درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   سه شنبه، 29 خرداد 1403 - 00:28   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  جدال شیخ با سعید جلیلی / چرا شانس پورمحمدی کم نیست؟
  مناظره نمایندگان پزشکیان، جلیلی و قالیباف در دانشگاه علوم و تحقیقات +فیلم
  پزشکیان: اصلاحات بر اساس عدالت معنی می‌دهد
  پیروزی جلیلی در انتخابات یعنی انزوا و تحریم بیشتر / سیاست های این فرد، توهم و خیال است / بهترین هدیه به تندروهای عرب و نتانیاهو، سر کار آمدن یک دولت رادیکال در ایران است / اظهارات جلیلی در حوزه سیاست خارجی پیام بدی به جهان می فرستد، حتی به دولت های منطقه ای
  واکنش روحانی به سخنان نامزدهای انتخابات علیه برجام: شما چه به دست آوردید جز قطعنامه‌های تحریم
  عباس عبدی: تفاوت میان روسای جمهور اتفاقاً در ایران بسیار زیاد است/ مخالفت عناصر قدرت با رییس جمهوری چون پزشکیان بسیار کم‌اثر و کم‌رمق‌تر از گذشته خواهد بود
  ظریفیان، فعال سیاسی اصلاح‌طلب: کنار رفتن جلیلی، آرای او را به سبد قالیباف نمی‌ریزد
  پزشکیان: از اینکه به زنان و دختران ایرانی در خیابان بی احترامی کنند به پیر و پیغمبر شرمنده هستم/فیلم
  جلیلی: چرا باید نفت بفروشیم؟ باید به جایی برسیم که نه تنها نفت نفروشیم بلکه این را به فرآورده تبدیل کنیم و بفروشیم
  روزنامه اطلاعات می گوید «مسئولان نظام قبول کرده‌اند خالص‌سازی غلط بود»
  رمضان‌زاده: سیاست برای حل منازعه بدون خشونت و پرخاشگری است؛ پزشکیان در این زمینه موفق بود
  ببینید / روایت مرحوم داود هرمیداس باوند، دیپلمات متعهد به ایران از ماجرای جدایی بحرین
  تماشا کنید: لشکر مخالفان شهید باکری در ستاد سعید جلیلی!
  چرا از پزشکیان حمایت می‌کنم
  ویدئو قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری
  ویدئو: آیا اختیارات رهبری و ریاست جمهوری تداخل دارد؟/ پاسخ دکتر پزشکیان
  نطق اول | پزشکیان ۷ تیر ماه ۱۳۸۸/ فیلم
  پاسخ صریح دکتر پزشکیان به تهمت های مدعیان اصول و اخلاق!
  هشدارهای جدی مسعود پزشکیان دست از این راه های غلط بکشیم/فیلم
  نطق میان دستور دکتر پزشکیان: صدای مردم را بشنوید/فیلم
  چرا پزشکیان به صندلیِ ریاست‌جمهوری خیلی نزدیک است؟ در چه شرایطی انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود؟ و در چه صورت، در همان دور اول «پزشکیان» کار را تمام می‌کند؟
  تنش در سخنرانی مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در دانشگاه تبریز/فیلم
  صحبت های جنجالی مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز درباره درگذشت مهسا امینی/فیلم
  نطق تاریخی پزشکیان در خرداد ۱۴۰۰ ؛ زمانی که کاندیدا نبود/فیلم
  تصاویر:حمله رژیم وحشی و شیطان صفت و درنده خوی اسرائیل به مدرسه‌ای در غزه
  ببینید / ۶ سکانس از این ۶ نفر
  برای اصلاح طلبان شانسی نیست مگر اینکه حرکت قابل توجهی در آرا خاکستری رخ دهد / اگر انتخابات به مشارکت 25 میلیون نفر برسد، شانس پیروزی پزشکیان وجود دارد / قاعدتاً دوقطبی بین پزشکیان و قالیباف شکل می گیرد
  پاسخ صریح دکتر پزشکیان به تهمت های مدعیان اصول و اخلاق!/فیلم
  فیلم میزگرد بسیار مهم و آموزنده جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ تفاوت حکومت با ولایت/ جایگاه رای اکثریت، تاثیر مشارکت بالا با پائین در مشروعیت حکومت
  فیلم میزگرد ماندگار جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ تاثیر مشارکت پائین در انتخابات در مشروعیت حکومت
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 32921صفحه نخست » اخبار رسانه هاشنبه، 11 بهمن 1393 - 14:10
۳ راهکار پیشنهادی برای مدیریت اقتصاد کشور در شرایط نفت ارزان
پیام نفت: یک کارشناس اقتصادی و پولی با بررسی عملکرد اقتصادی دولت یازدهم به ارائه توصیه هایی برای مدیریت اقتصاد کشور با درآمد نفتی پایین پرداخت که از آن جمله واقعی کردن نرخ ارز، اصلاح قیمت حامل های انرژی و واقعی کردن مالیات‌هاست.
  
پیام نفت:

سید بهاء الدین حسینی هاشمی بانک

به گزارش خبرگزاری تسنیم، پنج شنبه 24 مرداد 92 بود که تکلیف دولتمردان دولت یازدهم مشخص شد و از بین 15 وزیر پیشنهادی روحانی که از مجلس رأی اعتماد گرفتند، بیشترین رأی به علی طیب نیا با 274 رأی موفق اختصاص یافت تا او به عنوان وزیر اقتصاد در وزارت امور اقتصادی و دارایی ، سکان اقتصادی ایران را به دست گیرد. مردی که او را «آقای ضد تورم» می شناسند.

 26 مرداد که طیب نیا در ساختمان وزارت امور اقتصادی و دارایی حضور یافت و آغاز کارش با جلسات پیاپی با معاونان این وزارتخانه ، مسیر اقتصادی ایران را دچار تغییر کرد.

سید بهاالدین حسینی هاشمی معتقد است، رأی اعتماد مجلس به طیب نیا به جا و به حق بوده و تاکنون، اقتصاد ایران با وجود چالشهای مختلف دوران پایانی دولت دهم  و نیز محدودیتهایی همچون کاهش شدید قیمت نفت و...، مسیر قابل قبولی را طی کرده است.

او بر این باور است که دیگر دولتمردان اقتصادی روحانی نیز متناسب با شرایط فعلی انتخاب مناسبی بوده اند. از این جمله ، ولی الله سیف است که در 30 مرداد 92 به عنوان رئیس کل بانک مرکزی منصوب شد و سکان بانک مرکزی را از اوایل شهریور همین سال به دست گرفت. حسینی هاشمی که عملکرد تیم اقتصادی دولت یازدهم را موفق می داند می گوید بخشی از موفقیت دولت در ساماندهی بحران اقتصادی ناشی از انتصاب سیف است.

وی معتقد است که تداوم روند اقتصادی در دولت دهم اقتصاد ایران را به بن بست می رساند ولی با ترکیب اقتصادی دولت یازدهم ، علائم مثبتی در اقتصاد حاصل شد، هرچند برخی پارامترها، بعضا خارج از اراده دولت بوده و به فعال شدن تعاملات و روابط با حوزه بین الملل مربوط هستند. ولی برخی اصلاحات متأثر از عوامل داخلی همچون کاهش نرخ تورم ناشی از سیاستهای پولی و اقتصادی بوده اند که آثار خود را در همین شرایط سخت اقتصادی نیز بروز داده اند.

نظرات مدیرعامل اسبق بانک‌های صادرات، سرمایه و تات را در بررسی کارنامه عملکرد اقتصادی دولت یازدهم که گاه نقدهایی نیز به برخی سیاستهای پولی و بانکی در همین دوره دارد و نیز توصیه های وی برای مدیریت اقتصادی ایران با درآمد نفتی پایین را در ادامه می خوانید.

  • اقتصاد ایران در دوره کنونی دارای قطب نماست

تسنیم: در یک نگاه اجمالی به کارنامه عملکرد اقتصادی دولت یازدهم، چیدمان مهره ها و مسیر طی شده در حوزه مدیریت اقتصادی را چطور ارزیابی می کنید؟

حسینی هاشمی: انتخاب تیم اقتصادی با سوابق علمی و با رویکرد منطقی و تدبیر به درستی صورت گرفت. تیمهای اجرایی در حوزه های مختلف شکل گرفتند و عارضه شناسی اقتصادی در 100 روز تشکیل دولت، صورت گرفت.شناسایی فرصتها و تهدیدها، کنترل هیجانها و فراز و فرودهای احساسی، تلاش برای ایجاد نظم مالی، آرامش فکری و... از اقداماتی بود که در این دوران شکل گرفت.

نگاهی به روند فعالیتهای اقتصادی این دوره نشان می دهد که اقتصاد ایران دارای قطب نماست. ریشه این مسأله را باید تعلق و تدبیر جست وجو که حاصل کار تیمی، شناخت مشکلات، رفتن به سمت راهکارهای خروج بحران و...است دانست.

برخی چالشها در دوره پایانی دولت دهم بروز یافت که ادامه مسیر با شرایط آن دوران، اقتصاد ایران را به بن بست می رساند ؛ چالشهایی همچون خالی بودن خزانه ها و انبارها، تضعیف ارزش پولی به یکباره به میزان 200 درصد، منفی شدن رشد اقتصادی، بروز تورم توأم با رکود و... . آنچه در عمل رخ داد این بود که تیم اقتصادی دولت یازدهم تلاش کرد تا این شرایط را مدیریت کرده و بر برخی مشکلات نیز همچون کاهش شدید قیمت نفت و بروز کسری منابع ارزی ، بروز برخی مشکلات صادراتی و... غلبه نماید. در همین دوران تلاش شد تا به مهار تورم لجام گسیخته موجود اقدام شود و تا حد امکان فشارهای ناشی از تحریمها (هرچند در این دوران تشدید نشدند)، مدیریت شوند.

از دیگر مشکلات پیش رو، وضعیت بانکها و عدم وصول مطالبات معوق بود که به دلیل سرکوب مالی، سیاستهای تکلیفی و...، توان فعالیت و تحرک در اقتصاد کشور را نداشتند. در این حوزه نیز سعی شد تا با تدابیر و اتخاذ سیاستهای پولی و مالی و با رویکرد اقتصادی، نظم مالی ایجاد شود و ترسیم برنامه اجرایی موفقی صورت گیرد. در همین دوره کوتاه، رشد قیمتها کند شد و تورم به 50 درصد زمان قبل کاهش یافت. اگرچه کاهش تورم به معنای ارزان شدن نیست، ولی سیاستهای پولی و مالی منسجم، جهت گیری برنامه های اقتصادی را به سمتی سوق داد که رشد قیمتها با شیب ملایمی روبرو شود.

  • چالش اقتصادی دولت با کاهش قیمت نفت

تسنیم: آیا کاهش قیمت نفت ، دولت را در مسیر برنامه های اقتصادی با چالشی پیش بینی نشده روبرو نکرد؟

حسینی هاشمی: کاهش قیمت نفت و محدودیت منابع ارزی، بر رشد اقتصادی تأثیر گذاشته و دولت را در تأمین بودجه، با چالش روبرو کرده است. در چنین شرایطی اهمیت توافق با گروه 5 به علاوه یک بیشتر حس می شود.

تسنیم: بحث کاهش وابستگی به نفت ، آیا در دستور کار دولت نبود؟ مگر نباید این وابستگی به نفت کاهش می یافت؟

حسینی هاشمی: وابستگی بودجه به نفت، یک دیدگاه آرمانی است. در بحث وابستگی بودجه جاری به نفت بله باید این تأمین از طریق مالیاتها و عوارض صورت گیرد ولی در حوزه بودجه عمرانی می توان از درآمدهای حاصل از نفت در مسیر انجام امور زیربنایی و تسریع در رشد اقتصادی بهره گرفت و موجبات رشد و توسعه اقتصادی و رفاه عمومی و... را فراهم کرد.

بحث کاهش بهره گیری از درآمدهای نفتی در اداره کشور، تلاشی بود که سبب شد تا دولت به فکر احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی بیفتد و در این مسیر نیز تلاشهایش را آغاز کرده است.

  • توصیه هایی به دولت یازدهم برای اداره اقتصادی کشور در شرایط پایین بودن قیمت نفت

تسنیم: به نظر شما به عنوان یک کارشناس اقتصادی و پولی، دولتمردان اقتصادی بیشتر بر چه فعالیتهایی در شرایط فعلی که قیمت نفت پایین است تأکید و توجه کنند؟

حسینی هاشمی: اصلاح قیمتها در شرایطی که قیمت نفت پایین است به راحتی امکان پذیر است. قیمتها باید اصلاح شود تا مصرف منطقی شود. در این شرایط باید نظام مالیاتی به درستی پایه گذاری شود.  باید از صاحبان درآمد که از امتیازهای ملی برخوردارند، مالیات کافی گرفته شود. در همین شرایط باید تلاش شود به بهره برداری از گاز و پتروشیمی به ویژه از میادین مشترک اقدام شود.

سهم ایران در بازار پتروشیمی قابل توجه است و ارز مناسبی می توان از این مسیر حاصل کرد.

از دیگر اقدامات در این شرایط، خصوصی سازی به معنای واقعی آن است. در این شرایط ارتقای کارآیی و راندمان در بخش خصوصی، آموزش نیروها، تربیت نیروی حرفه ای با دانش فنی بالا، افزایش انگیزه و احساس مالکیت و... یک ضرورت است.

از دیگر تلاشهای موثر در این حوزه، آزاد سازی قیمتها، شناور کردن قیمت نرخ ارز، اعتمادسازی، تلاش برای از بین بردن ایران هراسی، همکاری و مشارکت بین المللی و...، هستند.

  • نمره خیلی خوب به کارنامه اقتصادی دولت یازدهم

تسنیم: چقدر ارزیابی خود را از عملکرد اقتصادی دولت یازدهم منصفانه می دانید؟

 حسینی هاشمی: اصل یک قضاوت منصفانه این است که ببینیم دولت یازدهم اقتصاد را در چه شرایطی تحویل گرفت. با این همه موانع و مشکلات، به نظر من با درایت و تدبیر دولتمردان اقتصادی،  نمره خیلی خوبی این تیم خواهند گرفت. در جای ایده آل نیستیم ولی آنچه در عمل رخ داد، حرکت از یک فضای مبهم و تاریک به سمت امید بود. در شرایطی که ارزش پول ملی به شدت پایین آمده، تورم فشار بسیاری بر شانه های اقتصاد و مردم وارد کرده، دولت نزد بانکها و بانک مرکزی بدهکار شد و..، در چنین فضایی تلاش برای تغییر این شرایط واقعا نیازمند تدبیر و امید بود.

در یک ارزیابی کلی می توانم بگویم که تیم اقتصادی بر اقتصاد کشور و وضعیت آن اشراف کافی داشته و متناسب با مقدورات و با توجه به محدودیتها ،مسیر قابل قبولی را طی کرده اند. برای خروج از رکود تلاش شد و با نتایجی که حاصل شد این تلاش برای خروج از تورم و رکود ادامه دارد و با حصول نتیجه ، رشد اقتصادی و نیز پویایی و اشتغال در انتظار اقتصاد کشور خواهد بود.

معتقدم دولت فعلی اگر امتیاز بالا بودن قیمت نفت در دوره نهم و دهم را داشت اکنون در مدیریت اقتصادی بسیار بهتر می توانست عمل کند. با این حال، همین اینکه توانسته اعتماد مردم را جلب کند و آنها را با سیاستهایش همراه سازد، خود یک موفقیت است. در چنین شرایطی می توان سختترین سیاستهای اقتصادی را به مرحله اجرا قرار داد و در عین سختی به موفقیت نیز دست یافت. به هر صورت معتقدم تداوم اعتمادسازی در سطح بین المللی و نیز ادامه همراهی مردم با دولت می تواند روزهای بهتری را پیش روی اقتصاد ایران قرار دهد.

تسنیم: شما نگاه مثبتی به کلیت فعالیتهای اقتصادی دولت یازدهم داشتید ولی در عین حال انتقادهایی از شما نسبت به سیاستهای پولی و بانکی این دولت می شنویم، بر این اساس ارزیابی شما از سیاستهای پولی و بانکی این دولت چیست؟

حسینی هاشمی: در موفقیتهای دولت فعلی در حوزه اقتصاد یا به تعبیر بهتر ساماندهی شرایط بحرانی، سیاستهای پولی و ارزی از سهم ارزشمند نسبی در این خصوص برخوردار بودند. بخشی از این اتفاق به انتصاب سیف مربوط است که وی مورد اعتماد سیستم بانکی است و تاکنون نیز برای بهره گیری از تیمهای کارشناسی مجرب تلاش کرده و از افرادی بهره گرفته که امتحان پس داده اند. در عین حال، نقدهایی نیز به برخی سیاستهای پولی و ارزی دارم که از آن جمله نحوه تعیین نرخ سود بانکی و نرخ ارز است. من بر سیاستهایی که نرخ سود بانکی را بدون ملاحظات و آثار سایر عوامل و پارامترهای اقتصادی دخیل در عملکرد بانکها تعیین کند،  نقد دارم. درشرایطی که نرخ تورم به شدت افزایش پیدا می کرد ، بانک مرکزی از افزایش نرخ سود بانکها که باعث زیان و ضرر سپرده گذاران می شد جلوگیری می کرده ولی حالا که نرخ تورم رو به کاهش است، سریعا و شدیدا نسبت به کاهش نرخ سود بانکی اقدام کرده است. در حالی که قیمت نهایی تمام شده پول در بانکها بیشتر از نرخ سود تسهیلات مقرر در عقود مبادله ای است و انباشت کسری منابع بانکها با توجه به سیاستهای گذشته بانک مرکزی باعث پرداخت جریمه سنگین به بانک مرکزی می شود.

  • بانک مرکزی از سیاست قدیمی جریمه سنگین 34 درصد بر اضافه برداشت بانکها کوتاه بیاید

اگر بانک مرکزی از سیاست قدیمی خود مبنی بر  جریمه سنگین 34 درصد در سال بر اضافه برداشت بانکها کوتاه بیاید و قبول کند بانکها هم قربانی مشکلات و سیاستهای اقتصادی داخلی و خارجی کشور شده اند و انباشت بخش زیادی از مطالبات معوق خارج از اراده و اختیار و توان مدیریتی آنها بوده است .

 بانک مرکزی با اعمال سایر محدودیتهای فعالیت و خدمات بانکی اینگونه بانکها و به منظور کمک مالی کوتاه مدت در قالب تنزیل مجدد مطالبات بانکها و تخصیص منابع کوتاه مدت، کمک زیادی به خروج بانکها از تله و کمند کسری نقدینگی فعلی بانکها به ویژه در اتاق پایای اسناد بانکی خواهد کرد و بانکها برای نپرداختن هزینه های سنگین جرائم بانک مرکزی مجبور به تجهیز سپرده با نرخهای بالا و رقابت ناسالم بین بانکی نخواهند بود که نهایتا هزینه بالای تجهیز اینگونه سپرده ها را فعالان بخش اقتصادی خواهند پرداخت و تورمی از محل هزینه بالای مالی سرمایه گذاریها به مصرف کننده ها تحمیل خواهد شد.

  • نرخ ارز باید واقعی شود

تسنیم: ارزیابی شما از سیاستهای ارزی بانک مرکزی چیست؟

حسینی هاشمی: بانک مرکزی انصافا با توجه به منابع محدود ارزی و تقاضا و مصارف نامحدود آن درکشور مدیریت مناسب و مطلوبی را اعمال می کند ولی اگر نرخ ارز را به قیمت واقعی بازار برساند که همان یکسان سازی نرخ ارز است، می تواند علاوه بر اینکه بخش زیادی از کسری بودجه دولت را جبران نماید؛ نسبت به حذف تقاضای کاذب برای دریافت ارز و به دست آوردن رانت نهفته در آن از فشار زیاد برای تقاضای اعتبارات و تسهیلات ریالی از جهت خرید ارز بکاهد و پس از منطقی و اقتصادی شدن تقاضای ارز، ثبات در بازار پایدار ارز ایجاد کند.

معتقدم نرخ ارز باید اصلاح شود. در شرایط عدم یکسان بودن نرخ ارز بعضا تقلب، تبانی و... شکل می گیرد. هرچه فاصله این دو نرخ بیشتر باشد ، کسری بودجه بیشتر می شود. معتقدم باید نرخ ارز شناور شود.

به نظر من نرخ ارز باید یکسان شود و اقشاری که ناشی از این یکسان سازی نرخ ارز متضرر می شوند، شناسایی و این تفاوت در خصوص آنها جبران شود.

انتهای پیام/

 

  این اشتباه محاسباتی گاز ایران را تلف کرد + فیلم
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  ۲۰۰ میلیون سال طول کشید تا زمین اکسیژن‌دار شود
  یک کارشناس: گاز ایران صادر نمی‌شود؛ مهاجرت می‌کند
  دکتر پزشکیان: کسی را تازه استخدام می کنند و رئیس متخصصانی می کنند که بیست سال در آن کار تخصص و تجربه دارند/ویدئو
  منافع ملی ایران در صادرات حداکثری نفت
  روش جایگزینی نیمی از گاز خانگی با برق بدون سرمایه گذاری
  روزی هزار میلیارد تومان سرمایه ایرانیان به جیب چینی ها می رود
  به دلایل زیر بلعکس سخنان اقای جلیلی باید با تمام توان نفت صادر کنیم
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  9 منبع انرژی که جای نفت را می گیرند
  چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی تولید برق جهان را فعال کرد
  ۱۵ ماه فرصت نهایی غرب برای یک توافق هسته ای جدید با ایران
  اشتباه رساندن همزمان برق و گاز به خانه های ایران /آلودگی و هزینه بیشتر برای مردم/ ایران تنها کشور با این سیستم!
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  وعده تامین کسری برق از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر عملی نشد
  کاهش هزینه‌های واردات با تعطیلی شنبه‌ها/ خطر حذف ایران از بازارهای جهانی جدی است
  مصرف برق شیب صعودی گرفت/ عبور اوج بار از مرز ۶۱ هزار مگاوات
  در زمستان باید نیمی ازمصرف گاز خانگی با برق جایگزین گردد.
  بهر طریق ممکن فیش انرژی باید جایگزین فیش گاز و برق شود
  تصمیم وزیر به قطع گاز پتروشیمی لردگان اشتباه بود
  حرکت انگلستان به سوی سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی باتری‌پایه بزرگ‌مقیاس
  چشم‌انداز مصر برای تولید هیدروژن سبز
  جایگزین کردن برق به جای گاز در منازل
  باتری ها چگونه جایگزین گاز در تولید برق شدند؟
  تجدیدپذیر‌ها جایگزین گاز می‌شوند
  دولت برای احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی برنامه دارد
  مجوز صادرات برق نیروگاه‌های خورشیدی جدیدالاحداث صادر شد
  فروش خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۴ به شدت افزایش می‌یابد
  ۳۰ درصد خطوط لوله انتقال گاز قدیمی هستند
  سهم ۸۱ درصدی انرژی‌های خورشیدی از تولید برق جدید آمریکا
  محققان سوئدی باتری ارزان برای کشورهای کم درآمد تولید کردند
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان نیروگاه‌ها
  تهران تنها کلان شهر جهان است که حدود ۷۰درصد حمل و نقل درون شهری توسط خودروهای شخصی انجام می‌گردد
  ویدیو / جنگ بزرگ هسته‌ای نزدیک است؟
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان
  منافع ملی قربانی کلاس های کم بازده تولید برق شده است
  راندمان ۱۷۸ توربین گازی کشور می‌تواند ارتقا یابد
  نیروگاه های با راندمان پایین را از شبکه خارج می کنیم
  آمادگی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای تولید آمونیاک سبز
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  خروج نیروگاه‌های با راندمان پایین از چرخه تولید برق کشو
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معاون وزیر نفت: بدهی بابک زنجانی به شرکت ملی نفت تسویه شد / معادل بدهی او کالا دریافت شده
  صدور مجوز ۲۹ پروژه در عراق برای کاهش وابستگی به گاز ایران
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  تلف شدن ۶۶ درصد سوخت کشور با راندمان ۳۴ درصدی نیروگاه‌ها
  راندمان 58درصدی نیروگاه های سیکل ترکیبی فولاد مبارکه
  نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان ۳ برابری دارد
  گلخانه‌ها سهم زیادی در هدر رفت انرژی دارند
  ضرورتها و مزیتهای احداث خط آهن ورزقان ارمنستان تا بندر پوتی گرجستان
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار