درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   جمعه، 21 اردیبهشت 1403 - 00:37   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  ظریف: آیا جهان بدون برجام جای بهتری شد؟
  رانندگی در مسیری خطرناک "تودار ـ گردنه خروسه"/ چرا مردم از جاده جدید به مریوان نمی‌روند؟
  پتانسیل انرژی خورشیدی و ارزیابی عملکرد نیروگاه‌های متمرکز خورشیدی در مناطق مختلف ایران
  استقبال از خودروهای برقی و کاهش تقاضای جهانی بنزین
  اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید
  واردات اتوبوس بین شهری کارکرده با عمر کمتر از ۵ سال آزاد شد
  ۶۲ کشته و ۱۳۱۷ مصدوم در تصادفات هفته دوم اردیبهشت در کشور
  میدان‌های نفتی عراق
  ضرغامی: ۲ سال است که شعار من شده «اصلاح‌طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا»
  فوت ۱۶۹ نفر در حوادث ترافیکی و غیرترافیکی هفته گذشته
  پندی از کاهش زمان سیر بارهای ترانزیت سرخس به بندرعباس
  برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟​
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  امیدوار نباشیم؛ فرودگام امام هاب هوانوردی منطقه نمی شود
  جریمه ۵۴۰۰۰۰ خودرویی که بر روی خط عابر پیاده توقف داشتند
  ضرورت احداث راه‌آهن به سمت معدن سونگون
  تغییر مسیر عجیب اردغان به سمت ارمنستان/عادی سازی روابط ترکیه و ایروان
  تماشا کنید: هجوم غول‌ها به هند
  معاون شهرداری تهران: قرارداد خرید دوربین‌های کنترل ترافیک از چینی‌ها انجام شده / در مورد قرارداد خودروی چینی برقی که شهرداری منعقد کرده باید بگویم که با کیفیت‌ترین خودرو بعد از تسلا را انتخاب کرده‌ایم
  تماشا کنید: هیس! این کریدور جدید هم ایران را دور زد/ گزارش «انتخاب» از کریدور «جاده توسعه» عراق، بندر فاو و معنای آن برای تهران
  چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم
  با رویای ریلی هیتلر آشنا شوید؛ قطار عجیب نازی ها که هیچگاه ساخته نشد!+ فیلم
  اجرای عملیات عمرانی در ۱۰ ایستگاه خط ۱۰ مترو
  احداث خط راه‌آهن ورزقان به بستان‌آباد توسط دولت تأیید شد
  بجای احداث مسیر ریلی 250 کیلومتری مرند به چشمه ثریا خط آهن ورزقان به ارمنستان گرجستان با فوریت پیگیری شود.
  وجود ظرفیت ۴ میلیارد تنی مس در ورزقان
  راه‌آهن سراسری به ورزقان می‌رسد
  نامه سوم روحانی به شورای نگهبان: تا چند روز دیگر مستندات ردصلاحیتم دریافت نشود، علیرغم ابهامات فراوان نامه شورا، پاسخ به آن را منتشر می کنم
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 32712صفحه نخست » اخبار رسانه هایکشنبه، 5 بهمن 1393 - 15:40
بحران نفتی روی دیگر مذاکرات هسته‌ای!
پیام نفت: شاید کمتری کسی گمان می داشت که همه مسیرهای انتخابی دولت حتی در یک سال اول ، به بن بست رسیده و نتواند چراغ امید دولت بعد از آن را مشتعل نماید.
  
پیام نفت:
بحران نفتی روی دیگر مذاکرات هسته‌ای!

احمد قیومی - دولتی که از ابتدا با روی نمایِ شعار بهبود اقتصادی ، کاهش فاصله فقیر و غنی ، افزایش سطح استانداردهای معیشتی و درآمدی و زیرنمایِ طرح تنش زدایی سیاسی با جهان ، تحدید اصولگرایی انقلابی و تغییر ساختار تصمیم سازی در باب موضوعات مهمی همچون انرژی هسته ای و بازسازی اقتصادی ؛ توانست کرسی ریاست جمهوری یازدهم را فتح کند ، امروز با مشکلات افزونی ، بیش از روزهای نخست انتخاب مواجه است.

شاید کمتری کسی گمان می داشت که همه مسیرهای انتخابی دولت حتی در یک سال اول ، به بن بست رسیده و نتواند چراغ امید دولت بعد از آن را مشتعل نماید اما حمایت همیشگی نظام ، رهبری و مردم از دولت جدید ، به انتخاب مسیرهای جدید رسمیت بخشید تا دیده شود که ایا دولت تدبیر و امید، یارای پاسخگویی به اعتمادی بدین گستردگی را دارد یا نه؟

به هر روی بیش از آنچه انتظار می رفت اعتماد به جانب آمریکایی ها دوخته شد . تجربه ای که بیش از هر زمان و مکان دیگر ، مردم ما و نظام ما از آن بهره برده بودند و می دانستند که آمریکا به هیچ عنوان قابل اطمینان نیست . اما اصرار بر مذاکره ، همه تجربه ها را موقتا به کناری نهاد و امروز پس از یکسال از شروع مذاکرات ، آمریکایی ها گستاخانه تر با ما سخن می گویند ، هراز چندی ، عده ای دیگر را به بند تحریم کشیده ، هر روز سخن از غلبه بر ایران سر داده و شیپور های تبلیغی شان ، دائم می نوازند که تنها بخشی کوچک از دارایی خودشان را به آن ها دادیم ۱ ! آیا این همان دستاورد بزرگ هسته ای است که عده ای اصرار دارند آن را در کتاب های درسی کودکان آینده درج کنیم ۲؟

اما ریشه های اعتماد به بی اعتمادی کجاست؟
سخن وقتی به علت العلل رسد قدری پیچیده اما ممکن به نظر می رسد . درس های سیاسی تاریخ بعد از انقلاب به هر بیینده قابلی می گوید که در این ۳۶ سال ، چه کسانی نگذاشتند تا مردم ببینند دشمنانشان چه کسانی اند ؟ البته آن ها یا خود نیز ندیدند و یا نخواستند که ببینند . کم نبودند مشاورین راست نمایی که خواسته و ناخواسته ، مبدل به دست های غرب شدند و مسیر را به بی راهه کشاندند . همان ها که مقام معظم رهبری نیز سال ها از آن ها خون دل خرده و دولت ها را تشویق دوری از آن ها می نمودند . آنانی که روزی در اتاق وزارت و روزی دیگر در استودیوی تلویزیون بی بی سی فارسی بودند۳ . همان هایی که امروز نیز بنا به تعبیری از رییس سابق رژیم غاصب صهیونیستی ، سرمایه های اصلی و نهان دشمن در دل ما هستند۴ . براستی آیا مجال آن نرسیده که دامن دولت اسلامی از لوث ظهور و وجود عده ای به ظاهر خادم ملت اما حامی دشمن پاک شود ؟ کسانی که اثر اقدامشان کمتر از کلام آن ها نیست؟

وقتی مذاکره هسته ای با غرب آغاز شد ، رهبری انقلاب بارها تاکید فرمودند که غرب و در راس آن آمریکا به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست. اما ایشان فرمودند که بروید مذاکره کنید اما بدانید سخن گفتن با آمریکا هیچ نتیجه ای در بر ندارد۵ . حال همه مردم دیدند که مذاکرات ، نمی تواند چاره همه امور باشد و اصلاح را باید در جای دیگری جست .. اما عده ای هنوز نمی خواهند بپذیرند که آمریکا قابل اعتماد نیست . ولی دست بر قضا بحران هرچند ناخوشایند دیگری برای کشور و ملت ، بار دیگر پرده از رخ استکبار برکشید و بازهم نشان داد که آن ها حتی وقتی با ما در پیاده روهای ژنو ، پیاده روی هم می کنند۶ ، از پشت خنجر زده و تشنه خونمان اند.

بحران نفتی و کاهش بی سابقه قیمت نفت که با گردن کشی آمریکا ، نیرنگ اروپا و سرسپردگی به غایت مذبوحانه عربستان سعودی ، عرصه را اینگونه بر کشورهای نفت خیز حامی مقاومت الهی و انسانی منطقه تنگ نمود ، نشان دیگری از حلقه های بهم پیوسته توطئه جهانی علیه انقلاب اسلامی مان است که گویا عده ای فقط یک حلقه از آن را دیده و لمس کرده اند.

وقتی به سخنان برخی از مسئولین گوش فرا دهید ؛ تاکید بر وجود یک دست توطئه گر جهانی که در پشت قضیه کاهش بهای نفت حضور دارد ، در همه جا به چشم می خورد اما دریغا از اینکه گفته شود ای مردم آن دست پنهان کیست ؟! ایا نباید به مردم گفت که این دست شیطانی همان دستی است که این روزها برخی با او به گرمی و با لبخند دست می دهند و خوش و بش می کنند؟

آری این همان دست ها و شبکه ، همان شبکه پنهان و همیشگی توطئه گر در یک قرن گذشته است . همان دشمنی که در طی سده اخیر با هر کشوری که ظلم ستیز و مقاوم بود به بدترین شکل به مقابله پرداخت . از تحریم اقتصادی سی و اندی ساله کشورمان گرفته تا تحمیل یکی از بی سابقه ترین جنگ ها علیه مردم مظلوم و انقلابی مان . این آمریکا همان آمریکایی است که به قول شریف رهبری انقلاب در پشت پرده جوری سخن گفته و در ظاهر جور دیگری سخن می گوید ۷. کشوری که سال هاست رهبر معظم مان پرده از مجسمه نفاق آن برافراشته و همه را از مکر آن بیم می دهند.

بحران نفتی ؛ بحران هسته ای دور روی یک سکه!
حال که بحران کاهش بهای جهانی نفت ، اقتصاد ملی و بودجه سال آینده کشورمان را نیز با مشکلات بی شماری رو به رو ساخته۸ ، عده ای به حق نگران اند . دولت محترم ، مجلس گرامی و همه دلسوزان نظام به فکر رفته اند تا تدبیری اندیشیده و کشور را از این بحران نجات دهند . بی شک ، بحران مالی می تواند تاثیرات منفی سیاسی زیادی را نیز برای دولت یازدهم به همراه داشته باشد ، چراکه مردم از دولت انتظار شکوفایی ، رشد و رونق اقتصادی را داشته و دارند . از سویی دیگر ، تکلیف ادامه مذاکرات هسته ای در چند ماه آینده هم چندان روشن نیست و در این بین کسانی در نگرانی معکوس و عمده اند که سرنوشت همه مسائل کشور را به درآمد نفتی و نتیجه توافق هسته ای گره زده بودند . آن ها همان به ظاهر راهنمایان دلسوزی هستند که نمی گذارند گفته شود که آمریکا پشت پرده فشار اقتصادی جدید به کشورمان است . همان کشوری که این چند ماه عده ای آشفته ذات و شادمان روی بر طبل شوقشان می کوفتند که اری این امریکاست که دیگر تحریممان نخواهد کرد و...

اما این مجسمه شرارت جهانی بازهم آن ها و بعضی دیگر از زودباوران را فریفت . هرچند ساده لوحانه . غرب تحریم های ظاهری را برداشت اما با یک توطئه نفتی آن هم در روزها و هفته های منتهی به پایان سال میلادی ، یکی از بزرگ ترین فشارهای اقتصادی که نتیجه آن ها حتی چندین برابر بزرگ تر از بزرگترین تحریم هاست را به ما وارد ساخت۹ . فشاری که اگر روی اقتصاد هر دولت دیگری در ایران می آمد ، انقدر تعجب بر انگیز نبود که به دولتی متحمل شد که حتی بیش از دیگران به آن ها اعتماد کرده و دست دوستی و مذاکره را به سوی آن ها دراز نموده است.

به نظر می رسد که مسئولان دولتی باید بیش از گذشته هوشیار باشند ، چراکه دست توطئه گر غرب در جریانات اخیر اقتصاد نقت ایران آنچنان هویدا شد که قطعا در مذاکرات هسته ای نیز صورت نحس خود را روزی دیگر به نمایش خواهد گذاشت . همان چیزی که رهبری عزیز انقلاب بارها بدان هشدار و تاکید نموده بودند . بنابراین از همین حال باید به فکر بود چراکه نباید زمان را از دست داده و باید هم اکنون چاره اندیشیم.

بی شک ، بحران نفتی زمانی گسترده تر می شود که بدل به بحران هایی دیگر شود . آنچنان که امروز هم عده ای تلاش دارند تا حقایق را وارونه و جور دیگری جلوه دهند . همه می دانند که امروز برخی از اقلیت رسانه های بی تفاوت داخلی و بخشی بزرگ از جامعه انبوه و اکثریت خارجی تلاش دارند که به موازات افزایش فشار های اقتصادی بر کشورمان ، به بهانه های واهی ، زمینه آغاز برخی از تحرکات ضدامنیتی را در میان مردم آغاز کنند . این مهم از طریق برخی واسطه های ناآگاه و فریب خورده داخلی ، صحنه گردانی می شود . طرح مجدد و زمان ناشناسانه محاکمه سریع و بدون تشریفات سران فتنه ، تاکید بر ضرورت محاکمه ارکان دلسوز انقلاب که کشور را در ۹ دیماه از لوث اشرار پاک نمودند ، ایجاد درگیری در خانه ملت و برخی اظهار نظرهای غیرمسئولانه و نا نجیبانه ، برخی از این سناریو برای آشفته سازی وضعیت آرام سیاسی و اجتماعی فعلی است.

از سویی دیگر طرح برخی از بندهای قانون اساسی و لزوم انجام آن که اخیرا از سوی ریاست محترم جمهور در باب همه پرسی در امور مهم کشور بیان شده ، هرچند قانونی و متین است اما در شرایط فعلی بیش از آنکه بتواند گره ای از مشکلات اقتصادی کشور باز کند ، گره ای به برخی از بن بست های سیاسی موجود خواهد افزود . البته بماند انجام همه پرسی ثبت نام یارانه ها که چندان هم به مذاق دولت محترم خوش نیامد۱۰ !

حال با طرح مباحث فوق در این نوشتار ، نگارنده مجالی مکتوب را در اختیار خوانندگان گرامی می گذارد که علی الحساب ، نتیجه گیری به شمار می آید .
الف ) اگرچه تحریم های اقتصادی جدید به ظاهر از سوی غرب منتفی شده اما دشمنی آمریکا با فشار اقتصادی نفتی بر کشورمان که حتی بیش از تحریم ها اثر دارد ، ادامه می یابد .
ب) سرنوشت اقتصادی کشور اگر با نتایج توافقات هسته ای گره بخورد ، بی شک می تواند اقتصاد ملی را در هر زمان و مکانی با تکانه ای کوچک ، دستخوش تغییراتی وسیع نموده و از این ره می تواند استقلال ، شرف و عزت مان را به تاراج برده و به بند کشد .
ج) آرامش فضای سیاسی لازمه تحقق رونق اقتصادی است . پس طرح مفاهیم و واژه های غیرضرور ، می تواند خواسته و یا ناخواسته ، آب به آسیاب دشمن باشد.
د) افکار عمومی در کشورمان بصورت گسترده ای پذیرفته اند که آمریکا به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست ، پس منطق عقلایی حکم می کند که با مشاهده روندهای اخیر اقتصاد جهانی ، مشاوران سیاسی و بنگاه های خبری بپذیرند که چاره کار ، فقط در دستیابی به مدل مطلوب تحقق اقتصاد مقاومتی است.

و در آخر طرح این مهم ضروری است که باتوجه به پیش بینی کارشناسان در خصوص تنگناهای سال مالی آتی وانتظارات ملی و مردمی از اقتصاد سال ۹۴ ، دولت محترم باید علاوه بر تبیین اقتصاد مقاومتی ، زمینه ها و سازو کارهای کاربست آن را در اقتصاد نیز در دستور کار قرار دهد . چراکه اگر از این واژه فقط استفاده تبلیغاتی شود و مردم نتوانند نتیجه های ارزشمند آن را در صحنه زندگی خود مشاهده کنند ، قطعا ظلمی بزرگ به این دستاورد مدل بومی و ملی اقتصاد اسلامی و ایرانی وارد خواهد شد.

پی نوشت:
۱.مصاحبه فاکس نیوز با یکی از اعضای سنای آمریکا / آذر ۱۳۹۳ – واشینگتن
۲.میزگرد یکی از شبکه های فارسی زبان خارج نشین که در ان یکی از کارشناسان این پیشنهاد را مطرح کرد / مهر ۱۳۹۳ – تلویزیون فارسی پخش دبی
۳.اشاره به ع . م ؛ وزیر فرهنگ عصر اصلاحات
۴.سخنان شیمون پرز در کنست ( پارلمان ) رژیم اشغالگر قدس در بحبوحه انتخابات سال ۱۳۸۸
۵. سخنان معظم له در دیدار با اقشار و آحاد مردم – پاییز ۹۳
۶. اشاره به پیاده روی اخیر ظریف و کریف بعد از مذاکرات دو جانبه در خیابان های ژنو – دیماه ۹۳
۷. اشاره معظم له در واکنش به نامه نگاری اوباما در پاییز ۹۳
۸. تاثیر کاهش سقف تولید اوپک بر قیمت گذاری جهانی نفت و تاثیرات منفی آن بر بودجه کشور در سال ۹۴
۹.یورونیوز – تحلیل شباهنگی ( یک روز مانده به پایان سال ۲۰۱۴)
۱۰. انتظار می رفت که در همه پرسی ثبت نام یارانه ها ، مردم به نفع دولت و اقتصاد از آن انصراف دهند.

  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  قیمت نفت و ارزش کل ذخایر نفت ایران یک سوم می شود
  میزان مصرف انرژی در ساختمان سردترین کشورها به ازای هر متر مکعب فضا ۱۲۰ و ایران ۵۸۰کیلو وات ساعت است
  انرژی برق باید جایگزین مصارف گاز در بخش خانگی شود
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  ضرورتها و مزیتهای احداث خط آهن ورزقان ارمنستان تا بندر پوتی گرجستان
  پاداش شرکت ملی گاز برای مشترکان کم مصرف
  توسعه همکاری‌های پکن-پاریس در حوزه انرژی: جایگاه بازار ایران در این میان چیست؟
  هلدینگ خلیج فارس رقیب شرکت‌های کوچک نشود
  رشوه خواری آشکار در برق رسانی و اتصال به شبکه/ دکتر محرابیان فکری اساسی کنند و سیستم و سامانه ها را جایگزین افراد نمایند/ هر جا رانت و امضا و اختیار تصمیم اجرایی باشد امکان فساد بیشتر است.
  احداث شهرک‌های انرژی خورشیدی در گیلان
  کانادا، چگونه مصرف انرژی را در فصول سرما، مدیریت می‌کند؟
  در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه های انرژی اعم از آب، برق، گاز و بنزین بحران خواهیم داشت
  تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران
  توانیر: ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در ۸۰ درصد از مناطق کشور
  توانیر: مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  اصلاً بعید نیست که امسال ناترازی بنزین دو برابر شود / وقتی در صنعت خودرو شرایط تحریمی سخت داریم، اصلاً امکان توسعه و پیشرفت وجود ندارد
  ظریف:تهران امیدوار گشایش خط راه آهن با ارمنستان است
  ضرورت تشکیل کمیسیون سه جانبه ایران- ارمنستان و چین
  طراحی برج خنک کننده و کولینگ تاور برای جنوب ایران
  انتقاد وزیر نیرو از صندوق توسعه ملی به دلیل عدم تامین اعتبار پروژه‌های نیروگاهی
  انرژی برق باید جایگزین مصارف گاز در بخش خانگی شود
  سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی از نفت پیشی می‌گیرد
  ممنوعیت رقابت بخش دولتی و شبه دولتی با بخش خصوصی توسط مقام معظم رهبری
  ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می کنند
  ژاپنی‌ها سال ۲۰۲۵ با یک ماهواره، به زمین انرژی خورشیدی منتقل می‌کنند
  اولین هواپیمای دنیا با سوخت سبز آمونیاک سال 2023 به پرواز در می‌آید
  وزارت راه هر چه دارد بفروشد و صرف توسعه شبکه ریلی کند
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند
  ۱۰ کشور دارنده بزرگترین ذخایر نفت جهان
  آمریکا چقدر نفت تولید می‌کند؟
  پنج خسارت تهران از «طرح‌ترافیک»
  مقصران ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران شناسایی و مجازت شوند
  زاکانی:واردات خودروهای عمومی برقی از چین امسال نهایی می‌شود
  هزار قطار چینی در مسیر اروپا؛ سهم ایران از ترانزیت شرق به غرب متحول خواهد شد
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  اولین قطار هیدروژنی جهان در آلمان
  سریع ترین قطارهای جهان | جنون سرعت!
  قیمت نفت به بالای ۹۰ دلار رسید
  راه‌اندازی قطار سریع السیر چینی در این مناطق ایران
  مقایسه کولر آبی و گازی؛ کدام یک انتخاب بهتری است؟
  حسن روحانی: مدام می‌گویند فاز ۱۱ پارس جنوبی را بدون برجام و توتال راه انداختیم؛ ما با توتال قرارداد بستیم که تمام گاز فاز ۱۱ را تزریق می‌کند نه اینکه برداشت کنیم / ما و چین می‌خواستیم نحوه اجرای این تکنولوژی را از توتال یاد بگیریم
  گردشگران ۴۰ میلیارد دلار در عربستان هزینه کردند
  سیاهکلی، نماینده مجلس: خودرو‌های داخلی کم‌ترین استاندارد برای حفظ جان سرنشین در تصادفات را دارند/ همچنان نسخه شفابخش حوزه خودرویی کشور را اجرای قوانین ساماندهی و واردات خودرو می‌دانم
  انقلاب جدید در باتری خودروهای برقی
  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  چه بر سر سیاست بایدن در قبال ایران آمده؟ / واشنگتن دیگر باید با تهران به عنوان یک قدرت هسته‌ای رفتار کند
  گزارش اکونومیست از دو رویدادی که سیاست نفتی دنیا در ۵۰ سال گذشته را شکل داد؛ تحریم نفتی اعراب در ۱۹۷۳ و شوک انقلاب ایران / ۵۰ سال بعد عرضه و تقاضای نفت چگونه خواهد بود؟
  نفت در آستانه بی ارزش شدن
  نگرانی بزرگ شرکت های بزرگ نفت جهان/ آیا نفت در آینده واقعاً بی‌ارزش می شود
  نظم نوین انرژی با پایان «عصر نفت
  پایان زودتر از موعد عصر طلایی نفت نزدیک است
  درآمد صادرات نفت عراق در یک ماه؛ ۹.۵ میلیارد دلار
  درآمد ماهانه ۸.۵ میلیارد دلاری عراق از فروش نفت
  عراق جهت تثبت قیمت نفت، صادرات نفت خام خود را به ۳.۳ میلیون بشکه کاهش می‌دهد
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار