درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   چهارشنبه، 26 اردیبهشت 1403 - 13:54   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  گرگ های سیبری چطور از خاک ایران رانده شدند؟
  محمد مهاجری: دولت سیزدهم از زمان هوخشتره تا امروز ضعیف‌ترین دولت تاریخ ایران است / آواربرداری اقتصادی بعد از دولت رئیسی کار حضرت فیل است
  نظم بین‌المللی لیبرال در حال فروپاشی است؟! / گزارش اکونومیست را بخوانید
  نامه شورا کیفرخواستی علیه نهاد ریاست‌جمهوری بود/منتخب مستقیم ملت در حد یک شهروند هم آزادی بیان ندارد/شورا مرا به تعجیل در اجرای برجام متهم کرده/به اتهاماتی چون عدم التزام به قانون اساسی و فقدان دانش و بینش سیاسی متهم شده ام/رؤسای‌جمهور آینده بدانند دیگر حتی آنان آزادی سیاسی ندارند/می‌دانم که علت حساسیت برای حضور برخی از منتخبان تأثیرگذار در مجلس خبرگان به ویژه در این دوره چیست
  قرارداد داخلی نمایشی در بزرگ‌ترین میدان نفتی مشترک/ تیم متولی توسعه آزادگان، توانمند نیست
  فیلم/توضیحات رائفی‌پور درباره تهمت پولشویی و انتشار اسناد مالی و خصوصی مردم
  تماشا کنید: بازرانی در پی سوغاتی تهران! / رئیس اقلیم کردستان عراق از ایران چه می‌خواهد؟
  ظریف: آیا جهان بدون برجام جای بهتری شد؟
  رانندگی در مسیری خطرناک "تودار ـ گردنه خروسه"/ چرا مردم از جاده جدید به مریوان نمی‌روند؟
  پتانسیل انرژی خورشیدی و ارزیابی عملکرد نیروگاه‌های متمرکز خورشیدی در مناطق مختلف ایران
  استقبال از خودروهای برقی و کاهش تقاضای جهانی بنزین
  اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید
  واردات اتوبوس بین شهری کارکرده با عمر کمتر از ۵ سال آزاد شد
  ۶۲ کشته و ۱۳۱۷ مصدوم در تصادفات هفته دوم اردیبهشت در کشور
  میدان‌های نفتی عراق
  ضرغامی: ۲ سال است که شعار من شده «اصلاح‌طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا»
  فوت ۱۶۹ نفر در حوادث ترافیکی و غیرترافیکی هفته گذشته
  پندی از کاهش زمان سیر بارهای ترانزیت سرخس به بندرعباس
  برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟​
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  امیدوار نباشیم؛ فرودگام امام هاب هوانوردی منطقه نمی شود
  جریمه ۵۴۰۰۰۰ خودرویی که بر روی خط عابر پیاده توقف داشتند
  ضرورت احداث راه‌آهن به سمت معدن سونگون
  تغییر مسیر عجیب اردغان به سمت ارمنستان/عادی سازی روابط ترکیه و ایروان
  تماشا کنید: هجوم غول‌ها به هند
  معاون شهرداری تهران: قرارداد خرید دوربین‌های کنترل ترافیک از چینی‌ها انجام شده / در مورد قرارداد خودروی چینی برقی که شهرداری منعقد کرده باید بگویم که با کیفیت‌ترین خودرو بعد از تسلا را انتخاب کرده‌ایم
  تماشا کنید: هیس! این کریدور جدید هم ایران را دور زد/ گزارش «انتخاب» از کریدور «جاده توسعه» عراق، بندر فاو و معنای آن برای تهران
  چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 44818صفحه نخست » اخبار رسانه هادوشنبه، 24 تیر 1398 - 11:02
چرا شاه به دنبال خرید F-4E از آمریکا بود؟ / روایت سفارت آمریکا در تهران از این ماجرا را بخوانید
  
پیام نفت:
اسناد ویکی لیکس؛ شماره 1/

سفارت امریکا در تهران در سندی به تاریخ ۱۹۷۲ به ماجرای درخواست شاه برای تسریع روند تحویل F-4E به ایران پرداخته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

چرا شاه به دنبال خرید F-4E از آمریکا بود؟ / روایت سفارت آمریکا در تهران از این ماجرا را بخوانید

«انتخاب» قصد دارد به صورت روزانه، به منظور آگاهی مخاطبان نسبت به تحولات و اتفاقات گذشته، اسناد ویکی لیکس در رابطه با ایران را که متعلق به سال های ۱۹۷۲ تا ۲۰۰۹ است را منتشر کند.

سفارت امریکا در تهران در سندی به تاریخ ۱۹۷۲ به ماجرای درخواست شاه برای تسریع روند تحویل F-4E به ایران پرداخته است.

به گزارش «انتخاب»؛ در این سند آمده است:

جمعه ساعت ۹:۳۰ فوریه ۱۹۷۲؛ سفارت آمریکا در تهران

پیام تیم مستقر

آغاز خلاصه

ژنرال عظیمی، وزیر جنگ، به دستور شاه از ما خواسته تا بررسی دقیقتری در خط تولید F-4E داشته باشیم تا تحویل یک اسکادران از F-4E به ایران به سال 1972 جلو انداخته شود. این درخواست نشان دهنده نگرانی فزاینده شاه درباره نیات شوروی در منطقه و بویژه تهدیدی است که شاه از سوی پیمان دوستی در حال انعقاد بین عراق و شوروی احساس می کند. شاه از مشکلات چنین کاری برای ما آگاه است اما به این دلیل چنین درخواستی را از دولت آمریکا مطرح می‏کند که آمریکا را قابل اعتمادترین دوست خود می داند. پایان خلاصه

اقدام درخواستی: تیم مستقر پیشنهاد می کند که آمریکا خط تولید F-4E را بازبینی کرده و پاسخ مثبتی به درخواست شاه برای دریافت 16 عدد F-4ES در سال 1972 از هر منبع ممکنی بدهد.

1- روز 24 فوریه این مسئله توسط ژنرال رضا عظیمی وزیر جنگ و به دستور شاه، مطرح شد. عظیمی گفت شاه عمیقا نگران تحولات در شرایط امنیتی خاورمیانه و بخصوص در مرزهای غربی کشور خود است. مسئولان آمریکایی قبلا و از طریق مذاکرات با وزیر امورخارجه و دیگر مسئولان دولت ایران، از نگرانی شاه آگاه بوده‎اند، اما تحولات اخیر در روابط شوروی و عراق از جمله توافق برای تحویل تعداد بیشتری جنگنده میگ و تجهیزات نظامی در کنار نشانه هایی از مطرح شدن یک پیمان دوستی در مذاکرات اخیر عراق-شوروی در مسکو علاوه بر همکاری های نظامی، حس فوریت را در زمانبندی شاه برای نوسازی و تقویت نیروهای نظامی ایجاد کرده است. این موقعیت بصورت خاص نیازمند تسریع خریدهای نظامی ایران و بویژه تحویل جنگنده‎های F-4E است.

2- عظیمی اعلام کرد دولت ایران درخواست دارد که تحویل سفارش این کشور برای 16 جنگنده F-4E (که اولین آنها قرار بود آگوست 1973 تحویل داده شود) به سال جاری یعنی 1972 جلو انداخته شود. البته اخیرا توسط دولت آمریکا و مک‏دانل داگلاس به دولت ایران اطلاع داده شده بود که خط تولید سفارش ایران امکان آماده سازی برای تحویل سفارش موردنظر در سال 1972 را ندارد. شاه بسیار ناراحت شده بود زیرا اضافه شدن F-4E در سال 1972 برای امنیت ایران در شرایط کنونی حیاتی است. شاه دستور داده بود از دولت آمریکا خواسته شود که اگر واقعا راهی برای تسریع در تولید سفارش ایران وجود ندارد، F-4Eهای درخواستی از منابع دیگری تامین شوند. شاه تمایل دارد که چهار عدد از F-4Fها در فاصله زمانی ژوئن تا دسامبر تحویل داده شود.

3- مقام مسئول تحولات اخیر در همکاری‎های نظامی ایران-آمریکا، از جمله تجهیز و اعتبار، را بررسی کرده و تاکید کرد که سابقه نشان می دهد ما همیشه نگرانی ها و تمایلات شاه را درک کرده و بصورت فوق العاده به درخواست‎های او پاسخ داده‎ایم. هم زمان ژنرال توفانیان، معاون ژنرال عظیمی در آمریکا و در حال مذاکره درباره موضوع تحویل سریع تر تجهیزات از جمله F-4E بود. تسریع تحویل F-4E مشکلات فنی و هزینه‎ای پیچیده‎ای به همراه داشته و دیگر تعهدات و اولویت‎های ما را نیز با اشکال روبرو می‎کند. بدون شک این مسایل بصورت کامل با ژنرال توفانیان در میان گذاشته می‎شود تا اطمینان حاصل شود که او کاملا از احتمالات و مشکلات و نیز دلایل هرگونه محدودیت در پاسخ به درخواست دولت ایران آگاه باشد. احتمالا در مقایسه با ما که اکنون در ایران حضور داریم، ژنرال توفانیان تصویر کامل‎تری از شرایط خواهد داشت.

4- ژنرال عظیمی پاسخ داد که دولت ایران در جریان مذاکرات توفانیان قرار دارد، اما تصمیم درباره F-4E را نمی‎توان به تاخیر انداخت. عظیمی روشن کرد که شاه معتقد است دریافت 16 جنگنده F-4E در سال 1972 مهمترین فوریت نظامی کشور است. او تاکید کرد که شاه معتقد است در مقایسه با موجودی آمریکا، این تعداد درخواستی پایین است و موقعیت نامناسب پیش روی ایران، مستلزم تسریع در تحویل سفارش ایران در مقایسه با سفارش های دیگر (مانند اروپا یا حتی نیروی هوایی آمریکا) در همان جدول زمانی است.

5- مقام مسئول اعلام کرد که ما درخواست شاه را به واشنگتن منتقل خواهیم کرد و دولت آمریکا در سایه دوستی که بر روابط فی‎مابین حکمفرماست، تمام تلاش خود را برای برآوردن آن انجام خواهد داد. مقام مسئول گفت البته بر اساس همین دوستی، ناچار است بگوید که علیرغم آنکه ما تمامی اقدامات ممکن برای برآوردن نیازهای مدنظر شاه را انجام خواهیم داد، اما همانطور که دولت ایران آگاه است، مشاوران نظامی ما نگرانند که تسریع در خرید این جنگنده‌ها باعث محدود شدن توان پشتیبانی و نیروی انسانی عملیاتی نیروی هوایی ایران شده و به جای افزایش، منجر به کاهش کارآمدی نیروی هوایی ایران شود. عظیمی پاسخ داد که تعداد جنگنده‎های موردنیاز به دقت توسط نیروی هوایی ایران و با کمک ماگ {گروه مشاوران نظامی آمریکا} بررسی شده و نیروی هوایی ایران متقاعد شده است که شانزده جنگنده موردنیاز را می‏تواند به شکل کارآمدی در ساختار کنونی نیروی خود وارد کند. عظیمی ملاقات را با این درخواست به پایان رساند که دولت آمریکا در کمترین زمان ممکن به درخواست شاه پاسخ دهد.

6- نکته. شاه عمیقا نگران تحولات سالهای اخیر است که نفوذ و حضور شوروی در خاورمیانه و اقیانوس هند را تقویت کرده و ظاهرا نشان دهنده تعهد فزاینده اقتصادی و نظامی شوروی به عراق است. او به این نتیجه رسیده است که به دلیل افزایش خطرات کنونی نیازمند تقویت فوری خط اول دفاع هوایی ایران، سریعتر از برنامه‏ریزی‏های قبلی یعنی شروع از هجده ماه آینده، است. تعداد، فواصل و تاکیدی که ما درباره این موضوع با آن مواجه بوده‎ایم تا کنون بی‏سابقه بوده که شکی باقی نمی‏گذارد که از نظر او این مسئله اهمیتی حیاتی دارد.

7- چه با نگرانی شاه کاملا موافق باشیم یا خیر، باید مدنظر داشته باشیم که این درخواست – همانند تصمیم دولت آمریکا به فروش اسکادران هفده و هجده تایی از F-4E به ایران در سال 1970 – به یک مسئله بسیار مهم در ذهن شاه تبدیل شده است. شاه بار دیگر به سمت دولت آمریکا برگشته است زیرا در زمان‎ نگرانی شاه احساس می‏کند که می‎تواند برای همکاری به ما امیدوار باشد و امید دارد که ما در مقام دوست در موضوعاتی که او برای امنیت ایران مهم و حیاتی می‏داند، به درخواست او پاسخ بدهیم. لذا بررسی این درخواست توسط دولت آمریکا باید با درک این مسئله باشد که این تصمیم اهمیت سیاسی فوق العاده‎ای در زمینه روابط دولت آمریکا و دولت ایران دارد. همچنین در این تصمیم نباید اهمیت ایران برای منافع ملی حیاتی ما نادیده یا دست کم گرفته شود.

8- اقدام درخواستی. تیم مستقر پیشنهاد می‎کند که دولت آمریکا بصورت فوری و با نگاه مثبت به درخواست شاه برای تحویل جنگنده‎های F-4E در سال 1972، با کاستن از هر منبع ممکن (از جمله موارد تحویلی به نیروی هوایی آمریکا)، پاسخ دهد. ما می‏دانیم که این درخواست می‏تواند مشکلات پیچیده‏ای را به همراه داشته باشد، اما پیشنهاد می‏کنیم که هر مسیری برای رسیدن به پاسخ مثبت بررسی شود. همچنین بسیار مهم است که تیم مستقر کاملا در جریان روند پیشرفت و چشم‎انداز این مسئله قرار داده شود تا بتوانیم حس فویت درباره این موضوع در داخل دولت ایران را درک کرده و آن را کنترل کنیم. در صورت رخداد هرگونه تاخیر یا مانع بر سر پاسخ کاملا مثبت به این درخواست، ما اطمینان داریم که هر تلاشی برای برآوردن آن تا هر حد ممکن (مثلا تحویل جزیی از آنها در سال 1972) انجام می‎شود و منطقی متقاعدکننده برای توضیح دقیق دلایل هرگونه کمبود به شاه مطرح خواهد شد. تا هرگونه تاثیر منفی تا سرحد ممکن رفع شود.

 

  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  قیمت نفت و ارزش کل ذخایر نفت ایران یک سوم می شود
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  راندمان ۱۷۸ توربین گازی کشور می‌تواند ارتقا یابد
  نیروگاه های با راندمان پایین را از شبکه خارج می کنیم
  آمادگی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای تولید آمونیاک سبز
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  خروج نیروگاه‌های با راندمان پایین از چرخه تولید برق کشو
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معاون وزیر نفت: بدهی بابک زنجانی به شرکت ملی نفت تسویه شد / معادل بدهی او کالا دریافت شده
  صدور مجوز ۲۹ پروژه در عراق برای کاهش وابستگی به گاز ایران
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  تلف شدن ۶۶ درصد سوخت کشور با راندمان ۳۴ درصدی نیروگاه‌ها
  راندمان 58درصدی نیروگاه های سیکل ترکیبی فولاد مبارکه
  نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان ۳ برابری دارد
  گلخانه‌ها سهم زیادی در هدر رفت انرژی دارند
  ضرورتها و مزیتهای احداث خط آهن ورزقان ارمنستان تا بندر پوتی گرجستان
  پاداش شرکت ملی گاز برای مشترکان کم مصرف
  توسعه همکاری‌های پکن-پاریس در حوزه انرژی: جایگاه بازار ایران در این میان چیست؟
  هلدینگ خلیج فارس رقیب شرکت‌های کوچک نشود
  رشوه خواری آشکار در برق رسانی و اتصال به شبکه/ دکتر محرابیان فکری اساسی کنند و سیستم و سامانه ها را جایگزین افراد نمایند/ هر جا رانت و امضا و اختیار تصمیم اجرایی باشد امکان فساد بیشتر است.
  احداث شهرک‌های انرژی خورشیدی در گیلان
  کانادا، چگونه مصرف انرژی را در فصول سرما، مدیریت می‌کند؟
  در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه های انرژی اعم از آب، برق، گاز و بنزین بحران خواهیم داشت
  تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران
  توانیر: ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در ۸۰ درصد از مناطق کشور
  توانیر: مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  اصلاً بعید نیست که امسال ناترازی بنزین دو برابر شود / وقتی در صنعت خودرو شرایط تحریمی سخت داریم، اصلاً امکان توسعه و پیشرفت وجود ندارد
  ظریف:تهران امیدوار گشایش خط راه آهن با ارمنستان است
  ضرورت تشکیل کمیسیون سه جانبه ایران- ارمنستان و چین
  طراحی برج خنک کننده و کولینگ تاور برای جنوب ایران
  انتقاد وزیر نیرو از صندوق توسعه ملی به دلیل عدم تامین اعتبار پروژه‌های نیروگاهی
  انرژی برق باید جایگزین مصارف گاز در بخش خانگی شود
  سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی از نفت پیشی می‌گیرد
  ممنوعیت رقابت بخش دولتی و شبه دولتی با بخش خصوصی توسط مقام معظم رهبری
  با تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی راندمان آنها به ۵۷ درصد می‌رسد
  ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می کنند
  ژاپنی‌ها سال ۲۰۲۵ با یک ماهواره، به زمین انرژی خورشیدی منتقل می‌کنند
  اولین هواپیمای دنیا با سوخت سبز آمونیاک سال 2023 به پرواز در می‌آید
  وزارت راه هر چه دارد بفروشد و صرف توسعه شبکه ریلی کند
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند
  ۱۰ کشور دارنده بزرگترین ذخایر نفت جهان
  آمریکا چقدر نفت تولید می‌کند؟
  پنج خسارت تهران از «طرح‌ترافیک»
  مقصران ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران شناسایی و مجازت شوند
  زاکانی:واردات خودروهای عمومی برقی از چین امسال نهایی می‌شود
  هزار قطار چینی در مسیر اروپا؛ سهم ایران از ترانزیت شرق به غرب متحول خواهد شد
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  اولین قطار هیدروژنی جهان در آلمان
  سریع ترین قطارهای جهان | جنون سرعت!
  قیمت نفت به بالای ۹۰ دلار رسید
  راه‌اندازی قطار سریع السیر چینی در این مناطق ایران
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار