درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   سه شنبه، 16 خرداد 1402 - 15:30   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  ۲ هزار میلیارد دلار خسارت تحریم‌های ۲۰ ساله است
  شرط آمریکا برای لغو تحریم های ایران اعلام شد
  اولیانوف: آمریکا حاضر است به یک شرط تحریم‌ها علیه ایران را لغو کند
  اوکراین: روسیه به قدری پهپاد ایرانی دارد که می‌تواند هر روز حمله کند
  تحولات اوکراین / تلفات سنگین در نبردهای هشت ساعته منطقه زاپروژیا
  فعالیتهای سیاسی و اجتماعی سید عبدالحسین شرف الدین
  فرمانده نیروی دریایی ارتش: به‌زودی ائتلاف‌ جدید دریایی ایران با کشور‌های منطقه از جمله عربستان، امارات، قطر، بحرین و عراق شکل می‌گیرد
  ظریف در مورد جمله «خودمان انتخاب کردیم»: برای پیشگیری از ترکمانچای‌ها باید «انتخاب کنیم» که آرزوهایمان را در چارچوب امکانات دنبال کنیم
  ظریف در مورد جمله «خودمان انتخاب کردیم»: برای پیشگیری از ترکمانچای‌ها باید «انتخاب کنیم» که آرزوهایمان را در چارچوب امکانات دنبال کنیم
  رای الیوم: وزیر خارجه عربستان هفته آینده با پیام ملک سلمان به تهران سفر می‌کند
  افزایش شمار جان‌باختگان سانحه قطار در هند به ۲۸۸ نفر
  مافیای آب مخالف استحصال آب ژرف
  سریال رستاخیز تفنگ ها - قسمت 1 (اول)
  سید عبدالحسین شرف‌الدین عاملی
  سید موسی صدر افتخار تاریخ شیعه و ایران
  استحصال آب‌های ژرف؛ امیدی برای سیستان و بلوچستان + فیلم
  ورود جنگ به مرحله‌ای تازه/ درگیری به خاک روسیه کشیده می‌شود؟
  کدام کشور بیشترین پهپاد نظامی را دارد؟ (ویدیو)
  «لشکر» ایرانی سرکوب که روسیه در ایران دوره قاجار راه‌اندازی کرد + عکس
  ویدیو / ظریف: سازش مگر چیز بدی ست؟ قرآن می گوید «وَ الصُّلْحُ خَیْرٌ»
  خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۹ خرداد ۱۳۷۹: به ایازی گفتم همیشه در سطوح بالا، برای کم کردن فشار روی آیت الله منتظری کمک کرده ام
  پس از فیلتر شدن اینستاگرام میزان پست ها به‌طور واضحی کاهش یافت اما در دی ماه ۱۴۰۱ شرایط به حالت قبل برگشت / فیلترینگ نتوانسته جلوی حضور کاربران ایرانی را در شبکه‌های اجتماعی بگیرد / اینستاگرام ۴۲ تا ۴۶ میلیون کاربر ایرانی دارد/ کاربران ایرانی در هر ثانیه بیش از ۲۵ هزار بار پست‌های اینستاگرام را می‌بینند
  یادداشت‌های علم، دوشنبه ۲۴ تیر ۱۳۴۷: از دوستی که فقط «خوشگل» است تا تحلیل فرانسه و دوگل
  تحقیقات جدید: احتمالا یک‌سوم سیارات کهکشان دارای حیات هستند
  سقوط ایران به جمع کم درآمد‌های دنیا / جمعیت فقرا ۱۱ میلیون نفر افزایش پیدا کرده
  ویدیو / عملیات احیای پلنگ ایرانی در بندرعباس
  عیسی کلانتری: در صورت خشک شدن کامل دریاچه ارومیه احتمال بروز تغییرات ژنتیکی در انسان‌ها و حیوانات در محدوده اطراف آن وجود دارد / تا امروز ۳۰ هزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه هزینه شده
  تصاویرجالب توجه: مراسم اولین سالگرد درگذشت مرحوم سید محمود دعایی
  چرایی عدم احیای روابط با مصر در دولت اصلاحات؟ آن زمان روابط به نام دولت اصلاحات تمام می شد و تندروها مخالف بودند اما الان به نام خودشان تمام می‌شود مثل برجام که می خواستند به نام خودشان تمام شود
  سیدحسن خمینی: ما «جمهوری اسلامی» هستیم؛ امارت اسلامی، خلافت اسلامی و حتی حکومت اسلامی نیستیم
ادامه اخبار رسانه ها
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 31332صفحه نخست » نفتچهارشنبه، 3 دی 1393 - 11:40
خوش قولی گازی زنگنه به رئیس‌جمهور
پیام نفت: هم اکنون ظرفیت پالایش و فرآورش گازهای ترش در پالایشگاه فاز 12 پارس جنوبی به مرز 60 میلیون مترمکعب در روز رسیده است که بخشی از این پالایشگاه با استفاده از خوراک گاز فاز 6 تا 8 پارس جنوبی فعالیت می کند.
  
پیام نفت:

نشان آنلاین:  افزایش 100 میلیون مترمکعبی تولید روزانه گاز طبیعی از پارس جنوبی مهمترین برنامه شرکت ملی نفت ایران در سال جاری است که با گذشت حدود 9 ماه از سال ظرفیت فرآورش گازهای ترش از میدان مشترک با قطری ها نزدیک به 100 میلیون مترمکعب در روز افزایش یافت.

به گزارش نشان آنلاین به نقل از مهر، بیژن زنگنه وزیر نفت فروردین ماه سال جاری با ارائه برنامه‌ای به حسن روحانی رئیس جمهوری از افزایش 100 میلیون مترمکعبی تولید گاز از پارس جنوبی، تاکید کرده بود: تا پایان سال جاری ظرفیت برداشت و فرآورش گازهای ترش از این میدان مشترک دست کم حدود 100 میلیون مترمکعب در روز افزایش می یابد.

بر این اساس از ابتدای سال جاری تاکنون 13 ردیف پالایشگاهی در قالب طرح توسعه فاز 12، 15، 16، 17 و 18 پارس جنوبی راه اندازی شده است که در کنار راه اندازی واحدهای پالایشگاهی، تاکنون چهار سکوی دریایی هم در این میدان مشترک با قطر راه اندازی و در مدار تولید گار قرار گرفته اند.

راه‌اندازی بزرگترین فاز پارس جنوبی در غیاب خارجی‌ها

از سال 1386 تاکنون که عملیات اجرایی طر توسعه فاز 12 به عنوان بزرگترین فاز پارس جنوبی منعقد شده است با وجود مذاکرات متعدد با شرکت‌های اروپایی همچون او.ام.وی اتریش و شرکت های غیر اروپایی همچون شرکت نفت ونزوئلا و برخی از شرکت‌های هندی، اما تاکنون پای هیچ یک از شرکت های خارجی به این مگا پروژه گاز ایران باز نشده است.

علاوه بر این در میانه توسعه فاز 12 پارس جنوبی هم شرکت سونانگول آنگولا که 10 درصد سهام این پروژه را در اختیار داشت به دلیل شرایط تحریم و محدودیت‌های بین‌المللی از طرح توسعه بزرگترین فاز پارس جنوبی کناره گیری کرد.

با این وجود با مشارکت متخصصان داخلی تاکنون از مجموع سه سکو، دو سکوی فراساحلی این پروژه گازی در خلیج فارس راه اندازی شده است و به طور متوسط روزانه نزدیک به 40 میلیون مترمکعب گازهای ترش این فاز به پالایشگاه های ساحلی انتقال داده می شود.

در بخش ساحلی هم از مجموع 6 ردیف شیرین سازی گاز تاکنون پنج ردیف گاز در مدار بهره برداری قرار گرفته است که پیش بینی می شود اخرین ردیف پالایشگاهی تا بهمن ماه امسال راه اندازی شود.

هم اکنون ظرفیت پالایش و فرآورش گازهای ترش در پالایشگاه فاز 12 پارس جنوبی به مرز 60 میلیون مترمکعب در روز رسیده است که بخشی از این پالایشگاه با استفاده از خوراک گاز فاز 6 تا 8 پارس جنوبی فعالیت می کند.

بهره برداری زودهنگام از طرح توسعه فاز 12 پارس جنوبی همچنین منجر به افزایش ظرفیت تولید و صادرات میعانات گازی ایران شده است به طوری‌که تاکنون پای یک محموله 1.5 میلیون بشکه‌ای میعانات گازی این پروژه به بازارهای جهانی باز شده است.

ثبت رکوردهای جهانی در غیاب غول‌های نفتی

طرح توسعه فاز 17 و 18 پارس جنوبی هر چند دی ماه سال جاری هفت ساله شده است اما در طول 6 ماه گذشته تاکنون یک رکورد جهانی در راه اندازی اولین سکوی گاز ترش این پروژه در غیاب شرکت‌های بزرگ نفت و گاز جهان همچون توتال فرانسه، شل انگلیس و گازپروم روسیه به ثبت رسیده است.

در حال حاضر اولین سکوی دریایی و نخستین ردیف شیرین سازی گاز در پالایشگاه طرح توسعه فاز 17 و 18 پارس جنوبی انجام شده است و ظرفیت تولید گاز در این پروژه به 12.5 میلیون مترمکعب در روز رسیده است.

علاوه بر این مسئولان این پروژه مشترک گازی وعده داده اند تا پایان بهمن ماه سال جاری دومین سکوی دریایی و دو ردیف واحدهای شیرین سازی گاز در پالایشگاه فاز 17 و 18 پارس جنوبی را در مدار بهره برداری قرار دهند که در این صورت ظرفیت فرآورش گاز این پروژه از مرز 37 میلیون مترمکعب در روز عبور می کند.

طرح توسعه فاز 15 و 16 هم در کنار فاز 17 و 18 پارس جنوبی در طول چند سال گذشته تاکنون بیشترین تاخیر را داشته اند با این وجود پائیز سال جاری اولین سکوی دریایی این پروژه راه اندازی شد تا با احتساب سه ردیف شیرین سازی گاز ظرفیت فرآورش این پروژه به حدود 30 تا 35 میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد.

هم اکنون انتقال گازهای ترش از اولین سکوی دریایی به پالایشگاه فاز 15 و 16 پارس جنوبی آغاز شده است و مابقی خوراک مورد نیاز پالایشگاه این پروژه از محل فاز 6 تا 8 پارس جنوبی تامین می شود.

ایران وارد خط قرمز گازی قطری‌ها شد

ظرفیت تولید گاز ایران از پارس جنوبی در طول چند سال گذشته در محدوده 300 میلیون مترمکعب در روز تثبیت شده بود که با بهره برداری از سکوها و ردیف های جدید شیرین سازی گاز، ظرفیت فرآورش گاز به حدود 400 میلیون مترمکعب و ظرفیت استخراج گازهای ترش به حدود 350 میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است.

با این وجود در صورتی که طرح افزایش 100 میلیون مترمکعبی افزایش تولید گاز از فازهای جدید به ویزه طرح توسعه فاز 19 پارس جنوبی سال اینده وارد مدار بهره بردایر شود عملا ظرفیت تولید گاز ایران در پارس جنوبی به مرز 500 میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید.

این در حالی است که برنامه نهایی ایران برای استخراج گازهای ترش از پارس جنوبی روزانه 750 میلیون مترمکعب بوده که مطابق با برنامه زمان بندی شرکت ملی نفت ایران این افزایش تولید گاز باید تا سه سال آینده محقق شود.

با افزایش تولید گاز پارس جنوبی به محدوده 750 میلیون مترمکعب در روز نه تنها تولید گاز ایران از قطر پیشی می گیرد که شانس احتمال توقف روند مهاجرت گاز را هم ارتقا می دهد.

{%TAG_SHOW_TYPE_34_TAG%}
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  مقایسه مصرف انرژی با تولید ناخالص داخلی 1351-1385
  افزایش راندمان نیروگاه ها به 80درصد با تولید همزمان بخار و آب شیرین
  استاد دانشگاه شریف: اگر سرمایه‌گذاری‌های مناسب انجام نشود به وارد کننده گاز (انرژی) تبدیل می‌شویم
  افزایش درآمد نفت عراق از صادرات نفت/سهم ملت ایران با بزرگترین ذخایر نفت و گاز جهان چقدر است؟!
  ذخایر استراتژیک نفت آمریکا کجا پنهان شده است ؟
  درآمد 115 میلیارد دلار ی عراق از صادرات نفت خام در 2022
  خرید 13 مدل بهترین هیتر برقی کم مصرف فن دار 1402
  رکورد مصرف برق تهران 5گیگاوات ساعت
  خانه 100متری با ده کیلووات برق گرم می شود.
  میزان مصرف برق کولر گازی چقدر بیشتر از کولر آبی است؟
  آمار مصرف بنزین روزانه ایران در سال 1402
  مصرف گاز و مقایسه پرداخت قبض گاز در ایران، انگلستان و چین
  مخازن بزرگ ذخیره گازوئیل کی به بهره برداری می رسند؟
  معرفی جدیدترین مدلهای بخاری برقی کم مصرف با قیمت مناسب
  بهترین هیترهای برقی کم مصرف
  از ساعت 11 شب تا 7صبح 40درصد ظرفیت نیروگاهی هدر می رود
  درخت بی ثمر روسی، نیروگاه بوشهر و دلارهایی که هدر رفت
  با مصرف برق چقدر آب مصرف می‌کنیم؟نیروگاه گازی یک گیگاواتی 90میلیون متر مکعب آب مصرف می کند/ آیا احداث نیروگاه های گازی دور از دریا بی خردی نیست؟
  هر کیلووات ساعت برق حرارتی، نیم کیلو کربن‌ دی‌اکسید/هر گیگا وات ساعت 500هزارکیلوکربن
  خودرو برقی با مصرف معادل ده لیتر سوخت 260 کیلومتر را طی می کند
  هدررفت ۳۰ میلیارد دلاری انرژی در نیروگاه‌ها
  جبران ناترازی با اصلاح الگوی مصرف _۴ راندمان پایین نیروگاهی هدر رفت ثروت ملی
  حمله پهپادهای اوکراین به ۲ پالایشگاه روسیه/ لغو تحریم فروش تسلیحات به عربستان سعودی از سوی ایتالیا/ سقوط جنگنده اف-۵ آمریکایی در دریا
  سلول خورشیدی با راندمان بالا و ولتاژ بی‌سابقه ساخته شد
  پیشرفته ‌ترین پنل های خورشیدی را بشناسید
  دستگاهی که می‌تواند راندمان سلول‌های خورشیدی را تا ۸۰ درصد افزایش دهد
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار