درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   چهارشنبه، 19 اردیبهشت 1403 - 08:51   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  رانندگی در مسیری خطرناک "تودار ـ گردنه خروسه"/ چرا مردم از جاده جدید به مریوان نمی‌روند؟
  پتانسیل انرژی خورشیدی و ارزیابی عملکرد نیروگاه‌های متمرکز خورشیدی در مناطق مختلف ایران
  استقبال از خودروهای برقی و کاهش تقاضای جهانی بنزین
  اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید
  واردات اتوبوس بین شهری کارکرده با عمر کمتر از ۵ سال آزاد شد
  ۶۲ کشته و ۱۳۱۷ مصدوم در تصادفات هفته دوم اردیبهشت در کشور
  میدان‌های نفتی عراق
  ضرغامی: ۲ سال است که شعار من شده «اصلاح‌طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا»
  فوت ۱۶۹ نفر در حوادث ترافیکی و غیرترافیکی هفته گذشته
  پندی از کاهش زمان سیر بارهای ترانزیت سرخس به بندرعباس
  برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟​
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  امیدوار نباشیم؛ فرودگام امام هاب هوانوردی منطقه نمی شود
  جریمه ۵۴۰۰۰۰ خودرویی که بر روی خط عابر پیاده توقف داشتند
  ضرورت احداث راه‌آهن به سمت معدن سونگون
  تغییر مسیر عجیب اردغان به سمت ارمنستان/عادی سازی روابط ترکیه و ایروان
  تماشا کنید: هجوم غول‌ها به هند
  معاون شهرداری تهران: قرارداد خرید دوربین‌های کنترل ترافیک از چینی‌ها انجام شده / در مورد قرارداد خودروی چینی برقی که شهرداری منعقد کرده باید بگویم که با کیفیت‌ترین خودرو بعد از تسلا را انتخاب کرده‌ایم
  تماشا کنید: هیس! این کریدور جدید هم ایران را دور زد/ گزارش «انتخاب» از کریدور «جاده توسعه» عراق، بندر فاو و معنای آن برای تهران
  چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم
  با رویای ریلی هیتلر آشنا شوید؛ قطار عجیب نازی ها که هیچگاه ساخته نشد!+ فیلم
  اجرای عملیات عمرانی در ۱۰ ایستگاه خط ۱۰ مترو
  احداث خط راه‌آهن ورزقان به بستان‌آباد توسط دولت تأیید شد
  بجای احداث مسیر ریلی 250 کیلومتری مرند به چشمه ثریا خط آهن ورزقان به ارمنستان گرجستان با فوریت پیگیری شود.
  وجود ظرفیت ۴ میلیارد تنی مس در ورزقان
  راه‌آهن سراسری به ورزقان می‌رسد
  نامه سوم روحانی به شورای نگهبان: تا چند روز دیگر مستندات ردصلاحیتم دریافت نشود، علیرغم ابهامات فراوان نامه شورا، پاسخ به آن را منتشر می کنم
  ویدیو / اینجا اشترانکوه است؛ آلپِ ایران
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 45304صفحه نخست » بورس و بازار سرمایهیکشنبه، 20 بهمن 1398 - 11:55
آیا لبنان به نفت و گاز می رسد؟
نفت و گاز در لبنان مانند دیگر مسایل تحت تاثیر بحران های سیاسی داخلی و منطقه ای است و به این دلیل هنوز توافقی در مورد تعیین مرزهای جنوبی و آبی آن صورت نگرفته و این مساله تاکنون بلاتکلیف و معطل مانده است.
  
پیام نفت:

آیا لبنان به نفت و گاز می رسد؟

مطابق آمار و گزارش وزارت نیروی لبنان، حجم برآورد شده گاز طبیعی در این کشور ۳۰ تریلیون متر مکعب است که قیمت آن ۱۶۴ میلیارد دلار تخمین زده می شود و حجم برآورد شده نفت نیز ۶۶۰ میلیون بشکه بوده که قیمت تقریبی آن ۹۰ میلیارد دلار است.

بر پایه این آمار و گزارش، درآمد حاصل از فروش نفت و گاز لبنان در دریای مدیترانه می تواند سالیانه نزدیک به ۵۶ هزار دلار برای هر لبنانی باشد.

مناطقی از این دریا که جزو آب های سرزمینی لبنان و دربرگیرنده منابع نفت و گاز است به ۱۰ بلوک یا حوزه تقسیم و ۶ حوزه از این ۱۰ حوزه برای کشف، استخراج و بهره برداری در قالب مزایده به شرکت های اروپایی ارایه شده است که شرکت «توتال» فرانسه، «ای ان آی» ایتالیا و «نوواتک» روسیه برنده آن شده اند.

بررسی های اولیه که شرکت های استخراج نفت و گاز انجام داده اند، نشان می دهد که عملیات استخراج این فرآورده ها در لبنان هفت تا ۱۰ سال به طول خواهد انجامید و هزینه بهره برداری از هر چاه نفت و گاز ۱۵۰ میلیون دلار خواهد بود.

«ندا البستانی» وزیر پیشین نیرو و انرژی لبنان ماه گذشته اعلام کرد: اکتشاف و حفاری نفت و گاز در آب‌های لبنان (حوزه‌های ۱، ۲ ، ۵ ،۸ ،۱۰ ) در پایان آوریل ۲۰۲۰ میلادی انجام خواهد شد.

وی در مورد آغاز عملیات اکتشاف نفت و گاز در حوزه ۴، به تلویزیون «ال بی سی» لبنان گفت: منتظر ورود کشتی «Tungsten Explorer » وابسته به شرکت «Vantage Drilling » از شرکت های توتال فرانسه هستیم و این کشتی پس از پایان قرارداد خود با مصر، عازم لبنان می شود و آمادگی لازم برای استقبال از آن انجام شده است.

پایگاه خبری «النشره» لبنان نیز دیروز (شنبه) نوشت: یکی از این کشتی‌ها که باید در حفاری در حوزه ۴ دریایی لبنان برای استخراج نفت و گاز به کشتی حفاری اصلی شرکت توتال کمک کند، به بندر بیروت رسیده و ۲ کشتی مشابه در چند هفته آینده به لبنان خواهند رسید.

«حسان دیاب» نخست‌ وزیر لبنان در این خصوص هفته گذشته با «ریمون غجر» وزیر نیرو و انرژی و رییس سازمان نفت و هم چنین هیاتی از شرکت توتال فرانسوی دیدار و مراحل آغاز حفاری در حوزه‌های دریایی لبنان را با آن ها بررسی کرد.

با این همه، پایگاه خبری روزنامه «جمهوریت» چاپ بیروت امروز (یکشنبه) به نقل از منابع خبری آمریکا نوشت که خبر خوشی در مورد استفاده لبنان از منابع گاز و نفت حوزه‌های دریایی خود وجود ندارد.

این روزنامه افزود: مقام های واشنگتن تاکید کرده اند که مقام های بیروت اجازه استفاده از این ثروت را ندارند مگر این که با شروط آمریکا و رژیم اسراییل برای تعیین مرزهای دریایی این رژیم با لبنان موافقت کنند.

جمهوریت نوشت: «نبیه بری» رییس مجلس که به نمایندگی از لبنان این مسأله را با مسوولان آمریکا بررسی می‌کند گفته که «دیوید شنکر» دستیار وزیر خارجه این کشور در امور خاورمیانه و مسوول پرونده تعیین مرزهای جنوبی و دریایی پس از جلسه رأی اعتماد به دولت دیاب به بیروت سفر خواهد کرد.

این روزنامه به نقل از رییس مجلس لبنان اضافه کرد: در سفر اخیر شنکر  ۹۰ درصد از مسائل حل شده بود و مذاکرات فقط در مورد ۱۰ درصد باقی مانده بود.

دستیار وزیر خارجه آمریکا که مامور پیگیری مذاکرات برای تعیین و ترسیم مرزها میان لبنان و رژیم صهیونیستی است، در سپتامبر سال میلادی گذشته (شهریور ۹۸) سفری به بیروت انجام داد و با شخصیت‌های لبنان از جمله رییس مجلس این کشور با هدف رسیدن به پیشرفت در روند ترسیم مرزها طی مدت ۶ ماه دیدار و گفت و گو کرد.

بری گفت: لبنان در جایگاه ضعف در مذاکرات برای تعیین و ترسیم مرزهای دریایی قرار نگرفته و بر موضع خود ثابت قدم است و یک قطره از آب‌های حریم دریایی را هدر نخواهد داد.

وی تاکید کرد: ما بر حق حاکمیت لبنان بر تمام مناطق دریایی خود پافشاری می‌کنیم و معادله در این خصوص روشن است، یعنی اگر لبنان گاز و نفت نداشته باشد، اسراییل هم نفت و گاز نخواهد داشت و مقام های بیروت در این مسأله اسیر هیچ چیزی نمی شوند.

رهبر جبش شیعی «امل» و رییس مجلس لبنان گفت: ما از اول احساس کردیم قرار است اتحادیه ای تشکیل و چیزی پشت‌پرده تهیه و برنامه جدیدی آماده شود تا نفت و گاز کشورهای حوزه مدیترانه از جمله لبنان را کنترل و مدیریت کنند.

وی افزود: طرفی که (آمریکا) از این اتحادیه پشتیبانی می‌کند شاید بخواهد لبنان را به امضا کردن توافق در مسأله مرزهای دریایی وادار کند و این توافق مطابق با منافع این اتحادیه باشد. بنابر این لبنان در مرحله آینده شاهد رفت ‌و آمد زیاد مسئولان آمریکایی برای بررسی این مسأله خواهد بود.

بری خاطرنشان کرد: لبنان در موضوع نفت و گاز درگیر مسأله سخت و پیچیده ای شده و با افزایش فشاری که به آن وارد خواهد شد، چاره‌ای جز پافشاری بر موضع خود برای از دست ندادن حق حاکمیت بر قلمرو دریایی را ندارد، حتی اگر نتیجه این موضع، این باشد که  نفت و گاز لبنان تا ابد زیر آب دریا بماند.

دولت جدید لبنان هم  موضوع  استفاده از منابع نفت و گاز را در بیانیه رسمی  یا همان نقشه راه خود آورده و نوشته است: دولت از همه دستاوردهای گذشته محافظت و کوشش خواهد کرد حقوق کامل کشور در حوزه های نفت و گاز در دریای مدیترانه از طریق مذاکره به دست آورد.

در این بیانیه تاکید شده است: لبنان با طمع ورزی رژیم اسراییل و تجاوز به بخشی از منابع ملی و دست برد به آن رویارویی خواهد کرد و یکی از اهداف دولت جدید مشخص کردن مرزهای زمینی و دریایی با این رژیم به طور عادلانه است تا نسل های آینده از ثروت و حقوق کامل برخوردار شوند. از این رو همزمان با تعیین مرزها، عملیات جست وجو و اکتشاف در میدان ها و حوزه های نفت و گاز شروع خواهد شد، زیرا کمک زیادی به اقتصاد کشور در آینده خواهد کرد.

بیانیه رسمی دولت جدید به ریاست حسان دیاب که هفته گذشته به تصویب هیات وزیران و تایید «میشل عون» رییس جمهوری لبنان رسید، قرار است سه شنبه بیست و دوم بهمن در مجلس ملی این کشور خوانده شود و نمایندگان برمبنای آن به کابینه رای بدهند.

  قیمت نفت و ارزش کل ذخایر نفت ایران یک سوم می شود
  میزان مصرف انرژی در ساختمان سردترین کشورها به ازای هر متر مکعب فضا ۱۲۰ و ایران ۵۸۰کیلو وات ساعت است
  انرژی برق باید جایگزین مصارف گاز در بخش خانگی شود
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  هیچ جای جهان مثل ایران نیست که تمامی خانه‌ها گازکشی شده باشند
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  احداث شهرک‌های انرژی خورشیدی در گیلان
  کانادا، چگونه مصرف انرژی را در فصول سرما، مدیریت می‌کند؟
  در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه های انرژی اعم از آب، برق، گاز و بنزین بحران خواهیم داشت
  تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران
  توانیر: ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در ۸۰ درصد از مناطق کشور
  توانیر: مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  اصلاً بعید نیست که امسال ناترازی بنزین دو برابر شود / وقتی در صنعت خودرو شرایط تحریمی سخت داریم، اصلاً امکان توسعه و پیشرفت وجود ندارد
  ظریف:تهران امیدوار گشایش خط راه آهن با ارمنستان است
  ضرورت تشکیل کمیسیون سه جانبه ایران- ارمنستان و چین
  طراحی برج خنک کننده و کولینگ تاور برای جنوب ایران
  انتقاد وزیر نیرو از صندوق توسعه ملی به دلیل عدم تامین اعتبار پروژه‌های نیروگاهی
  انرژی برق باید جایگزین مصارف گاز در بخش خانگی شود
  سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی از نفت پیشی می‌گیرد
  ممنوعیت رقابت بخش دولتی و شبه دولتی با بخش خصوصی توسط مقام معظم رهبری
  ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می کنند
  ژاپنی‌ها سال ۲۰۲۵ با یک ماهواره، به زمین انرژی خورشیدی منتقل می‌کنند
  اولین هواپیمای دنیا با سوخت سبز آمونیاک سال 2023 به پرواز در می‌آید
  وزارت راه هر چه دارد بفروشد و صرف توسعه شبکه ریلی کند
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند
  ۱۰ کشور دارنده بزرگترین ذخایر نفت جهان
  آمریکا چقدر نفت تولید می‌کند؟
  پنج خسارت تهران از «طرح‌ترافیک»
  مقصران ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران شناسایی و مجازت شوند
  زاکانی:واردات خودروهای عمومی برقی از چین امسال نهایی می‌شود
  هزار قطار چینی در مسیر اروپا؛ سهم ایران از ترانزیت شرق به غرب متحول خواهد شد
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  اولین قطار هیدروژنی جهان در آلمان
  سریع ترین قطارهای جهان | جنون سرعت!
  قیمت نفت به بالای ۹۰ دلار رسید
  راه‌اندازی قطار سریع السیر چینی در این مناطق ایران
  مقایسه کولر آبی و گازی؛ کدام یک انتخاب بهتری است؟
  حسن روحانی: مدام می‌گویند فاز ۱۱ پارس جنوبی را بدون برجام و توتال راه انداختیم؛ ما با توتال قرارداد بستیم که تمام گاز فاز ۱۱ را تزریق می‌کند نه اینکه برداشت کنیم / ما و چین می‌خواستیم نحوه اجرای این تکنولوژی را از توتال یاد بگیریم
  گردشگران ۴۰ میلیارد دلار در عربستان هزینه کردند
  سیاهکلی، نماینده مجلس: خودرو‌های داخلی کم‌ترین استاندارد برای حفظ جان سرنشین در تصادفات را دارند/ همچنان نسخه شفابخش حوزه خودرویی کشور را اجرای قوانین ساماندهی و واردات خودرو می‌دانم
  انقلاب جدید در باتری خودروهای برقی
  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  چه بر سر سیاست بایدن در قبال ایران آمده؟ / واشنگتن دیگر باید با تهران به عنوان یک قدرت هسته‌ای رفتار کند
  گزارش اکونومیست از دو رویدادی که سیاست نفتی دنیا در ۵۰ سال گذشته را شکل داد؛ تحریم نفتی اعراب در ۱۹۷۳ و شوک انقلاب ایران / ۵۰ سال بعد عرضه و تقاضای نفت چگونه خواهد بود؟
  نفت در آستانه بی ارزش شدن
  نگرانی بزرگ شرکت های بزرگ نفت جهان/ آیا نفت در آینده واقعاً بی‌ارزش می شود
  نظم نوین انرژی با پایان «عصر نفت
  پایان زودتر از موعد عصر طلایی نفت نزدیک است
  درآمد صادرات نفت عراق در یک ماه؛ ۹.۵ میلیارد دلار
  درآمد ماهانه ۸.۵ میلیارد دلاری عراق از فروش نفت
  عراق جهت تثبت قیمت نفت، صادرات نفت خام خود را به ۳.۳ میلیون بشکه کاهش می‌دهد
  روسیه اجازه برداشت از میدان گاز سردار جنگل را به ایران نمی‌دهد
  روسیه مانع صادرات گاز ایران است؟
  طرح تبدیل دودکش نیروگاه به خوراک واحد پتروشیمی
  کویت از عمان برق می‌خرد
  فریدون مجلسی: با بازگشت ترامپ حتی نمی توانیم با تخفیف نفت بفروشیم
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار