درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   یکشنبه، 30 اردیبهشت 1403 - 23:16   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  ایران و آمریکا اهداف مشترکی پیدا کرده‌اند که می‌توانند به تعامل جدیدی برسند / تهران روی نیرو‌های منطقه‌ای نفوذ دارد و واشنگتن روی اسرائیل؛ تعامل این دو می‌تواند منطقه را آرام کند
  طرح تفکیک استان سیستان و بلوچستان به چهار استان در دستور کار مجلس قرار گرفت
  فلاحت پیشه در واکنش به حمایت سوریه از ادعای حاکمیت امارات بر جزایر سه‌گانه ایرانی: سال ۹۷ گفتم بشار اسد روزی از پشت به ایران خنجر خواهد زد
  زاکانی: شهرداری تهران به ازای هر دستگاه اتوبوس چینی ۲۵۰ هزار یورو پرداخت می‌کند
  یک مادر و چهار کودک در سیل مشهد زیر آوار جان باختند
  روزنامه جوان: اگر بجای۱۷ هزار نفر، ۷۰۰هزار نفر هم در تصادفات سالانه کشته شوند، چرخ خودروسازان با همین کیفیت خواهد چرخید/ برای مسئولان هم اصلا مهم نیست
  آیا امپراتوری دریایی ایران در حال شکل گیری است؟!
  تصادفات رانندگی؛ جنگ خاموش!
  گرگ های سیبری چطور از خاک ایران رانده شدند؟
  محمد مهاجری: دولت سیزدهم از زمان هوخشتره تا امروز ضعیف‌ترین دولت تاریخ ایران است / آواربرداری اقتصادی بعد از دولت رئیسی کار حضرت فیل است
  نظم بین‌المللی لیبرال در حال فروپاشی است؟! / گزارش اکونومیست را بخوانید
  نامه شورا کیفرخواستی علیه نهاد ریاست‌جمهوری بود/منتخب مستقیم ملت در حد یک شهروند هم آزادی بیان ندارد/شورا مرا به تعجیل در اجرای برجام متهم کرده/به اتهاماتی چون عدم التزام به قانون اساسی و فقدان دانش و بینش سیاسی متهم شده ام/رؤسای‌جمهور آینده بدانند دیگر حتی آنان آزادی سیاسی ندارند/می‌دانم که علت حساسیت برای حضور برخی از منتخبان تأثیرگذار در مجلس خبرگان به ویژه در این دوره چیست
  قرارداد داخلی نمایشی در بزرگ‌ترین میدان نفتی مشترک/ تیم متولی توسعه آزادگان، توانمند نیست
  فیلم/توضیحات رائفی‌پور درباره تهمت پولشویی و انتشار اسناد مالی و خصوصی مردم
  تماشا کنید: بازرانی در پی سوغاتی تهران! / رئیس اقلیم کردستان عراق از ایران چه می‌خواهد؟
  ظریف: آیا جهان بدون برجام جای بهتری شد؟
  رانندگی در مسیری خطرناک "تودار ـ گردنه خروسه"/ چرا مردم از جاده جدید به مریوان نمی‌روند؟
  پتانسیل انرژی خورشیدی و ارزیابی عملکرد نیروگاه‌های متمرکز خورشیدی در مناطق مختلف ایران
  استقبال از خودروهای برقی و کاهش تقاضای جهانی بنزین
  اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید
  واردات اتوبوس بین شهری کارکرده با عمر کمتر از ۵ سال آزاد شد
  ۶۲ کشته و ۱۳۱۷ مصدوم در تصادفات هفته دوم اردیبهشت در کشور
  میدان‌های نفتی عراق
  ضرغامی: ۲ سال است که شعار من شده «اصلاح‌طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا»
  فوت ۱۶۹ نفر در حوادث ترافیکی و غیرترافیکی هفته گذشته
  پندی از کاهش زمان سیر بارهای ترانزیت سرخس به بندرعباس
  برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟​
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  امیدوار نباشیم؛ فرودگام امام هاب هوانوردی منطقه نمی شود
  جریمه ۵۴۰۰۰۰ خودرویی که بر روی خط عابر پیاده توقف داشتند
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 35399صفحه نخست » اخبار رسانه هاشنبه، 13 تیر 1394 - 22:11
ضرورت حذف یارانه ثروتمندان
  
پیام نفت:
به دنبال انتشار خبرهاى متناقض درباره حذف یارانه ثروتمندان، سرانجام وزیر اقتصاد اعلام کرد که حذف یارانه برخى افراد پردرآمد آغاز شده است. نحوه پرداخت یارانه نقدى، یکى از چالش هاى جدى از ابتداى اجراى قانون هدفمند کردن یارانه ها بوده است. دولت دهم، از ابتدا پرداخت یارانه به همه متقاضیان که تقریبا شامل اکثر قریب به اتفاق مردم مى شد را هدفگذارى کرد ولى در ادامه سعى کرد از طریق خوشه بندى، یارانه بگیران را پالایش کند که نتوانست.

پرونده حذف یارانه بگیران پردرآمد پس از آغاز فعالیت دولت یازدهم مجدد گشوده شد و به ویژه مجلس طى قانون بودجه ۹۳، دولت را ملزم به حذف یارانه ثروتمندان کرد که در عمل اتفاقى نیفتاد و پس از اصرار مجدد مجلس به حذف یارانه ثروتمندان در قانون بودجه ۹۴، سرانجام از سوى وزیر اقتصاد خبر رسمى آغاز حذف یارانه برخى افراد پردرآمد اعلام شد. این در حالى است که وزیر نفت در نشستى خبرى از فشار شدید پرداخت یارانه به وزارت نفت گفته بود. پس از آن نیز معاون اول رئیس جمهور اعلام کرد که براى پرداخت یارانه به همه، ۱۵ تا ۱۶ هزار میلیارد تومان کسرى وجود دارد.

هدف از این تصمیم دولت هم کاملاً مشخص است چراکه کابینه قصد ندارد با اجراى سیاستى که اتفاقا الزام قانونى دارد و در این مدت همواره مورد نقد بوده که چرا دولت به انجام آن نمى پردازد، مدام سخن بگوید تا در جامعه نگرانى ایجاد شود. هرچند منظور از نگرانى در جامعه این نیست که دولت یارانه دهک هاى کم درآمد را حذف خواهد کرد چراکه این مورد به دفعات از سوى رئیس دولت و سایر مردان اقتصادى کابینه مورد تأکید قرار گرفته که بنا نیست یارانه کم درآمدها و اقشار متوسط حذف شود.

حذف ثروتمندان از گرفتن یارانه

اگر اجراى قانون هدفمندى یارانه ها را به جراحى اقتصاد ایران تشبیه کنیم، حذف یارانه ثروتمندان را نیز مى توان جراحى نحوه اجراى قانون هدفمندى یارانه ها دانست. بررسى ها نشان مى دهد که با فرض پرداخت یارانه به ۱۰ میلیون ثروتمند (برآورد دولت از ثروتمندان یارانه بگیر) طى ۵۰ نوبت پرداخت یارانه از آذر ۸۹ تاکنون ۲۳ هزار میلیارد تومان به افراد ثروتمند پرداخت شده است. مى توان نتیجه گرفت که این میزان پول کاملا به هدر رفته است، پولى که مى توانست در زیرساخت هاى تولید کشور، بهداشت و سلامت مردم و حتى رفاه سایر اقشار کم درآمد تأثیرى شگرف به جا بگذارد، لذا در ضرورت حذف یارانه افراد پردرآمد نبایدتردید کرد.

چرا تاکنون حذف پردرآمدها صورت نگرفته است؟

مانع اصلى حذف یارانه پردرآمدها، نحوه شناسایى این اقشار است. پس از آن که دولت قبل نتوانست از فرم هاى اطلاعات اقتصادى خانوار استفاده کند، دولت جدید استفاده از پایگاه هاى اطلاعاتى دستگاه هاى مختلف را براى شناسایى ثروتمندان مدنظر قرار داد. براساس اعلام مسؤولان دولت بیش از ۴۰ بانک اطلاعاتى ازجمله بانک اطلاعات املاک، دارایى ها، بورس، سازمان مالیاتى، نقل و انتقال خودرو و بسیارى از دیگر پایگاه ها براى شناسایى وضعیت اقتصادى گروه هاى مختلف مردم وجود دارد. با این حال مراجعه به مهم ترین بانک اطلاعاتى که حسابهاى بانکى مى باشد، از سوى رئیس جمهور، سرک کشیدن به حریم خصوصى مردم تفسیر شده است. اگرچه گستره وسیع بانک هاى اطلاعاتى حتى با فرض کنار گذاشتن حساب هاى بانکى امکان شناسایى ثروتمندان را فراهم مى کند، اما استفاده از حساب هاى بانکى سرعت و دقت شناسایى را بالا مى برد. ضمن این که رصد جریان وجوه نقد در کشور، جلوى بسیارى از مفاسد و حتى فرار مالیاتى ثروتمندان را مى گیرد و طبق قانون پولشویى مصوب مجلس باید مبادلات بانکى مورد نظارت حاکمیت قرار داشته باشد. همچون اقدامى که بسیارى از کشورهاى دنیا براى رصد فعالیت هاى اقتصادى به منظور اخذ مالیات و جلوگیرى از پولشویى، جریان مبادلات بانکى را رصد مى کنند.

با عنایت به نکته فوق درباره دقت در شناسایى گروه هدف براى حذف یارانه، باید متذکر شد که وجود خطا در شناسایى افراد ثروتمند اجتناب ناپذیر است. آن چه مى تواند پاشنه آشیل شناسایى ثروتمندان قرار گیرد، بالا بودن خطا در شناسایى خانوارهاى ثروتمند است. لذا به نظر مى رسد ضمن ضرورت دقت نظر دولت و بهره گیرى از حساب هاى بانکى به عنوان کاراترین ابزار شناسایى، باید امکان اعتراض افرادى که به اشتباه به عنوان ثروتمند شناسایى شده و یارانه شان حذف شده است، فراهم شود. مى توان طى فراخوانى مجدد امکان ثبت نام این افراد را فراهم کرد و سپس با دقت نظر بیشترى وضعیت اقتصادى این افراد را بررسى کرد تا حق این گونه افراد تضییع نشود.

اطلاع رسانى شفافى 

آن چه که موفقیت دولت در این طرح را تضمین مى کند ولى به نظر مى رسد مورد غفلت دولت قرار گرفته است، ضرورت شفاف سازى و اقناع افکار عمومى در این رابطه است. سخنگوى دولت سال گذشته در پاسخ به سؤالات متعدد خبرنگاران درباره حذف یارانه پردرآمدها تأکید داشت که رسانه اى شدن این موضوع ممکن است موجب نگرانى در جامعه و مقاومت در مسیر حذف پردرآمدها شود. این در حالى است که در عصر ارتباطات نمى توان ذره ای تصور کرد که موضوع حساسى نظیر حذف یارانه ثروتمندان را بتوان بى سروصدا به سرانجام رساند، چراکه با گسترش شبکه هاى اجتماعى، هر فرد مى تواند به منزله یک رسانه به اطلاع رسانى در این زمینه عمل کند و همه مى دانیم که اگر از اطلاع رسانى رسمى غفلت شود چگونه اطلاع رسانى غیررسمى که مخلوطى از راست و دروغ است مى تواند جامعه را تحت تأثیر قرار دهد.

بر این اساس باید توجه داشت که حذف یارانه پردرآمدها جز در فضایى از اقناع افکار عمومى امکان پذیر نیست ضمن این که اقناع افکار عمومى در این رابطه کار چندان سختى نیست چراکه با اطمینان دادن به مردم مبنى بر این که یارانه پردرآمدها صرف نیازهاى اساسى اقشار ضعیف جامعه مى شود، مى توان افکار عمومى را در اجراى این طرح همراه کرد. در این میان تجربه موفق طرح تحول سلامت را نباید فراموش کرد که چگونه مردم فاز دوم هدفمندى و افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده را پذیرا شدند تا منابع طرح تحول سلامت تأمین شود. حتى با وجود کسرى ۱۵ هزار میلیارد تومانى بودجه یارانه پرداختى و این که دولت با حذف یارانه ثروتمندان در صدد تراز کردن کسرى یارانه هاست، به نظر مى رسد که اگر دولت براى جبران کسرى بودجه یارانه ها مسیر دیگرى در پیش گیرد و به مردم اطمینان دهد که منابع ناشى از حذف یارانه ثروتمندان صرفا به نیازهاى اقشار ضعیف اختصاص مى یابد مى توان به موفقیت در حذف یارانه ثروتمندان امیدوار بود.

در عین حال نکته اینجاست که درحالى برخى رسانه ها به نقد اقدام دولت مبنى بر حذف یارانه پردرآمدها مى پردازند که ظاهراً از یاد برده اند ایامى را که مدام از مسؤولان سؤال مى کردند چرا دولت یارانه پردرآمدها را حذف نمى کند؟!

حال که دولت یازدهم عزم خود را براى حذف یارانه دهک هاى بالاى درآمدى جزم کرده است، انتظار مى رود رسانه هایى که پیش از این روزشمار عدم حذف یارانه گروه هاى بالاى درآمدى را سرلوحه کار خود قرار داده بودند، به جاى انتشار خبرهاى کهنه و سوخته حاشیه ساز که موجب تشویش اذهان عمومى مى شود به دولت در اجراى این بند از قانون کمک کنند.

در هر صورت نباید از کنار کسرى ۱۵ هزار میلیارد تومانى پرداخت یارانه به سادگى گذشت، چراکه این کسرى که تا حد زیادى به واسطه حذف نشدن یارانه ثروتمندان ایجاد شده، به قیمت تأخیر در پروژه هاى عمرانى و توسعه در زیرساخت هاى کشور جبران شده است و تداوم این کسرى ۱۵ هزار میلیارد تومانى یعنى تأمین این مبلغ از جیب عموم مردم که قطعاً با عقل و عدالت هیچ تناسبى ندارد.

در لایحه بودجه سال ۹۳، ۴۸ هزار میلیارد تومان براى اصلاح قیمت هاى حامل هاى انرژى و ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان براى اصلاح یارانه نان در نظر گرفته شده اما در لایحه بودجه سال ۹۴ دولت ۴۸ هزار میلیارد تومان براى اصلاح قیمت هاى حامل هاى انرژى در نظر گرفته شده است. این در حالى است که دولت در سال ۹۳ تنها توانست ۳۵ هزار میلیارد تومان از درآمدهاى محل هدفمندى یارانه ها را محقق کند بنابراین براى تحقق درآمد ۴۸ هزار میلیاردى از محل هدفمندى ۱۳ هزار میلیارد تومان کسرى پیش بینى مى شود.

البته آنچه پیش از همه این توصیه ها لازم به نظر مى رسد، اطلاع رسانى صحیح، به موقع و شفاف مسؤولان دولتى درباره قانون هدفمند کردن یارانه هاست. متاسفانه در نتیجه آگاهى رسانى ناقص و مبهم مسؤولان از ابتداى اجراى این قانون، ده ها شایعه و خبر شوک انگیز درباره یارانه هاى نقدى و نرخ اقلام در جامعه رواج پیدا کرده و در نبود اطلاعات درست، فشارهاى روانى و نگرانى هاى زیادى را به مردم تحمیل کرده است. به همین دلیل مهم ترین نیاز این روزها اطلاع رسانى سریع، شفاف و صریح مسؤولان سازمان هدفمندى به مردم و ارائه واقعیت ها و جزئیات اجراى مرحله دوم قانون مذکور است.
 
منبع: تسنیم
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  قیمت نفت و ارزش کل ذخایر نفت ایران یک سوم می شود
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  فروش خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۴ به شدت افزایش می‌یابد
  ۳۰ درصد خطوط لوله انتقال گاز قدیمی هستند
  سهم ۸۱ درصدی انرژی‌های خورشیدی از تولید برق جدید آمریکا
  محققان سوئدی باتری ارزان برای کشورهای کم درآمد تولید کردند
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان نیروگاه‌ها
  تهران تنها کلان شهر جهان است که حدود ۷۰درصد حمل و نقل درون شهری توسط خودروهای شخصی انجام می‌گردد
  ویدیو / جنگ بزرگ هسته‌ای نزدیک است؟
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان
  منافع ملی قربانی کلاس های کم بازده تولید برق شده است
  راندمان ۱۷۸ توربین گازی کشور می‌تواند ارتقا یابد
  نیروگاه های با راندمان پایین را از شبکه خارج می کنیم
  آمادگی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای تولید آمونیاک سبز
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  خروج نیروگاه‌های با راندمان پایین از چرخه تولید برق کشو
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معاون وزیر نفت: بدهی بابک زنجانی به شرکت ملی نفت تسویه شد / معادل بدهی او کالا دریافت شده
  صدور مجوز ۲۹ پروژه در عراق برای کاهش وابستگی به گاز ایران
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  تلف شدن ۶۶ درصد سوخت کشور با راندمان ۳۴ درصدی نیروگاه‌ها
  راندمان 58درصدی نیروگاه های سیکل ترکیبی فولاد مبارکه
  نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان ۳ برابری دارد
  گلخانه‌ها سهم زیادی در هدر رفت انرژی دارند
  ضرورتها و مزیتهای احداث خط آهن ورزقان ارمنستان تا بندر پوتی گرجستان
  پاداش شرکت ملی گاز برای مشترکان کم مصرف
  توسعه همکاری‌های پکن-پاریس در حوزه انرژی: جایگاه بازار ایران در این میان چیست؟
  هلدینگ خلیج فارس رقیب شرکت‌های کوچک نشود
  رشوه خواری آشکار در برق رسانی و اتصال به شبکه/ دکتر محرابیان فکری اساسی کنند و سیستم و سامانه ها را جایگزین افراد نمایند/ هر جا رانت و امضا و اختیار تصمیم اجرایی باشد امکان فساد بیشتر است.
  احداث شهرک‌های انرژی خورشیدی در گیلان
  کانادا، چگونه مصرف انرژی را در فصول سرما، مدیریت می‌کند؟
  در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه های انرژی اعم از آب، برق، گاز و بنزین بحران خواهیم داشت
  تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران
  توانیر: ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در ۸۰ درصد از مناطق کشور
  توانیر: مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  اصلاً بعید نیست که امسال ناترازی بنزین دو برابر شود / وقتی در صنعت خودرو شرایط تحریمی سخت داریم، اصلاً امکان توسعه و پیشرفت وجود ندارد
  ظریف:تهران امیدوار گشایش خط راه آهن با ارمنستان است
  ضرورت تشکیل کمیسیون سه جانبه ایران- ارمنستان و چین
  طراحی برج خنک کننده و کولینگ تاور برای جنوب ایران
  انتقاد وزیر نیرو از صندوق توسعه ملی به دلیل عدم تامین اعتبار پروژه‌های نیروگاهی
  انرژی برق باید جایگزین مصارف گاز در بخش خانگی شود
  سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی از نفت پیشی می‌گیرد
  ممنوعیت رقابت بخش دولتی و شبه دولتی با بخش خصوصی توسط مقام معظم رهبری
  با تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی راندمان آنها به ۵۷ درصد می‌رسد
  ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می کنند
  ژاپنی‌ها سال ۲۰۲۵ با یک ماهواره، به زمین انرژی خورشیدی منتقل می‌کنند
  اولین هواپیمای دنیا با سوخت سبز آمونیاک سال 2023 به پرواز در می‌آید
  وزارت راه هر چه دارد بفروشد و صرف توسعه شبکه ریلی کند
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند
  ۱۰ کشور دارنده بزرگترین ذخایر نفت جهان
  آمریکا چقدر نفت تولید می‌کند؟
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار