درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   پنجشنبه، 13 اردیبهشت 1403 - 05:19   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  منافع ملی، مظلوم ترین مفهوم در کشور
  ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند
  ظریف:تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم با تبعات آن روبه رو نمی‌شویم
  سرودهای ملی ایران، از قاجار و پهلوی تا جمهوری اسلامی
  ویدیو / جاری شدن سیل در شهر مدینه عربستان
  صوت نخستین سرود ملی ایران
  همتی: آقایان گمان می‌کنند با زدن دکمه کنترل نقدینگی، تورم خود به خود کاهش می‌یابد / دولت پایه شاخص تورم را به سال ۱۴۰۰ تغییر داده تا نرخ تورم به ۴۸ تا ۵۰ درصد برسد؛ بر پایه شاخص قبلی یعنی سال ۱۳۹۵، تورم سال گذشته ۵۲ درصد بوده
  بلینکن: توافق امنیتی آمریکا و عربستان برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل در مراحل پایانی است
  واکنش علی ربیعی به «هجمه سنگین» دولت به مرکز پژوهش‌های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  آمریکا ۸۱ جنگنده از رده خارج شوروی را به قیمت هرکدام «کمتر از ۲۰ هزار دلار» از قزاقستان خریده است
  واژگونی اتوبوس در اتوبان قزوین- زنجان ۲۱ مصدوم و یک فوتی برجای گذاشت
  درخواست مشخص ما از زاکانی، شفافیت قرارداد ۲ میلیارد یورویی با چین است / این قرارداد به دست شورا نرسیده / اگر نگرانی ندارید چرا قرارداد را شفاف نمی‌کنید؟ / بحث فنی است، چرا دوگانه انقلابی و غیرانقلابی ایجاد می‌کنید؟ / یک اتاق عملیات روانی به منتقدان زاکانی برچسب می‌زند
  مسکن یک کالای فوق لوکس شده / سالی یک میلیون خانه نیاز داریم، اما دویست هزارتا می‌سازیم؛ پس فقط طبقه توانمند و قدرتمند ریشه گرفته از یک اقتصاد رانتی می‌توانند به راحتی خرید کنند / فکر می‌کنند، چون قیمت مسکن بالا رفته و کسی نمی‌تواند بخرد، قیمت بالاتر نمی‌رود
  نماینده مجلس: پرداخت وام در کشور به کلی تعطیل شده است
  وزیر علوم: نیرو‌های امنیتی ما در بدترین شرایط اجازه ورود به دانشگاه‌ها را ندارند
  تنها کشور دنیا که در تمام خانه‌هایش لوله‌کشی گاز دارد ایران است؛ اما مردم خبر ندارند!
  تکمیل طرح قطار پرسرعت تهران ــ قم ــ اصفهان تا پایان دولت؟
  تصاویر و گزارش پروژه راه آهن سریع السیر اصفهان _ تهران
  تماشا کنید: دولت سیزدهم یا دولت شعار؟ / سکوت اصولگرایان همیشه منتقد در قبال رئیسی
  تماشا کنید: سقوط پروژه هواپیماسازی رئیسی
  بلیت هواپیما تبدیل به یک پدیده لوکس شده / فرودگاه خیلی از کشور‌ها از جمله عربستان اجازه ورود هواپیمای بالای ۱۵ تا ۲۰ سال را نمی‌دهد؛ عمر ناوگان ایران ۲۶ سال است
  بسیاری از کشور‌های آفریقایی مجبورند به قطعنامه‌های سازمان ملل پایبند باشند، بنابراین در شرایط تحریمی نمی‌توانند با ایران همکاری داشته باشند / ترکیه، هند، برزیل و ژاپن خیلی از ما در آفریقا جلوتر هستند / ترکیه ۲۰ سال بعد از ما به آفریقا رفت؛ اکنون ۴۰ پایتخت آفریقایی به ترکیه پرواز دارند، اما ایران یک خط هوایی یا بانک هم در آنجا ندارد
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  پزشکیان: بزرگان ما وقتی مریض می‌شوند سریع به اروپا می‌روند؛ چرا برای اقتصاد بیمار به سراغ اروپا نمی‌روید؟
  ویدیو / تصادف اتوبوس ایرانی در ارمنستان با ۵ کشته و ۹ زخمی
  تل‌آویو: در صورت دستیابی به توافق تبادل اسرا، عملیات رفح را به تعویق می‌اندازیم
  زیان ۲۰ ساله کشور از عدم ساخت پتروشیمی ارگ/فیلم
  خورشید، تنها راه نجات برای تأمین برق تابستان ۱۴۰۳
  خبرگزاری تسنیم: تصمیم به تعطیلی پنجشنبه یعنی تنها کشوری در جهان خواهیم شد که این روز را تعطیل کرده / احتمالاً این موضوع، مراودات مالی و اقتصادی ایران با دنیا را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 41965صفحه نخست » اخبار روزدوشنبه، 24 آبان 1395 - 22:44
نباید در بازار نفت از ایران انتظار بی‌مورد داشت/ در آینده تقاضای نفت کاهش می‌یابد
یک کارشناس حوزه نفت با بیان اینکه نباید از ایران در بازار جهانی نفت انتظار بی مورد داشت، گفت: قراردادIPC تلاش دارد انتقال فناوری‌های نوین و نیز ارتقاء میزان بازیافت نفت بخصوص از میادین مشترک کشور عملیاتی شود.
  
پیام نفت:
 
مهدی عسلی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان، در رابطه با تاثیر مدل جدید قراردادهای نفتی با میادین و برنامه های پیش روی کشور، اظهار کرد: حالت ایده آل آن بود که شرکت‌های ایرانی از جمله شرکت ملی نفت ایران سرمایه، مدیریت، نیروی انسانی با مهارت‌های بالا و فناوری و تجهیزات لازم را در اختیار داشت تا همه  پروژه های نفت و گاز کشور  را بدون استمداد از سرمایه انسانی و فناوری خارجی انجام دهد.
 

وی تصریح کرد: اما واقعیت آن است که این شرکت در شرایط کنونی در آن سطح از توان فنی، مدیریتی و مالی نیست که بتواند به تنهایی از عهده این مهم براید. حتی اگر این امر امکان داشت بازهم عقل سلیم حکم می‌کرد که در پروژه‌های نفت و گاز که بسیار سرمایه بر و درعین حال همراه با ریسک هستند از مشارکت دیگران استفاده کرده ریسک های مختلف مراحل مختلف اکتشاف، توسعه و بهره برداری را توزیع کرد.

این کارشناس حوزه نفت، خاطرنشان کرد: در این شرایط اگر کشور بخواهد این پروژه‌ها را صرفا با توان شرکت‌های داخلی به انجام برساند سال‌های طولانی برای استحصال این منابع  لازم خواهد بود و با توجه به مشترک بودن بسیاری از میادین نفت و گاز کشور و نیز فرصت‌های فرار بازارهای نفت و گاز که از دست می‌روند این گزینه هزینه‌های بسیاری برای کشور داشته و قابل قبول نیست.

 وی تاکید کرد: بنابراین برای آنکه فرصت‌ها از دست نرود ناگزیر هستیم از توان فنی، مالی و مدیریتی شرکت‌های بین المللی استفاده کنیم.

 عسلی بیان کرد: قراردادهای نفت و گاز ایران عموما قراردادهای خدمات همراه با ریسک (مخاطرات) هستند زیرا عقد قراردادهای واگذاری امتیاز ( Concession) و نیز تسهیم تولید ( Production sharing) در تفسیر کنونی از قوانین کشور مجاز نیست. از نظر کارشناسی شاید قراردادهای نوین واگذاری امتیاز که در امریکا و بریتانیا منعقد می‌شوند بهترین نوع قراردادها باشند زیرا در این قراردادهای نفت و گاز بیشترین انتفاع برای مالک منابع (کشور) حاصل می‌شود اما هنگامی که این نوع قراردادها پذیرش قانونی ندارد طبعا  دولت نیز برای رعایت ضوابط قانونی ناگزیر، قراردادهای خدمات همراه با ریسک (برای شرکت طرف مقابل) را مورد توجه قرار داده است.

وی گفت: واضح است شرکت‌های بین المللی با فناوری پیشرفته، توان مدیریتی و مالی بالا هنگامی حاضر به تحمل ریسک و مشارکت در این طرح‌ها می‌شوند که آن‌ها را سود آور بیابند و در غیر اینصورت انگیزه‌ای برای همکاری در این طرح‌ها نخواهند داشت. حال که حداقل در کوتاه و میان مدت ناگزیر از استفاده از خدمات فنی، مدیریتی و توان مالی شرکت‌های بین المللی نفت و گاز هستیم سئوالی که مطرح می‌شود آن است که چگونه می‌توان  منافع کشور را به بهترین وجهی در قراردادهای نفت و گاز با شرکت‌های بین المللی حفظ کرد.

این کارشناس حوزه نفت، یادآور شد: حفظ منافع کشور نیز با تنظیم و اجرای قراردادهای مناسب نفت و گاز میسر است، واضح است که هیچ چارچوب قراردادی کامل و بی عیب و نقص نیست اما واقع گرایی حکم می‌کند در شرایط موجود بهترین چارچوب قرارداد ممکن را اختیار کنیم. یعنی قراردادهایی که در محدودیت‌های کنونی انتفاع کشور از استحصال منابع نفت و گاز را بیشینه کند.

عسلی تصریح کرد: این انتفاع از جمله می‌تواند شامل درآمد دولت از محل قرارداد (به صورت درآمد مالی و یا بصورت نفت تولیدی متعلق به کشور حاصل از اجرای قرارداد) و نیز انتقال فناوری‌های نوین به بخش نفت و گاز کشور (برای توسعه ظرفیت تولید در آینده) باشد.

وی گفت: ادبیات گسترده‌ای در رابطه مالی بین دولت و بخش منابع پایان پذیر مانند نفت و گاز و نیز مالیات بهینه از عواید استحصال نفت و گاز وجود دارد. بطورکلی مالیات‌های  مبتنی بر رانت نفت و گاز کارآمد ترین مالیات‌ها در این بخش محسوب می‌شوند به همین دلیل نیز ما در قراردادهای نفت و گاز خود باید تلاش کنیم دریافت‌های شرکت (های)  طرف قرارداد (اعم از پولی و یا به صورت نفت) را محدود به هزینه تولید، (هزینه نهایی برای بشکه نهایی نفت تولید) کرده و بقیه درآمد حاصل (به صورت مالی و یا نفت) عاید دولت شود.

عسلی تاکید کرد: نکته اصلی آن است که به دلیل سرمایه بر بودن صنعت نفت و گاز،  پیچیدگی‌های صنعت نفت و ریسک‌ها و عدم قطعیت‌های زیاد در مراحل مختلف اکتشاف و توسعه و تولید محاسبه قطعی و دقیق هزینه‌های انجام شده از طرف شرکت‌های طرف قرارداد ساده نبوده بر احتمالات زیادی بر این هزینه‌ها مترتب است و این موضوع  قضاوت در قراردهای نفت و گاز را مشکل می‌کند. 

این کارشناس حوزه نفت، گفت: با مطالعه قراردادهای IPC  متوجه می‌شویم که تلاش طراحان این قراردادها در واقع انتقال فناوری‌های نوین و نیز ارتقاء میزان بازیافت نفت بخصوص از میادین مشترک کشور و به عبارت دیگر حصول حداکثر امکان، انتفاع برای کشور باحداقل هزینه بوده است.

وی افزود: با اینحال در شرایط کنونی که در واقع چارچوب کلی قراردادهای نفتی منتشر شده و هنوز هیچ قراردادی به امضاء نرسیده و عملیاتی نشده است، نمی‌توان این قراردادها را با جزئیات زیاد مورد نقد و بررسی قرارداد. در هر حال از آنجا که این قراردادها در وزارت نفت، مجلس و هیات دولت به دقت بررسی و مورد تائید قرار گرفته است می‌توان مطمئن بود که ایرادی جدی متوجه آن نمی‌تواند باشد.

عسلی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه ورود شرکت‌های بین المللی به میادین ایران چه تاثیری بر اقتصاد نفت ایران خواهد داشت و نکته بسیار مهم در قرارداد با شرکت‌های بین المللی چه باید باشد، اظهار کرد: مهمترین اثر همکاری شرکت ملی نفت ایران با شرکت‌های عمده بین المللی فراگیری مدیریت پیشرفته و نیز انتقال فناوری‌های تولید و استفاده از تجهیزات و ادوات سرمایه‌ای در فعالیت‌های بالادستی و پایین دستی صنعت نفت و گاز کشور و در نتجه کارایی بیشتر در تولید صیانتی نفت و گاز است.

این کارشناس حوزه نفت، در رابطه با تاکید وزیر نفت بر افزایش ضریب بازیافت و ضریب برداشت، گفت: بالابردن ضریب بازیافت از میادین مشترک نفت و گاز همچون میادین غرب کارون و فازهای استحصال شده گاز طبیعی در عسلویه ضرورت حیاتی دارد.

در حالی ایران به سمت افزایش برداشت نفت و گاز خود حرکت می‌کند که اوپک قصد آن را دارد تا میزان تولید خود را در راستای مدیرت بازار کاهش دهد و جای سوال دارد که آیا این دو موضوع با یکدیگر در تضاد نیست، مهدی عسلی، کارشناس حوزه نفت در این رابطه گفت: ایران به دلیل تحریم‌های ظالمانه سال‌ها ناگزیر از تولید و صادرات نفت در زیر ظرفیت‌های خود بود در حالی که کشورهای دیگر تولید خود را با عنوان راهبرد افزایش سهم بازار افزایش داده در قیمت‌های بالای نفت به فروش رساندند.

وی تاکید کرد:  در حال حاظر از ایران انتظار دارند که تولید خود را کاهش و یا رشد آن را متوقف کند تا آن‌ها بتوانند همچنان تولید بالای خود را با قیمت‌ها خوب به فروش رسانند. در حالی‌که  مسئولیت شرایط کنونی بازار نفت و قیمت‌های پایین به عهده این تولید کنندگان است و نباید از ایران انتظار داشت پس از سال‌ها تحریم به شرایط قبل از آن بازنگردد.

عسلی در پاسخ به این سوال که برخی افراد در سطح جامعه بر این باورند که چاه های جدید را در بسته نگه داشت و برداشت بیش از ظرفیت انجام نشود، گفت: پاسخ این سوال کاملا روشن است، زیرا  بودجه دولت و طرح‌های عمرانی در شرایط کنونی کاملا وابسته به درآمدهای نفت است و برای خروج از رکود اقتصادی لازم است دولت مخارج خود را افزایش دهد تا فعالیت‌های اقتصادی رونق گرفته و اشتغال ایجاد شود و درآمدها افزایش یابد.

وی بیان کرد: از سوی دیگر آنکه هیچ تضمینی وجود ندارد که اگر ما اکنون نفت خود را تولید و صادر نکرده و به سرمایه فیزیکی و مالی قابل استفاده برای رشد و توسعه اقتصادی تبدیل نکنیم در آینده اصولا تقاضایی برای نفت ما وجود داشته باشد. زیرا در میان مدت دیگران بازار ایران را خواهند گرفت و در بلند مدت اصولا ممکن است بشر از خیر استفاده از نفت و گاز در مقابل آسیب‌های ملاحظات محیط زیست و تغییر اقلیم عبور کرده به تولید انرژی مدرن از طریق انرژی‌های تجدید پذیر (خورشیدی، باد و حتی انرژی هسته ای) برسد که در آن صورت تقاضایی برای نفت و گاز ما وجود نخواهد داشت.

این کارشناس حوزه نفت، تاکید کرد: از این رو به همین دلیل نیز باید به حداکثر ظرفیت تولید نفت و گاز رسیده و با توسعه صنایع پایین دستی ضمن ایجاد اشتغال و ارزش افزوده  فرصت تسریع فرآیند رشد و توسعه اقتصادی کشور را از دست ندهیم.

انتهای پیام/

  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  هیچ جای جهان مثل ایران نیست که تمامی خانه‌ها گازکشی شده باشند
  پایان قرن نفت و هزاران میلیارد دلار سرمایه ای که کم ارزش می شود
  طرح تبدیل دودکش نیروگاه به خوراک واحد پتروشیمی
  تحلیل مقایسه ای مصرف واقعی انرژی برق در ایران
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  ضرورت تشکیل کمیسیون سه جانبه ایران- ارمنستان و چین
  طراحی برج خنک کننده و کولینگ تاور برای جنوب ایران
  انتقاد وزیر نیرو از صندوق توسعه ملی به دلیل عدم تامین اعتبار پروژه‌های نیروگاهی
  انرژی برق باید جایگزین مصارف گاز در بخش خانگی شود
  سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی از نفت پیشی می‌گیرد
  ممنوعیت رقابت بخش دولتی و شبه دولتی با بخش خصوصی توسط مقام معظم رهبری
  ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می کنند
  ژاپنی‌ها سال ۲۰۲۵ با یک ماهواره، به زمین انرژی خورشیدی منتقل می‌کنند
  اولین هواپیمای دنیا با سوخت سبز آمونیاک سال 2023 به پرواز در می‌آید
  وزارت راه هر چه دارد بفروشد و صرف توسعه شبکه ریلی کند
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند
  ۱۰ کشور دارنده بزرگترین ذخایر نفت جهان
  آمریکا چقدر نفت تولید می‌کند؟
  پنج خسارت تهران از «طرح‌ترافیک»
  مقصران ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران شناسایی و مجازت شوند
  زاکانی:واردات خودروهای عمومی برقی از چین امسال نهایی می‌شود
  هزار قطار چینی در مسیر اروپا؛ سهم ایران از ترانزیت شرق به غرب متحول خواهد شد
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  اولین قطار هیدروژنی جهان در آلمان
  سریع ترین قطارهای جهان | جنون سرعت!
  قیمت نفت به بالای ۹۰ دلار رسید
  راه‌اندازی قطار سریع السیر چینی در این مناطق ایران
  مقایسه کولر آبی و گازی؛ کدام یک انتخاب بهتری است؟
  حسن روحانی: مدام می‌گویند فاز ۱۱ پارس جنوبی را بدون برجام و توتال راه انداختیم؛ ما با توتال قرارداد بستیم که تمام گاز فاز ۱۱ را تزریق می‌کند نه اینکه برداشت کنیم / ما و چین می‌خواستیم نحوه اجرای این تکنولوژی را از توتال یاد بگیریم
  گردشگران ۴۰ میلیارد دلار در عربستان هزینه کردند
  سیاهکلی، نماینده مجلس: خودرو‌های داخلی کم‌ترین استاندارد برای حفظ جان سرنشین در تصادفات را دارند/ همچنان نسخه شفابخش حوزه خودرویی کشور را اجرای قوانین ساماندهی و واردات خودرو می‌دانم
  انقلاب جدید در باتری خودروهای برقی
  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  چه بر سر سیاست بایدن در قبال ایران آمده؟ / واشنگتن دیگر باید با تهران به عنوان یک قدرت هسته‌ای رفتار کند
  گزارش اکونومیست از دو رویدادی که سیاست نفتی دنیا در ۵۰ سال گذشته را شکل داد؛ تحریم نفتی اعراب در ۱۹۷۳ و شوک انقلاب ایران / ۵۰ سال بعد عرضه و تقاضای نفت چگونه خواهد بود؟
  نفت در آستانه بی ارزش شدن
  نگرانی بزرگ شرکت های بزرگ نفت جهان/ آیا نفت در آینده واقعاً بی‌ارزش می شود
  نظم نوین انرژی با پایان «عصر نفت
  پایان زودتر از موعد عصر طلایی نفت نزدیک است
  درآمد صادرات نفت عراق در یک ماه؛ ۹.۵ میلیارد دلار
  درآمد ماهانه ۸.۵ میلیارد دلاری عراق از فروش نفت
  عراق جهت تثبت قیمت نفت، صادرات نفت خام خود را به ۳.۳ میلیون بشکه کاهش می‌دهد
  روسیه اجازه برداشت از میدان گاز سردار جنگل را به ایران نمی‌دهد
  روسیه مانع صادرات گاز ایران است؟
  طرح تبدیل دودکش نیروگاه به خوراک واحد پتروشیمی
  کویت از عمان برق می‌خرد
  فریدون مجلسی: با بازگشت ترامپ حتی نمی توانیم با تخفیف نفت بفروشیم
  افزایش واردات ال ان جی از روسیه به اتحادیه اروپا
  توهم ایران ال ان جی با روسیه
  ۷ سال بلاتکلیفی طرح ایران ال ان جی
  ساخت تنها پروژه LNG ایران ناگهان تعلیق شد
  اعلام آمادگی شرکت‌های اروپایی برای ورود به پروژه ایران LNG
  چرا ال‌ان‌جی در ایران پا نگرفت؟
  عدم تکمیل پروژه ایران LNG و ضرر سالیانه ۵ میلیارد دلاری
  آرامکو، غول نفتی عربستان، می‌گوید سود سالانه‌اش به ۱۲۱ میلیارد دلار کاهش یافته است
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار