پیام نفت:
در دو خبر زیر میزان مصرف گاز در نیروگاه های حرارتی و میزان برق تولید شده به وضوح بیان گردیده است. عنوان شده 305میلیارد متر مکعب درشبانه روز گاز تحویل نیروگاه ها شده و نیروگاه ها در سه ماه 80 میلیون مگاوات برق تولید کرده اند یعنی روزانه 889میلیون کیلووات و حدود37میلیون کیلووات در هر ساعت
با یک محاسبه ساده مشخص است که با هر متر مکعب گاز 2.97کیلو وات ساعت برق تولید نمودند.
هر متر مکعب گاز حدود 9000کیلوکالری انرژی تولید می کند که معادل 10 کیلووات ساعت است. وقتی با 300 میلیون متر مکعب گاز 889 میلیون کیلو وات برق تولید می شود یعنی با هز متر مکعب گاز 2.9 کیلو وات ساعت برق تولید شده است و این نشان دهنده راندمان بسیار پائین نیروگاه های کشور و نابودی انرژی گاز در این نیروگاه ها است.
راندمان نیروگاه های نسل جدید سیکل ترکیبی جهان به بالای 60 درصد رسیده و ما همچنان در حال نابودی منابع انرژی خود در نیروگاه های با راندمان افتضاح می باشیم.
ظرفیت اسمی تولید برق در کشور ۹۱ هزار مگاوات است و نیروگاههای حرارتی که نیروگاه شهید رجایی هم در آن زمره است ۷۴ هزار مگاوات از این میزان را تولید میکنند که ۸۲ درصد از ظرفیت تولید برق کل کشور است.مدیرعامل شرکت مدیریت نیروی برق شهید رجایی با اشاره به اینکه تولید برق کشور در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۳۷۰ میلیارد کیلووات ساعت و نسبت به سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۳.۹درصد افزایش تولید داشتیم.
این یعنی تولید 303میلیارد کیلووات ساعت در سال معادل38گیگاوات ساعت توسط نیروگاه های حرارتی که 13میلیون متر مکعب در ساعت گاز مصرف می کنندیعنی راندمان حدودسی درصد یعنی افتضاح بهره وری
روزنامه تعادل |مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران از افزایش گازرسانی به نیروگاهها خبر داد و اعلام کرد که اکنون روزانه بهطور میانگین ۳۰۵ تا ۳۰۸ میلیون مترمکعب گاز طبیعی به نیروگاههای کشور تحویل میشود. بهگزارش ایسنا، محمدرضا جولایی در این باره توضیح داد: سوخت مورد نیاز نیروگاههای کشور اکنون معادل ۳۱۵ تا ۳۲۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در روز است که بهطور میانگین روزانه ۳۰۵ تا ۳۰۸ میلیون مترمکعب گاز طبیعی تحویل و مابقی از نفت کوره تامین میشود.
وی تصریح کرد: گاز تحویلی به نیروگاهها در مدت زمان مشابه پارسال ۲۹۰ میلیون مترمکعب در روز بود که این مقدار امسال حدود روزانه ۱۵ میلیون مترمکعب افزایش یافته، از سویی تکلیف شرکت ملی گاز برای گازرسانی به نیروگاهها ۲۷۰ میلیون مترمکعب در روز است، اما با توجه به توان تولید گاز در پالایشگاههای کشور، این مقدار افزایش یافته است. طبق اعلام وزارت نفت، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد که از ابتدای فصل گرمای امسال تاکنون با توجه به گازرسانی مطلوب، گازوئیل ذخیرهشده برای مصرف نیروگاهی سوزانده نشده است. به گفته جولایی، مصرف روزانه گاز طبیعی کل کشور هماکنون روزانه ۷۴۰ میلیون مترمکعب و مصرف گاز خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده هم ۱۸۰ میلیون مترمکعب در روز است.
به گزارش کارآفریننیوز به نقل از مهر؛ ناصر اسکندری با اشاره به اینکه بیش از ۸۱ درصد ظرفیت نیروگاهی کشور در اختیار واحدهای تولید برق حرارتی است، افزود: نیروگاههای حرارتی طی سه ماهه نخست امسال توانستهاند با تولید ۸۰ میلیون مگاوات ساعت انرژی نقش مهمی در تأمین برق پایدار و مطمئن برای مشترکان سراسر کشور داشته باشند.
وی ادامه داد: از این میزان تولید بیش از ۵۵ درصد آن مربوط به واحدهای سیکلترکیبی است که میزان تولید انرژی آنها با افزایش چهار درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به بیش از ۴۴ میلیون مگاوات ساعت رسیده است.
معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی اضافه کرد: همچنین در این میان سهم واحدهای گازی در تولید برق سه ماهه نخست امسال ۱۸ میلیون مگاوات ساعت و سهم واحدهای بخاری نیز ۱۸ میلیون مگاوات ساعت بوده است.
اسکندری یادآور شد: در سال گذشته با افزوده شدن ۸ واحد بخار جدید در نیروگاههای غرب کارون، عسلویه، فردوسی، خرمآباد، سبلان، بعثت پارسجنوبی (دو واحد) و ارومیه شاهد جهش تولید نیروگاههای سیکلترکیبی در بهار امسال به عنوان واحدهای تولید کننده برق دوستدار محیط زیست هستیم.
وی تاکید کرد: تبدیل نیروگاههای گازی به سیکلترکیبی از کارآمدترین روشهای بهبود راندمان نیروگاههای حرارتی کشور به شمار میآید که نهتنها برای صنعت برق، بلکه برای محیطزیست و صرفهجویی در مصرف سوخت نیز بسیار مؤثر است و در سالهای آینده شاهد تأثیرات گسترده آن خواهیم بود.
{%TAG_SHOW_TYPE_34_TAG%} |