درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   دوشنبه، 3 مهر 1402 - 22:23   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  مزایا و روش اجرای کانال کشتیرانی ایرانرود و مسیر یابی آن روی نقشه
  ظرفیت منابع انرژی تجدیدپذیر ایران چقدر است؟
  آینده انرژی باد در ایران چه خواهد بود؟
  شومینه و بخاری و پکیج؛ قاتلان اکسیژن هوا
  ظرفیت ۴۰ هزار مگاواتی ایران در تولید انرژی برق از باد
  جلوگیری از مرگ خاموش مردم
  مصرف افسارگسیخته انرژی: بلای جان صادرات گاز
  مسیریابی و تحلیل اقتصادی احداث کانال دریای عمان به خزر(ایرانرود)
  حوزه باید در خدمت سیاست های کلی مرجعیت باشد
  گازرسانی ۲ روستا با هزینه ۱۳۵ میلیاردریال
  چرا مراجع تقلید نائبان امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ...
  مقایسه فنی و اقتصادی انتقال برق و گاز در کشور
  مقایسه اجاق گازی و برقی
  استفاده از ظرفیت خط لوله گوره - جاسک برای تأمین خوراک پالایشگاه‌ها
  ایران دارای ظرفیت احداث ۶۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی است
  مراجع واقعاً نگران وضع مردم هستند
  محققان اروپایی بدنبال راهی امن برای ذخیره دی اکسید کربن
  روسیه برجام را تحت‌الشعاع جنگ اوکراین قرار داد
  دلیل شکست ضدحمله‌های اوکراین علیه روسیه مشخص شد
  مدعیان نیابت خاص امام زمان از دین خارج هستند
  سه کشور اروپایی علیه ایران بیانیه صادر کردند
  تضعیف جایگاه مرجعیت ریختن آب به آسیاب دشمنان است
  آیا دیدار امام زمان علیه السلام در عصر غیبت ممکن است؟
  شهر جادویی علاءالدین در دبی پیدا شد! + عکس
  دانشگاه تهران با چه هدفی تاسیس شد؟
  سازمان مجاهدین خلق چگونه محمدعلی رجایی را ترور کرد؟
  جنگ ایران و عراق چگونه آغاز شد؟
  چرا ایران به جای جنگنده سوخو، یاک تحویل گرفت؟
  نیروی هوایی ارتش چگونه در جنگ، ایران را نجات داد؟
  مرجعیت شیعه از آغاز تاکنون
ادامه اخبار رسانه ها
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 49967صفحه نخست » نفتچهارشنبه، 4 آبان 1401 - 08:56
دلایل افزایش بی‌سابقه صادرات نفت و گاز قطر چیست؟
  
پیام نفت:
 
کشورهای تولیدکننده نفت و گاز از پیامدهای جنگ روسیه و اوکراین و افزایش قیمت انرژی در بازارهای جهانی بیشترین استفاده را کردند و کشورهای اروپایی در راستای یافتن جایگزینی برای واردات انرژی از روسیه به کشور دیگر تولیدکننده نفت و گاز از جمله قطر روی آوردند که ارزش صادرات گاز مایع این کشور طی ماه آوریل گذشته ۱۰۷ درصد افزایش داشته و به رقم ۴۳.۵ میلیارد ریال (۱۱.۹ میلیارد دلار) رسید، این در حالی است که سال گذشته این رقم ۲۱ میلیارد ریال بوده است.                                                    دلایل افزایش بی‌سابقه صادرات نفت و گاز قطر چیست؟

 

به گزارش تابناک به نقل از شفقنا، این آمار بالای صادرات انرژی منجر به افزایش حدود ۳۴.۲ میلیارد ریالی مازاد تجاری قطر و گذر از مرز ۷.۵ میلیون تُن صادرات گاز LNG در اواخر آوریل و پیشی گرفتن از امریکا شده است.


 هند با واردات بیش از ۸۶۶ هزار تُن گاز در رتبه اول بزرگترین واردکننده گاز از قطر، پاکستان با ۵۵۹ هزار تُن، کره جنوبی با ۵۲۶ هزار تُن، بریتانیا با ۴۰۸.۶ هزار تُن، چین با ۳۹۰ هزار تُن و ایتالیا با ۳۴۱ هزار تُن به ترتیب در جایگاه دوم تا ششم بزرگترین واردکنندگان گاز از قطر جای دارند.

کارشناسان اقتصادی و نفتی علت افزایش بی‌سابقه صادرات نفتی قطر را در درجه نخست به افزایش جهانی قیمت انرژی در نتیجه جنگ روسیه و اوکراین از چهار ماه پیش و افزایش صادرات نفت خام و فرآورده‌های نفتی به بیش از یک میلیون بشکه در روز طی ماه آوریل دانست که بالاترین رقم طی سه سال گذشته است.

در همین رابطه، «محمد حمدان»، تحلیلگر امور اقتصادی گفت: افزایش بی سابقه در صادرات انرژی قطر معلول سه عامل زیر است: نخست، افزایش تقاضای انرژی در اروپا به خطوط گاز مایع، دوم، افزایش قیمت انرژی در نتیجه تحریم غرب علیه روسیه و دغدغه کشورهای اتحادیه اروپا برای قطع وابستگی به نفت و گاز روسیه که فرصت مناسبی برای دیگر کشورهای تولیدکننده به خصوص کشورهای حوزه خلیج فارس برای صادرات انرژی به قاره پیر فراهم آورده است.

حمدان اظهار داشت: آمارهای اداره برنامه‌ریزی و آمار قطر درباره تجارت خارجی در آوریل نشان می دهد که بریتانیا برای نخستین بار جزء چهار کشور اصلی صادرات گاز مایع قطر قرار گرفته که به دلیل افزایش صادرات گاز مایع این کشور به تاسیسات گازی ساوث هوک در بریتانیا بوده است همچنین انتظار می رود سفر امیر قطر در ماه مه گذشته به چندین کشور اروپایی به افزایش صادرات گاز این کشور به اروپا منجر شود؛ امری که بازتاب مثبتی بر درآمدهای و ذخایر ارزی قطر خواهد داشت.

از زمان به صدا درآمدن طبل جنگ روسیه و اوکراین، کشورهای اتحادیه اروپا که به میزان ۴۰ درصد به واردات گاز روسیه وابسته هستند، به دنبال یافتن جایگزین‌های دیگری نظیر قطر به عنوان مهمترین کشور صادرکننده گاز مایع در جهان و امضای قراردادهای بلندمدت واردات گاز از دوحه هستند.

ایتالیا، فنلاند، کرواسی و لتونی از دیگر کشورهایی هستند که بشدت به گاز روسیه وابسته هستند و در صدر همه آنها آلمان، قدرت برتر اقتصادی اروپاست که بزرگترین مشتری اروپایی گازپروم روسیه محسوب می شود. حدود ۵۵ درصد گاز مورد نیاز آلمان از طریق روسیه تامین می شود. برلین از ابتدای جنگ اوکراین تاکنون بیش از۵ میلیارد یورو از روسیه انرژی وارد کرده است.

آلمان می‌گوید در نظر دارد طی ماههای آینده به وابستگی خود به انرژی وارداتی از روسیه پایان دهد با این حال کشورهایی نظیر اتریش، ایتالیا، مجارستان و اسلواکی نگران تاثیر چشمگیر چنین تصمیمی بر بهای انرژی هستند.

همزمان این احتمال وجود دارد که بوداپست تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم انرژی روسیه را وتو کند.

طبق داده‌های مرکز پژوهش انرژی و هوای پاک کشورهای اتحادیه اروپا از آغاز حمله نظامی روسیه به خاک اوکراین در ۲۴ فوریه در مجموع حدود ۴۵ میلیارد یورو از روسیه نفت و گاز خریده اند. روسیه منبع ۴۰ درصد گاز و ۲۶ درصد نفت مورد نیاز اتحادیه اروپاست.

 

{%TAG_SHOW_TYPE_34_TAG%}
   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  راندمان و بازدهی نیروگاه ها در زمستان 20 تا 30 درصد بیشتر از تابستان است
  ارائه روش جدیدی برای شکستن پایدارترین پیوندهای شیمیایی
  تولید هیدروژن خالص و گاز سنتز با تکیه بر تولید سوخت
  گاز سنتز، پایه تولید محصولات پترشیمی و پالایشی
  بخاری های گازی بخش قابل توجهی از اکسیژن خانه ها را می بلعند
  راندمان و بازدهی نیروگاه ها در زمستان 20 تا 30 درصد بیشتر از تابستان است
  به ازای ۱۰۰۰ متر افزایش ارتفاع ، توان اسمی توربین گازی حدود ۱۰ درصد کاهش می یابد.
  تولید برق نیروگاه‌های حرارتی از ۳۰۰ میلیون مگاوات ساعت گذشت
  وقت عبور از بخاری‌های گازی
  قیمت برق ارزان تر از گاز
  امنیت انرژی در حوزه برق چگونه برقرار می شود؟
  انرژی زمین‌گرمایی تا چند سال می‌تواند جهان را تامین کند؟
  انرژی زمین گرمایی، کاربردها و مزیت های آن در ایران
  بازدهی و راندمان نیروگاه ها در ماه های سرد سال افزایش می یابد
  مصرف برق وسایل منزل چقدر است؟ | با جدول کامل
  استفاده بهینه از منابع گازی کشور
  گازکِشی به نقاط دوردست کشور، اشتباه راهبردی در حوزه گازی است
  انرژی زمین گرمایی فرصت آینده ایران
  هزینه 14میلیارد دلاری برای دو خط لوله گاز در ایران
  حدود 11.5 درصد از ظرفیت انرژی زمین‌گرمایی جهان در ترکیه است
  طی 30 سال حدود نصف ذخایر گاز ایران برداشت شد/ فقط تا سی سال دیگر گاز داریم
  استراتژی تعیین سهم برق و گاز در سبد انرژی کشور
  بزرگترین نیروگاه انرژی ژئوترمال ترکیه و دومین نیروگاه بزرگ اروپا
  میزان سرانه هزینه پرسنلیِ کارکنان شرکت ملی گاز ماهانه 76 میلیون تومان بوده است.
  هر کیلووات ساعت برق حرارتی، نیم کیلو و هر متر مکعب گاز 1.2 کیلوگرم کربن دی اکسید
  هزینه تبدیل انرژی گاز به برق و مقایسه صرفه اقتصادی مصرف خانگی هر یک از آنها
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار