درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   سه شنبه، 22 خرداد 1403 - 06:54   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  نطق اول | پزشکیان ۷ تیر ماه ۱۳۸۸/ فیلم
  پاسخ صریح دکتر پزشکیان به تهمت های مدعیان اصول و اخلاق!
  هشدارهای جدی مسعود پزشکیان دست از این راه های غلط بکشیم/فیلم
  نطق میان دستور دکتر پزشکیان: صدای مردم را بشنوید/فیلم
  چرا پزشکیان به صندلیِ ریاست‌جمهوری خیلی نزدیک است؟ در چه شرایطی انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود؟ و در چه صورت، در همان دور اول «پزشکیان» کار را تمام می‌کند؟
  تنش در سخنرانی مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در دانشگاه تبریز/فیلم
  صحبت های جنجالی مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز درباره درگذشت مهسا امینی/فیلم
  نطق تاریخی پزشکیان در خرداد ۱۴۰۰ ؛ زمانی که کاندیدا نبود/فیلم
  تصاویر:حمله رژیم وحشی و شیطان صفت و درنده خوی اسرائیل به مدرسه‌ای در غزه
  ببینید / ۶ سکانس از این ۶ نفر
  برای اصلاح طلبان شانسی نیست مگر اینکه حرکت قابل توجهی در آرا خاکستری رخ دهد / اگر انتخابات به مشارکت 25 میلیون نفر برسد، شانس پیروزی پزشکیان وجود دارد / قاعدتاً دوقطبی بین پزشکیان و قالیباف شکل می گیرد
  پاسخ صریح دکتر پزشکیان به تهمت های مدعیان اصول و اخلاق!/فیلم
  فیلم میزگرد بسیار مهم و آموزنده جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ تفاوت حکومت با ولایت/ جایگاه رای اکثریت، تاثیر مشارکت بالا با پائین در مشروعیت حکومت
  فیلم میزگرد ماندگار جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ تاثیر مشارکت پائین در انتخابات در مشروعیت حکومت
  رضایی:انتخابات اساس جمهوری اسلامی است
  اختصاص پساب فاضلاب ماهشهر به پتروشیمی بندر امام
  مشکل بی پایان سرریز فاضلاب در خیابان‌های بندر ماهشهر/ قطع امید مردم از آبفا و فرمانداری بندر ماهشهر
  روزنامه اعتماد: تفاوت فاحش بین جهانگیری و قالیباف / هر جنگ اقتصادی باید دوره‌ای داشته باشد / صدای شکسته شدن استخوان مردم به گوش می‌رسد
  ویدیو / قمار تزار جواب داد؟
  آخوندی: دولت در ایران یگانه است؛ رهبری در رأس، رئیس‌جمهور به‌عنوان مجری قانون اساسی با همکاری دو قوه‌ی دیگر، دولت ملی ایران را شکل می‌دهند
  دکتر علی ربیعی: باید از محیط زیست امنیت‌زدایی شود
  آمار عناوین مجرمانه در ایران: ۳۰۰۰ ؛ در دنیا: ۶۰ تا ۹۰
  مقایسه اختیارات رهبر ایران با دیگر کشورها
  واکنش تند وحید حقانیان به خبرگزاری حامی قالیباف: ترس‌شان شکست کاندیدای مدنظرشان است / اینها از بودجه نظامی کشور ارتزاق می‌کنند
  عباس آخوندی: نگران ایرانم؛ فرقه‌ای از سر جهل و عناد، چهارطرف این سرزمین را بسته‌اند و آن را تبدیل به قلعه‌ای محصور کرده اند / حصر هیچ‌گاه سرنوشت و ویژگی ملت ایران نبوده / بیهوده نیست که شاهد سیل مهاجرت ایرانیان از پیر و جوان هستیم / می‌آیم تا در مسیر استقرار صلح و رفع تحریم‌ها، سیاست کشور را با قوت هر چه بیشتر به‌پیش ببرم
  سفیر آمریکا در شورای حکام: ایران با درخواست‌های فرابرجامی مانع جمع‌بندی گفتگو‌های وین و از سرگیری اجرای برجام شد / در سال ۲۰۲۲ توافق‌های قابل قبولی روی میز گذاشته شد؛ در هر نوبت، تهران با خواسته‌های غیرقابل قبول و خارج از برجام پاسخ داد / ایران توافقی را که امکان انعقاد آن وجود داشت نپذیرفت
  ببینید: دو قطبی اتمی! / لاریجانی - جلیلی؛ از مذاکرات تا انتخابات
  لطفا فکری به حال وقاحت بی‌حد و مرز روسیه و چین بکنید
  این آزمایش خون جدید می‌تواند بازگشت سرطان سینه را از سه سال زودتر پیش‌بینی کند
  ویدیو / اونجلیست‌ها چگونه از یاجوج و ماجوج و ماجرای ایران استفاده می‌کنند؟
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 47644صفحه نخست » اخبار رسانه هادوشنبه، 12 مهر 1400 - 08:52
رای همه کشورهای اسلامی(بجز ایران) به دو کشور مستقل فلسطینی اسرائیلی
کشورهای عربی برای حل مسئله فلسطین و اسرائیل، طرح پیشنهادی ملک عبدالله پادشاه وقت سعودی را تصویب و در قالب طرح صلح عربی به اسرائیلی‌ها ارائه کردند. مهمترین بخش این طرح این است در صورت عقب‌نشینی اسرائیل به مرزهای 1967 و به رسمیت شناختن دولت فلسطین از سوی اسرائیل و امریکا و سازمان ملل متحد، همه کشورهای عربی نیز اسرائیل را به رسمیت خواهند شناخت و رابطه عادی میان دو طرف برقرار خواهند شد. این طرح در سازمان کنفرانس اسلامی (سازمان همکاری اسلامی) هم به تصویب رسید و همه کشورها با آن موافقت کردند البته به استثنا ایران.
  
پیام نفت:

چرا امارات با اسرائیل صلح کرد؟

 
ترس از ایران، امارات و اسرائیل را به هم نزدیک کرد و احتمالا برنامه آمریکا و اسرائیل این است که توجه اصلی در خاورمیانه کم کم از اسرائیل به سمت ایران تغییر کند.
رضا غبیشاوی: درباره توافق صلح اخیر میان اسرائیل و امارات و تصمیم دو طرف برای عادی‌سازی روابط و برقراری رابطه دیپلماتیک دوجانبه می‌توان نوشت:

1- نظر موافقان و مخالفان مخالفان چه می‌گویند:

اول – کشورهای عربی برای حل مسئله فلسطین و اسرائیل، طرح پیشنهادی ملک عبدالله پادشاه وقت سعودی را تصویب و در قالب طرح صلح عربی به اسرائیلی‌ها ارائه کردند. مهمترین بخش این طرح این است در صورت عقب‌نشینی اسرائیل به مرزهای 1967 و به رسمیت شناختن دولت فلسطین از سوی اسرائیل و امریکا و سازمان ملل متحد، همه کشورهای عربی نیز اسرائیل را به رسمیت خواهند شناخت و رابطه عادی میان دو طرف برقرار خواهند شد. این طرح در سازمان کنفرانس اسلامی (سازمان همکاری اسلامی) هم به تصویب رسید و همه کشورها با آن موافقت کردند البته به استثنا ایران.

اقدام امارات نقض تصمیمات و قطعنامه‌های اتحادیه عرب و همچنین ناقض تعهدات و همسویی امارات با دیگر کشورهای عربی است.

دوم – این اقدام امارات، به معنی نادیده گرفتن حقوق فلسطینی‌ها و اقدامات اسرائیل علیه فلسطینی‌هاست. این اتفاق، از فشارها بر کابینه اسرائیل به ویژه شخص بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل خواهد کاست.

نتانیاهو که به دلیل سیاست‌های غیرانسانی و غیرقانونی مانند گسترش شهرک‌نشینی یهودیان اسرائیل در خاک فلسطین، محاصره غزه و تلاش برای الحاق بخش‌هایی از خاک فلسطین به اسرائیل، نابود کردن طرح دو کشور، تاکید بر الحاق قدس شرقی به اسرائیل و حمایت از اقدامات نژادپرستانه مانند اعلام اسرائیل به عنوان کشور یهودی در انزوا قرار دارد و در داخل نیز با مخالفت‌های گسترده به دلایل متعدد از جمله پرونده‌های فساد مالی روبه‌رو است اما امارات به نتانیاهو امتیاز داد و جایگاه او را در داخل اسرائیل تقویت کرد.

توافق امارات و اسرائیل برای عادی سازی روابط

سوم - موضوع فلسطین را نمی‌توان با مسائل دیگر مقایسه کرد. تفاوت بزرگی میان مسئله فلسطین و دیگر منازعات وجود دارد. داستان فلسطین، داستان ملتی است که بیش از 8 دهه برای کسب استقلال و همزمان، مقابله با اشغالگری تلاش می‌کنند. اسرائیلی‌ها در تمام سال‌های اخیر تلاش کرده‌اند هویت مردم فلسطین را نابود کنند. آنها از طریق تهوید (یهودی‌سازی) هر آنچه که متعلق به فلسطینیان مسلمان و مسیحی است؛ تلاش می‌کنند برای اسرائیل مشروعیت‌سازی کنند. سیاست اشغال و تهوید شامل اقدامات مختلف از جمله تغییر نام شهرها، تغییر نام خیابان‌ها، تغییر نام محله‌ها از اسامی محلی و بومی به اسامی یهودی، تغییر بافت جمعیتی و تلاش برای افزایش نسبت جمعیت یهودیان به مسلمانان است. تغییر بافت جمعیتی از طریق شهرک‌سازی برای یهودیان در سرزمین‌های فلسطینی و قدس شرقی (با اکثریت مسلمان) است تا با افزایش نسبت یهودیان نسبت به مسلمانان، اقدامات علیه هویت مسلمانان، مشروعیت یابد.

اسرائیل مجموعه‌ای از اقدامات غیرانسانی، غیرقانونی و غیراخلاقی را علیه مردم فلسطین در پیش گرفته و به هیچ کدام از تصمیمات و قطعنامه‌های بین‌المللی برای رعایت حقوق فلسطینی‌ها متعهد نبوده است.

اسرائیل حتی به ایجاد دولت فلسطین در مرزهای 1967 در کنار اسرائیل، رضایت نمی‌دهد. برخلاف قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل، منطقه اشغالی جولان سوریه و بخش‌های اشغالی شرق شهر قدس را به خاک خود الحاق کرده است و به شهرک‌سازی برای یهودیان اسرائیلی در خاک فلسطینی‌ها در کرانه باختری و شرق شهر قدس ادامه می‌دهد؛ اقدامی که از سوی سازمان ملل، اتحادیه اروپا و حتی امریکای قبل از ترامپ، به عنوان اشغالگری توصیف می‌شود. اسرائیل مانع از کسب استقلال فلسطین، تشکیل دولت مستقل و قابل حیات فلسطین می‌شود.

اگر نمی‌توان علیه این اقدامات کاری کرد حداقل نباید به این اقدامات پاداش داد. اقدام دولت امارات در صلح با اسرائیل و به رسمیت شناختن آن، پاداشی به همه این اقدامات نادرست است.

چهارم - تاکنون شرط رابطه اسرائیل با کشورهای عربی و اسلامی، حل مسئله فلسطین بود اما این شرط و ابزار چانه‌زنی در حال خروج از دست فلسطینی‌هاست.

در نتیجه، موضع فلسطینی‌ها در رویارویی با اسرائیل، تضعیف می‌شود.



موافقان چه می‌گویند: (نظرات موافق، نظر نویسنده نیست و صرفا بیان بخشی از نظرات است)

اول - برخی موافقان این تصمیم مدعی هستند: مسئله فلسطین به مسئله‌ای پیچیده و تقریبا غیرقابل حل تبدیل شده است. همه راه حل‌های سیاسی کنونی برای این مسئله موفقیت‌آمیز نبوده‌اند و به نوعی به بن بست رسیده‌اند. در نتیجه امارات خود به تنهایی و جداگانه به دنبال راه حلی برای این مسئله بود و با تفکیک دو موضوع فلسطین - اسرائیل و امارات - اسرائیل از یکدیگر توانست با طرف اسرائیلی به چارچوبی برای حل مسائل موجود در رابطه دوجانبه برسد.

امارات مشکل در رابطه با اسرائیل را حل کرد اما در بخش رابطه فلسطین - اسرائیل همچنان از طرف فلسطینی حمایت می‌کند و این دو، تناقضی باهم ندارند. همانطور که ایران و بریتانیا باهم رابطه دارند و یکدیگر را به رسمیت می‌شناسند اما ایران در موضوعات بسیاری، منتقد و مخالف اقدامات بریتانیاست.

دوم – مخالفت‌های کنونی مقامات فلسطینی و دیگر کشورهای عربی و اسلامی قبل از این هم در برابر اتفاقات مشابه روی داده بود اما بعد از مدتی، شرایط به حالت عادی بازگشت. مثلا وقتی "انورسادات" رئیس جمهوری مصر با اسرائیل توافقنامه صلح امضا و اسرائیل را به رسمیت شناخت و دو طرف، رابطه دیپلماتیک برقرار کردند و سفیر مبادله و سفارتخانه تاسیس کردند تقریبا همه کشورهای عربی از آنها انتقاد کردند و حتی کار به جایی رسید که مصر از سازمان اتحادیه عرب نیز اخراج و مقر اتحادیه هم به خارج از مصر منتقل شد. در آن مقطع ایران نیز رابطه‌اش را با مصر قطع کرد اما امرور شرایط به حالت عادی بازگشته است و دیگر کسی از مصر بابت رابطه با اسرائیل انتقاد نمی‌کند.

سوم – وقتی دولت فلسطین (به ریاست محمود عباس) و دو کشور عربی دیگر یعنی مصر و اردن با اسرائیل رابطه دیپلماتیک و رسمی برقرار و توافقنامه صلح امضا کرده‌اند؛ اسرائیل را به رسمیت شناخته و با آن سفیر مبادله کرده‌اند و از مزیت‌های این رابطه برخوردارند چرا امارات نباید چنین کاری کند؟ هر کشوری براساس استقلال رای خود می‌تواند برای برقراری رابطه با طرف‌های دیگر تصمیم بگیرد.

5 نکته درباره صلح اسرائیل و امارات

چهارم – وقتی کشورهای اسلامی می‌توانند بالاترین سطح رابطه سیاسی اقتصادی را با چین داشته باشند در حالی که دولت چین، مسلمانان چینی ایغور را تحت برنامه‌های محوسازی هویت اسلامی قرار می‌دهد؛ آنها را در اردوگاه‌های تحمیلی و اجباری قرار می‌دهد و حقوق و آزادی‌ها و هویت نژادی – دینی آن را مورد هدف قرار می‌دهد.

وقتی می‌توان با هند بالاترین رابطه سیاسی اقتصادی را داشت در حالی که دولت این کشور حقوق مسلمانان منطقه کشمیر را نقض می‌کند و آنها را تحت آزار قرار می‌دهد و بخش‌هایی از سرزمین اسلامی (کشمیر) توسط دولت غیراسلامی اشغال شده است چه تفاوتی میان مسلمانان کشمیر و ترکستان شرقی (سین کیناپ چین) با مسلمانان فلسطین وجود دارد که از سوی اسرائیل مورد اشغال و ظلم و ستم هستند. (تعبیر اشغال کشمیر توسط هند از سوی دولت پاکستان و برخی احزاب فعال در این منطقه استفاده می‌شود)

همچنین منطقه صحرای غربی (شمال شرقی آفریقا) که بخش عمده آن هم‌اکنون در کنترل دولت مراکش است. جبهه پولیساریو حزب اصلی مردم این منطقه در کنار دولت الجزایر، حضور ارتش مراکش در این منطقه را اشغال می‌خوانند اما همه کشورها با مراکش رابطه دارند.

پنچم – این توافق، راه را برای سفر و سرمایه‌گذاری شهروندان امارات به اسرائیل و فلسطین باز خواهد کرد. در این وضعیت ارتباط امارات با فلسطینی‌ها و عرب‌های اسرائیل که همان فلسطینیان دارای شناسنامه اسرائیلی هستند باز خواهد شد و این موضوع تاثیر مثبتی بر وضعیت فلسطین خواهد داشت.

2- چرا امارات به چنین کاری دست زد؟

اول – تنهایی: می‌توان گفت امارات بعد از جنگ یمن، با نوعی تنهایی روبه‌رو شده است. امارات در جنگ یمن بعد از عربستان سعودی بیشترین هزینه مالی و خسارت جانی را با کمترین بهره و پیروزی داشت. در برابر ایران، آسیب‌پذیر است. با همسایگان خود از جمله عمان و قطر و حتی سعودی اختلاف نظر دارد. از عمان ناراضی است. با قطر، رابطه‌اش را کاملا قطع کرده است. اختلافات با سعودی هم وقتی در صحنه یمن بروز کرد که طرف‌های مورد حمایت سعودی و امارات در یمن وارد نزاع مسلحانه شدند. سعودی‌ها از دولت یمن به رهبری "منصور هادی" حمایت می‌کنند و اماراتی‌ها از استقلال‌طلبان جنوب یمن.

امارات نمی‌خواهد مثل کویت، سیاست منطقه‌ای نداشته باشد و منزوی باشد و سیاست سکوت را در پیش بگیرد بلکه خواهان نقش‌آفرینی منطقه‌ای است. اماراتی‌ها همچنین نمی‌خواهند مثل بحرین، تابع و در امتداد سعودی باشند.

اماراتی‌ها با نوعی تنهایی روبه‌رو هستند.

دوم – ایران: اماراتی‌ها برای حفظ امنیت خود به ویژه در مقابل ایران، به دنبال افزایش وزن سیاسی خود هستند. آنها فکر می‌کنند با این اقدام (رابطه با اسرائیل) می‌توانند در مقابل ایران قدرتمندتر شوند و ابزاری را در مقابل ایران، در دست داشته باشد.

ترس از ایران، امارات و اسرائیل را به هم نزدیک کرد.

5 نکته درباره صلح اسرائیل و امارات

سوم - محمد بن زاید: در حال حاضر، بالاترین مقام سیاسی امارات، شیخ خلیفه است. شیخ خلیفه بن زاید (رئیس دولت امارات)بالاترین مقام سیاسی این کشور و رئیس دولت است که به دلیل بیماری، برادرش شیخ "محمد بن زاید" (ولیعهد ابوظبی) کار را در دست گرفته است و عملا به نفر اول کشور امارات تبدیل شده است. او با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی (ولیعهدی که عملا نفر اول است) نیز دوگانه ماجراجویی را تشکیل داده‌اند.

هر دو به نوعی به دنبال ماجراجویی و اقدامات غیرمعمول و خطرناک هستند. این دوگانه جنگ در یمن را آغاز کرد. از تحریم‌های حداکثری ترامپ علیه ایران حمایت کرد. از دولت شرق لیبی (ژنرال کودتاچی خلیفه حفتر) حمایت می‌کند. با قطع رابطه و تحریم و محاصره قطر به دنبال سرنگونی حکومت فعلی این کشور هستند. وارد نزاع با ترکیه شدند.

محمد بن زاید اماراتی هم در یمن با سعودی‌ها به اختلاف خورده است. در سوریه راهش را از ریاض جدا کرد و ضمن برقراری رابطه کامل با دمشق و بازگشایی سفارت در سوریه، با بشار اسد رئیس‌جمهوری سوریه تلفنی گفتگو کرد و از جبهه مخالفان اسد خارج شد. همزمان، با خروج از جبهه مخالفان فعال ایران، نشانه‌هایی برای عادی‌سازی رابطه با ایران فرستاد و رابطه ابوظبی - تهران در حال بازگشت به شرایط عادی قبلی است.

شخص محمد بن زاید (ولیعهد ابوظبی) یکی از دلایل توافق صلح امارات با اسرائیل است.

چهارم - شباهت‌ها و تفاوت های اسرائیل و امارات:

هر دو دارای جمعیت کم و سرزمین کم هستند. امارات 83 هزار کیلومترمربع مساحت و 9 میلیون نفر جمعیت دارد که 8 میلیون نفر خارجی مقیم و یک میلیون نفر شهروند هستند.

اسرائیل 20 هزار کیلومتر مربع مساحت و 9 میلیون نفر جمعیت دارد که 20 درصد آنها فلسطینی‌تباران مسلمان و مسیحی یا عرب اسرائیلی هستند.

هر دو رابطه خوبی با امریکا و اروپا دارند. هر دو از ناحیه ایران، احساس خطر می‌کنند. هر دو به نوعی در منطقه خاورمیانه، احساس تنهایی می کنند.

3- وضعیت فعلی اسرائیل و به رسمیت شناخته شدن آن در خاورمیانه

اسرائیل یکی از عجیب و غریب‌ترین‌ها در جهان است. به عنوان مثال حاضر نیست مرزهای کشور مورد ادعای خود را ترسیم یا اعلام کند.

در میان کشورهای عربی، در حال حاضر سه کشور فلسطین، مصر و اردن، اسرائیل را به رسمیت شناخته و با آن رابطه کامل دارند. سفرا و سفارتخانه‌های اسرائیل هم در قاهره و امان وجود دارند و سفرای مصر و اردن در تل آویو. اسرائیل به نوعی در خاورمیانه در انزوا به سر می‌برد.

قبل از این جمهوری اسلامی موریتانی در مقطعی از زمان با اسرائیل رابطه داشت و اسرائیل را به رسمیت شناخته بود اما سپس این تصمیم را لغو کرد.

در میان کشورهای جنوب خلیج فارس، چندی قبل بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل به مسقط سفر و با "قابوس بن سعید" سلطان عمان دیدار و گفتگوی مفصلی داشت. دو طرف رابطه‌ای رسمی و دیپلماتیک ندارند اما این اتفاق اعلام رابطه غیررسمی میان دو طرف بود.

قطر هم با اسرائیل رابطه غیررسمی دارد. "شیمون پرز" وقتی در سمت "رئیس حکومت اسرائیل" بود به دوحه قطر سفر داشت و نمایندگان قطر هم با سفر به تل آویو پول نقد به غزه منتقل کردند تا نیازهای دولت حماس به صورت موقت رفع شود.

وزیران خارجه بحرین و اسرائیل باهم دیدار داشتند. دولت سعودی هم در عصر "محمد بن سلمان" جوان (ولیعهد) شاهد کاهش دشمنی میان دو طرف و نشانه‌هایی حاکی از ورود ریاض و تل آویو به جاده کاهش اختلاف و تنش است از جمله اینکه سعودی به هواپیماهای هندی در مسیر اسرائیل اجازه استفاده از آسمان این کشور را داد.

با این همه اسرائیل در میان کشورهای عربی و اسلامی در انزواست. رابطه فرهنگی و تجاری میان دو طرف برقرار نیست. شهروندان کشورهای اسلامی نمی‌توانند به اسرائیل و فلسطین سفر کنند و شهروندان اسرائیل هم نمی‌توانند چنین سفرهایی داشته باشند (مگر کشورهایی که با اسرائیل رابطه رسمی دیپلماتیک دارند).

به عنوان مثال اسرائیل با اینکه در آسیاست اما عضو فدراسیون فوتبال آسیا (ای اف سی) نیست بلکه در فدراسیون اروپا عضویت دارد و مسابقات باشگاهی‌اش هم در قالب اروپا انجام می‌شود.

5 نکته درباره صلح اسرائیل و امارات

4- ایران و اسرائیل و امارات

با برقراری رابطه اسراییل و امارات، اسرائیل یک گام دیگر به ایران نزدیکتر شد.

این اقدام قطعا به ضرر ایران است. اسرائیل برای اولین بار در ساحل خلیج فارس و نزدیکی جنوب ایران هم حضور خواهد داشت.

در حال حاضر اسرائیل در میان همسایگان ایران با جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکمستان، سه همسایه شمالی رابطه عادی و دیپلماتیک دارد و سفارتخانه اسرائیل در سه شهر باکو، عشق‌آباد و ایروان وجود دارد.
باید منتظر سفارت و کنسولگری اسرائیل در ابوظبی و دبی بود.

در صورت افزایش فشارهای ایران بر امارات، گزینه همکاری امارات با اسرائیل علیه ایران وجود دارد و احتمالا مقامات ایران از این به بعد باید مواظب این گزینه باشند.

البته اشاره به این نکته مهم است که امارات همزمان با عادی‌سازی روابط و صلح با اسرائیل، رابطه با ایران را نیز از تنش دور کرده است و هم اکنون تهران - ابوظبی رابطه عادی و به دور از تقابل سابق را دارند.

امارات در چند ماه اخیر، به آزادسازی پول‌های متوقف شده و توقیف شده ایران در سایر نقاط جهان کمک کرده است؛ نفتکش توقیفی ایران به دستور آمریکا در آب‌های امارات را فراری داده و به دنبال کمک به رفع تحریم های امریکا علیه ایران است. وزیران خارجه دو کشور هم در برهه اخیر، دو مرتبه تماس تلفنی و یک دیدار مجازی داشته‌اند. امارات اولین کشوری بود که با آغاز بحران کرونا، برای ایران کمک‌های پزشکی و بهداشتی ارسال کرد. این در حالی است که تا قبل از این، امارات یکی از بازیگران اعمال تحریم امریکا علیه ایران بود.

5 – آینده

بعید نیست در گام بعدی کشورهای بیشتری از جمله بحرین و عمان و قطر نیز به سمت علنی کردن رابطه با اسرائیل یا اعلام امضای توافق صلح با اسرائیل و عادی‌سازی رابطه با اسرائیل و برقراری رابطه دیپلماتیک و تبادل سفیر گام بردارند.

در این صورت احتمالا برنامه دولت آمریکا به ریاست ترامپ و بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل این باشد که توجه اصلی در خاورمیانه کم کم از اسرائیل به سمت ایران تغییر کند./
  این اشتباه محاسباتی گاز ایران را تلف کرد + فیلم
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  اشتباه رساندن همزمان برق و گاز به خانه های ایران /آلودگی و هزینه بیشتر برای مردم/ ایران تنها کشور با این سیستم!
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  وعده تامین کسری برق از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر عملی نشد
  چرا کشورها به تورم مزمن دچار می‌شوند؟
  کاهش هزینه‌های واردات با تعطیلی شنبه‌ها/ خطر حذف ایران از بازارهای جهانی جدی است
  مصرف برق شیب صعودی گرفت/ عبور اوج بار از مرز ۶۱ هزار مگاوات
  در زمستان باید نیمی ازمصرف گاز خانگی با برق جایگزین گردد.
  بهر طریق ممکن فیش انرژی باید جایگزین فیش گاز و برق شود
  تصمیم وزیر به قطع گاز پتروشیمی لردگان اشتباه بود
  حرکت انگلستان به سوی سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی باتری‌پایه بزرگ‌مقیاس
  چشم‌انداز مصر برای تولید هیدروژن سبز
  جایگزین کردن برق به جای گاز در منازل
  باتری ها چگونه جایگزین گاز در تولید برق شدند؟
  تجدیدپذیر‌ها جایگزین گاز می‌شوند
  دولت برای احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی برنامه دارد
  مجوز صادرات برق نیروگاه‌های خورشیدی جدیدالاحداث صادر شد
  فروش خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۴ به شدت افزایش می‌یابد
  ۳۰ درصد خطوط لوله انتقال گاز قدیمی هستند
  سهم ۸۱ درصدی انرژی‌های خورشیدی از تولید برق جدید آمریکا
  محققان سوئدی باتری ارزان برای کشورهای کم درآمد تولید کردند
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان نیروگاه‌ها
  تهران تنها کلان شهر جهان است که حدود ۷۰درصد حمل و نقل درون شهری توسط خودروهای شخصی انجام می‌گردد
  ویدیو / جنگ بزرگ هسته‌ای نزدیک است؟
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان
  منافع ملی قربانی کلاس های کم بازده تولید برق شده است
  راندمان ۱۷۸ توربین گازی کشور می‌تواند ارتقا یابد
  نیروگاه های با راندمان پایین را از شبکه خارج می کنیم
  آمادگی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای تولید آمونیاک سبز
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  خروج نیروگاه‌های با راندمان پایین از چرخه تولید برق کشو
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معاون وزیر نفت: بدهی بابک زنجانی به شرکت ملی نفت تسویه شد / معادل بدهی او کالا دریافت شده
  صدور مجوز ۲۹ پروژه در عراق برای کاهش وابستگی به گاز ایران
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  تلف شدن ۶۶ درصد سوخت کشور با راندمان ۳۴ درصدی نیروگاه‌ها
  راندمان 58درصدی نیروگاه های سیکل ترکیبی فولاد مبارکه
  نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان ۳ برابری دارد
  گلخانه‌ها سهم زیادی در هدر رفت انرژی دارند
  ضرورتها و مزیتهای احداث خط آهن ورزقان ارمنستان تا بندر پوتی گرجستان
  پاداش شرکت ملی گاز برای مشترکان کم مصرف
  توسعه همکاری‌های پکن-پاریس در حوزه انرژی: جایگاه بازار ایران در این میان چیست؟
  هلدینگ خلیج فارس رقیب شرکت‌های کوچک نشود
  رشوه خواری آشکار در برق رسانی و اتصال به شبکه/ دکتر محرابیان فکری اساسی کنند و سیستم و سامانه ها را جایگزین افراد نمایند/ هر جا رانت و امضا و اختیار تصمیم اجرایی باشد امکان فساد بیشتر است.
  احداث شهرک‌های انرژی خورشیدی در گیلان
  کانادا، چگونه مصرف انرژی را در فصول سرما، مدیریت می‌کند؟
  در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه های انرژی اعم از آب، برق، گاز و بنزین بحران خواهیم داشت
  تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران
  توانیر: ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در ۸۰ درصد از مناطق کشور
  توانیر: مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار