اصغر زرگر، تحليلگر اقتصاد سياسي در گفتوگو با ايلنا، درباره سفر ترامپ به عربستان و تاثير آن بر بازار نفت و مشتقات آن اظهار داشت: 110 ميليارد دلار از قرارداد بين امريكا و عربستان مربوط به خريد سلاح است و اين پول بايد از منابع نفتي عربستان و منابع انرژي تامين شود.
وي افزود: البته برخي منابع مورد نياز براي تامين ارز مورد نياز ذخاير ارزي عربستان در اروپا و امريكا است اما مهمترين منبع تامين ارز فروش نفت است، بنا بر اين امكان دارد كه رياض با كمك شركت هاي نفتي امريكا بخواهد از طريق اوپك قيمت نفت را بالا ببرد اما اكنون با توجه به توافق كاهش سقف توليد نبايد بيش از حدي كه تعيين شده نفت پمپاژ كند زيرا ورود بيش از نياز نفت به بازار قيمت را پايين مي آورد و اين به ضرر عربستان است.
زرگر تصريح كرد: عربستان براي تامين هزينه هاي خريد تسليحات و سرمايه گذاري خود در امريكا بايد قيمت نفت را بالا ببرد براي اين موضوع چند مكانيسم متصور بود يكي اينكه ميزان توليد نفت را كاهش دهد و به كشورهاي ديگر هم ديكته كند كه توليدشان را كاهش دهند و از اين طريق با عرضه كمتر نفت در بازار قيمت را بالا ببرد شكل ديگر اينكه از طريق بورس بازي و شركت هاي نفتي امريكا در بازار تحولاتي انجام دهند.
وي افزود: امكان اين هم وجود دارد كه با فعال كردن اقتصاد امريكا از طريق سرمايه گذاري ها و يا خريد تسليحاتي تقاضاي نفت در امريكا بالا برود، بنابراين به اين صورت قيمت نفت در بازار جهاني تغيير كرده و روند صعودي بگيرد و اين رويه راهي براي تامين مبالغ سرمايه گذاري در آمريكا است.
تحليلگر اقتصادي- سياسي خاطرنشان كرد: به نظر مي رسد با تعهداتي كه عربستان در انعقاد قراردادهاي تسليحاتي پذيرفته خواه نا خواه بايد تامين بودجه شود و با توجه به كسري بودجه كه طي سال هاي متمادي داشته و هزينه هايي كه در بحرين و يمن دارد راهي جز اينكه در درازمدت قيمت حامل هاي انرژي را بالا ببرد، ندارد.