درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   سه شنبه، 29 خرداد 1403 - 20:27   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  رئیس ستاد پزشکیان: آیا قانون اجازه داده دختر مردم را در خیابان با خشونت سوار یک ون کنند و بروند؟ فیلم
  از اختیارات و قدرت مجالس تحت اختیار اصولگرایان چه می دانید؟/فیلم
  می دانستید مجلس یازدهم تحت مدیریت دکتر قالیباف چقدر اختیارات داشت؟/فیلم
  عملکرد ضعیف مجلس یازدهم تحت مدیریت آقای قالیباف در حوزه اقتصاد چه کارنامه‌ای دارد؟
  جلیلی،متهم چینش از راه دور کابینه رئیسی
  عملکرد ضعیف مجلس یازدهم تحت ریاست دکترقالیباف
  امپراطوری سعید جلیلی بر دولت رئیسی؟
  جدال شیخ با سعید جلیلی / چرا شانس پورمحمدی کم نیست؟
  مناظره نمایندگان پزشکیان، جلیلی و قالیباف در دانشگاه علوم و تحقیقات +فیلم
  پزشکیان: اصلاحات بر اساس عدالت معنی می‌دهد
  پیروزی جلیلی در انتخابات یعنی انزوا و تحریم بیشتر / سیاست های این فرد، توهم و خیال است / بهترین هدیه به تندروهای عرب و نتانیاهو، سر کار آمدن یک دولت رادیکال در ایران است / اظهارات جلیلی در حوزه سیاست خارجی پیام بدی به جهان می فرستد، حتی به دولت های منطقه ای
  واکنش روحانی به سخنان نامزدهای انتخابات علیه برجام: شما چه به دست آوردید جز قطعنامه‌های تحریم
  عباس عبدی: تفاوت میان روسای جمهور اتفاقاً در ایران بسیار زیاد است/ مخالفت عناصر قدرت با رییس جمهوری چون پزشکیان بسیار کم‌اثر و کم‌رمق‌تر از گذشته خواهد بود
  ظریفیان، فعال سیاسی اصلاح‌طلب: کنار رفتن جلیلی، آرای او را به سبد قالیباف نمی‌ریزد
  پزشکیان: از اینکه به زنان و دختران ایرانی در خیابان بی احترامی کنند به پیر و پیغمبر شرمنده هستم/فیلم
  جلیلی: چرا باید نفت بفروشیم؟ باید به جایی برسیم که نه تنها نفت نفروشیم بلکه این را به فرآورده تبدیل کنیم و بفروشیم
  روزنامه اطلاعات می گوید «مسئولان نظام قبول کرده‌اند خالص‌سازی غلط بود»
  رمضان‌زاده: سیاست برای حل منازعه بدون خشونت و پرخاشگری است؛ پزشکیان در این زمینه موفق بود
  ببینید / روایت مرحوم داود هرمیداس باوند، دیپلمات متعهد به ایران از ماجرای جدایی بحرین
  تماشا کنید: لشکر مخالفان شهید باکری در ستاد سعید جلیلی!
  چرا از پزشکیان حمایت می‌کنم
  ویدئو قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری
  ویدئو: آیا اختیارات رهبری و ریاست جمهوری تداخل دارد؟/ پاسخ دکتر پزشکیان
  نطق اول | پزشکیان ۷ تیر ماه ۱۳۸۸/ فیلم
  پاسخ صریح دکتر پزشکیان به تهمت های مدعیان اصول و اخلاق!
  هشدارهای جدی مسعود پزشکیان دست از این راه های غلط بکشیم/فیلم
  نطق میان دستور دکتر پزشکیان: صدای مردم را بشنوید/فیلم
  چرا پزشکیان به صندلیِ ریاست‌جمهوری خیلی نزدیک است؟ در چه شرایطی انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود؟ و در چه صورت، در همان دور اول «پزشکیان» کار را تمام می‌کند؟
  تنش در سخنرانی مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در دانشگاه تبریز/فیلم
  صحبت های جنجالی مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز درباره درگذشت مهسا امینی/فیلم
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 37845صفحه نخست » اخبار روزشنبه، 17 بهمن 1394 - 13:57
امنیت انرژی، انگیزه اصلی آلمان برای مشارکت بیشتر در خاورمیانه
مهمترین انگیزه سفر اشتاین مایر به تهران تلاش برای یافتن جا پایی محکمتر در خاورمیانه و تامین امنیت انرژی آلمان در سالها و دهه های آینده است، به اعتقاد صاحبنظران، ایجاد امنیت اقتصادی و از جمله امنیت انرژی بر هر ملاحظه دیگری در سیاست خارجی آلمان تفوق دارد.
  
پیام نفت:
  • امنیت انرژی، انگیزه اصلی آلمان برای مشارکت بیشتر در خاورمیانه
  • مهمترین انگیزه سفر فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر امورخارجه آلمان به تهران و ریاض تلاش برای یافتن جاپایی محکمتر در خاورمیانه و تامین امنیت انرژی آلمان در سالها و دهه های آینده است و برلین خود را در این جهت شریک نگرانیهای امنیتی در منطقه می‌داند.

    این بخشی از سخنان رئیس گروه مطالعات خاورمیانه دفتر مطالعات بین‌المللی وزارت امورخارجه است، متن گفتگوی تفصیلی شانا با علیرضا میر یوسفی به شرح زیر است:

    به نظر شما علت و انگیزه اصلی سفرهای وزیر امورخارجه آلمان و هیئهای مختلف اقتصادی این کشور به ایران چیست؟

    سفر اخیر وزیر امورخارجه آلمان به ایران و عربستان و تلاش برای ایفای نقشی میانجی گرایانه میان تهران و ریاض، این پرسش را مطرح می‌کند که منافع و انگیزه‌ های آلمان برای ایفای نقش موثر‌تر در خاورمیانه و حتی مشارکت نظامی موثر در مسائل منطقه چیست؟

    متخصصان سیاست خارجی آلمان، تولید ثروت و ثبات اقتصادی را اولویت اصلی سیاست خارجی این کشور بویژه پس از جنگ دوم جهانی توصیف می‌کنند، به اعتقاد این صاحبنظران، ایجاد امنیت اقتصادی و از جمله امنیت انرژی بر هر ملاحظه دیگری در سیاست خارجی آلمان تفوق دارد.

    در درجه بعدی نیز حفظ امنیت اجتماعی آلمان و اروپا در برابر جرائم سازمان یافته و قاچاق مواد مخدر و نظایر آن که به نوعی می‌تواند بر امنیت اقتصادی نیز اثر گذارد، اولویتهای بعدی سیاست خارجی آلمان هستند.

    دلایل گرایش آلمان به منطقه خلیج فارس چیست؟

    پس از بحران اقتصادی اروپا و سقوط ارزش یورو، آلمانیها به این نتیجه رسیدند که بی‌ثباتی در خاورمیانه و از جمله نوسانهای شدید قیمت نفت، یکی از دلایل مهم ایجاد بحرانهای مالی یا انرژی در آلمان و اروپاست، همین طور پس از بحران اوکراین، آلمانیها از وابستگی بیش از حد بر منابع انرژی روسیه نگران شدند و به صورت خزنده قصد دارند که سهم ناچیز آلمان از نفت خلیج فارس را افزایش دهند که در این جهت برقراری امنیت در این منطقه بسیار حیاتی است.

    انگیزه آلمانیها از مداخله بیشتر در خاورمیانه و مشارکت در ترتیبات امنیتی و منطقه، آن را در دو دسته دلایل و انگیزه‌ های داخلی و خارجی مرتبط با سیاست قدرتهای بزرگ و بویژه آمریکا می‌توان جستجو کرد.

    همان گونه که گفته شد، انگیزه‌ های داخلی آلمان برای ایفای نقش در ثبات خاورمیانه به طور عمده ریشه در نگاههای راهبردی برای تامین منافع راهبردی اقتصادی این کشور در سالها و دهه‌ های آینده دارد.

    چرا موضوع امنیت انرژی برای آلمان دارای اهمیت است؟

    آلمان به‌ طور سنتی بیشترین نفت و گاز خود را از روسیه تامین کرده است و پس از روسیه، نروژ، انگلستان و دو کشور شمال آفریقا و عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) یعنی الجزایر و لیبی در رتبه‌ های بعدی قرار داشته‌اند، در نتیجه اتکای این کشور به نفت و گاز خاورمیانه و بویژه منطقه خلیج‌ فارس بسیار محدود بوده و سبب شده است امنیت خاورمیانه یک دغدغه جدی برای آلمان در سالهای گذشته به شمار نیاید، با ظهور بحران اوکراین و تنشهای بوجود‌ آمده غرب با روسیه، آلمان در تلاش است تا منابع انرژی خود را بیش‌ از‌ پیش متنوع کند و با کاهش وابستگی به روسیه، سهم نفت و گاز خاورمیانه و خلیج‌ فارس را در سبد انرژی‌ خود افزایش دهد، بنابراین امنیت این منطقه در واقع تضمین امنیت منابع انرژی حیاتی آلمان نیز به شمار می رود، این وابستگی به منابع انرژی خاورمیانه سبب می‌شود، برلین برای ایجاد ثبات در خاورمیانه تلاش کند و نفع خود را در تنش‌زدایی میان کشورهای منطقه ببیند.

    برای آلمان در منطقه خاورمیانه چه اهداف دیگری جز تامین امنیت انرژی اهمیت دارد؟

    هدف دوم تداوم همکاریهای اقتصادی، تجاری و فناوری با شریکان تجاری مهم آلمان در منطقه و از جمله ایران است که این هدف نیز با حفظ ثبات در منطقه امکانپذیر است، سومین هدف راهبردی که آلمان از ورود به مسائل خاورمیانه دنبال می‌کند، بحث مهاجران و آوارگان خاورمیانه است، آلمان مقصد بسیاری از پناهندگانی است که از کشورهای خاورمیانه و به طور عمده عراق و سوریه راهی غرب و این کشور می‌شوند و می‌توانند مشکلات عمیق هویتی، جمعیتی و امنیتی در جامعه کم‌ و‌ بیش همگن آلمان ایجاد کنند، به همین دلیل مقامهای برلین در تلاش هستند با کمک به اعاده ثبات در خاورمیانه، امواج انسانی آوارگان را مدیریت کنند.

    دلیل چهارم علاقه‌مندی آلمان به مسائل خاورمیانه را باید در موضوع مبارزه با مواد مخدر، جرائم سازمان یافته و تروریسم دانست که مقامهای این کشور تلاش دارند تا به صورت جدی این موضوعها را کنترل کنند، آلمانیها دراین‌ رابطه نگرانیهایی دارند که با ثبات‌سازی در منطقه می‌توانند از آن بکاهند، دلیل پنجم هم به صادرات تسلیحات آلمان مربوط می‌شود که خاورمیانه را به عنوان بازار بزرگ تسلیحات آلمانی معرفی می‌کند و با مشارکت بیشتر آلمان، می‌تواند این سهم را افزایش دهد.

    نقش آمریکا در ورود آلمان به مباحث منطقه خاورمیانه چیست؟

    بعد دیگر مداخله آلمان در خاورمیانه به بحث تشویقها و نقش جدیدی است که آمریکا برای کشورهایی نظیر آلمان در خاورمیانه تعریف کرده است، آمریکاییها از  تشویق آلمان به مداخله بیشتر در خاورمیانه یا پذیرش آوارگان از این منطقه سه هدف را دنبال می‌کنند، هدف نخست در چارچوب اصول سیاست جدید خاورمیانه‌ای آمریکا حول دو سیاست مستحکم‌سازی و هدایت از پشت قرار دارد.

    در این‌ رابطه آمریکاییها چون به این امر پی‌برده‌اند که اداره و ایفای نقش به عنوان هژمون تک‌قطبی سخت‌تر از زمانهای پیشین شده است، در تلاش هستند تا متحدان خود نظیر آلمان را تشویق کنند تا نقش بیشتری برعهده گیرند و به جای آنها یا همراهشان در جنگها و بحرانهای خاورمیانه مشارکت کنند، همین‌طور با توجه به جو ضد‌آمریکایی در منطقه خاورمیانه، سعی می‌کنند اقدامهایشان در خاورمیانه مشهود نباشد.

    موضوع دوم مقابله و مهار روسیه است، آمریکا با تشویق آلمان به مداخله بیشتر در خاورمیانه، سعی می‌کنند، تنشهای برلین و مسکو را افزایش دهند و عرصه را بر روسیه که در دو دهه گذشته روابط خوبی با آلمان داشته است، تنگ کنند. این موضوع بویژه بعد از اعلام ائتلاف چهارگانه جدید با مشارکت روسیه در سوریه تشدید شده است، انگیزه سوم هم از تشویق آلمان به پذیرش آوارگان بیشتر به رقابت آمریکا با آلمان در داخل بلوک غرب مربوط می‌شود که تلاش دارند یکپارچگی جامعه آلمان را تحت تاثیر قرار دهند.

    در مجموع دلایل داخلی و خارجی یاد شده در طرف آلمانی سیی شده است تا حضور و مداخلات نظامی و سیاسی آلمان بویژه در دو ماه گذشته افزایش زیادی داشته باشد، بخشی از منافع برلین در ایجاد ثبات در منطقه تامین می‌شود، با این‌ حال نباید موضوع را تک خطی نگریست، در واقع مهمترین انگیزه سفر اشتاین مایر به تهران و ریاض تلاش برای یافتن جاپایی محکمتر در خاورمیانه و تامین امنیت انرژی آلمان در سالها و دهه های آتی است و آلمان خود را در این جهت شریک نگرانیهای امنیتی در منطقه می‌داند.

  این اشتباه محاسباتی گاز ایران را تلف کرد + فیلم
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  ۲۰۰ میلیون سال طول کشید تا زمین اکسیژن‌دار شود
  یک کارشناس: گاز ایران صادر نمی‌شود؛ مهاجرت می‌کند
  دکتر پزشکیان: کسی را تازه استخدام می کنند و رئیس متخصصانی می کنند که بیست سال در آن کار تخصص و تجربه دارند/ویدئو
  منافع ملی ایران در صادرات حداکثری نفت
  روش جایگزینی نیمی از گاز خانگی با برق بدون سرمایه گذاری
  روزی هزار میلیارد تومان سرمایه ایرانیان به جیب چینی ها می رود
  به دلایل زیر بلعکس سخنان اقای جلیلی باید با تمام توان نفت صادر کنیم
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  9 منبع انرژی که جای نفت را می گیرند
  چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی تولید برق جهان را فعال کرد
  ۱۵ ماه فرصت نهایی غرب برای یک توافق هسته ای جدید با ایران
  اشتباه رساندن همزمان برق و گاز به خانه های ایران /آلودگی و هزینه بیشتر برای مردم/ ایران تنها کشور با این سیستم!
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  وعده تامین کسری برق از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر عملی نشد
  کاهش هزینه‌های واردات با تعطیلی شنبه‌ها/ خطر حذف ایران از بازارهای جهانی جدی است
  مصرف برق شیب صعودی گرفت/ عبور اوج بار از مرز ۶۱ هزار مگاوات
  در زمستان باید نیمی ازمصرف گاز خانگی با برق جایگزین گردد.
  بهر طریق ممکن فیش انرژی باید جایگزین فیش گاز و برق شود
  تصمیم وزیر به قطع گاز پتروشیمی لردگان اشتباه بود
  حرکت انگلستان به سوی سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی باتری‌پایه بزرگ‌مقیاس
  چشم‌انداز مصر برای تولید هیدروژن سبز
  جایگزین کردن برق به جای گاز در منازل
  باتری ها چگونه جایگزین گاز در تولید برق شدند؟
  تجدیدپذیر‌ها جایگزین گاز می‌شوند
  دولت برای احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی برنامه دارد
  مجوز صادرات برق نیروگاه‌های خورشیدی جدیدالاحداث صادر شد
  فروش خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۴ به شدت افزایش می‌یابد
  ۳۰ درصد خطوط لوله انتقال گاز قدیمی هستند
  سهم ۸۱ درصدی انرژی‌های خورشیدی از تولید برق جدید آمریکا
  محققان سوئدی باتری ارزان برای کشورهای کم درآمد تولید کردند
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان نیروگاه‌ها
  تهران تنها کلان شهر جهان است که حدود ۷۰درصد حمل و نقل درون شهری توسط خودروهای شخصی انجام می‌گردد
  ویدیو / جنگ بزرگ هسته‌ای نزدیک است؟
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان
  منافع ملی قربانی کلاس های کم بازده تولید برق شده است
  راندمان ۱۷۸ توربین گازی کشور می‌تواند ارتقا یابد
  نیروگاه های با راندمان پایین را از شبکه خارج می کنیم
  آمادگی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای تولید آمونیاک سبز
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  خروج نیروگاه‌های با راندمان پایین از چرخه تولید برق کشو
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معاون وزیر نفت: بدهی بابک زنجانی به شرکت ملی نفت تسویه شد / معادل بدهی او کالا دریافت شده
  صدور مجوز ۲۹ پروژه در عراق برای کاهش وابستگی به گاز ایران
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  تلف شدن ۶۶ درصد سوخت کشور با راندمان ۳۴ درصدی نیروگاه‌ها
  راندمان 58درصدی نیروگاه های سیکل ترکیبی فولاد مبارکه
  نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان ۳ برابری دارد
  گلخانه‌ها سهم زیادی در هدر رفت انرژی دارند
  ضرورتها و مزیتهای احداث خط آهن ورزقان ارمنستان تا بندر پوتی گرجستان
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار