درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   سه شنبه، 29 خرداد 1403 - 07:20   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  جدال شیخ با سعید جلیلی / چرا شانس پورمحمدی کم نیست؟
  مناظره نمایندگان پزشکیان، جلیلی و قالیباف در دانشگاه علوم و تحقیقات +فیلم
  پزشکیان: اصلاحات بر اساس عدالت معنی می‌دهد
  پیروزی جلیلی در انتخابات یعنی انزوا و تحریم بیشتر / سیاست های این فرد، توهم و خیال است / بهترین هدیه به تندروهای عرب و نتانیاهو، سر کار آمدن یک دولت رادیکال در ایران است / اظهارات جلیلی در حوزه سیاست خارجی پیام بدی به جهان می فرستد، حتی به دولت های منطقه ای
  واکنش روحانی به سخنان نامزدهای انتخابات علیه برجام: شما چه به دست آوردید جز قطعنامه‌های تحریم
  عباس عبدی: تفاوت میان روسای جمهور اتفاقاً در ایران بسیار زیاد است/ مخالفت عناصر قدرت با رییس جمهوری چون پزشکیان بسیار کم‌اثر و کم‌رمق‌تر از گذشته خواهد بود
  ظریفیان، فعال سیاسی اصلاح‌طلب: کنار رفتن جلیلی، آرای او را به سبد قالیباف نمی‌ریزد
  پزشکیان: از اینکه به زنان و دختران ایرانی در خیابان بی احترامی کنند به پیر و پیغمبر شرمنده هستم/فیلم
  جلیلی: چرا باید نفت بفروشیم؟ باید به جایی برسیم که نه تنها نفت نفروشیم بلکه این را به فرآورده تبدیل کنیم و بفروشیم
  روزنامه اطلاعات می گوید «مسئولان نظام قبول کرده‌اند خالص‌سازی غلط بود»
  رمضان‌زاده: سیاست برای حل منازعه بدون خشونت و پرخاشگری است؛ پزشکیان در این زمینه موفق بود
  ببینید / روایت مرحوم داود هرمیداس باوند، دیپلمات متعهد به ایران از ماجرای جدایی بحرین
  تماشا کنید: لشکر مخالفان شهید باکری در ستاد سعید جلیلی!
  چرا از پزشکیان حمایت می‌کنم
  ویدئو قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری
  ویدئو: آیا اختیارات رهبری و ریاست جمهوری تداخل دارد؟/ پاسخ دکتر پزشکیان
  نطق اول | پزشکیان ۷ تیر ماه ۱۳۸۸/ فیلم
  پاسخ صریح دکتر پزشکیان به تهمت های مدعیان اصول و اخلاق!
  هشدارهای جدی مسعود پزشکیان دست از این راه های غلط بکشیم/فیلم
  نطق میان دستور دکتر پزشکیان: صدای مردم را بشنوید/فیلم
  چرا پزشکیان به صندلیِ ریاست‌جمهوری خیلی نزدیک است؟ در چه شرایطی انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود؟ و در چه صورت، در همان دور اول «پزشکیان» کار را تمام می‌کند؟
  تنش در سخنرانی مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در دانشگاه تبریز/فیلم
  صحبت های جنجالی مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز درباره درگذشت مهسا امینی/فیلم
  نطق تاریخی پزشکیان در خرداد ۱۴۰۰ ؛ زمانی که کاندیدا نبود/فیلم
  تصاویر:حمله رژیم وحشی و شیطان صفت و درنده خوی اسرائیل به مدرسه‌ای در غزه
  ببینید / ۶ سکانس از این ۶ نفر
  برای اصلاح طلبان شانسی نیست مگر اینکه حرکت قابل توجهی در آرا خاکستری رخ دهد / اگر انتخابات به مشارکت 25 میلیون نفر برسد، شانس پیروزی پزشکیان وجود دارد / قاعدتاً دوقطبی بین پزشکیان و قالیباف شکل می گیرد
  پاسخ صریح دکتر پزشکیان به تهمت های مدعیان اصول و اخلاق!/فیلم
  فیلم میزگرد بسیار مهم و آموزنده جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ تفاوت حکومت با ولایت/ جایگاه رای اکثریت، تاثیر مشارکت بالا با پائین در مشروعیت حکومت
  فیلم میزگرد ماندگار جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ تاثیر مشارکت پائین در انتخابات در مشروعیت حکومت
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 50174صفحه نخست » اخبار رسانه هاپنجشنبه، 3 آذر 1401 - 19:47
روند ساخت و تجارت اسید سولفوریک در دنیا
  
پیام نفت:

اسید سولفوریک با بازار گسترده ای بالغ بر ۲۴۲٫۶ میلیون تن تولید و مصرف و ارزش بیش از ۲۰ میلیارد دلار، بزرگترین بازار در بین کالاهای شیمیایی به شمار می‌‌رود. در اینجا با بازار این محصول بیشتر آشنا می‌شوید. ویژگی‌هایی چون اسیدیته، واکنش‌پذیری و خورندگی، محتوای گوگرد و میل ترکیبی آن با آب، باعث شده تا اسید سولفوریک به طور گسترده‌ای در تولید کودهای شیمیایی، خمیر و کاغذ، رنگ‌ها و رنگدانه‌ها، انواع پارچه، شوینده‌ها، پلاستیک‌ها، مواد منفجره و باتری مورد استفاده قرار گیرد.

اسید سولفوریک در فرآوری مواد معدنی و پالایش فلزات، تصفیه آب، پالایش نفت و فرآوری مواد پتروشیمی نیز به کار می‌رود. اسید فسفریک به تنهایی مصرف نیمی از اسید سولفوریک تولید شده در دنیا را برعهده دارد؛ ماده‌ای که بخش وسیعی از آن در تولید کودهای شیمیایی فسفاته پرعیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اصلی‌ترین منابع تولید اسید سولفوریک، شامل گوگرد عنصری، گازهای خروجی واحدهای ذوب فلزت پایه و پیریت(سولفید آهن) هستند و فرایند تولید نیز شکلی ساده دارد. گوگرد سوزانده می‌شود یا اینکه کانی‌های سولفیدی ذوب می‌شوند تا گاز دی اکسید گوگرد(SO2)تولید شود. این ماده در حضور یک کاتالیزور بیشتر اکسید شده و تشکیل گوگرد تری‌اکسید (SO3) می‌دهد. در ادامه گوگرد تری‌اکسید با جذب آب به اسید سولفوریک(H2SO4) تبدیل می‌‌گردد. این ماده در عیار و غلظت‌های متفاوت می‌تواند تولید شود.

تولید اسید سولفوریک از گوگرد و پیریت در واحدها اختیاری انجام می‌شود که بیشتر اسید تولید شده را در همان محل استفاده می‌کنند، ولی اسید تولید شده از گازهای خروجی واحدهای ذوب، به‌صورت اجباری و برای اجرای محدودیت‌های مربوط به آلاینده‌های دی‌اکسید گوگرد تولید می‌شود. اسید تولید شده از گازهای خروجی واحدهای ذوب، سهم مهمی از اسید داد و ستد شده در بازار را به خود اختصاص می‌دهد. سالانه حدود ۱۵ میلیون تن اسید در بازارهای بین‌المللی، تجارت می‌شود.

 بازار اسید سولفوریک از گذشته تا امروز

اسید سولفوریک با بازاری بالغ بر ۲۴۲٫۶ میلیون تن تولید و مصرف و ارزش بیش از ۲۰ میلیارد دلار، بزرگترین بازار در میان کالاهای شیمیایی به شمار می‌‌رود. بازار اسید سولفوریک در سال ۲۰۱۳ در وضعیت مازاد عرضه بود و همین مسأله، افت نسبی قیمت‌ها در بازارهای مختلف را در برداشت.

طی سال ۲۰۱۳، بالغ بر ۲۴۲٫۶ میلیون تن اسید سولفوریک از محل تولید و بازیافت عرضه شد که ۲۴۲٫۶ میلیون تن آن مربوط به تولید اسید سولفوریک از منابع مختلف بود. در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹، عرضه جهانی اسید سولفوریک تحت تأثیر بحران جهانی، با افت عرضه روبه‌رو شد. کاهش قیمت اسید سولفوریک در این سال‌ها به دنبال کاهش تقاضای صنایع مصرف کننده اسید، سبب شد میزان تولید طی دو سال بیش از ۱۵ میلیون تن کاهش یابد. البته تولید اسید سولفوریک از سال ۲۰۰۶ تا نیمه سال ۲۰۰۸، از ثبات نسبی برخوردار بود. در سال ۲۰۰۹ نیز با کاهش آثار رکود اقتصادی و افزایش تقاضا برای اسید سولفوریک، روند صعودی تولید دوباره شروع شد و این روند تا سال ۲۰۱۰ ادامه یافت تا جایی که از سطح متناظر خود در سال ۲۰۰۹ نیز پیشی گرفت. این افزایش به دلیل افزایش قیمت محصولات کشاورزی بود که موجب رونق بازار فسفات و به تبع آن افزایش تقاضا برای کودهای شیمیایی که خود زمینه‌ای برای افزایش تولید در جهت کسب حاشیه سود این صنعت بود.

از سال ۲۰۱۰ به بعد، رشد عرضه اسید سولفوریک کاهشی نسبی داشت، ولی روند با ثباتی را در پی گرفت؛ چنانکه عرضه جهانی اسید سولفوریک طی بازه ۲۰۱۰ الی ۲۰۱۳، هر ساله حدود ۳٫۴ درصد رشد داشته است. عمده تولید اسید سولفوریک در جهان، از گوگرد عنصری تأمین می‌‌شود. سهم گوگرد از تأمین اسید در سال ۲۰۱۳، برابر با ۵۹ درصد بود که اختلاف قابل توجهی با منابع دیگر اسید دارد. سهم اسید سولفوریک تولید شده از گازهای خروجی واحدهای ذوب برابر با ۲۹ درصد و سهم تولید از پیریت، برابر با ۹ درصد است. سهم تأمین اسید از سایر منابع و بازیافت اسید سولفوریک نیز، در مجموع برابر با ۳ درصد بوده است. محدودیت‌های موجود در حمل و نگهداری اسید سولفوریک، باعث شده تولید از گوگرد بیشتر در محل مصرف آن انجام شود. بنابراین‌ بیشتر اسید سولفوریک تجارت شده در دنیا، به اسید سولفوریک تولید شده از واحدهای غیراختیاری نظیر اسید سولفوریک تولید شده از گازهای خروجی واحدهای ذوب تعلق دارد.

صادرات و واردات جهانی اسید سولفوریک

هر ساله حدود ۷ درصد از اسید سولفوریک تولید شده در جهان، بین کشورهای مختلف تجارت می‌‌شود. در سال ۲۰۱۳، حدود ۱۷٫۲ میلیون تن اسید سولفوریک در دنیا تجارت شد که ۹٫۵ میلیون تن آن، در تجارت‌های درون منطقه‌ای، مورد داد و ستد قرار گرفت. در پنج سال پیش رو، پیش‎بینی‌ می‌‌شود مسیرهای اصلی تجارت جهانی اسید سولفوریک، دستخوش تغییر شوند. پیش‎بینی‌ می‌‌شود تقاضای اسید سولفوریک در مناطقی که تولید اسید سولفوریک بالایی ندارند، افزایش یابد.

تجارت جهانی اسید سولفوریک، به تعداد خاصی از کشورهای واردکننده و صادرکننده اسید سولفوریک محدود می‌‌شود که برای به تعادل رساندن بازار خود، به میزان زیادی به یکدیگر وابسته هستند. به طور مثال، شیلی و چین به عنوان دو واردکننده بزرگ اسید سولفوریک در جهان، به تأمین اسید از ژاپن و کره جنوبی به عنوان صادرکنندگان بزرگ اسید سولفوریک در جهان وابسته هستند.

واردات جهانی اسید

واردات اسید سولفوریک در سال ۲۰۱۳، رشدی ۳٫۵ درصدی را نسبت به سال قبل از آن تجربه کرد. میزان واردات جهانی در این سال برابر با ۱۷٫۲ میلیون تن بود که آمریکا با واردات ۳٫۱ میلیون تن اسید سولفوریک در این سال، عنوان بزرگ‌ترین واردکننده اسید سولفوریک در این سال را از آن خود کرد. طی سال‌های قبل، شیلی بزرگ‌ترین واردکننده اسید سولفوریک در جهان بود؛ ولی افزایش عرضه داخلی اسید در شیلی باعث شد واردات این کشور در سال ۲۰۱۳، افتی ۱۲٫۸ درصدی را تجربه نموده و به ۲٫۹ میلیون تن برسد.

به طور کلی، سال ۲۰۱۳ با افت واردات اسید سولفوریک از سوی برخی واردکنندگان بزرگ این محصول نظیر شیلی، مراکش، استرالیا و بسیاری از واردکنندگان اروپایی همراه بود. افت واردات در برخی مناطق در حالی بود که واردات هند و کشورهای شرق آسیا، افزایش داشته و افت واردات در منطقه اروپا، آفریقا و آمریکای جنوبی را جبران کرده است.

صادرات جهانی اسید

کره جنوبی، ژاپن و کانادا، مشابه با سال‌های قبل همچنان بزرگترین صادرکنندگان اسید سولفوریک در سال ۲۰۱۳ بودند. کره جنوبی در سال ۲۰۱۳ حدود ۲٫۸ میلیون تن اسید سولفوریک صادر کرد که این میزان در مقایسه با سال قبل ۴ درصد افزایش داشته است؛ رتبه اول صادرات اسید سولفوریک کره جنوبی در سال ۲۰۱۳، در حالی است که طی سال ۲۰۱۲، این رتبه در اختیار ژاپن بود. صادرات اسید سولفوریک ژاپن در سال ۲۰۱۳، افتی ۲٫۱ درصدی داشت و به ۲٫۸ میلیون تن رسید. صادرات اسید سولفوریک کانادا در سال ۲۰۱۳ افزایشی ۸ درصدی داشت و به ۲٫۱ میلیون تن در این سال رسید.

روند قیمت گذاری اسید سولفوریک

به دلیل محدودیت در ذخیره کردن و مسافت‌های زیاد حمل و نقل، اسید سولفوریک با بسیاری دیگر از مواد سازنده کودهای شیمیایی متفاوت است. تفاوت دیگر اسید سولفوریک، تولید آن به عنوان محصول جانبی در عملیات‌های واحدهای ذوب است، به شکلی که بیشتر تولیدکنندگان هزینه تولید صفر را برای اسید سولفوریک ضمیمه می‌‌کنند. اگر چه تولیدکنندگان اسید سولفوریک از گوگرد، رایج ترین منبع عرضه اسید سولفوریک هستند، اما اسید سولفوریک تولید شده در واحدهای ذوب، عمده تجارت بین المللی را به خود اختصاص می‌‌دهند. قیمت‌های اسید سولفوریک نیز همانند قیمت‌های سولفور، نوسان زیادی دارد و در زمان عرضه بیش از حد ممکن است حتی مقادیر منفی را نیز شامل شوند.

قیمت‌های اسید سولفوریک در نواحی مختلف، متفاوت است و تفاوت‌های قیمتی به میزان دسترسی به اسید از جانب واحدهای ذوب محلی بستگی دارد، چراکه تولیدکنندگان اسید سولفوریک از گوگرد، معمولاً اسید سولفوریک را به منظور تأمین تقاضای مصرف کنندگان مشخص تولید می‌‌نمایند. پس بیشتر بازارهای محلی در اطراف واحدهای ذوب فلزات پایه تشکیل شده و هزینه‌های حمل و نقل از نزدیک ترین واحد ذوب، تعیین می‌‌شود. در نقاط دیگر، قیمت اسید سولفوریک عمدتاً توسط قیمت گوگرد تعیین می‌‌شود.

قیمت‌های جهانی اسید سولفوریک

بررسی روند قیمت‌ها در چند سال اخیر، نشان از شرایط نه چندان مطلوب قیمت‌ها در بازارهای بین المللی دارد. افت تقاضای اسید سولفوریک در بخش‌های مختلف و به ویژه در بخش کودهای شیمیایی، باعث شده قیمت‌ها روندی نزولی به خود گرفته باشند؛ چنانکه اسید معاملاتی در برخی مناطق نظیر اسید صادراتی اروپا، در اواخر سال ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ به صورت مجانی به فروش می‌‌رسید.

البته وجود شرایط کسری در عرضه طی سال ۲۰۱۲ باعث شده بود در برخی مناطق، قیمت‌های اسید سولفوریک طی نیمه اول سال تا حدی افزایش یابند؛ ولی با شروع دوره کندی تابستانه بازارها، رشد قیمت‌ها متوقف شده و ثبات قیمتی در بازار حکم فرما شده بود. با آغاز روند نزولی قیمت‌ها در اواخر سال ۲۰۱۲، این روند به صورت تدریجی ادامه یافته و علی رغم نوسان فصلی قیمت‌ها، تا سال ۲۰۱۴ نیز ادامه داشته است.

با شروع سال ۲۰۱۴، قیمت اسید سولفوریک در تمامی‌‌‌مناطق رشدی نسبی را تجربه کرد؛ چنانکه قیمت سی.اف.آر اسید خلیج مکزیک، از ۳۰ الی ۳۵ دلار بر تن اواخر سال ۲۰۱۳، به ۴۵ الی ۵۱ دلار بر تن تا ماه آوریل، افزایش یافت. در حالی که قیمت‌های سالانه اسید وارداتی به شیلی، در محدوده ۶۰ الی ۷۰ دلار بر تن ثابت باقی مانده است، ولی قیمت‌های نقدی رشدی ۱۰ دلار بر تنی داشته و به ۶۰ الی ۶۵ دلار بر تن رسیده است. قیمت اسید وارداتی به برزیل نیز، از محدوده ۴۰ الی ۴۵ دلار بر تن به ۴۸ الی ۵۱ دلار بر تن افزایش یافته است.

بررسی بازار اسید سولفوریک در آینده

توجه به سهم ۸۷ درصدی واحدهای تولید اسید از گوگرد و گازهای خروجی واحدهای ذوب، نشان از اهمیت این دو بخش در بخش عرضه بازار اسید سولفوریک دارد. بررسی میزان عرضه مس، روی، سرب و گوگرد و از طرف دیگر، تکنولوژی استفاده شده در واحدهای فعلی و جدید تولیدی به همراه دیگر واحدهای فعلی و جدید تولید اسید سولفوریک، تا حدود زیادی، میزان عرضه اسید سولفوریک در آینده را مشخص می‌‌سازد. طی سال ۲۰۱۳، حدود ۱۴۲٫۴ میلیون تن اسید سولفوریک از سوزاندن گوگرد تولید شد که رشدی ۲٫۶ نسبت به سال قبل از آن داشت.

پیش‎بینی‌ می‌‌شود طی بازه ۲۰۱۳ الی ۲۰۱۸، به طور متوسط رشدی ۴٫۵ درصدی در سال را داشته باشد و به ۱۷۷٫۲ میلیون تن در سال ۲۰۱۸ برسد. بیشترین نرخ رشد تولید نیوکالدونیا (New Caledonia) است که طی این زمان، رشدی ۲۷٫۹درصدی در سال را تجربه خواهد نمود. در میان کشورهای اصلی تولیدکننده نیز، عربستان و تونس به ترتیب با نرخ رشدی برابر با ۱۹٫۲ و ۱۱٫۲ درصد در سال، بیشترین نرخ افزایش تولید اسید سولفوریک را طی دوره زمانی ۲۰۱۳ الی ۲۰۱۸ خواهند داشت. نرخ رشد تولید اسید از گوگرد در چین نیز، برابر با ۵٫۸ درصد خواهد بود و میزان تولید در این کشور را از ۳۸٫۸ میلیون تن سال ۲۰۱۳، به ۵۱٫۴ میلیون تن در سال ۲۰۱۸ خواهند رساند.

طی سال ۲۰۱۳، حدود ۶۸٫۷ میلیون تن اسید سولفوریک از گاز خروجی واحدهای ذوب تولید شد که رشدی ۲٫۲ درصدی نسبت به تولید سال قبل داشت. انتظار می‌‌رود تولید اسید از این منبع، طی بازه ۲۰۱۳ الی ۲۰۱۸ به طور متوسط رشدی ۲٫۷ درصدی در هر سال داشته باشد و به ۷۸٫۳ میلیون تن در سال ۲۰۱۸ برسد.

منطقه آفریقا و آسیا بیشترین نرخ رشد تولید اسید از گازهای خروجی واحدهای ذوب را خواهند داشت. با وضع قوانین سخت‌گیرانه‌تر کنترل گاز دی اکسید گوگرد در آمریکای جنوبی تا سال ۲۰۱۸، تولید اسید از این روش در این منطقه، احتمالاً رشد قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت. در چین، تولید اسید از گازهای خروجی واحدهای ذوب، هر ساله به طور متوسط رشدی ۳٫۹درصدی خواهد داشت و تا سال ۲۰۱۸ به ۳۰٫۲ میلیون تن خواهد رسید.

طی دوره ۲۰۱۳ الی ۲۰۱۸، تولید اسید سولفوریک از پیریت با افت همراه خواهد بود و از ۲۲٫۳ میلیون تن در سال ۲۰۱۳، به ۱۷٫۵ میلیون تن در سال ۲۰۱۸ خواهد رسید که معادل افت ۴٫۷ درصدی تولید اسید در هر سال از این منبع خواهد بود.

با در نظر گرفتن شرایط حاکم بر روند تولید اسید از گوگرد، گازهای خروجی واحدهای ذوب، تشویه پیریت و همین طور سایر منایع تأمین اسید، انتظار می‌‌رود تولید اسید سولفوریک به ۲۸۶ میلیون تن در سال ۲۰۱۸ برسد.

منبع

 

  این اشتباه محاسباتی گاز ایران را تلف کرد + فیلم
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  ۲۰۰ میلیون سال طول کشید تا زمین اکسیژن‌دار شود
  یک کارشناس: گاز ایران صادر نمی‌شود؛ مهاجرت می‌کند
  دکتر پزشکیان: کسی را تازه استخدام می کنند و رئیس متخصصانی می کنند که بیست سال در آن کار تخصص و تجربه دارند/ویدئو
  منافع ملی ایران در صادرات حداکثری نفت
  روش جایگزینی نیمی از گاز خانگی با برق بدون سرمایه گذاری
  روزی هزار میلیارد تومان سرمایه ایرانیان به جیب چینی ها می رود
  به دلایل زیر بلعکس سخنان اقای جلیلی باید با تمام توان نفت صادر کنیم
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  9 منبع انرژی که جای نفت را می گیرند
  چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی تولید برق جهان را فعال کرد
  ۱۵ ماه فرصت نهایی غرب برای یک توافق هسته ای جدید با ایران
  اشتباه رساندن همزمان برق و گاز به خانه های ایران /آلودگی و هزینه بیشتر برای مردم/ ایران تنها کشور با این سیستم!
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  وعده تامین کسری برق از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر عملی نشد
  کاهش هزینه‌های واردات با تعطیلی شنبه‌ها/ خطر حذف ایران از بازارهای جهانی جدی است
  مصرف برق شیب صعودی گرفت/ عبور اوج بار از مرز ۶۱ هزار مگاوات
  در زمستان باید نیمی ازمصرف گاز خانگی با برق جایگزین گردد.
  بهر طریق ممکن فیش انرژی باید جایگزین فیش گاز و برق شود
  تصمیم وزیر به قطع گاز پتروشیمی لردگان اشتباه بود
  حرکت انگلستان به سوی سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی باتری‌پایه بزرگ‌مقیاس
  چشم‌انداز مصر برای تولید هیدروژن سبز
  جایگزین کردن برق به جای گاز در منازل
  باتری ها چگونه جایگزین گاز در تولید برق شدند؟
  تجدیدپذیر‌ها جایگزین گاز می‌شوند
  دولت برای احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی برنامه دارد
  مجوز صادرات برق نیروگاه‌های خورشیدی جدیدالاحداث صادر شد
  فروش خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۴ به شدت افزایش می‌یابد
  ۳۰ درصد خطوط لوله انتقال گاز قدیمی هستند
  سهم ۸۱ درصدی انرژی‌های خورشیدی از تولید برق جدید آمریکا
  محققان سوئدی باتری ارزان برای کشورهای کم درآمد تولید کردند
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان نیروگاه‌ها
  تهران تنها کلان شهر جهان است که حدود ۷۰درصد حمل و نقل درون شهری توسط خودروهای شخصی انجام می‌گردد
  ویدیو / جنگ بزرگ هسته‌ای نزدیک است؟
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان
  منافع ملی قربانی کلاس های کم بازده تولید برق شده است
  راندمان ۱۷۸ توربین گازی کشور می‌تواند ارتقا یابد
  نیروگاه های با راندمان پایین را از شبکه خارج می کنیم
  آمادگی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای تولید آمونیاک سبز
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  خروج نیروگاه‌های با راندمان پایین از چرخه تولید برق کشو
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معاون وزیر نفت: بدهی بابک زنجانی به شرکت ملی نفت تسویه شد / معادل بدهی او کالا دریافت شده
  صدور مجوز ۲۹ پروژه در عراق برای کاهش وابستگی به گاز ایران
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  تلف شدن ۶۶ درصد سوخت کشور با راندمان ۳۴ درصدی نیروگاه‌ها
  راندمان 58درصدی نیروگاه های سیکل ترکیبی فولاد مبارکه
  نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان ۳ برابری دارد
  گلخانه‌ها سهم زیادی در هدر رفت انرژی دارند
  ضرورتها و مزیتهای احداث خط آهن ورزقان ارمنستان تا بندر پوتی گرجستان
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار