درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   شنبه، 11 آذر 1402 - 00:03   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  آلومینا، محصول پالایش شده بوکسیت
  تاریخ 500ساله روسیه
  بررسی و تحلیل حقوقی جنگ اکراین و روسیه از منظر حقوق بین الملل
  شبه نظامیان چچن در خدمت پوتین
  طﺮاﺣی ﺳﯿﺴﺘﻢCCHPﺑﺮای ﺳﺎﺧﺘﻤﺎنﻫﺎی اداری در ﺗﻬﺮان
  از احداث کانال سراسری از آستارا تا گنبد تا ساخت بزرگراه ساحلی در شمال
  ویدیو/ آتش بس در غزه؛ شهادت 14845 فلسطینی در 49 روز درگیری
  فیلم| زنان کارگر در معدن، در غیاب مردانی که به ارتش اوکراین پیوستند
  زندگی فوق لاکچری پوتین+ عکس
  بزرگراه ساحلی دریای خزر چه زمانی به اتمام می‌رسد؟
  طراحی سیستم تولید همزمان برق، گرما و سرما CCHP برای منازل مسکونی در اقلیم آب و هوایی تهران
  در زمستان ها گاز عامل اصلی آلودگی هوای تهران است
  نیروگاهCCHP یک مگاواتی با مصرف 250متر مکعب گاز گرمایش 150 و سرمایش 100ساختمان را تامین می کند
  بهینه‌سازی زمان‌بندی حرکت و توقف قطارهای مترو با استفاده از الگوریتم NSGA-II برای کاهش زمان سفر و افزایش کارایی اقتصادی و زیست‌محیطی سیستم
  مهم‌ترین گلوگاه جابجایی مسافر در مترو تهران مرتفع می‌شود
  آیا این وعده محقق می شود؟ ورود ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس برقی؛ تا پایان سال آینده
  ماجرای عجیب غیب شدن اتوبوس‌های برقی تهران
  پلتفرم ماژولار تبدیل اتوبوس دیزلی به برقی رونمایی شد
  ضرورت فوری اتصال متروی کرج به مرکز تهران
  تنهایی اوکراین و سرازیر شدن کمک‌ها به اسرائیل
  از نظر فیرحی مردم حق تاسیس، نظارت، تغییر و اصلاح دارند/ تولد فقه دمکراسی در ایران / تقدم دمکراسی بر فقه، علم، حقیقت
  نیروگاه CHP | تولید همزمان برق و حرارت
  CHP راه موثر برای تولید برق و گرما بطور همزمان می باشد
  معرفی سیستم تولید همزمان گرما، برق وسرما
  ترانس تبدیل ولتاژ 380 به 220 ولت وبعکس در همه توانها
  اصل 127 قانون اساسی
  سفر کمیته وزرای خارجه کشورهای اسلامی و عربی به چین در تلاش برای توقف جنگ غزه
  طالبان یک سد جدید در خاشرود نیمروز در نزدیکی ایران می‌سازد
  ببینید / لحظه روبرو شدن جومونگ با دوبلور ایرانی‌اش
  هر ذهن غیرمریضی که حتی ادبیات و قرینه متصل در اصول را هم نخوانده باشد، می‌فهمد که آن سخن من ناظر به دنبال کردن توطئه‌گران است نه اجرای سند ۲۰۳۰ / در شبهه مربوط به انداختن قطعنامه‌ها در منقل، مخاطبم مخالفان داخلی برجام بودند که قطعنامه‌های فصل هفتی شورای امنیت را کاغذ پاره می‌دانستند
ادامه اخبار رسانه ها
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 51676صفحه نخست » اخبار رسانه هاجمعه، 24 شهریور 1402 - 21:44
روسیه برجام را تحت‌الشعاع جنگ اوکراین قرار داد
  
پیام نفت:
مسیر جدید ایران و آمریکا در مذاکرات به روایت فلاحت پیشه /روسیه برجام را تحت‌الشعاع جنگ اوکراین قرار داد

فرارو نوشت: فلاحت پیشه گفت: به اعتقاد من شرایط فعلی بسیار بهتر از شرایط تنش است، به عبارتی من اسم این شرایط را شرایط «مدیریت تنش» گذاشته‌ام.

تروئیکای اروپا در بیانیه‌ای مدعی شد که ایران به تعهدات بیانیه مشترک با آژانس در مارس گذشته پایبند نبوده است. سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در این بیانیه که در نشست شورا صادر شده است از تهران خواستند که با نصب مجدد دوربین‌ها و تجهیزات نظارتی موافقت کند.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در این نشست بار دیگر ادعاها درباره روند اجرای توافق با ایران برای حل‌وفصل مسائل پادمانی را تکرار کرد و مدعی شد که هیچ پیشرفت دیگری در اجرای فعالیت‌های تعیین شده در توافق، صورت نگرفته است.

در همین رابطه، حشمت الله فلاحت پیشه گفت: «اتفاقی که در حوزه هسته‌ای ایران رخ داده، این است که ایران و ایالات متحده برای نخستین بار یک تصمیم منطقی گرفته‌اند و به واسطه این تصمیم جدید با حذف واسطه‌ها، بخشی از مشکلات خود را کنار گذاشته اند. اکنون دو کشور به این نتیجه رسیده‌اند که موضوع هسته‌ای فقط دو طرف دارد: ایران و آمریکا. همه طرف‌های دیگر در این گفتگوها واسطه هستند. واسطه‌هایی که متاسفانه خود ایران، آن‌ها را ساخت.

وی گفت: چرا که برای ایران مذاکره مستقیم با آمریکا به یک تابو تبدیل شده بود؛ بنابراین مذاکرات از طریق همین واسطه‌ها شکل می‌گرفت و همه طرف‌ها برای خود منافع برجامی درست کرده بودند و بارها که ایران و آمریکا به توافق نزدیک می‌شدند، اصل توافق، فدای منافع برجامی واسطه‌ها می‌شد؛ واسطه‌ای مثل روسیه که برجام را تحت‌الشعاع جنگ اوکراین قرار داد، یا چین که بسیار خرسند است که سالی یک میلیارد دلار تخفیف نفتی از ایران می‌گیرد.»

وی افزود: «حتی کشورهای اروپایی نتوانستند مسیر خرید واکسن کرونا را برای ایران فعال کنند. اما در موضوع برجام برای خود منافعی را در نظر گرفته‌اند. ایران و امریکا در موضوع برجام همه طرفین را کنار گذاشته‌اند و توافقات نانوشته‌ای را شکل داده‌اند که گرچه بدون ایراد نیست، اما قطعا بهتر از شرایطی است که واسطه‌ها بر گفتگوهای برجامی حاکم شده بودند. آژانس نیز در این شرایط درگیر بازی‌های سیاسی شد و جریانات مختلفی که در آمریکا و اروپا در تلاش بودند بر ایران فشار بیاورند از آژانس به عنوان یک بازیگر سیاسی استفاده کردند. اما اتفاقی که اکنون افتاده به معنای مدیریت تنش مشترک ایران و امریکا است که بخشی از مشکلات پیشین را حل می‌کند. آزاد شدن زندانیان، آزاد شدن پول‌های بلوکه شده ایران، مدیریت تنش در خلیج فارس و دریای عمان نیز در کنار مسئله هسته ای، همگی از مصادیق همین مسیر جدید ایران و آمریکا است.»

ورود ایران و آمریکا به دوران پسابرجام

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم گفت: «گروسی بر اساس یک متن کهنه، گزارش‌های خود را طراحی می‌کند. به عبارتی آقای گروسی دچار یک تناقض جدی است. ایشان بارها، به صورت تلویحی مرگ برجام را اعلام کرده است، ولی اکنون گزارش‌های خود را بر اساس همان برجام منقضی شده شکل می‌دهد. حتی هشدارهای گروسی که در گزارش پیشین وی مطرح شد، بر اساس اجرای برجام داده شده بود. این که ایران ۱۸ برابر سقف برجام سوخت تولید کرده یا سانتریفیوژهای پیشرفته را استفاده کرده، همگی مواردی است که بر اساس یک متن منسوخ شده و مرده به نام برجام مطرح کرده بود. مگر نه این که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بارها مرگ برجام را اعلام کرده بود؟ بنابراین من معتقدم که ایران و آمریکا در دوران پسابرجام به سر می‌برند. در دورانی که طرفین حدس می‌زنند برجام دیگر قابل احیا نیست، سعی می‌کنند تنش را مدیریت کنند تا شاید در آینده به یک متن توافق جدید برسند.»

وی افزود: «طبیعتا در این شرایط دستور کاری برای واسطه‌ها تعریف نشده. حتی برای آژانس نیز دستور کاری تعریف نشده است. مهم‌ترین بحثی که در موضوع آژانس مطرح است، این است که آژانس باید در حد همان توافقات ایران و آمریکا، نظارت‌های خود را انجام دهد و در نتیجه معتقدم گروسی که تا کنون نقش سیاسی را ایفا کرده، اکنون نیز نباید ناراحت باشد که یک کارویژه سیاسی برای وی تعریف شده است. با توجه به این که دیگر طرفین نیز به حاشیه رانده شده‌اند، بر اساس نوع منافعی که از این شرایط می‌برند، تعیین موضع می‌کنند. به عنوان مثال، کشورهای اروپایی و به ویژه تروئیکا، شامل آلمان، فرانسه و انگلستان سعی می‌کنند بیانیه‌ای انتقادی و گزارشاتی تند علیه ایران مطرح کرده و مواضعی آتشین علیه ایران اتخاذ کنند. کشور چین که عملا از این وضعیت راضی است و کماکان از تخفیف سالی یک میلیارد دلار نفت و فراورده‌های نفتی برخوردار است نیز موضع سکوت را در پیش گرفته و روسیه نیز به گونه‌ای با این واقعیت کنار آمده که ایرانی‌ها، نمی‌توانند بیش از حد درگیر جنگ اوکراین شوند و در نتیجه سطح مشخصی از مناسبات را با ایران، حفظ کرده‌اند. هرچند معتقدم اگر روس‌ها در حوزه جنگ اوکراین به یک تنفس برسند احتمالا واکنش نشان خواهند داد، اما نباید به خاطر یک مسئله نامشخص از مصالح فعلی گذشت.»

این تحلیلگر سیاسی تاکید کرد: «به اعتقاد من شرایط فعلی بسیار بهتر از شرایط تنش است، به عبارتی من اسم این شرایط را شرایط «مدیریت تنش» گذاشته‌ام. اما ایران نباید در این حالت بماند، بلکه باید به دنبال شرایطی باشد که در مراودات خارجی و به ویژه فروش انرژی از شرایط اضطرار خارج شده و به تدریج قیمت نفت خود را به قیمت جهانی نفت نزدیک کند، چرا که با شروع فصل زمستان، تقاضا برای نفت بیشتر می‌شود.

نکته دیگر این است که به اعتقاد من ایران باید در حوزه‌های مختلف تنش‌های خود را با آمریکا کاهش دهد و حتی با توجه به تعدیل نگاه اعتراضی به ایران در موضوع اوکراین، به سمت تنش‌زدایی با کشورهای اروپایی حرکت کند و در عین حال سطح معقولی از مناسبات خود را با شرق نیز دنبال کند. در دنیای پر نوسان امروز، کشورها به سمت تنوع مناسبات با یکدیگر حرکت می‌کنند. هیچ یک از قدرت‌های شرق و غرب نمی‌توانند یک راهبرد فراگیر را در دنیای امروز تحمیل کنند. من معتقدم کشور ما نیز باید از این شرایط استفاده کرده، تابوها را کنار گذاشته و به سمت تنوع مناسباتی حرکت کند. موضوع آخر این که اکنون که دست دولت برای فروش نفت و بازگردانی منابع مسدود شده یا پول نفت باز شده، انتظار عمومی این است که گشایش‌های سیاست خارجی، اثر خود را بر سفره مردم بگذارد.»

 

{%TAG_SHOW_TYPE_34_TAG%}
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  ممنوعیت انشعاب گاز برای ساختمان های جدید و مزیت های آن
  بیش از 4 میلیون و 600 هزار مشترک برق در تهران داریم/پیک مصرف شهر تهران 5.6گیگاوات/ مصرف برق بهار و تابستان تهران 80گیگاوات در24ساعت
  هزینه تولیدهرکیلووات برق 1500تومان/2.7میلیون مشترک برق شهرهای اطراف تهران
  اوج مصرف برق در زمستان 42و تابستان 73.5گیگاوات/ افزایش قابل توجه راندمان نیروگاه ها در ماه های سرد
  تلفات انرژی در شبکه توزیع درون شهری نزدیک ۶ هزار مگاوات است
  روشی برای تولید ارزان هیدروژن
  پیشنهاد تولید ده گیگاوات برق ازنیروگاه های آبی غیرفعال
  ممنوعیت گاز خانگی در نیویورک‌
  استفاده از گاز طبیعی در برکلی آمریکا ممنوع شد
  ممنوعیت استفاده از اجاق گاز در لس آنجلس
  دادن انشعاب جدید گاز در تهران و کلان شهرها ممنوع شود
  مصرف برق در زمستان به 32هزارمگاوات یعنی کمتر از نصف می رسد
  در زمستان ها گاز عامل اصلی آلودگی هوای تهران است
  فهرست کشورها بر پایه ذخایر توریوم
  ﺑﺮرسی و ارزﯾﺎبی اﻗﺘﺼﺎدی ﺳﯿﺴﺘﻢ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻫﻤﺰﻣﺎن ﺑﺮق، ﺣﺮارت و ﺗﺒﺮﯾﺪ(CCHP)ﺑﺎﻇﺮﻓﯿﺖ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺑﺮق ﯾک ﻣگا وات
  ضرورت توسعه متوازن در بخش برق با تاکیدبر نیروگاه‌های تلمبه ذخیره‌ای
  نیروگاه های تلمبه ذخیره ای نیاز مهم شبکه برق
  چین در آستانه آزمایش نخستین راکتور هسته‌ای سبز جهان
  «انقلاب صنعتی» در اروپا؛ کامیون‌ها و اتوبوس‌های دیزلی از جاده‌ها محو می‌شوند
  انتقال همزمان گاز و برق به سراسر کشور اشتباه است
  توریوم ، امید ترکیه برای رهایی از وابستگی به انرژی
  مزایای استفاده از نیروگاه CHP
  بررسی احداث واحد جذب در نیروگاههایCHP در راستای کاهش گاز گلخانه ای دی اکسید کربن
  دانشمندان یک گام به ساخت خورشید مصنوعی روی زمین نزدیک شدند
  ژئوپلیتیک هسته ای نبرد توریوم بین روسیه و چین
  گازکشی در ایران اشتباه بود
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار