پیام نفت:

در این مطلب می خواهیم در مورد شفافیت اقتصادی و سیاسی در کشورهای جهان صحبت کنیم و به طور ویژه در مورد پاک دست ترین و فاسدترین کشورهای جهان. بر اساس آمار ارایه شده توسط سازمان دیده بان شفافیت بین المللی، بیش از دوم سوم از کشورهای جهان از فساد سیاسی و اقتصادی قابل توجهی رنج می برند. نمایه سالانه فساد بر اساس معیارهایی مشخص به رتبه بندی ۱۸۰ کشور پرداخته و از عدد ۰ تا ۱۰۰ آن ها را رتبه بندی کرده است که در آن هر چه کشوری نمره کمتری دریافت کند بیشتر فاسد خواهد بود.
نمایه کلی فساد در کشورهای جهان (هر چه رنگ کشور شفاف تر باشد میزان فساد در آن کمتر است و بالعکس)
این رتبه بندی بر اساس نتایج حاصل از ۱۳ تحقیق مجزا و با اعمال شاخص هایی متنوع با تمرکز بیشتر بر میزان شیوع رشوه، واکنش های شدید و سرکوب مخالفان، اختلاس و پارتی بازی و البته تعارض منافع بین مقامات رسمی تهیه شده است.
در نمایه فساد امسال، کشورهای نیوزیلند و دانمارک به ترتیب با نمره های ۸۹ و ۸۸ بهترین کشورها از این لحاظ بوده و می توان آن ها را پاک ترین کشورهای جهان نامید. فنلاند، نروژ و سوئیس نیز به طور مشترک در رتبه سوم پاک ترین کشورهای جهان قرار گرفته و پس از آن ها نیز سنگاپور و سوئد به طور مشترک رتبه چهارم را در اختیار دارند. در این میان کشور بریتانیا، بر اساس این گزارش، در ۶ سال اخیر رشد قابل توجهی در این رده بندی داشته و همراه با کانادا، لوگزامبورگ و هلند در رتبه پنجم قرار گرفته است.

علیرغم تلاش هایی که در سال های اخیر به طور ویژه برای مبارزه با فساد سیاسی و اقتصادی در سراسر جهان صورت گرفته، به گزارش این سازمان بین المللی، اغلب کشورها در مبارزه با این پدیده بسیار کم اثر و ضعیف عمل کرده اند. در سمت دیگر این رتبه بندی نیز کشورهای جنگ زده ای مانند سوریه، سودان جنوبی و سومالی قرار دارند که با نمره های ۱۴، ۱۲ و ۹ به ترتیب در ۳ رتبه آخر پاک ترین کشورهای جهان قرار دارند. بدین ترتیب می توان این کشورها را فاسد ترین کشورهای جهان نامید که از لحاظ سیاسی و اقتصادی کمترین شفافیت را دارا هستند.

بعد از این سه کشور نیز افغانستان، یمن و سودان در رتبه های پایین فهرست قرار گرفته اند. در رتبه بندی این کشورها از لحاظ فساد، از رابطه بین سطوح فساد، حمایت از آزادی مطبوعات و همچنین میزان دخالت و مشارکت عموم در سیاست و اقتصاد کشور استفاده شده است. بر اساس داده های جمع آوری شده، در ۶ سال در کشورهایی که نمره ۴۵ یا کمتری کسب کرده اند از هر ۱۰ روزنامه نگار تعداد ۹ نفر از آن ها زندانی و یا کشته شده اند.
پاک ترین کشورهای جهان بر اساس این رتبه بندی به شرح زیر هستند:
-
نیوزیلند
-
دانمارک
-
فنلاند/نروژ/ سوئیس
-
سنگاپور/سوئد
-
بریتانیا/ کانادا/ لوگزامبورگ/ هلند
-
آلمان
-
استرالیا/ هنگ کنگ/ ایسلند
-
ایالات متحده/ اتریش/بلژیک
-
ایرلند
-
ژاپن

فاسدترین کشورهای جهان نیز بر اساس این فهرست به شرح زیر هستند:
-
سومالی
-
سودان جنوبی
-
سوریه
-
افغانستان
-
یمن/سودان
-
کره شمالی/ گینه استوایی/ گینه بیسائو/ لیبی
-
عراق/ ونزوئلا
-
آنگولا/ ترکمنستان
-
اریتره/ چاد
-
جمهوری دموکراتیک کنگو/ کامبوج/ تاجیکستان

فهرست کامل تمامی ۱۸۰ کشور مورد بررسی قرار گرفته را می توانید در این لینک مشاهده نمایید.
۱۰ ترفندی که سیاستمداران طرفدار پروپاگاندا برای فریب توده مردم به کار میبرند [قسمت اول]
۱۰ کشوری که بی ارزش ترین و ضعیف ترین واحدهای پول جهان را دارند
۱۰ روشی که رسانه ها برای تحت تاثیر قرار دادن باورهای ما استفاده می کنند
{%TAG_SHOW_TYPE_34_TAG%} |