درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   چهارشنبه، 23 خرداد 1403 - 12:26   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  روزنامه اطلاعات می گوید «مسئولان نظام قبول کرده‌اند خالص‌سازی غلط بود»
  رمضان‌زاده: سیاست برای حل منازعه بدون خشونت و پرخاشگری است؛ پزشکیان در این زمینه موفق بود
  ببینید / روایت مرحوم داود هرمیداس باوند، دیپلمات متعهد به ایران از ماجرای جدایی بحرین
  تماشا کنید: لشکر مخالفان شهید باکری در ستاد سعید جلیلی!
  چرا از پزشکیان حمایت می‌کنم
  ویدئو قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری
  ویدئو: آیا اختیارات رهبری و ریاست جمهوری تداخل دارد؟/ پاسخ دکتر پزشکیان
  نطق اول | پزشکیان ۷ تیر ماه ۱۳۸۸/ فیلم
  پاسخ صریح دکتر پزشکیان به تهمت های مدعیان اصول و اخلاق!
  هشدارهای جدی مسعود پزشکیان دست از این راه های غلط بکشیم/فیلم
  نطق میان دستور دکتر پزشکیان: صدای مردم را بشنوید/فیلم
  چرا پزشکیان به صندلیِ ریاست‌جمهوری خیلی نزدیک است؟ در چه شرایطی انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود؟ و در چه صورت، در همان دور اول «پزشکیان» کار را تمام می‌کند؟
  تنش در سخنرانی مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در دانشگاه تبریز/فیلم
  صحبت های جنجالی مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز درباره درگذشت مهسا امینی/فیلم
  نطق تاریخی پزشکیان در خرداد ۱۴۰۰ ؛ زمانی که کاندیدا نبود/فیلم
  تصاویر:حمله رژیم وحشی و شیطان صفت و درنده خوی اسرائیل به مدرسه‌ای در غزه
  ببینید / ۶ سکانس از این ۶ نفر
  برای اصلاح طلبان شانسی نیست مگر اینکه حرکت قابل توجهی در آرا خاکستری رخ دهد / اگر انتخابات به مشارکت 25 میلیون نفر برسد، شانس پیروزی پزشکیان وجود دارد / قاعدتاً دوقطبی بین پزشکیان و قالیباف شکل می گیرد
  پاسخ صریح دکتر پزشکیان به تهمت های مدعیان اصول و اخلاق!/فیلم
  فیلم میزگرد بسیار مهم و آموزنده جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ تفاوت حکومت با ولایت/ جایگاه رای اکثریت، تاثیر مشارکت بالا با پائین در مشروعیت حکومت
  فیلم میزگرد ماندگار جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ تاثیر مشارکت پائین در انتخابات در مشروعیت حکومت
  رضایی:انتخابات اساس جمهوری اسلامی است
  اختصاص پساب فاضلاب ماهشهر به پتروشیمی بندر امام
  مشکل بی پایان سرریز فاضلاب در خیابان‌های بندر ماهشهر/ قطع امید مردم از آبفا و فرمانداری بندر ماهشهر
  روزنامه اعتماد: تفاوت فاحش بین جهانگیری و قالیباف / هر جنگ اقتصادی باید دوره‌ای داشته باشد / صدای شکسته شدن استخوان مردم به گوش می‌رسد
  ویدیو / قمار تزار جواب داد؟
  آخوندی: دولت در ایران یگانه است؛ رهبری در رأس، رئیس‌جمهور به‌عنوان مجری قانون اساسی با همکاری دو قوه‌ی دیگر، دولت ملی ایران را شکل می‌دهند
  دکتر علی ربیعی: باید از محیط زیست امنیت‌زدایی شود
  آمار عناوین مجرمانه در ایران: ۳۰۰۰ ؛ در دنیا: ۶۰ تا ۹۰
  مقایسه اختیارات رهبر ایران با دیگر کشورها
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 42061صفحه نخست » تحلیل های حوزه انرژیپنجشنبه، 4 آذر 1395 - 15:03
چابهار تنها بندر اقیانوسی ایران، قطب سوم پتروشیمی کشور
چابهار تنها بندر اقیانوسی ایران، قطب سوم پتروشیمی کشوربندر راهبردی چابهار در جنوب سیستان وبلوچستان به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران با همت و تلاش مسئولان دولت تدبیروامید و از همه مهمتر نگاه توسعه محور وبلند رهبر معظم انقلاب بزودی قطب سوم پتروشیمی کشور می شود و تحول عظیمی در بخش اقتصادی و اشتغال منطقه ایجاد می کند.
  
پیام نفت:

 صنعت پتروشیمی در ایران و جهان از نظر اقتصادی آینده روشنی دارد و مزیت اصلی پتروشیمی در ایران نسبت به سایر صنایع کشور وجود منابع خدادادی گازی، خوراک فراوان و نیز قیمت مناسب انرژی است که با مطالعه آینده اقتصاد جهانی، صنعت پتروشیمی دارای حاشیه سود بالایی است.
صنعت پتروشیمی کشور تجربه ای 50 ساله دارد که متخصصان داخلی و وجود دانش و سخت افزار در حوزه پتروشیمی از مزیت رقابتی ایران نسبت به بسیاری از کشورها به ویژه همسایگان مرزی آبی و خاکی است.
امروزه کشور ایران اسلامی در صدد سرمایه ‌گذاری تقریبا 40 میلیارد دلاری برای توسعه صنایع پتروشیمی در پارسیان، جاسک، ماهشهر، سیراف، سرخس و چابهار است.
هرچند این رقم سرمایه گذاری بالاست ولی با توجه به آنچه در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده، سرمایه گذاری مذکور باید رشد بیشتری داشته باشد.
جذابیت ‌های سرمایه ‌گذاری در صنایع پتروشیمی کشور به ویژه در شهرستان بندری چابهار به سبب اتصال به آب های آزاد اقیانوس هند و سهولت دسترسی به بازارهای هدف از مهمترین مزیت های آن است به گونه ‌ای که دسترسی به بازارهایی مانند چین، هند و پاکستان که بیشترین محصولات پتروشیمی ایران را مصرف می کنند، از طریق ایران و به ویژه بندر چابهار در مقایسه با کشورهای همسایه و سایر بنادر داخلی ساده‌ تر، اقتصادی ‌تر و سریع ‌تر است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی توسعه نگین مکران در تشریح آخرین وضعیت ساخت شهرک پتروشیمی مکران در چابهار به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: توسعه صنایع پتروشیمی در چابهار براساس تاکیدات مقام معظم رهبری بر تسریع توسعه و آبادانی سواحل مکران در سال 1391 در هیات دولت تصویب و اجرایی شده است.
محمدرضا موثقی ‌نیا افزود: شرکت شستان در سال 1391 طی تفاهمی با وزارت نفت، مسئولیت توسعه صنایع پتروشیمی در سواحل مکران (چابهار) را به عهده گرفته است.
وی ادامه داد: شهرک پتروشیمی مکران در محدوده منطقه آزاد چابهار در زمینی به گستره حدود هزار و 200 هکتار برای ایجاد زیرساخت ‌ها، تامین یوتیلیتی و آماده ‌سازی قطعات زمین برای واگذاری به سرمایه ‌گذاران در اختیار این شرکت قرار گرفت.
وی اخذ مجوز زیست محیطی ساخت هفت واحد پتروشیمی با ظرفیت تولید 8.5 (هشت و نیم) میلیون تن در سال و موافقت وزیر نفت با اختصاص 30 میلیون مترمکعب گاز طبیعی متان برای خوراک این واحدها را از آخرین اقدامات مثبت انجام شده در شهرک پتروشیمی مکران عنوان کرد.
وی تصریح کرد: تاکنون زیرساخت‌ های این شهرک شامل تاسیسات شهری آب، برق، مخابرات و سیستم جمع آوری آب های سطحی به میزان 65 درصد پیشرفت داشته است.
مدیرعامل پتروشیمی توسعه نگین مکران در خصوص آخرین وضعیت سرمایه‌ گذاران در شهرک پتروشیمی مکران خاطرنشان کرد: تاکنون مذاکرات مربوط به سرمایه ‌گذاری با بیش از 12 سرمایه‌ گذار داخلی و خارجی به اتمام رسیده و با هشت مشارکت‌ کننده خارجی در حال مذاکره هستیم.
موثقی نیا ادامه داد: همچنین در بخش یوتیلیتی اقدامات موفقی در جذب سرمایه ‌گذار انجام شده بطوریکه حضور سرمایه‌ گذاران داخلی و خارجی در 2 بخش از واحد یوتیلیتی قطعی شده است.
وی گفت: نیروگاه فاز نخست با ظرفیت 230 مگاوات از طریق مناقصه به شرکت مپنا واگذار شده است و تاسیس واحد اکسیژن با یک شرکت آلمانی نهایی شده و زمین مربوطه در واحد یوتیلیتی در اختیار آنها قرار گرفته است که به زودی شروع به کار خواهند کرد.
وی افزود: پکیج‌ های دیگر پتروشیمی را نیز در آستانه مناقصه داریم و بزودی نهایی خواهند شد.
وی در مورد آخرین وضعیت طرح‌ های مستقر در شهرک پتروشیمی مکران نیز گفت: 2 طرح فعالیت خود را آغاز کرده اند و یک واحد متانول قابل توسعه به MTO (تبدیل متانول به اولفین) است.
وی ادامه داد: فناوری مورد نیاز این واحد را خریداری و تجهیز کارگاه آن صورت گرفته است و طراحی پایه (Basic Design) نیز به اتمام رسیده است.
مدیرعامل پتروشیمی توسعه نگین مکران بیان کرد: مرحله طراحی جزئیات (Detail Design) آغاز شده و طبق برنامه تا اواخر سال 97 به بهره ‌برداری و تولید خواهد رسید.
موثقی نیا تصریح کرد: اوره آمونیاک یکی دیگر از طرح های مستقر در شهرک است که آغاز به کار کرده و تجهیز کارگاه آن انجام شده است.
وی ادامه داد: با صاحب تکنولوژی (Licenser) در حال نهایی کردن مذاکرات و توافقات هستیم که احتمال تغییر این واحد به GTO (تبدیل گاز طبیعی متان به اولفین) نیز وجود دارد که متعاقبا وضعیت نهایی آن اعلام خواهد شد.
وی در خصوص سایر واحدهای یوتیلیتی گفت: هفت واحد دیگر یوتیلیتی به صورت EPCF (طراحی و مهندسی، تامین، ساخت و تامین مالی) به مناقصه گذاشته شده و پیش بینی می شود کل یوتیلیتی فاز نخست برای هفت واحد مجوز گرفته شده تا آخر سال 1397 به بهره‌ برداری برسد.
وی گفت: در بندر شهید بهشتی چابهار در فاصله حدودا 20 کیلومتری شهرک پتروشیمی مکران 20 هکتار زمین برای احداث مخازن و پایانه اختصاصی محصولات تولیدی به صورت اجاره 20 ساله استحصال شده است که در حال پیگیری برای افزایش به 40 هکتار است.
وی تصریح کرد: اکنون 18 واحد بالادستی پتروشیمی در این شهرک پیش‌ بینی شده است که شامل چهار واحد اوره- آمونیاک، پنج واحد متانول، چهار واحد متانول- آمونیاک، یک واحد آروماتیک، یک واحد MTP (تبدیل متانول به پروپیلن) و 2 واحد الفین است.
مدیرعامل پتروشیمی توسعه نگین مکران ادامه داد: برای ارائه سرویس‌ های آب، بخار، اکسیژن، نیتروژن، برق و سایر خدمات جانبی به این 18 واحد در مرکز شهرک واحد یوتیلیتی متمرکز پیش بینی شده است.
موثقی نیا گفت: 200 هکتار زمین برای ایجاد صنایع پایین دستی پتروشیمی در نظر گرفته شده است و برای طراحی، نحوه چیدمان و طرح‌ های صنایع پایین ‌دستی به دنبال جدیدترین تکنولوژی‌ های روز دنیا در این حوزه هستیم.
وی افزود: دانش پلیمرهای مهندسی که محصول صنایع پایین ‌دستی است همواره در حال پیشرفت است و طبعا به دنبال تولید پیشرفته ‌ترین این پلیمرها هستیم و ضمن اینکه ایجاد صنایع پایین ‌دستی در فازهای آتی شهرک مد نظر قرار دارد.
وی گفت: نکته بسیار حائز اهمیت آن است که برای هفت واحد مجوزدار فعالیت‌ ها آغاز شده است و برای 12 واحد دیگر که در فازهای 2 و 3 پیش‌ بینی شده‌اند، مطالعات تکمیلی در حال انجام است.
مدیرعامل پتروشیمی توسعه نگین مکران با بیان اینکه متخصصان حوزه پتروشیمی دریافته اند که فناوری های مورد استفاده در عسلویه، ماهشهر و سایر مناطق کشور مطابق فناوری‌های روز دنیا نبوده و اکثرا مربوط به 15 تا 20 سال پیش است، خاطرنشان کرد: فرصتی که تا تکمیل واحدهای مرحله نخست این شهرک و زمان آغاز پروژه ‌های مراحل دوم و سوم وجود دارد برای تکمیل مطالعات و انجام مذاکرات با صاحبان فناوری استفاده خواهد شد تا بتوانیم شهرک پتروشیمی مطابق دانش روز دنیا با کمترین مشکلات ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: احتمال دارد ترکیب فعلی 18 واحد در فازهای 2 و 3 دستخوش برخی تغییرات شود.
موثقی نیا افزود: طبق طرح کنونی پیش ‌بینی 18 واحد صنایع بالادستی پتروشیمی با ظرفیت تولید سالیانه 25 میلیون تن محصول شده است بطوریکه حدود 17 میلیون تن آن مایع و هشت میلیون تن محصولات جامد است.
وی ادامه داد: برای انتقال محصولات تولیدی به بندرشهید بهشتی کریدور انتقال محصولات مایع پیش ‌بینی شده و همچنین از خط ریلی راه ‌آهن در حال ساخت چابهار-زاهدان که از مجاورت شهرک پتروشیمی مکران عبور می‌ کند جهت انتقال محصولات جامد و مایع به سایر نقاط کشور استفاده خواهد شد.
وی تصریح کرد از سرمایه ‌گذاران داخلی و خارجی برای حضور در فرصت‌ های سرمایه ‌گذاری شهرک پتروشیمی مکران آماده جذب سرمایه به صورت EPCF (طراحی، مهندسی، تامین، ساخت و تامین مالی)، B.O.O (ساخت، بهره‌ برداری، مالکیت)، B.O.T (ساخت، بهره برداری، واگذاری) و غیره استقبال می کنیم.
وی تصریح کرد: علاوه بر 18 واحد صنایع بالادستی یادشده در واحد یوتیلیتی در پکیج‌ های مختلف به صورت یکجا یا مجزا فرصت سرمایه ‌گذاری وجود دارد.
وی گفت: در احداث کریدور انتقال محصولات به محل پایانه ‌های صادراتی بندر در حوزه‌ های مربوط به زیرساخت ‌های شهرک، تانک فارم، تخلیه، بارگیری و همینطور در بخش‌ های مختلف مربوط به ساخت شهرک مسکونی علاقه ‌مند به جذب سرمایه‌ گذار هستیم.
مدیرعامل پتروشیمی توسعه نگین مکران بیان کرد: سرمایه گذاری 12 تا 16 میلیارد دلاری پس از تکمیل تمامی فازهای پتروشیمی سبب ایجاد 17 هزار شغل مستقیم می شود و این امر فرصت‌ های مختلفی را در حوزه‌ های خدمات، اسکان، ترابری وغیره برای سرمایه ‌گذاران ایجاد می‌ کند.
وی گفت: سالانه 23 میلیون تن محصول به ارزش تقریبی 14 میلیارد دلار از 18 واحد پتروشیمی صادرات انجام خواهد شد.
شهرستان چابهار از توابع استان سیستان و بلوچستان با 260 هزار نفر جمعیت از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان (مکران) و از غرب به بندر کنارک متصل است.
بندر زیبای چابهار واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده است.

 

 

  این اشتباه محاسباتی گاز ایران را تلف کرد + فیلم
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  ۱۵ ماه فرصت نهایی غرب برای یک توافق هسته ای جدید با ایران
  اشتباه رساندن همزمان برق و گاز به خانه های ایران /آلودگی و هزینه بیشتر برای مردم/ ایران تنها کشور با این سیستم!
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  وعده تامین کسری برق از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر عملی نشد
  چرا کشورها به تورم مزمن دچار می‌شوند؟
  کاهش هزینه‌های واردات با تعطیلی شنبه‌ها/ خطر حذف ایران از بازارهای جهانی جدی است
  مصرف برق شیب صعودی گرفت/ عبور اوج بار از مرز ۶۱ هزار مگاوات
  در زمستان باید نیمی ازمصرف گاز خانگی با برق جایگزین گردد.
  بهر طریق ممکن فیش انرژی باید جایگزین فیش گاز و برق شود
  تصمیم وزیر به قطع گاز پتروشیمی لردگان اشتباه بود
  حرکت انگلستان به سوی سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی باتری‌پایه بزرگ‌مقیاس
  چشم‌انداز مصر برای تولید هیدروژن سبز
  جایگزین کردن برق به جای گاز در منازل
  باتری ها چگونه جایگزین گاز در تولید برق شدند؟
  تجدیدپذیر‌ها جایگزین گاز می‌شوند
  دولت برای احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی برنامه دارد
  مجوز صادرات برق نیروگاه‌های خورشیدی جدیدالاحداث صادر شد
  فروش خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۴ به شدت افزایش می‌یابد
  ۳۰ درصد خطوط لوله انتقال گاز قدیمی هستند
  سهم ۸۱ درصدی انرژی‌های خورشیدی از تولید برق جدید آمریکا
  محققان سوئدی باتری ارزان برای کشورهای کم درآمد تولید کردند
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان نیروگاه‌ها
  تهران تنها کلان شهر جهان است که حدود ۷۰درصد حمل و نقل درون شهری توسط خودروهای شخصی انجام می‌گردد
  ویدیو / جنگ بزرگ هسته‌ای نزدیک است؟
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان
  منافع ملی قربانی کلاس های کم بازده تولید برق شده است
  راندمان ۱۷۸ توربین گازی کشور می‌تواند ارتقا یابد
  نیروگاه های با راندمان پایین را از شبکه خارج می کنیم
  آمادگی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای تولید آمونیاک سبز
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  خروج نیروگاه‌های با راندمان پایین از چرخه تولید برق کشو
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معاون وزیر نفت: بدهی بابک زنجانی به شرکت ملی نفت تسویه شد / معادل بدهی او کالا دریافت شده
  صدور مجوز ۲۹ پروژه در عراق برای کاهش وابستگی به گاز ایران
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  تلف شدن ۶۶ درصد سوخت کشور با راندمان ۳۴ درصدی نیروگاه‌ها
  راندمان 58درصدی نیروگاه های سیکل ترکیبی فولاد مبارکه
  نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان ۳ برابری دارد
  گلخانه‌ها سهم زیادی در هدر رفت انرژی دارند
  ضرورتها و مزیتهای احداث خط آهن ورزقان ارمنستان تا بندر پوتی گرجستان
  پاداش شرکت ملی گاز برای مشترکان کم مصرف
  توسعه همکاری‌های پکن-پاریس در حوزه انرژی: جایگاه بازار ایران در این میان چیست؟
  هلدینگ خلیج فارس رقیب شرکت‌های کوچک نشود
  رشوه خواری آشکار در برق رسانی و اتصال به شبکه/ دکتر محرابیان فکری اساسی کنند و سیستم و سامانه ها را جایگزین افراد نمایند/ هر جا رانت و امضا و اختیار تصمیم اجرایی باشد امکان فساد بیشتر است.
  احداث شهرک‌های انرژی خورشیدی در گیلان
  کانادا، چگونه مصرف انرژی را در فصول سرما، مدیریت می‌کند؟
  در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه های انرژی اعم از آب، برق، گاز و بنزین بحران خواهیم داشت
  تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران
  توانیر: ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در ۸۰ درصد از مناطق کشور
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار