پيام نفت -رسانه خبري تحليلي نفت، گاز و انرژي : گازكشي به روستاهاي كم جمعيت يك اشتباه
دوشنبه، 26 مهر 1400 - 06:19 کد خبر:47781
پيام نفت:

خبرگزاري پانا: يك كارشناس انرژي اظهار كرد: گاز كشي به روستاهاي كم جمعيت اشتباه بود و بايد مصرف سوخت فسيلي در كشور كاهش يابد چرا كه در دنيا اين نوع سوخت 50 درصد انرژي مورد نياز كشورها را تأمين مي كند.

 

علي صادقي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري پانا، گفت: پالايشگاه هاي كشور به درستي خودكفا نشدند، تعداد آنها نيز افزوده نشده است و اين نفي پيشرفت داخل نيست اما در ساخت و ساز به آنچه بايد مي رسيديم نرسيديم و كشورهاي سازنده فناوري پالايشگاهي به طور معمول در شرايطي قرار دارند كه از متوسط 30 كشور سفارش ساخت دارند و دانش توليد آنها صرفاً در داخل كاربرد ندارد.
 

وي خاطر نشان كرد: توسعه پالايشگاهي نيازمند ايجاد بستر و زير ساخت هاي اساسي است چرا كه نه پالايشكاه منتظر ايجاد دانش جديد و ابتكارات كوچك مي ماند و نه تلكنولوژي زير ساخت و بالادست صنعت بدون حمايت هاي جدي ميسر و عملياتي است.
 

اين كارشناس حوزه انرژي گفت: اخذ تكنولوژي براي پيشرفت و توسعه صنعت نفت نوعي استراتژي نياز دارد كه بتوانيم جديدترين فناوري هاي روز را كسب كنيم و بايد اين آمادگي را داشته باشيم كه با رفع تحريم ها يك جهش در صنعت نفت ايجاد كنيم.
 

صادقي همچنين در مورد مديريت بحران در صنعت نفت عنوان كرد: اين صنعت حساسيت هاي خاصي دارد و صرفاً با مديريت قدرتمند قابل اجرا و پياده سازي است.
 

وي موضوع بستر سازي و اعمال سياست گذاري هاي كلان در حوزه انرژي كشور را مبحثي دانست كه اگر از ابتدا به درستي چيده نشود، قابل جبران نيست، گفت: برخي از برنامه ريزي ها نيازمند تدبيري از آغاز اجراي آن است و اگر شبكه برق با توسعه گاز رساني به نيروگاه ها تقويت مي شد شايد نيازي به انتقال گاز به شهرها و خانه هاي مردم نبود.
 

50 درصد انرژي هند سوخت فسيلي است

اين كارشناس انرژي افزود: وقتي يك اشتباه بزرگ صورت گيرد در ادامه آن ديگر امور هم اشتباه انجام مي شود و يك اشتباه به هزار و يك اشتباه منجر مي شود به نحي كه خطرات و هزينه هاي آن بر اقتصاد كشور تحميل مي شود.
 

صادقي همچنين با مقايسه آماري در مورد مصرف انرژي جهان، اظهار داشت: ميزان مصرف انرژي جهان 50 درصد فسيلي و گازي است و 50 درصد ديگر آن ساير سوخت هاست به نحوي كه در هند از فضولات، بيوگس و ساير منابع انرژي بهره مي برند.
 

گازرساني به روستاهاي كم جمعيت شيوه زندگي روستاييان را تغيير كرد

وي عنوان كرد: در كشور ما براي روستايي هم كه بيش از 20 خانوار جمعيت ندارد گاز كشي شده است و اين هزنيه و حتمال شكست انتقال گاز و شبكه گاز رساني در اثر حوادث طبيعي بسيار بالاست و چنين اقدام و تصميم هايي ديگر قابل جبران نيست.
 

اين كارشناس انرژي تصريح كرد: نگرش مصرف سوختي براي ساختار زندگي روستاييان ايجاد مشكل مي كند و ديگر حتي به دنبال جمع آوري چوب نمي رود و حتي ضايعات كشاورزي در روستاها مصرف نمي شود و در اين شرايط اتفاق هاي نامناسبي مي افتد و حتي اميدي به اين نيست كه بيان اين مسائل فايده اي داشته باشد چرا كه برخي از ديدگاه هاي غلط زود بازده در مقابل امور كاربردي و علمي دراز مدت مورد قبول واقع شده است.