پیام نفت:
نیروگاههای حرارتی کشور از سوختهای فسیلی برای تولید برق استفاده مینمایند و به همین دلیل یکی از منابع بزرگ انتشار CO2 بشمار میروند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از پژوهشگاه نیرو ، با توجه به اثرات مخرب زیست محیطی گاز CO2به عنوان یک گاز گلخانهای، کاهش انتشار یا حذف این گاز از جمله سرفصلهای نوین تحقیقاتی محسوب میگردد. یکی از روشهای جلوگیری از انتشار گاز CO2تزریق آن به مخازن نفتی میباشد. به این طریق هم از انتشار یک گاز آلاینده جلوگیری میشود هم گاز CO2جایگزین گاز طبیعی تزریقی به مخازن نفتی کشور خواهد شد.
در این روش با نصب یک واحد بازیافت گاز CO2 در خروجی واحدهای نیروگاهی، CO2 حاصل از احتراق سوخت با استفاده از حلالهای شیمیایی جذب میگردد. سپس گاز CO2جذب شده توسط یکسری کمپرسور تا فشار مورد نیاز جهت تزریق به چاههای نفت (در حدود 100 تا 150 بار) فشرده شده و توسط خط لوله به محل تزریق هدایت میگردد. شکل ذیل این فرآیند را به صورت شماتیک نمایش میدهد.
تا کنون در کشورهای مختلف از جمله آمریکا، کانادا، نروژ و مجارستان از این تکنولوژی جهت ازدیاد برداشت از چاههای نفت استفاده گردیده است. در کشور ما نیز پروژهای تحت عنوان امکانسنجی بازیافت گاز CO2 خروجی واحدهای نیروگاهی کشور جهت ازدیاد برداشت از مخازن نفتی توسط پژوهشگاه نیرو و شرکت ملی نفت ایران- مدیریت پژوهش و فناوری در دست اجرا میباشد.
{%TAG_SHOW_TYPE_34_TAG%} |