵ میلیارد دلار
  درآمد ماهانه ۸.۵ میلیارد دلاری عراق از فروش نفت
  عراق جهت تثبت قیمت نفت، صادرات نفت خام خود را به ۳.۳ میلیون بشکه کاهش می‌دهد
  روسیه اجازه برداشت از میدان گاز سردار جنگل را به ایران نمی‌دهد
  روسیه مانع صادرات گاز ایران است؟
  طرح تبدیل دودکش نیروگاه به خوراک واحد پتروشیمی
  کویت از عمان برق می‌خرد
  فریدون مجلسی: با بازگشت ترامپ حتی نمی توانیم با تخفیف نفت بفروشیم
  افزایش واردات ال ان جی از روسیه به اتحادیه اروپا
  توهم ایران ال ان جی با روسیه
  ۷ سال بلاتکلیفی طرح ایران ال ان جی
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار