درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   دوشنبه، 10 اردیبهشت 1403 - 17:28   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  درخواست مشخص ما از زاکانی، شفافیت قرارداد ۲ میلیارد یورویی با چین است / این قرارداد به دست شورا نرسیده / اگر نگرانی ندارید چرا قرارداد را شفاف نمی‌کنید؟ / بحث فنی است، چرا دوگانه انقلابی و غیرانقلابی ایجاد می‌کنید؟ / یک اتاق عملیات روانی به منتقدان زاکانی برچسب می‌زند
  مسکن یک کالای فوق لوکس شده / سالی یک میلیون خانه نیاز داریم، اما دویست هزارتا می‌سازیم؛ پس فقط طبقه توانمند و قدرتمند ریشه گرفته از یک اقتصاد رانتی می‌توانند به راحتی خرید کنند / فکر می‌کنند، چون قیمت مسکن بالا رفته و کسی نمی‌تواند بخرد، قیمت بالاتر نمی‌رود
  نماینده مجلس: پرداخت وام در کشور به کلی تعطیل شده است
  وزیر علوم: نیرو‌های امنیتی ما در بدترین شرایط اجازه ورود به دانشگاه‌ها را ندارند
  تنها کشور دنیا که در تمام خانه‌هایش لوله‌کشی گاز دارد ایران است؛ اما مردم خبر ندارند!
  تکمیل طرح قطار پرسرعت تهران ــ قم ــ اصفهان تا پایان دولت؟
  تصاویر و گزارش پروژه راه آهن سریع السیر اصفهان _ تهران
  تماشا کنید: دولت سیزدهم یا دولت شعار؟ / سکوت اصولگرایان همیشه منتقد در قبال رئیسی
  تماشا کنید: سقوط پروژه هواپیماسازی رئیسی
  بلیت هواپیما تبدیل به یک پدیده لوکس شده / فرودگاه خیلی از کشور‌ها از جمله عربستان اجازه ورود هواپیمای بالای ۱۵ تا ۲۰ سال را نمی‌دهد؛ عمر ناوگان ایران ۲۶ سال است
  بسیاری از کشور‌های آفریقایی مجبورند به قطعنامه‌های سازمان ملل پایبند باشند، بنابراین در شرایط تحریمی نمی‌توانند با ایران همکاری داشته باشند / ترکیه، هند، برزیل و ژاپن خیلی از ما در آفریقا جلوتر هستند / ترکیه ۲۰ سال بعد از ما به آفریقا رفت؛ اکنون ۴۰ پایتخت آفریقایی به ترکیه پرواز دارند، اما ایران یک خط هوایی یا بانک هم در آنجا ندارد
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  پزشکیان: بزرگان ما وقتی مریض می‌شوند سریع به اروپا می‌روند؛ چرا برای اقتصاد بیمار به سراغ اروپا نمی‌روید؟
  ویدیو / تصادف اتوبوس ایرانی در ارمنستان با ۵ کشته و ۹ زخمی
  تل‌آویو: در صورت دستیابی به توافق تبادل اسرا، عملیات رفح را به تعویق می‌اندازیم
  زیان ۲۰ ساله کشور از عدم ساخت پتروشیمی ارگ/فیلم
  خورشید، تنها راه نجات برای تأمین برق تابستان ۱۴۰۳
  خبرگزاری تسنیم: تصمیم به تعطیلی پنجشنبه یعنی تنها کشوری در جهان خواهیم شد که این روز را تعطیل کرده / احتمالاً این موضوع، مراودات مالی و اقتصادی ایران با دنیا را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد
  فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  تماشا کنید: خواب یک گروه سیاسی برای مهاجران افغان/ گزارش «انتخاب» از حضور برجسته‌ی برخی افغان‌ها در بزنگاه‌های خاص
  اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره
  مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  انحصار در اختیار راه آهن است
  بانوی مهمانداری که رئیس هواپیمایی ژاپن شد!
  جزئیات اتوبان 5 هزار میلیاردی برای باز کردن گره ترافیک تهران
  وکیل توماج صالحی: موکلم از فسادفی الارض تبرئه شده و شامل عفو رهبری می‌شد
  رئیسی دستور داده تا ۳ میلیارد یورو در اختیار نیرو‌های مسلح قرار داده شود تا به‌سرعت فرآیند انسداد مرز‌ها را آغاز کنند
  منع رقابت دولتی‌ها با بخش خصوصی نیازمند قانونگذاری
  چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!
  پنل‌های خورشیدی ناجی بحران کمبود انرژی در اروپا
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 47240صفحه نخست » اخبار رسانه هاجمعه، 1 مرداد 1400 - 15:33
نگاهی به واقعیت‌های پنهان خودروهای برقی
  
پیام نفت:

پیش‌بینی می‌شود تا سال 2030 حدود 125 میلیون خودروی برقی، حمل و نقل بشر را به دوش بکشندتصور کنید، دنیایی که خودروها در نهایت سکوت از کنارتان عبور می‌کنند و دیگر بوی دود در خیابان‌های شلوغ به مشام‌تان نمی‌رسددیگر خبری از آلودگی هوا یا ریزگردها نیست و خودروی‌تان را بعد از کار در پارکینگ خانه شارژ می‌کنید

در پشت‌پرده ساخت خودرو برقی، واقعیت‌های تلخی وجود دارد که خودروسازان جهان، هیچوقت درباره آنها حرف نمی‌زنند!بله، کاملاً درست است. تمامی این مسائل در یک قدمی ماست، اما تمام آن چیزی که از ناجیان محیط زیست انتظار داشتیم به این ختم نمی‌شود.

وقتی به جدول مصرف انرژی خودروی برقی نگاهی می‌اندازید چیزی به عنوان  «CO2 منتشر شده» نمی‌بینیداما در واقعیت به احتمال خیلی زیاد، برقی که در باتری انبار شده، مقدار خوبی گاز گلخانه‌ای در جو زمین آزاد کرده استهمینطور باتری‌ای که پنج سال دیگر از دل خودرو خارج خواهد شد، نه هنگام به دنیا آمدن با کره زمین مهربانی کرده و نه وقتی که عمرش تمام شده، بی‌دردسر رخت سفر می‌بندد.

هر برقی هم تمیز نیست!

در میان شیوه‌های مختلفی که برای تولید برق وجود دارد، هنوز پرطرفدارترین شیوه نیروگاه‌های حرارتی استنیروگاه‌های حرارتی، سوخت فسیلی می‌سوزانند و به طبع CO2 در جو منتشر می‌کنندحتی در پیشرفته‌ترین کشورهای دنیا، سوخت‌های فسیلی مانند ذغال سنگ، سهم زیادی در تولید انرژی دارندچین و ایالات متحده بزرگ‌ترین بازارهای خودروهای الکتریکی به شمار می‌روند و در سال 2015 آمریکا 30 درصد و چین 72 درصد از برق خود را توسط ذغال سنگ تامین می‌کرد.

به گفته‌ کارشناسان آمریکایی، اینکه برق تامین‌کننده‌ خودروی شما تا چه اندازه تمیز است، علاوه بر شهری که شما در آن زندگی می‌کنید،به ساعتی که از شارژر استفاده می‌کنید نیز مربوط خواهد بوداین اختلاف به دلیل تفاوت منابع روزانه و شبانه‌ تولید است.

به طور مثال در ساعات پرمصرف، برای تامین برق مورد نیاز شهرها، امکان اینکه هرگونه نیروگاهی به خط انتقال برق اضافه شود، زیاد است و برق ارزان‌تری که در شب تولید می‌شود، از منابع کثیف‌تری مثل نیروگاه هسته‌ای و گازی تامین می‌شوددر عین حال نبود زیر ساخت مناسب برای اندوختن انرژی تولیدی توسط صفحات خورشیدی، که تنها در روز اتفاق می‌افتد، به این قضیه دامن می‌زند.

در میان شهرهای آمریکا و چین، تمیزترین پریز برق را کالیفرنیا به خود اختصاص می‌دهد. CO2 تولید شده (مستقیم یا غیرمستقیم) در این ایالت را توسط خودروی برقی، هیبرید و احتراق داخلی در جدول زیر نمایش داده‌ایم.

نوع
پیشرانه
متوسط CO2 تولیدی در کالیفرنیا
(گرم در هر مایل)
متوسط CO2 تولیدی در دیگر شهرها
(گرم در هر مایل)
برقی 381 381
هیبرید 173 191
احتراق داخلی 89 123

همچنین در برخی نقاط دنیا مانند لهستان، می‌توان انتظار داشت که در مقایسه با تولید غیرمستقیم CO2 خودروی برقی، خودروی هیبریدی نیز دی‌اکسید کربن کمتری را آزاد کند.

اما در برخی دیگر از کشورهای اروپایی اعداد و ارقام کاملاً متفاوت است و در کشوری همانند نروژ، که تقریباً تمامی منابع تولید برقش از توربین‌های آبی هستند، خودروی برقی به همان بی‌دودی که به نظر می‌آید، خواهد بود.

اما به طور متوسط در اروپا هم بیش از نیمی از انرژی برق مصرفی از روش‌های غیر بازگشت‌پذیر تامین شده و نمی‌توان برای‌شان حمل و نقل الکتریکی را کاملاً پاکیزه در نظر گرفتسهم هر کدام از روش‌های تولید انرژی برقی در اروپا به شکل زیر است:

  • 42 درصد نیروگاه حرارتی (اقسام مختلف سوخت) 
  • 28 درصد نیروگاه هسته‌ای 
  • 11 درصد توربین‌های آبی
  • 5 درصد انرژی خورشیدی
  • 14 درصد توربین‌های بادی

نگاهی به واقعیت‌های پنهان خودروهای برقی
نمودار منابع تامین برق کشورهای اروپایی - برگرفته از وب‌سایت رسمی اتحادیه‌ اروپا

در نهایت تا روزی که باتری را مستقیماً به پنل خورشیدی متصل نکرده‌ایم، نمی‌توان انتظار داشت که حمل نقلی کاملاً پاکیزه را تجربه می‌کنیمالبته باید اشاره کرد که خودروهای احتراق داخلی به علت آزادسازی نیتروژن و ترکیبات گوگردی، عامل ایجاد باران‌های اسیدی و ذرات معلق هم هستند، پس در نتیجه علاوه بر گرمایش زمین خطرات دیگری هم برای محیط زیست به وجود می‌آورند.

معضل تولید باتری‌های لیتیومی

با همه‌گیری استفاده خودروهای برقی، نیاز به در اختیار داشتن باتری‌ها هم افزایش یافته. باتری‌های لیتیومی، که علاوه بر خودرو‌ها در اکثر لوازم دیجیتال نیز قرار دارند، به یکی از استراتژیک‌ترین تولیدات جهان بدل شده‌اند.

از نو ساختن باتری‌های الکتریکی بیش‌تر، مواد اولیه‌ بیش‌تری هم طلب می‌کندافزایش 800 درصدی نیاز به نیکل و منگنز و افزایش 150 درصدی نیاز به کبالت، گسیل گازهای گل‌خانه‌ای از مبدا معادن را برابر کرده استهمچنین انباشت باتری‌های مصرف شده در طبیعت، باعث راه‌یابی مواد سمی زیادی به طبیعت و ذخایر آبی شده.

استخراج کبالت

استخراج کبالت، یکی از عناصر کلیدی برای باتری‌های لیتیومی، به تازگی یکی از خبرسازترین مسائل در راستای رواج خودروهای برقی بودهبه طور متوسط برای هر باتری خودروی الکتریکی 10 کیلوگرم کبالت نیاز است و این افزایش تولید، نگاه‌ها را به سمت معادن کبالت در سراسر کره‌ی زمین چرخاندهاز سوی دیگر نگرانی‌ها برای انحصار تولید باتری‌های لیتیومی توسط چین باقی کشورها را حریص‌تر از پیش کرده است.

نگاهی به واقعیت‌های پنهان خودروهای برقی

70 درصد کبالت مورد نیاز دنیا از معادن جمهوری کنگو تامین می‌شودعلاوه بر ناپایداری شدید سیاسی در این کشور،گروه‌های بسیاری برای به کنترل گرفتن معادن رقابت می‌کننداین رقابت‌ها به هیچ عنوان سالم نبوده و اخیرا چندین شرکت محکوم به زیر پا گذاشتن قوانین حقوق بشر در این منطقه شده‌اندبحران منابع کبالت قیمت این عنصر را 30 درصد گرانتر از لیتیوم و نیکل کرده است.

در حالی که تولیدکنندگان چینی باتری، از معادن موجود در چین استفاده می‌کنند و تولیدات خود را با مشکلات کمتری ادامه می‌دهند، تولیدکنندگان بزرگ دیگر، بابت تامین کبالت با مشکل روبرو هستند. به تازگی برخی کارخانه‌های آمریکای شمالی قرارداد بزرگی با کوبا امضا کرده‌اند که امید دارند کبالت مورد نیاز خود را از معادن این کشور تامین کنند. تسلا، ب‌ام‌و و تویوتا هم اقدام به حذف صورت مساله کرده‌اند و تامین‌کنندگان باتری‌های‌شان را مجاب به کاهش مصرف کبالت و جایگزینی نیکل کرده‌اندنیکل بیش‌تر به معنای عمر کمتر باتری‌ها و افزایش احتمال انفجار باتری‌هاست.

استخراج لیتیوم

لیتیوم که یون اصلی برای تولید باتری‌های لیتیومی است معضلات بسیاری برای محیط زیست و ساکنین اطراف معادن لیتیوم به وجود آورده است.

شرکت بی‌وای‌دی (BYD)، که از بزرگترین تولیدکنندگان باتری برای خودرو و لوازم الکترونیکی است، مسئول استخراج در اطراف شهر تاگونگ در تبت بوددر سال 2016 افزایش بی‌سابقه‌ استخراج لیتیوم در تبت، مردم شهر تاگونگ را در پی تلف‌شدن آبزیان رودخانه‌ نزدیک این شهر به خیابان‌ها کشاندآبزیان به علت وجود مواد سمی در آب، مسموم شده بودند و در پی سال گذشته جانداران و پوشش گیاهی هم از این تغییرات مصون نمانده‌اند.

نگاهی به واقعیت‌های پنهان خودروهای برقی

همچنین در معادن شیلی که دومین رتبه در معادن لیتیوم بعد از استرالیا را داراستاستخراج این فلز، علاوه بر اثرات منفی بسیار در سلامت کارگران، نیازمند آب بسیار زیادی است (500 هزار لیتر به ازای هر یک تن لیتیوم!). کمبود آب، تبدیل به بحرانی برای کشاورزان و به طبع آن مواد غذایی شده استمعادن استخراج لیتیوم بیش از 60 درصد ذخایر آب این کشور را استفاده کرده‌اند و تبخیر و ورود هیدروکلریک اسید مورد استفاده در چاله‌های استخراج لیتیوم به چرخه‌ آب، منابع محدود آب باقی مانده را نیز آلوده کرده است

در نهایت با وجود تمامی مشکلات عنوان شده آینده‌ای روشن‌تر در انتظار برقی‌هاستدر شرایطی که قوانین جدید اتحادیه‌ اروپا، برای تامین 50 درصد وزن باتری‌ها از مواد بازیافتی در نظر گرفته استدر ضمن جوایز بسیاری برای یافتن شیوه‌‌های جدید بازیافت در نظر گرفته شده‌ است.

در حال حاضر تنها راه مرسوم برای بازیافت باتری‌ها خرد کردن و جداسازی لیتیوم موجود از طریق سوزاندن است که در این روش درصد زیادی از لیتیوم از دست می‌رودجوایز بسیاری برای یافتن شیوه‌‌های جدید بازیافت در نظر گرفته شده‌ است اما با این وجود اکثر کارخانه‌ها ترجیح می‌دهند سازوکار بازیافت را مخفیانه پیشرفت و گسترش دهنددر برخی نقاط دنیا مانند اقیانوسیه تنها درصد باتری‌های لیتیومی بازیافت می‌شوند!

نویسنده : 

  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  هیچ جای جهان مثل ایران نیست که تمامی خانه‌ها گازکشی شده باشند
  پایان قرن نفت و هزاران میلیارد دلار سرمایه ای که کم ارزش می شود
  طرح تبدیل دودکش نیروگاه به خوراک واحد پتروشیمی
  تحلیل مقایسه ای مصرف واقعی انرژی برق در ایران
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  انرژی برق باید جایگزین مصارف گاز در بخش خانگی شود
  سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی از نفت پیشی می‌گیرد
  ممنوعیت رقابت بخش دولتی و شبه دولتی با بخش خصوصی توسط مقام معظم رهبری
  ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می کنند
  ژاپنی‌ها سال ۲۰۲۵ با یک ماهواره، به زمین انرژی خورشیدی منتقل می‌کنند
  اولین هواپیمای دنیا با سوخت سبز آمونیاک سال 2023 به پرواز در می‌آید
  وزارت راه هر چه دارد بفروشد و صرف توسعه شبکه ریلی کند
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند
  ۱۰ کشور دارنده بزرگترین ذخایر نفت جهان
  آمریکا چقدر نفت تولید می‌کند؟
  پنج خسارت تهران از «طرح‌ترافیک»
  مقصران ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران شناسایی و مجازت شوند
  زاکانی:واردات خودروهای عمومی برقی از چین امسال نهایی می‌شود
  هزار قطار چینی در مسیر اروپا؛ سهم ایران از ترانزیت شرق به غرب متحول خواهد شد
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  اولین قطار هیدروژنی جهان در آلمان
  سریع ترین قطارهای جهان | جنون سرعت!
  قیمت نفت به بالای ۹۰ دلار رسید
  راه‌اندازی قطار سریع السیر چینی در این مناطق ایران
  مقایسه کولر آبی و گازی؛ کدام یک انتخاب بهتری است؟
  حسن روحانی: مدام می‌گویند فاز ۱۱ پارس جنوبی را بدون برجام و توتال راه انداختیم؛ ما با توتال قرارداد بستیم که تمام گاز فاز ۱۱ را تزریق می‌کند نه اینکه برداشت کنیم / ما و چین می‌خواستیم نحوه اجرای این تکنولوژی را از توتال یاد بگیریم
  گردشگران ۴۰ میلیارد دلار در عربستان هزینه کردند
  سیاهکلی، نماینده مجلس: خودرو‌های داخلی کم‌ترین استاندارد برای حفظ جان سرنشین در تصادفات را دارند/ همچنان نسخه شفابخش حوزه خودرویی کشور را اجرای قوانین ساماندهی و واردات خودرو می‌دانم
  انقلاب جدید در باتری خودروهای برقی
  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  چه بر سر سیاست بایدن در قبال ایران آمده؟ / واشنگتن دیگر باید با تهران به عنوان یک قدرت هسته‌ای رفتار کند
  گزارش اکونومیست از دو رویدادی که سیاست نفتی دنیا در ۵۰ سال گذشته را شکل داد؛ تحریم نفتی اعراب در ۱۹۷۳ و شوک انقلاب ایران / ۵۰ سال بعد عرضه و تقاضای نفت چگونه خواهد بود؟
  نفت در آستانه بی ارزش شدن
  نگرانی بزرگ شرکت های بزرگ نفت جهان/ آیا نفت در آینده واقعاً بی‌ارزش می شود
  نظم نوین انرژی با پایان «عصر نفت
  پایان زودتر از موعد عصر طلایی نفت نزدیک است
  درآمد صادرات نفت عراق در یک ماه؛ ۹.۵ میلیارد دلار
  درآمد ماهانه ۸.۵ میلیارد دلاری عراق از فروش نفت
  عراق جهت تثبت قیمت نفت، صادرات نفت خام خود را به ۳.۳ میلیون بشکه کاهش می‌دهد
  روسیه اجازه برداشت از میدان گاز سردار جنگل را به ایران نمی‌دهد
  روسیه مانع صادرات گاز ایران است؟
  طرح تبدیل دودکش نیروگاه به خوراک واحد پتروشیمی
  کویت از عمان برق می‌خرد
  فریدون مجلسی: با بازگشت ترامپ حتی نمی توانیم با تخفیف نفت بفروشیم
  افزایش واردات ال ان جی از روسیه به اتحادیه اروپا
  توهم ایران ال ان جی با روسیه
  ۷ سال بلاتکلیفی طرح ایران ال ان جی
  ساخت تنها پروژه LNG ایران ناگهان تعلیق شد
  اعلام آمادگی شرکت‌های اروپایی برای ورود به پروژه ایران LNG
  چرا ال‌ان‌جی در ایران پا نگرفت؟
  عدم تکمیل پروژه ایران LNG و ضرر سالیانه ۵ میلیارد دلاری
  آرامکو، غول نفتی عربستان، می‌گوید سود سالانه‌اش به ۱۲۱ میلیارد دلار کاهش یافته است
  وزیر نفت: آمدن ترامپ تاثیری در فروش نفت ندارد / تحریم ها تاثیری نداشته است!!?
  از سال ۱۴۰۴ هر سال 25میلیون متر مکعب در روز، کاهش تولید گاز ایران
  آشنایی با الکتروپمپ غوطه ور نفتی(ESP) و تجهیزات مربوطه
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار