افتتاح پتروشيمي مهاباد در سالهاي اخير خبري مسرت بخش براي مردم منطقه بود كه هيچگاه رنگ واقعيت نگرفت و افتتاح طرح مهر ماندگاري كه در آخرين وعده مسئولان قرار بود تا خرداد 92 آماده بهره برداري شود به سال 93 موكول شد.
افتتاح پتروشيمي مهاباد در سالهاي اخير خبري مسرت بخش براي مردم منطقه بود كه هيچگاه رنگ واقعيت نگرفت و افتتاح طرح مهر ماندگاري كه در آخرين وعده مسئولان قرار بود تا خرداد 92 آماده بهره برداري شود به سال 93 موكول شد.
مجتمع پتروشيمي مهاباد كه روز پنجشنبه خبر جديد وعده افتتاح خود در شهريورماه ۹۳ را شنيد، قرار بود 6 سال قبل افتتاح و مورد بهره برداري قرار گيرد ولي از سال 90 تاكنون نيز بارها شاهد عدم برگزاري مراسم افتتاح در تاريخ هاي تعيين شده بوديم.
مدير عامل مجتمع پتروشمي مهاباد بعد از ظهر پنجشنبه در جريان بازديد معتمدين مهاباد از اين مجتمع، گفت: اين طرح هم اكنون از ۷۱ درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار بوده و پيش بيني مي شود در شهريور ۹۳ به بهره برداري رسيده و خط توليد آن به صورت رسمي آغاز به كار كند.
محسن مجيدي افزود: براي احداث اين پروژه بيش از شش هزار ميليارد ريال اعتبار در نظر گرفته شده و در صورت تكميل و راه اندازي آن روزانه افزون بر يك هزار تن محصول توليد و روانه بازار مصرف مي شود.
وي اضافه كرد: براي اين پروژه ۴۸ كيلومتر لوله گذاري خط اتيلين از شهرستان مياندوآب تا محل سايت انجام شده و خط انتقال آب از سد مهاباد نيز به محل مجتمع هم اكنون در دست اقدام است.
مجيدي به آزمون استخدامي پتروشيمي مهاباد نيز اشاره كرد و گفت: بيش از پنج هزار نفر براي شركت در اين آزمون نام نويسي كردند كه از بين آنها بيش ۲۵۰ نفر بكارگيري مي شود.
وي اضافه كرد: نام نويسي استخدامي پتروشيمي مهاباد به پايان رسيده و آزمون آن در ۲۱شهريور ماه جاري برگزار مي شود.
كلنگ احداث كارخانه پتروشيمي مهاباد در سال 1383 با هدف ايجاد تعادل منطقه اي، تحرك بخشي به فرآيند توليد در مناطق كمتر توسعه يافته، ايجاد اشتغال، ارتقاي فناوري در بخش صنايع مرتبط با نفت، گاز و پتروشيمي و همچنين فعال كردن صنايع پايين دستي پتروشيمي در مناطق مختلف كشور توسط هيئت دولت تصويب و در همان سال كلنگ احداث آن با حضور خاتمي رئيس جمهور وقت برزمين زده شد.
اين طرح كه مقرر شده بود تا سال 86 به بهره برداري برسد، امروز بعد از گذشت 6 سال از كلنگ زني از 71 درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار بوده و منتظر ترخيص تجهيزات و ماشين آلات از گمرك است. طرح مهر ماندگاري كه مقرر بود فاز اول آن تا پايان خردادماه امسال آماده افتتاح و بهره برداري شود، شهريور 93 به ايستگاه بهره برداري مي رسد.
عدم تخصيص اعتبارات ريالي و ارزي، مشكلات تامين مواد اوليه، طولاني بودن زمان اخذ مجوزهاي زيست محيطي و تامين زير ساختهاي خدماتي مورد نياز اين پروژه ها از مهمترين دلايل تاخير شش ساله آغاز عمليات اجرايي اين واحدها است كه اين دلايل در حالي از سوي مجريان اين طرحها عنوان مي شود كه بايد قبل از تصويب اجرا در مورد اين مسائل انديشيده مي شد و هم اكنون نيز به دليل نوسات نرخ ارز و برخي مشكلات اقتصادي تجهيزات در گرو گمرك است.
موقعيت خاص استراتژيكي استان آذربايجان غربي به لحاظ داشتن مرز مشترك با سه كشور تركيه، عراق و جمهوري آذربايجان و نگرش نبود امنيت با توجه به استقرار اقوام و مذاهب مختلف در اين استان نيز مي تواند از دلايل مهم عدم تخصيص به موقع اعتبار ارزي 614 ميليون و 300 هزار يورو و سه هزار و 120 ميليارد ريال براي اجراي پروژه هاي پتروشيمي مهاباد و مياندوآب و استقرار صنايع سنگين در شهرهاي مرزي و محروم آذربايجان غربي باشد.