درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   دوشنبه، 17 اردیبهشت 1403 - 18:18   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  ۶۲ کشته و ۱۳۱۷ مصدوم در تصادفات هفته دوم اردیبهشت در کشور
  میدان‌های نفتی عراق
  ضرغامی: ۲ سال است که شعار من شده «اصلاح‌طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا»
  فوت ۱۶۹ نفر در حوادث ترافیکی و غیرترافیکی هفته گذشته
  پندی از کاهش زمان سیر بارهای ترانزیت سرخس به بندرعباس
  برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟​
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  امیدوار نباشیم؛ فرودگام امام هاب هوانوردی منطقه نمی شود
  جریمه ۵۴۰۰۰۰ خودرویی که بر روی خط عابر پیاده توقف داشتند
  ضرورت احداث راه‌آهن به سمت معدن سونگون
  تغییر مسیر عجیب اردغان به سمت ارمنستان/عادی سازی روابط ترکیه و ایروان
  تماشا کنید: هجوم غول‌ها به هند
  معاون شهرداری تهران: قرارداد خرید دوربین‌های کنترل ترافیک از چینی‌ها انجام شده / در مورد قرارداد خودروی چینی برقی که شهرداری منعقد کرده باید بگویم که با کیفیت‌ترین خودرو بعد از تسلا را انتخاب کرده‌ایم
  تماشا کنید: هیس! این کریدور جدید هم ایران را دور زد/ گزارش «انتخاب» از کریدور «جاده توسعه» عراق، بندر فاو و معنای آن برای تهران
  چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم
  با رویای ریلی هیتلر آشنا شوید؛ قطار عجیب نازی ها که هیچگاه ساخته نشد!+ فیلم
  اجرای عملیات عمرانی در ۱۰ ایستگاه خط ۱۰ مترو
  احداث خط راه‌آهن ورزقان به بستان‌آباد توسط دولت تأیید شد
  بجای احداث مسیر ریلی 250 کیلومتری مرند به چشمه ثریا خط آهن ورزقان به ارمنستان گرجستان با فوریت پیگیری شود.
  وجود ظرفیت ۴ میلیارد تنی مس در ورزقان
  راه‌آهن سراسری به ورزقان می‌رسد
  نامه سوم روحانی به شورای نگهبان: تا چند روز دیگر مستندات ردصلاحیتم دریافت نشود، علیرغم ابهامات فراوان نامه شورا، پاسخ به آن را منتشر می کنم
  ویدیو / اینجا اشترانکوه است؛ آلپِ ایران
  منافع ملی، مظلوم ترین مفهوم در کشور
  ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند
  ظریف:تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم با تبعات آن روبه رو نمی‌شویم
  سرودهای ملی ایران، از قاجار و پهلوی تا جمهوری اسلامی
  ویدیو / جاری شدن سیل در شهر مدینه عربستان
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 50569صفحه نخست » اخبار رسانه هاشنبه، 15 بهمن 1401 - 12:34
شکست سنگین اردوغان در دادگاه قانون اساسی
  
پیام نفت:
شکست سنگین اردوغان در دادگاه قانون اساسی

تیم اردوغان و اتاق فکر حزب عدالت و توسعهُ سناریوی دقیقی طراحی کرده بود تا یک قاضی مطیع رئیس جمهور را به قدرت برساند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، این روزها ظاهراً بخت با اردوغان یار نیست و تلاش او برای حفظ قدرت، نتیجه بخش نیست. تیم اردوغان و اتاق فکر حزب عدالت و توسعه، سناریوی دقیقی طراحی کرده بود تا یک قاضی مطیع رئیس جمهور را در دادگاه قانون اساسی به قدرت برساند، اما این پروژه شکست خورد.

به باور منتقدین، از سال 2018 میلادی و پس از آن که نظام سیاسی و اجرایی ترکیه از پارلمانی به ریاستی تغییر یافت، اردوغان با اختیارات بی حد و حصر خود، اصل تفکیک قوا را از بین برده و قوه قضاییه را به حیاط خلوت نهاد ریاست جمهوری تبدیل کرد.

تازه ترین شکست اردوغان، مربوط به دادگاه قانون اساسی ترکیه است. دادگاهی که در ساختار قضایی ترکیه، هم به عنوان شورای نگهبان قانون اساسی و هم به عنوان دیوانعالی کشور شناخته می شود و احکام آن، از اعتبار بالایی برخوردار است.

در این چند سال،‌ اغلب محاکم قضایی ترکیه توسط دولت و حزب حاکم فتح شده اند،‌ اما دادگاه قانون اساسی، هنوز هم یک نهاد قضایی مستقل است و تحت تاثیر تهدیدها و خواسته های دولت و حزب، قرار نگرفته است.

به همین خاطر، در آستانه پایان دوران مسئولیت رئیس دادگاه، یک سناریو طراحی شد و یک قاضی به نام عرفان فیدان با حکم رئیس جمهور و با کمترین میزان سابقه قضایی، به عنوان قاضی ارشد به دادگاه تزریق شد تا در انتخابات داخلی، برنده شود و به این ترتیب، این دادگاه نیز به یکی دیگر از محاکم تابع دولت تبدیل شود. اما سناریوی دقیق و حساب شده رئیس جمهور ترکیه برای تغییر رئیس دادگاه قانون اساسی شکست خورد و مستقل ترین قاضی ارشد این کشور، همچنان رئیس بالاترین دادگاه کشور است.

کشور ترکیه ,

شکست رئیس جمهور در گماردن یک قاضی تابع دولت به عنوان رئیس دادگاه قانون اساسی از این جهت مهم است که تنها 3 ماه به برگزاری انتخابات باقی مانده و در این شرایط، حزب حاکم و شورای عالی انتخابات، نمی توانند در صحنه انتخابات دست از پا خطا کنند.

لیسانس حقوق داری؟ بیا دادستان شو!

حزب عدالت و توسعه در مسیر تمامیت خواهی و حذف استقلال نهادهای حقوقی و قضایی، تا آنجا پیش رفته که حتی به موازات کانون وکلای مدافع موجود، یک کانون وکلای تحت نفوذ دولت به وجود آورده است.

از این گذشته، نهاد عالی دادستان ها و قضات ترکیه که پیش از این، از استقلال عمل بالایی برخوردار بود، تماماً تحت نفوذ دولت قرار گرفته و بسیاری از دانشجویان لیسانسه حقوق، صرفاً با داشتن مدرک کارشناسی و عضویت در حزب عدالت و توسعه، بدون هیچگونه سابقه و تجربه ای، بالاترین مناصب حقوقی کشور را در دست گرفته اند. اما دادگاه قانون اساسی، هنوز هم استقلال خود را حفظ کرده است. البته حفظ استقلال برای این دادگاه عالی، هزینه های گزافی داشته و رجب طیب اردوغان رهبر حزب عدالت و توسعه و شریک او دولت باغچلی رهبر حزب حرکت ملی، بارها از استقلال دادگاه به خشم آمده و خواهان تعطیلی آن شده اند!

در حال حاضر، پست وزارت دادگستری نیز در دست وزیری است که به عنوان یکی از مریدان اردوغان شناخته می شود، بکیر بوزداغ وزیر دادگستری.

پیروزی قاضی ارشد مخالف اردوغان در شرایط سخت

پروفسور زهدی ارسلان حقوقدان و قاضی ارشد ترکیه، 58 ساله است. او در 50 سالگی به اوج مناصب قضایی رسید و با رای 15 قاضی ارشد، رئیس دادگاه قانون اساسی شد. استقلال رای، بی طرفی سیاسی، ایستادگی در برابر خواسته های دولت و حزب حاکم و اشاره روشن و انتقادی به عمده ترین آسیب های سیستم قضایی ترکیه، ارسلان را در قامت قاضی روشن ضمیری به نمایش گذاشت که دقیقاً مانند اسلاف خود، اعتقاد والایی به ضرورت استقلال قضات دارد.

کشور ترکیه ,

جالب اینجاست که دو رئیس پیشین این دادگاه یعنی سامی سلجوق و هاشم کلیچ نیز کاملاً مستقل بودند و حالا که بازنشسته شده اند، از منتقدین تند و تیز اردوغان و حزب عدالت و توسعه هستند. به همین خاطر، برخی از سیاستمداران طرفدار اردوغان، بارها او را تهییج و ترغیب کرده اند که زمینه های تعطیل کردن دادگاه قانون اساسی را به وجود آورد.

زهدی ارسلان که دو دوره پیاپی و به مدت 8 سال رئیس دادگاه قانون اساسی بوده و حالا برای سومین بار باز هم انتخاب شده، سر نترسی دارد. او بدون آن که جنجال رسانه ای به پا کند، در اوج خونسردی و آرامش،‌ بارها درخواست های رئیس جمهور و حزب عدالت و توسعه را رد کرده و نشان داده که با کسی شوخی ندارد. اردوغان برای از میان برداشتن این قاضی ارشد،‌ عرفان فیدان را به صحنه فرستاد. عرفان فیدان قبلاً دادستان کل استانبول بود. او خیلی زود نشان داده بود که یک دادستان سیاسی و تابع احکام و خواسته های رئیس جمهور است و در قلع و قمع مخالفین و منتقدین دولت، در کیفرخواست‌های آنها، مفاهیم غیرقانونی، نسبتاً سیاسی و روان‌شناختی مانند «پیام پنهان… عامل نفوذ» جلب توجه می‌کرد.

طاها آک یول از حقوقدانان و تحلیلگران سیاسی ترکیه نوشته است: «عرفان فیدان در متون قضایی خود، مفاهیم بی ربطی می نوشت. او راه صد ساله را یک شبه پیمود و به عنوان عضو دیوان عالی کشور منصوب شد. پس از آن هم دوباره به خواست نهاد سیاسی رشد کرد و  بدون امضای حتی یک پرونده در دیوان عالی کشور با سرعتی بی سابقه و از سوی رئیس جمهور به عضویت دادگاه قانون اساسی منصوب شد. سپس زمینه را برای ریاست او فراهم کردند و قرار بود بیش از 10 تن از 15 عضو شورای عالی قضات، به او رای دهند. اما در نهایت، تنها 5 رای گرفت. انتصاب مجدد زهدی ارسلان، برای کمک به توسعه فرهنگ حقوقی و تفکیک قوا که در کشور ما کاملاً ضعیف است، اهمیت حیاتی دارد. فیدان، شناخت بالایی از حقوق قانون اساسی ندارد و در کشورهای دموکراتیک جهان،‌ بی سابقه است که فردی بدون حسابرسی و گزینش دقیق، از دادستانی اصلی به عضویت در دادگاه قانون اساسی ارتقاء پیدا کند. چنین چیزی با «عرف» همخوانی نداشت و اگر رئیس دادگاه می شد،‌ واقعاً روح قانون به خطر می افتاد».

منتقد دیگری نیز نوشته است: «قاضی مورد حمایت رئیس جمهور، با حقوق قانون اساسی بیگانه بود. اما پروفسور زهدی ارسلان، در سخنرانی های ترکی و انگلیسی در جلسات بین المللی، دادگاه عالی را با بالاترین کیفیت نمایندگی کرد. کتاب آکادمیک ارسلان  به نام نظریه قانون اساسی با قصیده لرد اکتون آغاز کرده که می گوید: قدرت، فساد می آورد، قدرت مطلق نیز، فساد مطلق می آورد. پروفسور ارسلان، از نام‌های برجسته در تز تفسیر حق‌محور در قانون اساسی کشورمان است. وی در آخرین سخنرانی خود بار دیگر بر اصل  تفسیر مبتنی بر حقوق  تاکید کرد».

رهبران احزاب مخالف اردوغان، با صدور بیاینه های جداگانه، انتصاب مجدد زهدی ارسلان را تبریک گفتند و حالا شرایط در فضای سیاسی و حقوقی ترکیه به نفع جبهه اردوغان – باغچلی نیست. حال باید دید آیا این فضا در انتخابات نیز به همین شکل ادامه پیدا می کند یا خیر.

 

  میزان مصرف انرژی در ساختمان سردترین کشورها به ازای هر متر مکعب فضا ۱۲۰ و ایران ۵۸۰کیلو وات ساعت است
  انرژی برق باید جایگزین مصارف گاز در بخش خانگی شود
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  هیچ جای جهان مثل ایران نیست که تمامی خانه‌ها گازکشی شده باشند
  پایان قرن نفت و هزاران میلیارد دلار سرمایه ای که کم ارزش می شود
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  کانادا، چگونه مصرف انرژی را در فصول سرما، مدیریت می‌کند؟
  در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه های انرژی اعم از آب، برق، گاز و بنزین بحران خواهیم داشت
  تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران
  توانیر: ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در ۸۰ درصد از مناطق کشور
  توانیر: مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  اصلاً بعید نیست که امسال ناترازی بنزین دو برابر شود / وقتی در صنعت خودرو شرایط تحریمی سخت داریم، اصلاً امکان توسعه و پیشرفت وجود ندارد
  ظریف:تهران امیدوار گشایش خط راه آهن با ارمنستان است
  ضرورت تشکیل کمیسیون سه جانبه ایران- ارمنستان و چین
  طراحی برج خنک کننده و کولینگ تاور برای جنوب ایران
  انتقاد وزیر نیرو از صندوق توسعه ملی به دلیل عدم تامین اعتبار پروژه‌های نیروگاهی
  انرژی برق باید جایگزین مصارف گاز در بخش خانگی شود
  سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی از نفت پیشی می‌گیرد
  ممنوعیت رقابت بخش دولتی و شبه دولتی با بخش خصوصی توسط مقام معظم رهبری
  ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می کنند
  ژاپنی‌ها سال ۲۰۲۵ با یک ماهواره، به زمین انرژی خورشیدی منتقل می‌کنند
  اولین هواپیمای دنیا با سوخت سبز آمونیاک سال 2023 به پرواز در می‌آید
  وزارت راه هر چه دارد بفروشد و صرف توسعه شبکه ریلی کند
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند
  ۱۰ کشور دارنده بزرگترین ذخایر نفت جهان
  آمریکا چقدر نفت تولید می‌کند؟
  پنج خسارت تهران از «طرح‌ترافیک»
  مقصران ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران شناسایی و مجازت شوند
  زاکانی:واردات خودروهای عمومی برقی از چین امسال نهایی می‌شود
  هزار قطار چینی در مسیر اروپا؛ سهم ایران از ترانزیت شرق به غرب متحول خواهد شد
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  اولین قطار هیدروژنی جهان در آلمان
  سریع ترین قطارهای جهان | جنون سرعت!
  قیمت نفت به بالای ۹۰ دلار رسید
  راه‌اندازی قطار سریع السیر چینی در این مناطق ایران
  مقایسه کولر آبی و گازی؛ کدام یک انتخاب بهتری است؟
  حسن روحانی: مدام می‌گویند فاز ۱۱ پارس جنوبی را بدون برجام و توتال راه انداختیم؛ ما با توتال قرارداد بستیم که تمام گاز فاز ۱۱ را تزریق می‌کند نه اینکه برداشت کنیم / ما و چین می‌خواستیم نحوه اجرای این تکنولوژی را از توتال یاد بگیریم
  گردشگران ۴۰ میلیارد دلار در عربستان هزینه کردند
  سیاهکلی، نماینده مجلس: خودرو‌های داخلی کم‌ترین استاندارد برای حفظ جان سرنشین در تصادفات را دارند/ همچنان نسخه شفابخش حوزه خودرویی کشور را اجرای قوانین ساماندهی و واردات خودرو می‌دانم
  انقلاب جدید در باتری خودروهای برقی
  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  چه بر سر سیاست بایدن در قبال ایران آمده؟ / واشنگتن دیگر باید با تهران به عنوان یک قدرت هسته‌ای رفتار کند
  گزارش اکونومیست از دو رویدادی که سیاست نفتی دنیا در ۵۰ سال گذشته را شکل داد؛ تحریم نفتی اعراب در ۱۹۷۳ و شوک انقلاب ایران / ۵۰ سال بعد عرضه و تقاضای نفت چگونه خواهد بود؟
  نفت در آستانه بی ارزش شدن
  نگرانی بزرگ شرکت های بزرگ نفت جهان/ آیا نفت در آینده واقعاً بی‌ارزش می شود
  نظم نوین انرژی با پایان «عصر نفت
  پایان زودتر از موعد عصر طلایی نفت نزدیک است
  درآمد صادرات نفت عراق در یک ماه؛ ۹.۵ میلیارد دلار
  درآمد ماهانه ۸.۵ میلیارد دلاری عراق از فروش نفت
  عراق جهت تثبت قیمت نفت، صادرات نفت خام خود را به ۳.۳ میلیون بشکه کاهش می‌دهد
  روسیه اجازه برداشت از میدان گاز سردار جنگل را به ایران نمی‌دهد
  روسیه مانع صادرات گاز ایران است؟
  طرح تبدیل دودکش نیروگاه به خوراک واحد پتروشیمی
  کویت از عمان برق می‌خرد
  فریدون مجلسی: با بازگشت ترامپ حتی نمی توانیم با تخفیف نفت بفروشیم
  افزایش واردات ال ان جی از روسیه به اتحادیه اروپا
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار