درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   پنجشنبه، 24 خرداد 1403 - 21:06   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  جلیلی: چرا باید نفت بفروشیم؟ باید به جایی برسیم که نه تنها نفت نفروشیم بلکه این را به فرآورده تبدیل کنیم و بفروشیم
  روزنامه اطلاعات می گوید «مسئولان نظام قبول کرده‌اند خالص‌سازی غلط بود»
  رمضان‌زاده: سیاست برای حل منازعه بدون خشونت و پرخاشگری است؛ پزشکیان در این زمینه موفق بود
  ببینید / روایت مرحوم داود هرمیداس باوند، دیپلمات متعهد به ایران از ماجرای جدایی بحرین
  تماشا کنید: لشکر مخالفان شهید باکری در ستاد سعید جلیلی!
  چرا از پزشکیان حمایت می‌کنم
  ویدئو قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری
  ویدئو: آیا اختیارات رهبری و ریاست جمهوری تداخل دارد؟/ پاسخ دکتر پزشکیان
  نطق اول | پزشکیان ۷ تیر ماه ۱۳۸۸/ فیلم
  پاسخ صریح دکتر پزشکیان به تهمت های مدعیان اصول و اخلاق!
  هشدارهای جدی مسعود پزشکیان دست از این راه های غلط بکشیم/فیلم
  نطق میان دستور دکتر پزشکیان: صدای مردم را بشنوید/فیلم
  چرا پزشکیان به صندلیِ ریاست‌جمهوری خیلی نزدیک است؟ در چه شرایطی انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود؟ و در چه صورت، در همان دور اول «پزشکیان» کار را تمام می‌کند؟
  تنش در سخنرانی مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در دانشگاه تبریز/فیلم
  صحبت های جنجالی مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز درباره درگذشت مهسا امینی/فیلم
  نطق تاریخی پزشکیان در خرداد ۱۴۰۰ ؛ زمانی که کاندیدا نبود/فیلم
  تصاویر:حمله رژیم وحشی و شیطان صفت و درنده خوی اسرائیل به مدرسه‌ای در غزه
  ببینید / ۶ سکانس از این ۶ نفر
  برای اصلاح طلبان شانسی نیست مگر اینکه حرکت قابل توجهی در آرا خاکستری رخ دهد / اگر انتخابات به مشارکت 25 میلیون نفر برسد، شانس پیروزی پزشکیان وجود دارد / قاعدتاً دوقطبی بین پزشکیان و قالیباف شکل می گیرد
  پاسخ صریح دکتر پزشکیان به تهمت های مدعیان اصول و اخلاق!/فیلم
  فیلم میزگرد بسیار مهم و آموزنده جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ تفاوت حکومت با ولایت/ جایگاه رای اکثریت، تاثیر مشارکت بالا با پائین در مشروعیت حکومت
  فیلم میزگرد ماندگار جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ تاثیر مشارکت پائین در انتخابات در مشروعیت حکومت
  رضایی:انتخابات اساس جمهوری اسلامی است
  اختصاص پساب فاضلاب ماهشهر به پتروشیمی بندر امام
  مشکل بی پایان سرریز فاضلاب در خیابان‌های بندر ماهشهر/ قطع امید مردم از آبفا و فرمانداری بندر ماهشهر
  روزنامه اعتماد: تفاوت فاحش بین جهانگیری و قالیباف / هر جنگ اقتصادی باید دوره‌ای داشته باشد / صدای شکسته شدن استخوان مردم به گوش می‌رسد
  ویدیو / قمار تزار جواب داد؟
  آخوندی: دولت در ایران یگانه است؛ رهبری در رأس، رئیس‌جمهور به‌عنوان مجری قانون اساسی با همکاری دو قوه‌ی دیگر، دولت ملی ایران را شکل می‌دهند
  دکتر علی ربیعی: باید از محیط زیست امنیت‌زدایی شود
  آمار عناوین مجرمانه در ایران: ۳۰۰۰ ؛ در دنیا: ۶۰ تا ۹۰
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 43498صفحه نخست » اخبار روزسه شنبه، 2 خرداد 1396 - 14:52
هماهنگی آمریکا و عربستان برای ایجاد جنگ اقتصادی/ روحانی به دنبال جهش روابط با اروپا باشد
مهرداد عمادی گفت: کسانی که با ایران خصومت دارند به دنبال جنگ اقتصادی هستند.
  
پیام نفت:

سفر دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور آمریکا به عربستان حاوی پیام‌های مهمی برای منطقه و ایران بود. چگونگی ایجاد فشار بر ایران محور اصلی مذاکرات مقامات دو کشور را تشکلیل می‌داد.

در خصوص تبعات اقتصادی توافقات ترامپ و ملک سلمان برای ایجاد محدودیت‌ها و فشارهای اقتصادی بر ایران با مهرداد عمادی، استاد دانشگاه و تحلیلگر اقتصادی ساکن لندن به گفت‌وگو نشستیم.

مشروح این گفت‌وگو به شرح زیر است:

ایلنا: در سفر اخیر‌ ترامپ به عربستان، مقامات عربستانی‌ بر مهار نفوذ ایران در منطقه و افزایش فشارهای اقتصادی به ایران تاکید داشتند. تحلیل و توضیح شما نسبت به این ادعاها چیست؟ امکان همراهی آمریکا با خواست اعراب چقدر است؟

عمادی: اگر به سفرهای ترامپ طی ماه‌های اخیر به عربستان و سایر کشورها نگاهی داشته باشیم‌ متوجه می‌شویم که این سفرها در واقع آماده‌سازی سناریوی جدید آمریکا برای فلج کردن اقتصاد ایران است. اگر به درستی به این چهارچوب را نگاه کنیم می‌بینیم هدف اصلی اقتصاد ایران است ضمن آن که بسته خرید نظامی که در این سفر توافق شد بی‌سابقه بود.

در این بسته عنوان شد تا ظرف مدت یازده سال ۴۰۰ میلیارد دلار سخت افزار و نرم افزار نظامی به عربستان فروخته شود.

 این موضوعی بود که  عربستان سعودی سال‌ها از دولت اوباما درخواست داشت و آمریکایی‌ها در دوران اوباما به دلایل مختلف و از جمله دلایل امنیتی انجام آن را به صلاح نمی‌دانستند.

اگر ما به گام‌های بعدی سفر ترامپ به عربستان دقت کنیم متوجه می‌شویم که این سفر در واقع یک هماهنگی اجرایی بود. در این سفر گام‌های مؤثری برای محدود کردن دسترسی‌ ایران به سرمایه‌گذاری خارجی و سیستم بانکی جاهانی و حضور ایران در بازارهای منطقه‌ای برداشته شد.

به ایران نباید اجازه داد تا قدرت اقتصادی صادراتی منطقه شود

 یکی از بسته‌هایی که آقای کوشنر با خود به همراه داشت این بود که نباید به ایران اجازه داد تا تبدیل به قدرت اقتصادی صادراتی شود زیرا اگر تبدیل به قدرت صادراتی شود، محدود کردن و فلج کردن اقتصاد ایران بسیار دشوارتر خواهد بود.

این در حالی است که در ایران، رهبری در ابتدای سال بر موضوع افزایش توان صادراتی ایران تاکید داشتند. همچنین رهبری گفتند چالش جدی ایران، جنگ اقتصادی است.

سفر ترامپ به عربستان به صورت عریان نشان داد که تخفیفات ویژه‌ای‌ از سوی آمریکا برای عربستان در نظر گرفته شده و آقای کوشنر مستقیما (برای اولین بار از تاریخ تشکیل دولت امریکا) به نمایندگی از کشوری خارجی (عربستان سعودی) برای خرید نظامی با شرکت لاکهید مارتین برای تخفیف مذاکره می‌کند و چانه می‌زند و آنها نیز با آقای کوشنر مستقیما در تماس هستندکه این موضوع بی‌سابقه است.

موضوع مهم دیگر در خصوص این بسته نظامی‌، امکان استفاده آن در یمن است. این در حالی است که رفتار سعودی‌ها در حمله به شهروندان غیر نظامی در یمن قابل قبول نیست.

هماهنگی اجرایی برای کاهش تردد تجاری کالاهای ایرانی

ایلنا: به جز موضوع خرید‌های نظامی، اهداف دیگر این سفر چیست؟

عمادی: گام بعدی این سفر در حقیقت هماهنگی اجرایی برای کاهش تردد تجاری کالاهای ایرانی است. آنچه شاهدیم این است که هدف این سفر در حقیقت این‌ است که هزینه کار با ایران بین ۳۵ تا ۵۰ درصد افزایش پیدا کند.

این موضوعی است که در برخی اتاق‌های فکر در آمریکا بر آن تاکید شده است. یعنی گفته‌اند افزایش  ۵۰ درصدی  هزینه‌ها باعث می‌شود تا از رشد اقتصادی ایران کاسته شود. این موضوع باعث خواهد شد ایران بیشتر به سمت چین و روسیه برود و اقتصادش رنگ این کشورها را بگیرد. ضمن آن که این باعث می‌شود در دراز مدت، عقب افتادگی فناوری اقتصاد تولیدی ایران بیش از گذشته شود.

من در برنامه‌ای با یکی از پژوهشگران آمریکایی صحبت می‌کردم او به من گفت بیش از ۲ ماه است که بزرگ‌ترین تیم کاری در کاخ سفید بر روی این موضوع کار می‌کند که چطور می‌توان اقتصاد ایران را از کار انداخت و فلج کرد.

 سرمایه گذاری ۴۵ میلیارد دلاری عربستان در راه‌های امریکا

عربستانی‌ها برای تاثیرگذاری بر سیاست‌ آمریکا توافق کردند در این کشور سرمایه‌گذاری زیادی انجام دهند. در این راستا عربستان سعودی توافق کرد تا ۴۵ میلیارد دلار به صورت مستقیم در زیرساخت‌های اقتصادی امریکا و در ایالت‌هایی‌ که دچار فرسودگی راه و راه آهن هستند سرمایه‌گذاری کند.

این موضوع باعث خواهد شد که صفحه جدیدی از همکاری دو کشور باز شود و روابط دو دولت آمریکا و عربستان سعودی عمیق‌تر از قبل شود.

 چطور اقتصاد ایران را از توان بیاندازیم؟

مهم‌ترین هدف این سفر تلاش برای فشار شدید اقتصادی بر ایران بود و  مسئله فشار بر ایران محور مذاکرات محمدبن سلمان ولیعهد عربستان با ترامپ بود. عربستانی‌ها نگران بازگشت مجدد ایران به اقتصاد جهانی و افزایش توان اقتصادی ایران هستند.

ایلنا: عربستان و آمریکا با چه ابزارهایی می‌خواهند جلوی صادرات ایران را بگیرند؟ آیا بار دیگر تحریم های بانکی وضع می‌کنند؟ یا بدون وضع تحریم‌های جدید، فشارها را افزایش می‌دهند؟

عمادی: از چند ماه پیش تا کنون آلمان و فرانسه تاکید کرده‌اند که اروپا با تحریم های جدید همراهی نخواهد کرد زیرا سازمان ملل بارها عنوان کرده که ایران به تمامی تعهدات خود در چارچوب برجام وفادار بوده است.

 در گیری با خزانه داری آمریکا / تور تحریمها پاره شد

آمریکا می‌داند که تور تحریم‌ها در حال حاضر پاره شده و شبکه سازی و زمینه‌ای که برای تحریم ایران در دولت احمدی‌نژاد ایجاد شد از بین رفته و به راحتی امکان ایجاد مجدد آن وجود ندارد. بارها از تهران شنیده‌ شده که ایران به دنبال سازندگی و تعامل با جهان است هستیم. این موضع ایران  هزینه ایجاد تحریم‌های جدید را نه تنها بالا برده است بلکه در عمل غیرممکن کرده است.

مسئله بعدی موضوع عربستان سعودی و قطر است. این دو کشور در پروژه دولت جدید آمریکا کارکرد  ابزاری دارند. ممکن است برخی فشارهای اقتصادی بر ایران به صورت مقطعی افزایش پیدا کند اما بازگشت تحریم ها به صورتی که سال ۲۰۱۲ صورت گرفت دیگر تکرار نخواهد شد. در حال حاضر برای فشار به ایران مثلثی بین واشنگتن، تل‌آویو و ریاض شکل گرفته است و این مثلث می‌کوشد برای وضع محدودیت‌های مالی و تجاری علیه ایران به صورت هماهنگ عمل کند.

ایلنا: آقای روحانی در کمپین انتخاباتی خود بارها بر موضوع تعامل با دنیا تاکید داشتند. ایشان حتی عنوان کردند که در صورت اجماع ملی می‌توان به دنبال لغو تحریم‌های غیرهسته‌ای نیز رفت. به نظر شما دولت برای جلوگیری از بازگشت تحریم‌ها و لغو آن چه اقداماتی را باید در دستور کار قرار دهد؟

عمادی: بازسازی روابط ایران و بازگشت آن به اقتصاد جهانی و حضور دوستانه در جغرافیای سیاسی منطقه و تعامل با اروپا بسیار مهم است. پیامی که آقای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری در حوزه سیاست خارجی داد بسیاری از جنگ طلبان را مایوس کرد. صحبت‌های ایشان در رسانه‌های آمریکا، انگلستان، اسرائیل، عرستان و قطر  مورد استقبال قرار نگرفت.

در حال حاضر دولت دوره‌ای چهار ساله را پیش رو دارد و بابت انتخاب مجدد هم نگرانی ندارد. به نظر من آقای روحانی می‌تواند برای توسعه جهش وار روابط اقتصادی ایران با اتحادیه اروپا تلاش کند زیرا از این طریق می‌توان تلاش‌های مثلث واشنگتن، ریاض و تل‌آویو را تا حدود زیادی خنثی کرد.

 ما در صنایع مهم با اروپا فرصت همکاری داریم مثلا در بخش خودروسازی و نفت. همچنین در صنعت هواپیمایی فرصت‌های همکاری زیادی وجود دارد و می‌توانیم 80 درصد تعمیرات ایرباس را در ایران انجام دهیم. باید بکوشیم با ایرباس کارگاه تعمیر مشترک داشته باشیم. همین مسئله در مورد خودروسازی، پتروشیمی و صنایع استراتژیک نیز مطرح است. جهش ارتباطات اقتصادی  با اروپا یک سپر و هاله حفاظتی دور ایران ایجاد خواهد ک

  این اشتباه محاسباتی گاز ایران را تلف کرد + فیلم
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  به دلایل زیر بلعکس سخنان اقای جلیلی باید با تمام توان نفت صادر کنیم
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  9 منبع انرژی که جای نفت را می گیرند
  چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی تولید برق جهان را فعال کرد
  ۱۵ ماه فرصت نهایی غرب برای یک توافق هسته ای جدید با ایران
  اشتباه رساندن همزمان برق و گاز به خانه های ایران /آلودگی و هزینه بیشتر برای مردم/ ایران تنها کشور با این سیستم!
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  وعده تامین کسری برق از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر عملی نشد
  چرا کشورها به تورم مزمن دچار می‌شوند؟
  کاهش هزینه‌های واردات با تعطیلی شنبه‌ها/ خطر حذف ایران از بازارهای جهانی جدی است
  مصرف برق شیب صعودی گرفت/ عبور اوج بار از مرز ۶۱ هزار مگاوات
  در زمستان باید نیمی ازمصرف گاز خانگی با برق جایگزین گردد.
  بهر طریق ممکن فیش انرژی باید جایگزین فیش گاز و برق شود
  تصمیم وزیر به قطع گاز پتروشیمی لردگان اشتباه بود
  حرکت انگلستان به سوی سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی باتری‌پایه بزرگ‌مقیاس
  چشم‌انداز مصر برای تولید هیدروژن سبز
  جایگزین کردن برق به جای گاز در منازل
  باتری ها چگونه جایگزین گاز در تولید برق شدند؟
  تجدیدپذیر‌ها جایگزین گاز می‌شوند
  دولت برای احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی برنامه دارد
  مجوز صادرات برق نیروگاه‌های خورشیدی جدیدالاحداث صادر شد
  فروش خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۴ به شدت افزایش می‌یابد
  ۳۰ درصد خطوط لوله انتقال گاز قدیمی هستند
  سهم ۸۱ درصدی انرژی‌های خورشیدی از تولید برق جدید آمریکا
  محققان سوئدی باتری ارزان برای کشورهای کم درآمد تولید کردند
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان نیروگاه‌ها
  تهران تنها کلان شهر جهان است که حدود ۷۰درصد حمل و نقل درون شهری توسط خودروهای شخصی انجام می‌گردد
  ویدیو / جنگ بزرگ هسته‌ای نزدیک است؟
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان
  منافع ملی قربانی کلاس های کم بازده تولید برق شده است
  راندمان ۱۷۸ توربین گازی کشور می‌تواند ارتقا یابد
  نیروگاه های با راندمان پایین را از شبکه خارج می کنیم
  آمادگی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای تولید آمونیاک سبز
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  خروج نیروگاه‌های با راندمان پایین از چرخه تولید برق کشو
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معاون وزیر نفت: بدهی بابک زنجانی به شرکت ملی نفت تسویه شد / معادل بدهی او کالا دریافت شده
  صدور مجوز ۲۹ پروژه در عراق برای کاهش وابستگی به گاز ایران
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  تلف شدن ۶۶ درصد سوخت کشور با راندمان ۳۴ درصدی نیروگاه‌ها
  راندمان 58درصدی نیروگاه های سیکل ترکیبی فولاد مبارکه
  نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان ۳ برابری دارد
  گلخانه‌ها سهم زیادی در هدر رفت انرژی دارند
  ضرورتها و مزیتهای احداث خط آهن ورزقان ارمنستان تا بندر پوتی گرجستان
  پاداش شرکت ملی گاز برای مشترکان کم مصرف
  توسعه همکاری‌های پکن-پاریس در حوزه انرژی: جایگاه بازار ایران در این میان چیست؟
  هلدینگ خلیج فارس رقیب شرکت‌های کوچک نشود
  رشوه خواری آشکار در برق رسانی و اتصال به شبکه/ دکتر محرابیان فکری اساسی کنند و سیستم و سامانه ها را جایگزین افراد نمایند/ هر جا رانت و امضا و اختیار تصمیم اجرایی باشد امکان فساد بیشتر است.
  احداث شهرک‌های انرژی خورشیدی در گیلان
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار