پيام نفت -رسانه خبري تحليلي نفت، گاز و انرژي : عمليات نيتروليفت: ايده بكر و كاربردي براي پژوهشچهارشنبه، 17 اسفند 1401 - 18:13 کد خبر:50783 پيام نفت:
يكي از عمليات هاي رايج در چاه هاي كم فشار، عمليات احياي چاه بوسيله تزريق تزريق نيتروژن يا همان نيتروليفت مي باشد.
اين مطلب را با يك مثال واقعي در عمليات مهندسي بهره برداري شروع و به پايان مي رسانم.
چاهي داريم كه به دليل اينكه درصد آب توليدي آن بيش از مقداري است كه چاه بتواند كنترل كند، هر از گاهي ستون چاه سنگين شده و فشار مخزن قدرت رساندن سيال به سطح را نداشته و به اصطلاح چاه مي ميرد. منظورم از كشته شدن چاه اين است كه چاه از حالت جرياني خارج شده و توليد آن صفر مي شود.
در اين مواقع ابتدا چاه را از شير توليدي بسته و چند روز به آن فرصت مي دهيم تا فشار سر چاهي آن كمي افزايش يابد. سپس تجهيزات كويل و پمپ نيتروژن بر سر چاه حاضر شده و عمليات احيا يا همان زنده سازي چاه را آغاز مي كنيم.
در اين پست در مورد آشنايي با دستگاه لوله مغزي سيار يا همان كويل تيوبينگ يك محصول آموزشي را معرفي كرده ام. قبل از همه چيز بايد عمق مناسب لوله كويل را محاسبه كنيم. در مرحله بعد نرخ تزريق نيتروژن به درون چاه نيز محاسبه مي شود.
حال در حين عمليات بايد مرتباً فشار سرچاهي، سيال خروجي از چاه و فشار پمپاژ را چك كنيم و بر اساس داده هاي جديد در مورد ادامه عمليات تصميم گيري كنيم. برخي از چاه ها ۵ ساعته احيا مي شوند، برخي از چاه ها نيز حتي يك هفته طول مي كشد تا احيا شوند. آيا مي دانيد هزينه هر روز عمليات نيتروليفت چقدر است؟
بنابراين طراحي پراسيجري كه بتواند از هزينه بسيار زياد عمليات نيتروليفت بكاهيد امري حياتي براي شركت هاي نفت و گاز هست و جاي خالي افرادي كه وقت خود را صرف چنين موضوعات كاربردي و صنعتي كنند بسيار خاليست.
اگر كسي مايل است كه چنين پژوهشي را آغاز كند من شخصاً همراه و مشاور او خواهم بود.