پیام نفت:
نیروگاه های خورشیدی در طول روز خصوصا از حدود ساعت صبح 8 تا ساعت 5 تا 6 عصر برق تولید و به شبکه سراسری ارسال می نماید چنانچه بنا باشد نیروگاه های خورشیدی با باتری های بزرگ ذخیره برق، احداث شوند تا برق تولیدی برای ساعات پیک مصرف که از ساعت حدود 4عصر تا 11 شب به شبکه تزریق شود، حجم سرمایه گذاری تا حدود دو برابر افزایش می یابد از طرف دیگر هزینه نگهداری باتری ها نسبتا زیاد است. مثلا اگر بنا باشد باتری برای ذخیره 7هزار مگاوات نصب شود تا در 7 ساعت پیک مصرف برق ذخیره شده را به شبکه تزریق کند حدود یک میلیارد دلار به حجم سرمایه گذاری اضافه می شود. باتری ها بعضا پس از مدتی نیاز به تعمیر یا جایگزینی دارند و به این جهت هزینه جاری اینگونه نیروگاه ها افزایش می یابد. راهکار پیشنهادی استفاده از نیروگاه های تلمبه ای ذخیره ای به عنوان باتری ذخیره نیروگاه های خورشیدی می باشد. به این مفهوم که در طول حدود 7 ساعت از روز که مصرف برق شبکه بالا نیست با استفاده از برق تولیدی در نیروگاه های خورشیدی برق مورد نیاز برای پمپ آب نیروگاه های ذخیره ای به سد بالادست استفاده شود و در ساعات پیک مصرف نیروگاه تلمبه ای ذخیره ای روشن و کسری برق شبکه از این طریق تامین گردد.
احداث نیروگاه های خورشیدی در نزدیکی نیروگاه های تلمبه ای ذخیره ای و تامین مستقیم برق از این نیروگاه های خورشیدی منجر به کاهش اتلاف برق جهت تبدیل برق DC به AC می شود و در مجموع بیش از 20% فزایش بازدهی به دنبال دارد. می توان سیستم پمپ آب را بر اساس برق DC طراحی و سفارش نمود
مزیت های نیروگاه تلمبه ای ذخیره ای نسبت به باتری نیروگاه های خورشیدی:
- عمر نیروگاه های تلمبه ای ذخیره ای تا 50 سال یا بیشتر است اما عمر باتری های ذخیره برق بین 15 تا 20 سال است.
- راندمان برق نیروگاه های خورشیدی تا تبدیل شدن از DCبه AC و افت راندمان در باتری حدود 85 درصد است و راندمان نیروگاه های تلمبه ای ذخیره ای نسل جدید نیز به همین حدود رسیده است.
- نیروگاه های تلمبه ای ذخیره ای برق را در زمانی که ارزش و قیمت برق حدود نصف و حتی یک سوم قیمت زمان پیک است خریداری و در زمان پیک مصرف به دو برابر قیمت می فروشند و از این جهت ارزش اقتصادی بالایی دارند.
منبع
http://nedayahamvatan.blogfa.com/post/138


{%TAG_SHOW_TYPE_34_TAG%} |