برنامه «اقتصاد بدون مرز» رادیو گفتوگو در خصوص ابعاد سفر رئیس جمهور به قطر برای شرکت در اجلاس کشورهای صادر کننده گاز با عبدالله سهرابی، دستیار ویژه وزیر امور خارجه و سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در قطر به صورت تلفنی گفتگو کرد.
عبدالله سهرابی ابتکار اوپک گازی را از آن رهبر معظم انقلاب دانست و گفت: در سفری که پوتین به ایران داشت، رهبر انقلاب فرمودند که همانند اوپک نفتی، اوپک گازی نیز طراحی شود. روسی ها به سرعت این کار را انجام دادند و با جمهوری اسلامی ایران، قطر و چند کشور دیگر این اجلاس شکل گرفت. وقتی قرار بود برای استقرار دبیرخانه تصمیم گیری شود، در یک معامله سیاسی بین ایران و قطر، تصمیم گرفته شد در دوحه دبیرخانه دایر شود و اجلاس غیرمتعهدها نیز در ایران برگزار شود.
دستیار ویژه وزیر امور خارجه با اشاره به منابع سرشار جمهوری اسلامی ایران در منابع گازی اظهار کرد: تعامل ایران در دنیای تبدیل گاز به انرژی ال ان جی اهمیت بسیار زیادی دارد که متاسفانه سهم ایران در این زمینه نقاط ضعفی دارد.
وی افزود: کشورهای کمونیستی یک روش کار خاصی برای تامین خدمات خانگی یا شهری به جامعه خودشان داشتند و این کار را از طریق ذغال سنگ انجام می دادند اما در جمهوری اسلامی که کشوری اسلامی است، نوع نگاه خدمات از داخل شهرها به روستاها کشیده شد.
سهرابی در مصااحبه تلفنی با رادیو گفتوگو از ضرورت تغییر سیاست ها گفت و بیان کرد: به نظر می رسد یک آسیب شناسی جدی در زمینه گازرسانی به نقاط دوردست باید انجام شود. اگر در اعمال سیاست ها و تصمیم گیری ها مخصوصا برای بردن خدمات گازی به روستاها، مدیریت می کردیم و گاز را به نقاط دور دست نمی بردیم، می توانستیم سرمایه گازی را تبدیل به ارزش افزوده کنیم. قطری ها همین کار را انجام دادند؛ آنها چند سال پیش جشن بزرگ صادرات هفت میلیون تن ال ان جی به اروپا را برگزار کردند.
سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در قطر از اثرگذاری تحریم ها بر پیشرفت گازی ایران برای صادرات گفت و اظهار کرد: متاسفانه تحریم ها و مشکلات داخلی باعث شد نتوانیم به اندازه ای که قطری هاڟ از پارس جنوبی بهره برداری کردند، بهره ببریم. بر اساس مستندها و آمارهایی که در اختیار داریم، در حوزچه مشترک، قطر روزانه بیش از ۹۰ میلیون دلار برداشت گاز داشتند که این کار توسط شرکت های گازی اروپایی انجام شده است.