شانا _ گروه عکس: عربستان سعودی با در اختیار داشتن حدود یک پنجم ذخایر اثبات شده نفت جهان، بزرگترین تولید کننده و صادر کننده مایعات نفتی جهان در سال ٢٠١٢ و بزرگترین دارنده ذخایر نفت خام جهان پس از روسیه است.
عربستان سعودی، بزرگ ترین تولید کننده نفت در میان اعضا سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) که حدود یک پنجم ذخایر اثبات شده نفت جهان را در اختیار دارد. این کشور در عین حال بزرگترین تولید کننده و صادر کننده مایعات نفتی جهان در سال ٢٠١٢ و بزرگترین دارنده ذخایر نفت خام جهان پس از روسیه است.
مجموع ذخایر اثبات شده نفت خام عربستان تا ابتدای ژانویه ٢٠١٢ بالغ بر ٢٦٤,٦ میلیارد بشکه گزارش شده است و از آنجا که اقتصاد این کشور به شدت وابسته به نفت است، برابر بولتن آماری سالانه اوپک در ٢٠١٢، صادرات نفت خام عربستان در سال ٢٠١١ بالغ بر ٩٠ درصد از کل درآمدهای صادراتی این کشور را شامل می شود.
عربستان سعودی در سال ٢٠١٢ به طور متوسط روزانه ١١,٦ میلیون بشکه مایعات نفتی ( ٩.٨ میلیون بشکه در روز نفت خام و ١.٨ میلیون بشکه در روز مایعات گاز طبیعی ( NGL ) و دیگر مایعات) تولید و ٧,٥ میلیون بشکه نفت خام در روز صادر کرده است. ظرفیت تولید نفت خام این کشور در پایان سال ٢٠١٢ چیزی کمتر از ١٢ میلیون بشکه در روز گزارش شده است.
تولید نفت عربستان در ماه مه گذشته میلادی به روزانه ٩ میلیون و ٦٠٠ هزار بشکه رسیده است، در حالی که این مقدار در ماه آوریل روزانه ٩ میلیون و ٣٠٠ هزار بشکه بود که روزانه ٣٠٠ هزار بشکه افزایش یافته است.
به دنبال افزایش تولید نفت عربستان، تولید نفت خام اعضای کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در ماه مه گذشته به بالاترین سطح در ٦ ماه گذشته رسیده است . بنابر تازه ترین نظرسنجی بلومبرگ از شرکت های نفتی، تولید نفت کل اعضای اوپک در ماه مه ٢٠١٣ با افزایش روزانه ٩٨ هزار بشکه (٠,٣ درصد) به میانگین ٣٠ میلیون و ٩٣٦ هزار بشکه در روز رسیده است.
عربستان سعودی با مصرف روزانه ٣ میلیون بشکه نفت در سال ٢٠١٢، مقام نخست را به عنوان بزرگترین مصرف کننده نفت خاور میانه در اختیار دارد.
عرضه نفت خام این کشور به بازار داخل و بازارهای صادراتی در ماه مه ٢٠١٣ میلادی روزانه حدود ٩ میلیون و ٦٠٠ هزار بشکه بوده است که در مقایسه با آمار ماه آوریل روزانه ٤٠٠ هزار بشکه رشد نشان می دهد و زمانی که عرضه نفت خام از رقم تولید فراتر می رود، مقدار اضافه از ذخیره سازی های این کشور برداشت می شود.
براساس پیش بینی موسسه سرمایه گذاری جدوه عربستان، با توجه به افت تولید نفت خام عربستان و کاهش میانگین بهای نفت خام، درآمدهای نفتی این کشور در سال جاری کاهش می یابد اما بودجه عربستان همچنان با مازاد رو به رو خواهد بود. بر اساس این ارزیابی، درآمدهای نفتی عربستان سعودی در سال ٢٠١٣ نیز به سطحی پایین تر از رقم ٣١٧ میلیارد دلار در سال ٢٠١١ می رسد اما این رقم همچنان بالاتر از سطح ٢١٥ میلیارد دلار در سال ٢٠١٠ و رقم ١٦٣ میلیارد دلار در سال ٢٠٠٩ خواهد بود.

میدان نفت خام سنگین منیفه عربستان سعودی

تأسیسات پالایشگاه نفت ینبع عربستان با ظرفیت پالایش روزانه ٤٠٠ هزار بشکه نفت خام

سکو میدان گازی کاران (شرکت سعودی آرامکو)
نخستین میدان گاز غیرهمراه در عربستان است؛ گاز این میدان با خط لوله زیردریایی به کارخانه فرآورش گاز خرسنیه در ساحل ترانزیت می شود
کارگران سکوی میدان گازی کاران (شرکت سعودی آرامکو)
تأسیسات فرآورش گاز خرسنیه شرکت سعودی آرامکو

پایانه نفتی راس تنوره، یکی از عوامل مهم شهرت شرکت سعودی آرامکو

میدان های نفتی عربستان سعودی

تولید نفت خام عربستان سعودی در تابستان به دنبال مصرف سوخت بالا به دلیل افزایش استفاده از سیستم های خنک کننده و رشد مصرف نفت نیروگاه های برق، با افزایش رو به رو می شود.

دکل حفاری شماره ٤٠ عربستان سعودی

دکل حفاری شماره ٣٨ عربستان سعودی

دکل حفاری شماره ٢٣ عربستان سعودی

یکی از کارگران شرکت سعودی آرامکو

تأسیسات نفتی شرکت سعودی آرامکو در جبیل
پالایشگاه موتویا، که از طریق یک سرمایه گذاری مشترک میان شرکت انگلیسی-هلندی شل و شرکت پالایش نفت عربستان سعودی ساخته شده است

تأسیسات نفتی شرکت سعودی آرامکو
{%TAG_SHOW_TYPE_34_TAG%} |