درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   پنجشنبه، 24 خرداد 1403 - 19:28   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  جلیلی: چرا باید نفت بفروشیم؟ باید به جایی برسیم که نه تنها نفت نفروشیم بلکه این را به فرآورده تبدیل کنیم و بفروشیم
  روزنامه اطلاعات می گوید «مسئولان نظام قبول کرده‌اند خالص‌سازی غلط بود»
  رمضان‌زاده: سیاست برای حل منازعه بدون خشونت و پرخاشگری است؛ پزشکیان در این زمینه موفق بود
  ببینید / روایت مرحوم داود هرمیداس باوند، دیپلمات متعهد به ایران از ماجرای جدایی بحرین
  تماشا کنید: لشکر مخالفان شهید باکری در ستاد سعید جلیلی!
  چرا از پزشکیان حمایت می‌کنم
  ویدئو قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری
  ویدئو: آیا اختیارات رهبری و ریاست جمهوری تداخل دارد؟/ پاسخ دکتر پزشکیان
  نطق اول | پزشکیان ۷ تیر ماه ۱۳۸۸/ فیلم
  پاسخ صریح دکتر پزشکیان به تهمت های مدعیان اصول و اخلاق!
  هشدارهای جدی مسعود پزشکیان دست از این راه های غلط بکشیم/فیلم
  نطق میان دستور دکتر پزشکیان: صدای مردم را بشنوید/فیلم
  چرا پزشکیان به صندلیِ ریاست‌جمهوری خیلی نزدیک است؟ در چه شرایطی انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود؟ و در چه صورت، در همان دور اول «پزشکیان» کار را تمام می‌کند؟
  تنش در سخنرانی مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در دانشگاه تبریز/فیلم
  صحبت های جنجالی مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز درباره درگذشت مهسا امینی/فیلم
  نطق تاریخی پزشکیان در خرداد ۱۴۰۰ ؛ زمانی که کاندیدا نبود/فیلم
  تصاویر:حمله رژیم وحشی و شیطان صفت و درنده خوی اسرائیل به مدرسه‌ای در غزه
  ببینید / ۶ سکانس از این ۶ نفر
  برای اصلاح طلبان شانسی نیست مگر اینکه حرکت قابل توجهی در آرا خاکستری رخ دهد / اگر انتخابات به مشارکت 25 میلیون نفر برسد، شانس پیروزی پزشکیان وجود دارد / قاعدتاً دوقطبی بین پزشکیان و قالیباف شکل می گیرد
  پاسخ صریح دکتر پزشکیان به تهمت های مدعیان اصول و اخلاق!/فیلم
  فیلم میزگرد بسیار مهم و آموزنده جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ تفاوت حکومت با ولایت/ جایگاه رای اکثریت، تاثیر مشارکت بالا با پائین در مشروعیت حکومت
  فیلم میزگرد ماندگار جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ تاثیر مشارکت پائین در انتخابات در مشروعیت حکومت
  رضایی:انتخابات اساس جمهوری اسلامی است
  اختصاص پساب فاضلاب ماهشهر به پتروشیمی بندر امام
  مشکل بی پایان سرریز فاضلاب در خیابان‌های بندر ماهشهر/ قطع امید مردم از آبفا و فرمانداری بندر ماهشهر
  روزنامه اعتماد: تفاوت فاحش بین جهانگیری و قالیباف / هر جنگ اقتصادی باید دوره‌ای داشته باشد / صدای شکسته شدن استخوان مردم به گوش می‌رسد
  ویدیو / قمار تزار جواب داد؟
  آخوندی: دولت در ایران یگانه است؛ رهبری در رأس، رئیس‌جمهور به‌عنوان مجری قانون اساسی با همکاری دو قوه‌ی دیگر، دولت ملی ایران را شکل می‌دهند
  دکتر علی ربیعی: باید از محیط زیست امنیت‌زدایی شود
  آمار عناوین مجرمانه در ایران: ۳۰۰۰ ؛ در دنیا: ۶۰ تا ۹۰
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 47240صفحه نخست » اخبار رسانه هاجمعه، 1 مرداد 1400 - 15:33
نگاهی به واقعیت‌های پنهان خودروهای برقی
  
پیام نفت:

پیش‌بینی می‌شود تا سال 2030 حدود 125 میلیون خودروی برقی، حمل و نقل بشر را به دوش بکشندتصور کنید، دنیایی که خودروها در نهایت سکوت از کنارتان عبور می‌کنند و دیگر بوی دود در خیابان‌های شلوغ به مشام‌تان نمی‌رسددیگر خبری از آلودگی هوا یا ریزگردها نیست و خودروی‌تان را بعد از کار در پارکینگ خانه شارژ می‌کنید

در پشت‌پرده ساخت خودرو برقی، واقعیت‌های تلخی وجود دارد که خودروسازان جهان، هیچوقت درباره آنها حرف نمی‌زنند!بله، کاملاً درست است. تمامی این مسائل در یک قدمی ماست، اما تمام آن چیزی که از ناجیان محیط زیست انتظار داشتیم به این ختم نمی‌شود.

وقتی به جدول مصرف انرژی خودروی برقی نگاهی می‌اندازید چیزی به عنوان  «CO2 منتشر شده» نمی‌بینیداما در واقعیت به احتمال خیلی زیاد، برقی که در باتری انبار شده، مقدار خوبی گاز گلخانه‌ای در جو زمین آزاد کرده استهمینطور باتری‌ای که پنج سال دیگر از دل خودرو خارج خواهد شد، نه هنگام به دنیا آمدن با کره زمین مهربانی کرده و نه وقتی که عمرش تمام شده، بی‌دردسر رخت سفر می‌بندد.

هر برقی هم تمیز نیست!

در میان شیوه‌های مختلفی که برای تولید برق وجود دارد، هنوز پرطرفدارترین شیوه نیروگاه‌های حرارتی استنیروگاه‌های حرارتی، سوخت فسیلی می‌سوزانند و به طبع CO2 در جو منتشر می‌کنندحتی در پیشرفته‌ترین کشورهای دنیا، سوخت‌های فسیلی مانند ذغال سنگ، سهم زیادی در تولید انرژی دارندچین و ایالات متحده بزرگ‌ترین بازارهای خودروهای الکتریکی به شمار می‌روند و در سال 2015 آمریکا 30 درصد و چین 72 درصد از برق خود را توسط ذغال سنگ تامین می‌کرد.

به گفته‌ کارشناسان آمریکایی، اینکه برق تامین‌کننده‌ خودروی شما تا چه اندازه تمیز است، علاوه بر شهری که شما در آن زندگی می‌کنید،به ساعتی که از شارژر استفاده می‌کنید نیز مربوط خواهد بوداین اختلاف به دلیل تفاوت منابع روزانه و شبانه‌ تولید است.

به طور مثال در ساعات پرمصرف، برای تامین برق مورد نیاز شهرها، امکان اینکه هرگونه نیروگاهی به خط انتقال برق اضافه شود، زیاد است و برق ارزان‌تری که در شب تولید می‌شود، از منابع کثیف‌تری مثل نیروگاه هسته‌ای و گازی تامین می‌شوددر عین حال نبود زیر ساخت مناسب برای اندوختن انرژی تولیدی توسط صفحات خورشیدی، که تنها در روز اتفاق می‌افتد، به این قضیه دامن می‌زند.

در میان شهرهای آمریکا و چین، تمیزترین پریز برق را کالیفرنیا به خود اختصاص می‌دهد. CO2 تولید شده (مستقیم یا غیرمستقیم) در این ایالت را توسط خودروی برقی، هیبرید و احتراق داخلی در جدول زیر نمایش داده‌ایم.

نوع
پیشرانه
متوسط CO2 تولیدی در کالیفرنیا
(گرم در هر مایل)
متوسط CO2 تولیدی در دیگر شهرها
(گرم در هر مایل)
برقی 381 381
هیبرید 173 191
احتراق داخلی 89 123

همچنین در برخی نقاط دنیا مانند لهستان، می‌توان انتظار داشت که در مقایسه با تولید غیرمستقیم CO2 خودروی برقی، خودروی هیبریدی نیز دی‌اکسید کربن کمتری را آزاد کند.

اما در برخی دیگر از کشورهای اروپایی اعداد و ارقام کاملاً متفاوت است و در کشوری همانند نروژ، که تقریباً تمامی منابع تولید برقش از توربین‌های آبی هستند، خودروی برقی به همان بی‌دودی که به نظر می‌آید، خواهد بود.

اما به طور متوسط در اروپا هم بیش از نیمی از انرژی برق مصرفی از روش‌های غیر بازگشت‌پذیر تامین شده و نمی‌توان برای‌شان حمل و نقل الکتریکی را کاملاً پاکیزه در نظر گرفتسهم هر کدام از روش‌های تولید انرژی برقی در اروپا به شکل زیر است:

  • 42 درصد نیروگاه حرارتی (اقسام مختلف سوخت) 
  • 28 درصد نیروگاه هسته‌ای 
  • 11 درصد توربین‌های آبی
  • 5 درصد انرژی خورشیدی
  • 14 درصد توربین‌های بادی

نگاهی به واقعیت‌های پنهان خودروهای برقی
نمودار منابع تامین برق کشورهای اروپایی - برگرفته از وب‌سایت رسمی اتحادیه‌ اروپا

در نهایت تا روزی که باتری را مستقیماً به پنل خورشیدی متصل نکرده‌ایم، نمی‌توان انتظار داشت که حمل نقلی کاملاً پاکیزه را تجربه می‌کنیمالبته باید اشاره کرد که خودروهای احتراق داخلی به علت آزادسازی نیتروژن و ترکیبات گوگردی، عامل ایجاد باران‌های اسیدی و ذرات معلق هم هستند، پس در نتیجه علاوه بر گرمایش زمین خطرات دیگری هم برای محیط زیست به وجود می‌آورند.

معضل تولید باتری‌های لیتیومی

با همه‌گیری استفاده خودروهای برقی، نیاز به در اختیار داشتن باتری‌ها هم افزایش یافته. باتری‌های لیتیومی، که علاوه بر خودرو‌ها در اکثر لوازم دیجیتال نیز قرار دارند، به یکی از استراتژیک‌ترین تولیدات جهان بدل شده‌اند.

از نو ساختن باتری‌های الکتریکی بیش‌تر، مواد اولیه‌ بیش‌تری هم طلب می‌کندافزایش 800 درصدی نیاز به نیکل و منگنز و افزایش 150 درصدی نیاز به کبالت، گسیل گازهای گل‌خانه‌ای از مبدا معادن را برابر کرده استهمچنین انباشت باتری‌های مصرف شده در طبیعت، باعث راه‌یابی مواد سمی زیادی به طبیعت و ذخایر آبی شده.

استخراج کبالت

استخراج کبالت، یکی از عناصر کلیدی برای باتری‌های لیتیومی، به تازگی یکی از خبرسازترین مسائل در راستای رواج خودروهای برقی بودهبه طور متوسط برای هر باتری خودروی الکتریکی 10 کیلوگرم کبالت نیاز است و این افزایش تولید، نگاه‌ها را به سمت معادن کبالت در سراسر کره‌ی زمین چرخاندهاز سوی دیگر نگرانی‌ها برای انحصار تولید باتری‌های لیتیومی توسط چین باقی کشورها را حریص‌تر از پیش کرده است.

نگاهی به واقعیت‌های پنهان خودروهای برقی

70 درصد کبالت مورد نیاز دنیا از معادن جمهوری کنگو تامین می‌شودعلاوه بر ناپایداری شدید سیاسی در این کشور،گروه‌های بسیاری برای به کنترل گرفتن معادن رقابت می‌کننداین رقابت‌ها به هیچ عنوان سالم نبوده و اخیرا چندین شرکت محکوم به زیر پا گذاشتن قوانین حقوق بشر در این منطقه شده‌اندبحران منابع کبالت قیمت این عنصر را 30 درصد گرانتر از لیتیوم و نیکل کرده است.

در حالی که تولیدکنندگان چینی باتری، از معادن موجود در چین استفاده می‌کنند و تولیدات خود را با مشکلات کمتری ادامه می‌دهند، تولیدکنندگان بزرگ دیگر، بابت تامین کبالت با مشکل روبرو هستند. به تازگی برخی کارخانه‌های آمریکای شمالی قرارداد بزرگی با کوبا امضا کرده‌اند که امید دارند کبالت مورد نیاز خود را از معادن این کشور تامین کنند. تسلا، ب‌ام‌و و تویوتا هم اقدام به حذف صورت مساله کرده‌اند و تامین‌کنندگان باتری‌های‌شان را مجاب به کاهش مصرف کبالت و جایگزینی نیکل کرده‌اندنیکل بیش‌تر به معنای عمر کمتر باتری‌ها و افزایش احتمال انفجار باتری‌هاست.

استخراج لیتیوم

لیتیوم که یون اصلی برای تولید باتری‌های لیتیومی است معضلات بسیاری برای محیط زیست و ساکنین اطراف معادن لیتیوم به وجود آورده است.

شرکت بی‌وای‌دی (BYD)، که از بزرگترین تولیدکنندگان باتری برای خودرو و لوازم الکترونیکی است، مسئول استخراج در اطراف شهر تاگونگ در تبت بوددر سال 2016 افزایش بی‌سابقه‌ استخراج لیتیوم در تبت، مردم شهر تاگونگ را در پی تلف‌شدن آبزیان رودخانه‌ نزدیک این شهر به خیابان‌ها کشاندآبزیان به علت وجود مواد سمی در آب، مسموم شده بودند و در پی سال گذشته جانداران و پوشش گیاهی هم از این تغییرات مصون نمانده‌اند.

نگاهی به واقعیت‌های پنهان خودروهای برقی

همچنین در معادن شیلی که دومین رتبه در معادن لیتیوم بعد از استرالیا را داراستاستخراج این فلز، علاوه بر اثرات منفی بسیار در سلامت کارگران، نیازمند آب بسیار زیادی است (500 هزار لیتر به ازای هر یک تن لیتیوم!). کمبود آب، تبدیل به بحرانی برای کشاورزان و به طبع آن مواد غذایی شده استمعادن استخراج لیتیوم بیش از 60 درصد ذخایر آب این کشور را استفاده کرده‌اند و تبخیر و ورود هیدروکلریک اسید مورد استفاده در چاله‌های استخراج لیتیوم به چرخه‌ آب، منابع محدود آب باقی مانده را نیز آلوده کرده است

در نهایت با وجود تمامی مشکلات عنوان شده آینده‌ای روشن‌تر در انتظار برقی‌هاستدر شرایطی که قوانین جدید اتحادیه‌ اروپا، برای تامین 50 درصد وزن باتری‌ها از مواد بازیافتی در نظر گرفته استدر ضمن جوایز بسیاری برای یافتن شیوه‌‌های جدید بازیافت در نظر گرفته شده‌ است.

در حال حاضر تنها راه مرسوم برای بازیافت باتری‌ها خرد کردن و جداسازی لیتیوم موجود از طریق سوزاندن است که در این روش درصد زیادی از لیتیوم از دست می‌رودجوایز بسیاری برای یافتن شیوه‌‌های جدید بازیافت در نظر گرفته شده‌ است اما با این وجود اکثر کارخانه‌ها ترجیح می‌دهند سازوکار بازیافت را مخفیانه پیشرفت و گسترش دهنددر برخی نقاط دنیا مانند اقیانوسیه تنها درصد باتری‌های لیتیومی بازیافت می‌شوند!

نویسنده : 

  این اشتباه محاسباتی گاز ایران را تلف کرد + فیلم
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  به دلایل زیر بلعکس سخنان اقای جلیلی باید با تمام توان نفت صادر کنیم
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  9 منبع انرژی که جای نفت را می گیرند
  چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی تولید برق جهان را فعال کرد
  ۱۵ ماه فرصت نهایی غرب برای یک توافق هسته ای جدید با ایران
  اشتباه رساندن همزمان برق و گاز به خانه های ایران /آلودگی و هزینه بیشتر برای مردم/ ایران تنها کشور با این سیستم!
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  وعده تامین کسری برق از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر عملی نشد
  چرا کشورها به تورم مزمن دچار می‌شوند؟
  کاهش هزینه‌های واردات با تعطیلی شنبه‌ها/ خطر حذف ایران از بازارهای جهانی جدی است
  مصرف برق شیب صعودی گرفت/ عبور اوج بار از مرز ۶۱ هزار مگاوات
  در زمستان باید نیمی ازمصرف گاز خانگی با برق جایگزین گردد.
  بهر طریق ممکن فیش انرژی باید جایگزین فیش گاز و برق شود
  تصمیم وزیر به قطع گاز پتروشیمی لردگان اشتباه بود
  حرکت انگلستان به سوی سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی باتری‌پایه بزرگ‌مقیاس
  چشم‌انداز مصر برای تولید هیدروژن سبز
  جایگزین کردن برق به جای گاز در منازل
  باتری ها چگونه جایگزین گاز در تولید برق شدند؟
  تجدیدپذیر‌ها جایگزین گاز می‌شوند
  دولت برای احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی برنامه دارد
  مجوز صادرات برق نیروگاه‌های خورشیدی جدیدالاحداث صادر شد
  فروش خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۴ به شدت افزایش می‌یابد
  ۳۰ درصد خطوط لوله انتقال گاز قدیمی هستند
  سهم ۸۱ درصدی انرژی‌های خورشیدی از تولید برق جدید آمریکا
  محققان سوئدی باتری ارزان برای کشورهای کم درآمد تولید کردند
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان نیروگاه‌ها
  تهران تنها کلان شهر جهان است که حدود ۷۰درصد حمل و نقل درون شهری توسط خودروهای شخصی انجام می‌گردد
  ویدیو / جنگ بزرگ هسته‌ای نزدیک است؟
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان
  منافع ملی قربانی کلاس های کم بازده تولید برق شده است
  راندمان ۱۷۸ توربین گازی کشور می‌تواند ارتقا یابد
  نیروگاه های با راندمان پایین را از شبکه خارج می کنیم
  آمادگی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای تولید آمونیاک سبز
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  خروج نیروگاه‌های با راندمان پایین از چرخه تولید برق کشو
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معاون وزیر نفت: بدهی بابک زنجانی به شرکت ملی نفت تسویه شد / معادل بدهی او کالا دریافت شده
  صدور مجوز ۲۹ پروژه در عراق برای کاهش وابستگی به گاز ایران
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  تلف شدن ۶۶ درصد سوخت کشور با راندمان ۳۴ درصدی نیروگاه‌ها
  راندمان 58درصدی نیروگاه های سیکل ترکیبی فولاد مبارکه
  نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان ۳ برابری دارد
  گلخانه‌ها سهم زیادی در هدر رفت انرژی دارند
  ضرورتها و مزیتهای احداث خط آهن ورزقان ارمنستان تا بندر پوتی گرجستان
  پاداش شرکت ملی گاز برای مشترکان کم مصرف
  توسعه همکاری‌های پکن-پاریس در حوزه انرژی: جایگاه بازار ایران در این میان چیست؟
  هلدینگ خلیج فارس رقیب شرکت‌های کوچک نشود
  رشوه خواری آشکار در برق رسانی و اتصال به شبکه/ دکتر محرابیان فکری اساسی کنند و سیستم و سامانه ها را جایگزین افراد نمایند/ هر جا رانت و امضا و اختیار تصمیم اجرایی باشد امکان فساد بیشتر است.
  احداث شهرک‌های انرژی خورشیدی در گیلان
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار