درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   یکشنبه، 27 خرداد 1403 - 15:32   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  پزشکیان: اصلاحات بر اساس عدالت معنی می‌دهد
  پیروزی جلیلی در انتخابات یعنی انزوا و تحریم بیشتر / سیاست های این فرد، توهم و خیال است / بهترین هدیه به تندروهای عرب و نتانیاهو، سر کار آمدن یک دولت رادیکال در ایران است / اظهارات جلیلی در حوزه سیاست خارجی پیام بدی به جهان می فرستد، حتی به دولت های منطقه ای
  واکنش روحانی به سخنان نامزدهای انتخابات علیه برجام: شما چه به دست آوردید جز قطعنامه‌های تحریم
  عباس عبدی: تفاوت میان روسای جمهور اتفاقاً در ایران بسیار زیاد است/ مخالفت عناصر قدرت با رییس جمهوری چون پزشکیان بسیار کم‌اثر و کم‌رمق‌تر از گذشته خواهد بود
  ظریفیان، فعال سیاسی اصلاح‌طلب: کنار رفتن جلیلی، آرای او را به سبد قالیباف نمی‌ریزد
  پزشکیان: از اینکه به زنان و دختران ایرانی در خیابان بی احترامی کنند به پیر و پیغمبر شرمنده هستم/فیلم
  جلیلی: چرا باید نفت بفروشیم؟ باید به جایی برسیم که نه تنها نفت نفروشیم بلکه این را به فرآورده تبدیل کنیم و بفروشیم
  روزنامه اطلاعات می گوید «مسئولان نظام قبول کرده‌اند خالص‌سازی غلط بود»
  رمضان‌زاده: سیاست برای حل منازعه بدون خشونت و پرخاشگری است؛ پزشکیان در این زمینه موفق بود
  ببینید / روایت مرحوم داود هرمیداس باوند، دیپلمات متعهد به ایران از ماجرای جدایی بحرین
  تماشا کنید: لشکر مخالفان شهید باکری در ستاد سعید جلیلی!
  چرا از پزشکیان حمایت می‌کنم
  ویدئو قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری
  ویدئو: آیا اختیارات رهبری و ریاست جمهوری تداخل دارد؟/ پاسخ دکتر پزشکیان
  نطق اول | پزشکیان ۷ تیر ماه ۱۳۸۸/ فیلم
  پاسخ صریح دکتر پزشکیان به تهمت های مدعیان اصول و اخلاق!
  هشدارهای جدی مسعود پزشکیان دست از این راه های غلط بکشیم/فیلم
  نطق میان دستور دکتر پزشکیان: صدای مردم را بشنوید/فیلم
  چرا پزشکیان به صندلیِ ریاست‌جمهوری خیلی نزدیک است؟ در چه شرایطی انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود؟ و در چه صورت، در همان دور اول «پزشکیان» کار را تمام می‌کند؟
  تنش در سخنرانی مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در دانشگاه تبریز/فیلم
  صحبت های جنجالی مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز درباره درگذشت مهسا امینی/فیلم
  نطق تاریخی پزشکیان در خرداد ۱۴۰۰ ؛ زمانی که کاندیدا نبود/فیلم
  تصاویر:حمله رژیم وحشی و شیطان صفت و درنده خوی اسرائیل به مدرسه‌ای در غزه
  ببینید / ۶ سکانس از این ۶ نفر
  برای اصلاح طلبان شانسی نیست مگر اینکه حرکت قابل توجهی در آرا خاکستری رخ دهد / اگر انتخابات به مشارکت 25 میلیون نفر برسد، شانس پیروزی پزشکیان وجود دارد / قاعدتاً دوقطبی بین پزشکیان و قالیباف شکل می گیرد
  پاسخ صریح دکتر پزشکیان به تهمت های مدعیان اصول و اخلاق!/فیلم
  فیلم میزگرد بسیار مهم و آموزنده جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ تفاوت حکومت با ولایت/ جایگاه رای اکثریت، تاثیر مشارکت بالا با پائین در مشروعیت حکومت
  فیلم میزگرد ماندگار جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ تاثیر مشارکت پائین در انتخابات در مشروعیت حکومت
  رضایی:انتخابات اساس جمهوری اسلامی است
  اختصاص پساب فاضلاب ماهشهر به پتروشیمی بندر امام
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 47761صفحه نخست » اخبار رسانه هاجمعه، 30 مهر 1400 - 07:45
کرسی ژاپنی یا کوتاتسو چیست؟ چرا ژاپنی ها هنوز خانه های خود را با کرسی گرم می کنند؟
  
پیام نفت:

 تحریریه مجله

۰
کرسی ژاپنی

سال ها پیش وقتی شنیدم که ژاپنی ها نسبت به سنت هایشان بسیار متعهد هستند، باورم نمی شد که مردمی تا این حد بتوانند آداب و رسوم گذشته شان را حفظ و بر مبنای آن در قرن بیست و یکم زندگی کنند. این دقیقا خلاف آن چیزی است که ما در کشورمان با آن روبرو هستیم. نوعی تقلید از کشورهای غربی، تجددگرایی و تمایل به پیروی از سبک های متنوع و جدید در سرتاسر کشورمان دیده می شود. ما بدون آنکه بدانیم با این کار به ظاهر ساده، گذشته و هویت مان را به سمت فراموشی هدایت می کنیم. یکی از سنت هایی که ژاپنی ها آن را به خوبی حفظ کرده اند، استفاده از کرسی ژاپنی برای گرمایش خانه ها و اماکن مختلف است. آنها با در نظر گرفتن مزایا و ویژگی های آن، و با دانش جدیدتری دست به طراحی دوباره المان ها و مبلمان اطراف این کرسی ها کرده اند. فرهنگی که این روزها به یکی ازجذابیت های توریستی در ژاپن تبدیل شده است.

کرسی ژاپنی

کرسی ها سال هاست در کشورهای مختلفی در دنیا مورد استفاده قرار می گیرند، برای مثال براسرو (Brasero) نام کرسی های اسپانیایی است. کرسی ژاپنی یا کوتاتسو(Kotatsu)، یک میز کوچک مربعی یا دایره ای است که با نوعی لحاف ژاپنی بزرگ و سنگین به نام فوتون (Futon) پوشانده می شود. در زیر میز یک منبع حرارتی قرارمی دهند. این منبع حرارتی در گذشته یک منبع ذغالی بوده اما اکنون یک منبع الکتریکی است.

کرسی ژاپنی
در قرن چهاردهم ژاپنی ها با قرار دادن یک میز بر روی منقل از حرارت ناشی از پخت و پز برای گرم کردن خانه استفاده کردند

تاریخچه کرسی های ژاپنی از قرن ۱۴ میلادی آغاز می شود و ریشه آن به روش پخت و پز موسوم به (irori) ایروری در ژاپن می رسد. دغال چوب روش اصلی پخت و پز و گرمایش درخانواده های سنتی ژاپن بود. در این روش در وسط خانه یک منقل تعبیه و از آن برای پخت و پز استفاده می کردند. در قرن چهاردهم ژاپنی ها با قرار دادن یک میز بر روی منقل از حرارت ناشی از پخت و پز برای گرم کردن خانه استفاده کردند. آنها برای استفاده بهتر، هدر نرفتن گرما و ایجاد گرمای منطقه ای، یک میز و یک لحاف بر روی منقل قرار می دادند. این مدل سنتی کرسی های ژاپنی، هوری گوتاتسو (Hori-Gotatsu)نامیده می شد. «هوری» به معنای خندق و گودا، «گو» به معنای مشعل و آتش و «تاتسو» به معنای گرم کننده پاست.
شکل هوری گوتاتسو در طول قرن هفدهم کمی تغییر کرد، منقل هوری گوتاتسو به شکل مربعی در مرکز اتاق حفر و یک قاب چوبی در اطراف آن نصب می شد. کوره ای آتشی که پتوی بر روی آن قرار می گرفت و گرما را در داخل خود حبس می کرد و به یک مکان ایده آل برای گرم کردن پاها در سرماهای سخت ژاپن تبدیل می شد.

کرسی ژاپنی
به این نوع کرسی های ژاپنی «اوکی گوتاتسو» (oki-gotatsu) می گفتند

بعد از قرن هفدهم کوتاتسوهای متحرک ایجاد شدند. در این مدل به جای قرار دادن ذغال در ایروری ها، آنها را در یک گلدان سفالی و روی تاتامی ها قرار می دادند که کوتاتسو را قابل حمل می کرد. تاتامی ها، کفپوش های حصیری هستند که استفاده از آنها در ژاپن بسیار متداول است. به این نوع کرسی های ژاپنی «اوکی گوتاتسو» (Oki-Gotatsu) می گفتند. در این کلمه «اوکی» به معنای قرار دادن است.

کرسی ژاپنی
با آمدن سیستم متحرک کوتاتسو، این سیستم گرمایش خانگی به ویژگی مشترک اکثرخانه های ژاپنی تبدیل شد

در اواسط قرن بیستم، سیستم برقی جایگزین ذغال چوب شد. در این سیستم به جای استفاده از گرمای ذغال که در یک گلدان سفالی قرار می گرفت، یک سیستم گرمایش الکتریکی مستقیما به قاب کرسی ژاپنی یا همان کوتاتسو متصل می شد. درسال ۱۹۹۷ از ۸۱ درصد افرادی که کرسی داشتند، دو سوم از کرسی مدرن بهره می بردند. با آمدن سیستم متحرک کوتاتسو، این سیستم گرمایش خانگی به ویژگی مشترک اکثرخانه های ژاپنی تبدیل شد.

کرسی ژاپنی
انواع کرسی های ژاپنی

انواع کرسی های ژاپنی

امروزه دو نوع کوتاتسو در ژاپن رایج است که نوع و گرمایش آنها با یکدیگر کاملا متفاوت است.

کرسی ژاپنی برقی

سبک مدرن کوتاتسو یا هما اوکی گوتاتسو جدید که از یک میز تشکیل شده است و یک بخاری برقی در زیر آن قرار دارد. این مدل بعد از گلدان های سفالی که داخل آنها ذغال داغ بود، ساخته شد.

کرسی ژاپنی ذغالی

هور گوتاتسو که گودال داخل زمین زیر میز آن ۴۰ سانت عمق دارد و بخاری زغالی در داخل آن قرار می گیرد یا این که به شکل مدرن تر آن به قاب میز متصل می شود. این گودال های گرمابخش گاهی برای کرسی های برقی هم ساخته می شوند.                                                                                                                                                                                                                         

کرسی ژاپنی
زابوتون صندلی های بدون پایه ژاپنی است که تنها از نشیمن، پشتی و یا دسته تشکیل شده است

در قرن بیست و یکم، کرسی های ژاپنی بیشتر از نوع بخاری های برقی متصل به قاب میز هستند، متریال این کرسی ها محدود به چوب نیست و ممکن است از پلاستیک یا مواد دیگر ساخته شود. در قسمت زیر و روی پتوی کرسی ها صفحه چوبی میز قرار دارد تا بتوان به راحتی بر روی آن کتاب، لیوان چای و یا وسایل مورد نیاز را قرار داد. ژاپنی ها دورتا دور میز کرسی بر روی زابوتون (Zabuton) و یا تشکچه می نشینند و پاهایشان را زیر میز قرار می دهند. زابوتون صندلی های بدون پایه ژاپنی است که تنها از نشیمن، پشتی و یا دسته تشکیل شده است. پتو روی قسمت پایینی بدن را می پوشاند و پاها را گرم می کند. به صورت سنتی ژاپنی ها در هنگام استفاده از کرسی، لباس های سنتی شان را می پوشند، این لباس ها اغلب از قسمت پایین باز هستند و کمک می کنند تا گرما به سمت بالاتنه هدایت شده و بدن را گرم کند.

کرسی ژاپنی
از کرسی ژاپنی برای خوابیدن نیز می توان استفاده کرد

بیشتر خانه های ژاپنی، به گونه ای طراحی و ساخته می شوند که اغلب عایق گرما نیستند و سیستم گرمایش مرکزی ندارند. برای همین سیستم گرمایش محلی بسیار حائز اهمیت است. گرمایش محیط به دلیل کمبود عایق ها و پیش ساخت بودن مسکن، گران در می آید. کوتاتسو یا همان کرسی ژاپنی روشی نسبتا ارزان برای گرم نگه داشتن خانه در زمستان به حساب می آید. خانواده فعالیت های روزمره شان را در اطراف کرسی انجام می دهند، تا در هزینه انرژی صرفه جویی کنند.در تابستان پتوها از روی میز کرسی برداشته می شود و از آن به عنوان یک میز معمولی استفاده می شود.
از کرسی ژاپنی برای خوابیدن نیز می توان استفاده کرد، اگرچه برای افراد کوتاه قد استفاده ازآن بهتر است و بهتر بدنشان را می پوشاند و گرم می کند. استفاده از کرسی به طور کلی برای چرت های روزانه قابل قبول تر است و دلیل آن این است که بدن فرد به صورت کامل پوشیده نمی شود و گرمایش ناهمواری ایجاد می کند. میز کوچک است و ممکن است هنگام غلت زدن در خواب پاها به منبع گرمایش کرسی برخورد کنند و باعث سوختگی شوند. در ژاپن به صورت سنتی به کودکان می گویند اگر زیر کرسی بخوابند، سرما می خورند. در فصل زمستان، کرسی مرکز زندگی ژاپنی هاست. عصر افراد خانواده در اطراف کرسی جمع می شوند، غذا می خورند، تلویزیون می بینند و به بازی و گفت و گو مشغول می شوند. آنها معتقدند در زیر کرسی کوتاتسو، تمام نگرانی های شما در هم نشینی با خانواده از بین می رود و کاملا احساس آرامش می کنید.

کرسی در کشورهای دیگر

سیستم گرمایش مانند کرسی های ژاپنی، در اغلب کشورهای جهان دیده می شود. کرسی یکی از راههای اقتصادی و اجتماعی متداول برای گرم شدن در حالت نشسته است. در اسپانیا و پرتغال کرسی هایی با پایه های بلند وجود دارد که به آنها مسا کامیلا (Mesa camilla) می گویند. یک میز کوچک گرد با یک بخاری (منقل) در زیر آن که شما در حالت نشسته روی مبل نیز می توانید از گرمای آن استفاده کنید. در هلند، اجاق های موسوم به Foot Stove (اجاق پا) مورد استفاده قرار می گرفت. این اجاق های چوبی یک قفسه در دار بودند که ذغال درون ظرف مخصوصی درون آنها قرار می گرفته است و پاها را بر روی آن گرم می کردند. در جنگ جهانی اول، مهندسان انگلیسی برای سنگرها از سیستم کرسی ژاپنی استفاده کردند.
در تاجیکستان و افغانستان کرسی هایی به نام صندلی (Sandali) به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گرفتند. امروزه نیز در خانه های سنتی، صندلی ها به عنوان محلی برای خوردن غذا مورد استفاده قرار می گیرد. کرسی های ایرانی نیز یکی از روش های گرمایش در سالهای گذشته در ایران بودند.
در چین و کره استفاده از سیستم گرمایش از کف متداول است و در آن از دستگاه هایی استفاده می شود که با روشی مشابه کوتاتسوهای ژاپنی زمین را گرم می کنند. روش های متداول گرمایش از کف به نام های Kang bed-Stove و Ondol معروف هستند. در این سیستم های گرمایش دود اجاق غذاپز از مسیری -که در زیر محل نشیمن و یا خوابیدن در خانه است- عبور و آن مناطق را گرم می کند.

کرسی ژاپنی
در بلندترین شب سال که به شب یلدا معروف است، تمام خانواده دور کرسی می نشینند و به حضور هم دیگر دل گرم می شوند.

آیا کرسی ژاپنی پیش از کرسی ایرانی اختراع شده است؟

استفاده از کرسی برای ایرانیان از آیین های شب اول زمستان است. در بلندترین شب سال که به شب یلدا معروف است، تمام خانواده دور کرسی می نشینند و به حضور هم دیگر دل گرم می شوند.
اینکه این نوع سیستم گرمایش برای شب های سرد زمستانی ابتدا در ایران رایج شده است یا در ژاپن مشخص نیست اما آنچه که واضح است شواهدی وجود دارد که ایرانیان در زمان قاجار یعنی قرن هجدهم میلادی از کرسی استفاده می کردند. در حالی که تاریخ اختراع کرسی قرن چهاردهم عنوان شده است.
البته تاریخ دقیق و مشخصی برای کرسی های ژاپنی نیز بیان نشده است اما پیش از آن که کرسی ها در ژاپن در میان مردم متداول شوند، منقل های بدون دودکش، سیستم پخت و پز خانه های ژاپنی بودند. بعد از جنگ جهانی دوم بود که بالاخره اوضاع اقتصادی تغییر کرد و اقشار با درآمد بالا توانستند پتوهای کرسی را تهیه و با آن خودشان را گرم کنند. به نظر می رسد سنت های زمستانی ژاپن و ایران در این زمینه اشتراکات زیادی دارد.

کرسی ژاپنی
با استفاده از کرسی در محیط باز رستوران ها در دوره کرونا می توانند رونق بگیرند

اخیرا در شیکاگو مسابقه ای تدارک دیده و در آن از شرکت کنندگان خواسته شد تا برای سرمای زمستان و کاهش رونق رستوران ها در دوران شیوع کووید-۱۹ راه حلی را پیشنهاد بدهند. یکی از شرکت کنندگان پیشنهاد داد که برای استفاده از فضای باز به عنوان فضای سرو غذا، از کرسی های ژاپنی بهره ببرند. یعنی به جای گرم کردن فضا از سیستم گرمایش در زیر منطقه ای حفاظت شده مانند لحاف استفاده کنند. در این روش مشتریان رستوران می توانستند در محیط باز و با فاصله اجتماعی بنشینند و گرم بمانند. هزینه این راه کار بسیارکمتر از هزینه تعطیلی این رستوران ها و هزاران دلار خسارتی است که به این کسب و کارها وارد می شوند.

 

  این اشتباه محاسباتی گاز ایران را تلف کرد + فیلم
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  دکتر پزشکیان: کسی را تازه استخدام می کنند و رئیس متخصصانی می کنند که بیست سال در آن کار تخصص و تجربه دارند/ویدئو
  منافع ملی ایران در صادرات حداکثری نفت
  روش جایگزینی نیمی از گاز خانگی با برق بدون سرمایه گذاری
  روزی هزار میلیارد تومان سرمایه ایرانیان به جیب چینی ها می رود
  به دلایل زیر بلعکس سخنان اقای جلیلی باید با تمام توان نفت صادر کنیم
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  9 منبع انرژی که جای نفت را می گیرند
  چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی تولید برق جهان را فعال کرد
  ۱۵ ماه فرصت نهایی غرب برای یک توافق هسته ای جدید با ایران
  اشتباه رساندن همزمان برق و گاز به خانه های ایران /آلودگی و هزینه بیشتر برای مردم/ ایران تنها کشور با این سیستم!
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  وعده تامین کسری برق از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر عملی نشد
  کاهش هزینه‌های واردات با تعطیلی شنبه‌ها/ خطر حذف ایران از بازارهای جهانی جدی است
  مصرف برق شیب صعودی گرفت/ عبور اوج بار از مرز ۶۱ هزار مگاوات
  در زمستان باید نیمی ازمصرف گاز خانگی با برق جایگزین گردد.
  بهر طریق ممکن فیش انرژی باید جایگزین فیش گاز و برق شود
  تصمیم وزیر به قطع گاز پتروشیمی لردگان اشتباه بود
  حرکت انگلستان به سوی سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی باتری‌پایه بزرگ‌مقیاس
  چشم‌انداز مصر برای تولید هیدروژن سبز
  جایگزین کردن برق به جای گاز در منازل
  باتری ها چگونه جایگزین گاز در تولید برق شدند؟
  تجدیدپذیر‌ها جایگزین گاز می‌شوند
  دولت برای احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی برنامه دارد
  مجوز صادرات برق نیروگاه‌های خورشیدی جدیدالاحداث صادر شد
  فروش خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۴ به شدت افزایش می‌یابد
  ۳۰ درصد خطوط لوله انتقال گاز قدیمی هستند
  سهم ۸۱ درصدی انرژی‌های خورشیدی از تولید برق جدید آمریکا
  محققان سوئدی باتری ارزان برای کشورهای کم درآمد تولید کردند
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان نیروگاه‌ها
  تهران تنها کلان شهر جهان است که حدود ۷۰درصد حمل و نقل درون شهری توسط خودروهای شخصی انجام می‌گردد
  ویدیو / جنگ بزرگ هسته‌ای نزدیک است؟
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان
  منافع ملی قربانی کلاس های کم بازده تولید برق شده است
  راندمان ۱۷۸ توربین گازی کشور می‌تواند ارتقا یابد
  نیروگاه های با راندمان پایین را از شبکه خارج می کنیم
  آمادگی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای تولید آمونیاک سبز
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  خروج نیروگاه‌های با راندمان پایین از چرخه تولید برق کشو
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معاون وزیر نفت: بدهی بابک زنجانی به شرکت ملی نفت تسویه شد / معادل بدهی او کالا دریافت شده
  صدور مجوز ۲۹ پروژه در عراق برای کاهش وابستگی به گاز ایران
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  تلف شدن ۶۶ درصد سوخت کشور با راندمان ۳۴ درصدی نیروگاه‌ها
  راندمان 58درصدی نیروگاه های سیکل ترکیبی فولاد مبارکه
  نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان ۳ برابری دارد
  گلخانه‌ها سهم زیادی در هدر رفت انرژی دارند
  ضرورتها و مزیتهای احداث خط آهن ورزقان ارمنستان تا بندر پوتی گرجستان
  پاداش شرکت ملی گاز برای مشترکان کم مصرف
  توسعه همکاری‌های پکن-پاریس در حوزه انرژی: جایگاه بازار ایران در این میان چیست؟
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار