درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   چهارشنبه، 5 اردیبهشت 1403 - 23:51   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  فیلم قدرت تخریب انفجار ۲۵ کیلوگرم آمونیوم نیترات
  دکتر برهانی: حجاب یک حکم شرعیِ فرعی است نه جزء اصول دین
  حجاب جزو اصول این است یا فروع دین؟
  یادداشت‌های علم، شنبه ۱۵ شهریور ۱۳۴۸: شاه گفت بانک مرکزی می‌گوید در ۳ ماه اول سال، ۲۲ درصد رشد اقتصادی داشته ایم؛ گفتم این گزارش‌ها دروغ است
  تصاویر: دنیای زیر آب در جزیره کیش
  مجلس نمایندگان آمریکا لایحه ۶۰ میلیارد دلاری کمک نظامی به اوکراین را تصویب کرد
  تصاویر: مراسم هزار دف در روستای پالنگان
  فیلم لحظه هولناک انفجار ۸۰۰ تن آمونیوم نیترات
  رونمایی از اولین خودرو با موتور آمونیاکی در جهان
  آمونیاک مایع پتانسیل تبدیل شدن به LNG جدید را دارد.
  اسپانیا قطب انرژی سبز و پایدار اروپا می‌شود
  زمان معامله بزرگ فرارسیده / ماجرای مذاکرات مهم هاشمی و صدراعظم آلمان درمورد تنش‌ها بین ایران و آمریکا-اسرائیل
  تنش با ایران، اشتهای متحدان اونجلیست نتانیاهو برای آخرالزمان را تقویت کرد / می‌گویند حمله ایران ثابت کرد که «از نظر پیش بینی‌های انجیلی، ما در آستانه جنگ یاجوج و ماجوج قرار داریم»
  در سه ماه اول ۲۰۲۴، تقریبا تمام نفت ایران را چین خریداری کرده
  اتاق بازرگانی ایران: اگر استدلال برخی‌ها برای اصرار به تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه، تعطیل بودن شنبه در دین یهود است که این دین از ادیان یکتاپرست است؛ ما تضادی با یهودیت نداریم و اگر تضادی هست با صهیونیسم است / ما که نمی‌توانیم دنیا را قانع کنیم خود را با تعطیلات ایران وفق دهند
  نظر مشاور اوباما درباره جنگ
  گرجستان؛ دروازه تجارت جهانی در دریای سیاه
  پیام امارات و عربستان به آمریکا: اگر می‌خواهید نقش ما در ائتلاف امنیتی منطقه‌ای علیه ایران افزایش یابد، ضمانت امنیتی بدهید، همانطور که به اسرائیل دادید
  آذری جهرمی: گسترش اسلام با زور و شمشیر نیز، سیره رسول گرامی اسلام و علی (ع) نبود
  صنعت کشور اولین قربانی تعطیلی پنجشنبه ها خواهد بود
  ناترازی گاز و بنزین ریشه در سیاست خارجی ایران دارد/روز به روز از کشورهای در حال توسعه هم عقب تر می مانیم
  آمریکا: در روزهای آینده، تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع می‌کنیم
  در پی وقوع سیل در جنوب استان سیستان و بلوچستان، خانه‌های مردم داخل آب رفته، راه‌های ارتباطی روستا‌ها هم کاملا قطع شده / زیرساخت‌های مدیریت بحران فراهم نیست / در حوزه زیرساخت‌ها، فقط نباید مسئولین بیایند و عکس بگیرند
  اروپا : غزه مثل سطح ماه شده ؛ هیچ چیزی برای زندگی نیست
  سازمان ملل: جنگ غزه بیش از ۱۹ هزار یتیم برجای گذاشته است
  تصمیم غیرمنتظره کرملین: روسیه تمام سربازان خود را از قره باغ خارج می‌کند
  به محضِ اینکه صهیونیست‌ها علیه خاک ایران خطایی کنند، پاسخ ما شروع خواهد شد / تاکتیک ما این‌ بار متفاوت خواهد بود / توانمندی‌هایی داریم که زمان رونمایی از آن‌ها فرا نرسیده، اما اگر اتفاقی برای کشور بیفتد حتما از آن استفاده می‌کنیم
  بایدن: اگر ایران حملاتش علیه اسرائیل را گسترش دهد، آمریکا نیز وارد این درگیری خواهد شد
  سیل جان سه نفر در هرمزگان را گرفت
  در ماجرای پاسخ به اسرائیل، طرف مقابل، ۱۵ هواپیمای ضد سیگنالی به پرواز درآورد؛ علاوه بر این، آواکس‌های عربستان را به پرواز درآوردند/تمام تصورات این بود که جنگ تا ۳ ماه طول می‌کشد/ساعت ۱۹:۳۰ اولین دسته پهپادی راهی شد تا سیستم‌های پدافندی را درگیر کند/تمام ۱۲ موشک هایپرسونیک ما به هدف اصابت کرد/پس از پایان عملیات، سفیر سوئیس برای اولین بار بجای وزارت خارجه، به سپاه احضار شد
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 47761صفحه نخست » اخبار رسانه هاجمعه، 30 مهر 1400 - 07:45
کرسی ژاپنی یا کوتاتسو چیست؟ چرا ژاپنی ها هنوز خانه های خود را با کرسی گرم می کنند؟
  
پیام نفت:

 تحریریه مجله

۰
کرسی ژاپنی

سال ها پیش وقتی شنیدم که ژاپنی ها نسبت به سنت هایشان بسیار متعهد هستند، باورم نمی شد که مردمی تا این حد بتوانند آداب و رسوم گذشته شان را حفظ و بر مبنای آن در قرن بیست و یکم زندگی کنند. این دقیقا خلاف آن چیزی است که ما در کشورمان با آن روبرو هستیم. نوعی تقلید از کشورهای غربی، تجددگرایی و تمایل به پیروی از سبک های متنوع و جدید در سرتاسر کشورمان دیده می شود. ما بدون آنکه بدانیم با این کار به ظاهر ساده، گذشته و هویت مان را به سمت فراموشی هدایت می کنیم. یکی از سنت هایی که ژاپنی ها آن را به خوبی حفظ کرده اند، استفاده از کرسی ژاپنی برای گرمایش خانه ها و اماکن مختلف است. آنها با در نظر گرفتن مزایا و ویژگی های آن، و با دانش جدیدتری دست به طراحی دوباره المان ها و مبلمان اطراف این کرسی ها کرده اند. فرهنگی که این روزها به یکی ازجذابیت های توریستی در ژاپن تبدیل شده است.

کرسی ژاپنی

کرسی ها سال هاست در کشورهای مختلفی در دنیا مورد استفاده قرار می گیرند، برای مثال براسرو (Brasero) نام کرسی های اسپانیایی است. کرسی ژاپنی یا کوتاتسو(Kotatsu)، یک میز کوچک مربعی یا دایره ای است که با نوعی لحاف ژاپنی بزرگ و سنگین به نام فوتون (Futon) پوشانده می شود. در زیر میز یک منبع حرارتی قرارمی دهند. این منبع حرارتی در گذشته یک منبع ذغالی بوده اما اکنون یک منبع الکتریکی است.

کرسی ژاپنی
در قرن چهاردهم ژاپنی ها با قرار دادن یک میز بر روی منقل از حرارت ناشی از پخت و پز برای گرم کردن خانه استفاده کردند

تاریخچه کرسی های ژاپنی از قرن ۱۴ میلادی آغاز می شود و ریشه آن به روش پخت و پز موسوم به (irori) ایروری در ژاپن می رسد. دغال چوب روش اصلی پخت و پز و گرمایش درخانواده های سنتی ژاپن بود. در این روش در وسط خانه یک منقل تعبیه و از آن برای پخت و پز استفاده می کردند. در قرن چهاردهم ژاپنی ها با قرار دادن یک میز بر روی منقل از حرارت ناشی از پخت و پز برای گرم کردن خانه استفاده کردند. آنها برای استفاده بهتر، هدر نرفتن گرما و ایجاد گرمای منطقه ای، یک میز و یک لحاف بر روی منقل قرار می دادند. این مدل سنتی کرسی های ژاپنی، هوری گوتاتسو (Hori-Gotatsu)نامیده می شد. «هوری» به معنای خندق و گودا، «گو» به معنای مشعل و آتش و «تاتسو» به معنای گرم کننده پاست.
شکل هوری گوتاتسو در طول قرن هفدهم کمی تغییر کرد، منقل هوری گوتاتسو به شکل مربعی در مرکز اتاق حفر و یک قاب چوبی در اطراف آن نصب می شد. کوره ای آتشی که پتوی بر روی آن قرار می گرفت و گرما را در داخل خود حبس می کرد و به یک مکان ایده آل برای گرم کردن پاها در سرماهای سخت ژاپن تبدیل می شد.

کرسی ژاپنی
به این نوع کرسی های ژاپنی «اوکی گوتاتسو» (oki-gotatsu) می گفتند

بعد از قرن هفدهم کوتاتسوهای متحرک ایجاد شدند. در این مدل به جای قرار دادن ذغال در ایروری ها، آنها را در یک گلدان سفالی و روی تاتامی ها قرار می دادند که کوتاتسو را قابل حمل می کرد. تاتامی ها، کفپوش های حصیری هستند که استفاده از آنها در ژاپن بسیار متداول است. به این نوع کرسی های ژاپنی «اوکی گوتاتسو» (Oki-Gotatsu) می گفتند. در این کلمه «اوکی» به معنای قرار دادن است.

کرسی ژاپنی
با آمدن سیستم متحرک کوتاتسو، این سیستم گرمایش خانگی به ویژگی مشترک اکثرخانه های ژاپنی تبدیل شد

در اواسط قرن بیستم، سیستم برقی جایگزین ذغال چوب شد. در این سیستم به جای استفاده از گرمای ذغال که در یک گلدان سفالی قرار می گرفت، یک سیستم گرمایش الکتریکی مستقیما به قاب کرسی ژاپنی یا همان کوتاتسو متصل می شد. درسال ۱۹۹۷ از ۸۱ درصد افرادی که کرسی داشتند، دو سوم از کرسی مدرن بهره می بردند. با آمدن سیستم متحرک کوتاتسو، این سیستم گرمایش خانگی به ویژگی مشترک اکثرخانه های ژاپنی تبدیل شد.

کرسی ژاپنی
انواع کرسی های ژاپنی

انواع کرسی های ژاپنی

امروزه دو نوع کوتاتسو در ژاپن رایج است که نوع و گرمایش آنها با یکدیگر کاملا متفاوت است.

کرسی ژاپنی برقی

سبک مدرن کوتاتسو یا هما اوکی گوتاتسو جدید که از یک میز تشکیل شده است و یک بخاری برقی در زیر آن قرار دارد. این مدل بعد از گلدان های سفالی که داخل آنها ذغال داغ بود، ساخته شد.

کرسی ژاپنی ذغالی

هور گوتاتسو که گودال داخل زمین زیر میز آن ۴۰ سانت عمق دارد و بخاری زغالی در داخل آن قرار می گیرد یا این که به شکل مدرن تر آن به قاب میز متصل می شود. این گودال های گرمابخش گاهی برای کرسی های برقی هم ساخته می شوند.                                                                                                                                                                                                                         

کرسی ژاپنی
زابوتون صندلی های بدون پایه ژاپنی است که تنها از نشیمن، پشتی و یا دسته تشکیل شده است

در قرن بیست و یکم، کرسی های ژاپنی بیشتر از نوع بخاری های برقی متصل به قاب میز هستند، متریال این کرسی ها محدود به چوب نیست و ممکن است از پلاستیک یا مواد دیگر ساخته شود. در قسمت زیر و روی پتوی کرسی ها صفحه چوبی میز قرار دارد تا بتوان به راحتی بر روی آن کتاب، لیوان چای و یا وسایل مورد نیاز را قرار داد. ژاپنی ها دورتا دور میز کرسی بر روی زابوتون (Zabuton) و یا تشکچه می نشینند و پاهایشان را زیر میز قرار می دهند. زابوتون صندلی های بدون پایه ژاپنی است که تنها از نشیمن، پشتی و یا دسته تشکیل شده است. پتو روی قسمت پایینی بدن را می پوشاند و پاها را گرم می کند. به صورت سنتی ژاپنی ها در هنگام استفاده از کرسی، لباس های سنتی شان را می پوشند، این لباس ها اغلب از قسمت پایین باز هستند و کمک می کنند تا گرما به سمت بالاتنه هدایت شده و بدن را گرم کند.

کرسی ژاپنی
از کرسی ژاپنی برای خوابیدن نیز می توان استفاده کرد

بیشتر خانه های ژاپنی، به گونه ای طراحی و ساخته می شوند که اغلب عایق گرما نیستند و سیستم گرمایش مرکزی ندارند. برای همین سیستم گرمایش محلی بسیار حائز اهمیت است. گرمایش محیط به دلیل کمبود عایق ها و پیش ساخت بودن مسکن، گران در می آید. کوتاتسو یا همان کرسی ژاپنی روشی نسبتا ارزان برای گرم نگه داشتن خانه در زمستان به حساب می آید. خانواده فعالیت های روزمره شان را در اطراف کرسی انجام می دهند، تا در هزینه انرژی صرفه جویی کنند.در تابستان پتوها از روی میز کرسی برداشته می شود و از آن به عنوان یک میز معمولی استفاده می شود.
از کرسی ژاپنی برای خوابیدن نیز می توان استفاده کرد، اگرچه برای افراد کوتاه قد استفاده ازآن بهتر است و بهتر بدنشان را می پوشاند و گرم می کند. استفاده از کرسی به طور کلی برای چرت های روزانه قابل قبول تر است و دلیل آن این است که بدن فرد به صورت کامل پوشیده نمی شود و گرمایش ناهمواری ایجاد می کند. میز کوچک است و ممکن است هنگام غلت زدن در خواب پاها به منبع گرمایش کرسی برخورد کنند و باعث سوختگی شوند. در ژاپن به صورت سنتی به کودکان می گویند اگر زیر کرسی بخوابند، سرما می خورند. در فصل زمستان، کرسی مرکز زندگی ژاپنی هاست. عصر افراد خانواده در اطراف کرسی جمع می شوند، غذا می خورند، تلویزیون می بینند و به بازی و گفت و گو مشغول می شوند. آنها معتقدند در زیر کرسی کوتاتسو، تمام نگرانی های شما در هم نشینی با خانواده از بین می رود و کاملا احساس آرامش می کنید.

کرسی در کشورهای دیگر

سیستم گرمایش مانند کرسی های ژاپنی، در اغلب کشورهای جهان دیده می شود. کرسی یکی از راههای اقتصادی و اجتماعی متداول برای گرم شدن در حالت نشسته است. در اسپانیا و پرتغال کرسی هایی با پایه های بلند وجود دارد که به آنها مسا کامیلا (Mesa camilla) می گویند. یک میز کوچک گرد با یک بخاری (منقل) در زیر آن که شما در حالت نشسته روی مبل نیز می توانید از گرمای آن استفاده کنید. در هلند، اجاق های موسوم به Foot Stove (اجاق پا) مورد استفاده قرار می گرفت. این اجاق های چوبی یک قفسه در دار بودند که ذغال درون ظرف مخصوصی درون آنها قرار می گرفته است و پاها را بر روی آن گرم می کردند. در جنگ جهانی اول، مهندسان انگلیسی برای سنگرها از سیستم کرسی ژاپنی استفاده کردند.
در تاجیکستان و افغانستان کرسی هایی به نام صندلی (Sandali) به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گرفتند. امروزه نیز در خانه های سنتی، صندلی ها به عنوان محلی برای خوردن غذا مورد استفاده قرار می گیرد. کرسی های ایرانی نیز یکی از روش های گرمایش در سالهای گذشته در ایران بودند.
در چین و کره استفاده از سیستم گرمایش از کف متداول است و در آن از دستگاه هایی استفاده می شود که با روشی مشابه کوتاتسوهای ژاپنی زمین را گرم می کنند. روش های متداول گرمایش از کف به نام های Kang bed-Stove و Ondol معروف هستند. در این سیستم های گرمایش دود اجاق غذاپز از مسیری -که در زیر محل نشیمن و یا خوابیدن در خانه است- عبور و آن مناطق را گرم می کند.

کرسی ژاپنی
در بلندترین شب سال که به شب یلدا معروف است، تمام خانواده دور کرسی می نشینند و به حضور هم دیگر دل گرم می شوند.

آیا کرسی ژاپنی پیش از کرسی ایرانی اختراع شده است؟

استفاده از کرسی برای ایرانیان از آیین های شب اول زمستان است. در بلندترین شب سال که به شب یلدا معروف است، تمام خانواده دور کرسی می نشینند و به حضور هم دیگر دل گرم می شوند.
اینکه این نوع سیستم گرمایش برای شب های سرد زمستانی ابتدا در ایران رایج شده است یا در ژاپن مشخص نیست اما آنچه که واضح است شواهدی وجود دارد که ایرانیان در زمان قاجار یعنی قرن هجدهم میلادی از کرسی استفاده می کردند. در حالی که تاریخ اختراع کرسی قرن چهاردهم عنوان شده است.
البته تاریخ دقیق و مشخصی برای کرسی های ژاپنی نیز بیان نشده است اما پیش از آن که کرسی ها در ژاپن در میان مردم متداول شوند، منقل های بدون دودکش، سیستم پخت و پز خانه های ژاپنی بودند. بعد از جنگ جهانی دوم بود که بالاخره اوضاع اقتصادی تغییر کرد و اقشار با درآمد بالا توانستند پتوهای کرسی را تهیه و با آن خودشان را گرم کنند. به نظر می رسد سنت های زمستانی ژاپن و ایران در این زمینه اشتراکات زیادی دارد.

کرسی ژاپنی
با استفاده از کرسی در محیط باز رستوران ها در دوره کرونا می توانند رونق بگیرند

اخیرا در شیکاگو مسابقه ای تدارک دیده و در آن از شرکت کنندگان خواسته شد تا برای سرمای زمستان و کاهش رونق رستوران ها در دوران شیوع کووید-۱۹ راه حلی را پیشنهاد بدهند. یکی از شرکت کنندگان پیشنهاد داد که برای استفاده از فضای باز به عنوان فضای سرو غذا، از کرسی های ژاپنی بهره ببرند. یعنی به جای گرم کردن فضا از سیستم گرمایش در زیر منطقه ای حفاظت شده مانند لحاف استفاده کنند. در این روش مشتریان رستوران می توانستند در محیط باز و با فاصله اجتماعی بنشینند و گرم بمانند. هزینه این راه کار بسیارکمتر از هزینه تعطیلی این رستوران ها و هزاران دلار خسارتی است که به این کسب و کارها وارد می شوند.

 

  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  هیچ جای جهان مثل ایران نیست که تمامی خانه‌ها گازکشی شده باشند
  پایان قرن نفت و هزاران میلیارد دلار سرمایه ای که کم ارزش می شود
  طرح تبدیل دودکش نیروگاه به خوراک واحد پتروشیمی
  تحلیل مقایسه ای مصرف واقعی انرژی برق در ایران
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  ژاپنی‌ها سال ۲۰۲۵ با یک ماهواره، به زمین انرژی خورشیدی منتقل می‌کنند
  اولین هواپیمای دنیا با سوخت سبز آمونیاک سال 2023 به پرواز در می‌آید
  وزارت راه هر چه دارد بفروشد و صرف توسعه شبکه ریلی کند
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند
  ۱۰ کشور دارنده بزرگترین ذخایر نفت جهان
  آمریکا چقدر نفت تولید می‌کند؟
  پنج خسارت تهران از «طرح‌ترافیک»
  مقصران ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران شناسایی و مجازت شوند
  زاکانی:واردات خودروهای عمومی برقی از چین امسال نهایی می‌شود
  هزار قطار چینی در مسیر اروپا؛ سهم ایران از ترانزیت شرق به غرب متحول خواهد شد
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  اولین قطار هیدروژنی جهان در آلمان
  سریع ترین قطارهای جهان | جنون سرعت!
  قیمت نفت به بالای ۹۰ دلار رسید
  راه‌اندازی قطار سریع السیر چینی در این مناطق ایران
  مقایسه کولر آبی و گازی؛ کدام یک انتخاب بهتری است؟
  حسن روحانی: مدام می‌گویند فاز ۱۱ پارس جنوبی را بدون برجام و توتال راه انداختیم؛ ما با توتال قرارداد بستیم که تمام گاز فاز ۱۱ را تزریق می‌کند نه اینکه برداشت کنیم / ما و چین می‌خواستیم نحوه اجرای این تکنولوژی را از توتال یاد بگیریم
  گردشگران ۴۰ میلیارد دلار در عربستان هزینه کردند
  سیاهکلی، نماینده مجلس: خودرو‌های داخلی کم‌ترین استاندارد برای حفظ جان سرنشین در تصادفات را دارند/ همچنان نسخه شفابخش حوزه خودرویی کشور را اجرای قوانین ساماندهی و واردات خودرو می‌دانم
  انقلاب جدید در باتری خودروهای برقی
  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  چه بر سر سیاست بایدن در قبال ایران آمده؟ / واشنگتن دیگر باید با تهران به عنوان یک قدرت هسته‌ای رفتار کند
  گزارش اکونومیست از دو رویدادی که سیاست نفتی دنیا در ۵۰ سال گذشته را شکل داد؛ تحریم نفتی اعراب در ۱۹۷۳ و شوک انقلاب ایران / ۵۰ سال بعد عرضه و تقاضای نفت چگونه خواهد بود؟
  نفت در آستانه بی ارزش شدن
  نگرانی بزرگ شرکت های بزرگ نفت جهان/ آیا نفت در آینده واقعاً بی‌ارزش می شود
  نظم نوین انرژی با پایان «عصر نفت
  پایان زودتر از موعد عصر طلایی نفت نزدیک است
  درآمد صادرات نفت عراق در یک ماه؛ ۹.۵ میلیارد دلار
  درآمد ماهانه ۸.۵ میلیارد دلاری عراق از فروش نفت
  عراق جهت تثبت قیمت نفت، صادرات نفت خام خود را به ۳.۳ میلیون بشکه کاهش می‌دهد
  روسیه اجازه برداشت از میدان گاز سردار جنگل را به ایران نمی‌دهد
  روسیه مانع صادرات گاز ایران است؟
  طرح تبدیل دودکش نیروگاه به خوراک واحد پتروشیمی
  کویت از عمان برق می‌خرد
  فریدون مجلسی: با بازگشت ترامپ حتی نمی توانیم با تخفیف نفت بفروشیم
  افزایش واردات ال ان جی از روسیه به اتحادیه اروپا
  توهم ایران ال ان جی با روسیه
  ۷ سال بلاتکلیفی طرح ایران ال ان جی
  ساخت تنها پروژه LNG ایران ناگهان تعلیق شد
  اعلام آمادگی شرکت‌های اروپایی برای ورود به پروژه ایران LNG
  چرا ال‌ان‌جی در ایران پا نگرفت؟
  عدم تکمیل پروژه ایران LNG و ضرر سالیانه ۵ میلیارد دلاری
  آرامکو، غول نفتی عربستان، می‌گوید سود سالانه‌اش به ۱۲۱ میلیارد دلار کاهش یافته است
  وزیر نفت: آمدن ترامپ تاثیری در فروش نفت ندارد / تحریم ها تاثیری نداشته است!!?
  از سال ۱۴۰۴ هر سال 25میلیون متر مکعب در روز، کاهش تولید گاز ایران
  آشنایی با الکتروپمپ غوطه ور نفتی(ESP) و تجهیزات مربوطه
  ایران کشور اول دنیا در ساخت خطوط لوله نفت شد | ساخت ۱۹۰۰ کیلومتر خط لوله نفتی
  10 خط لوله گازی جهان/طول خطوط گازجهان 1.5میلیون کیلومتر است که 430هزار کیلومتر آن متعلق به ایران است
  سرمایه گذاری چین و هند در احداث خطوط گاز بین المللی/70هزارکیلومتر200میلیارد دلار
  برای تولید هرمتر مکعب گاز هیدروژن به ۴.۵ کیلو وات برق نیاز است.
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار