پيام نفت -رسانه خبري تحليلي نفت، گاز و انرژي : روش اجراي پروژه صادرات گاز ايران به عمان بزودي نهايي مي‎شود
چهارشنبه، 20 بهمن 1395 - 09:58 کد خبر:42642
وزير نفت از نهايي شدن روش انجام كار احداث خط لوله صادرات گاز ايران به عمان ميان ٢ كشور تا پايان ماه فوريه خبرداد.

پيام نفت:

به گزارش خبرگزاري ميزان،بيژن زنگنه، پس از مذاكرات ميان هئيت‎هاي متشكل از مسئولان و مديران وزارت نفت ايران و عمان در يك نشست خبري مشترك با محمد بن حمد الرمحي، وزير نفت و گاز عمان گفت: در ادامه نشست‎هاي دائمي با برادرم آقاي دكتر محمد الرمحي، امروز نشست بسيار مفيدي داشتيم، محور گفت‎و‎گوهاي ما به طور‎طبيعي پس از بحث درباره تحولات بازارهاي جهاني نفت خام نفت و ابراز خوشبختي دو طرف از وضعي كه به دليل تصميم‎هاي سازمان كشورهاي صادركننده نفت (اوپك) و همكاري كشورهاي غيرعضو اين سازمان حاصل شده است، مذاكره بر سر پروژه احداث خط لوله صادرات گاز ميان ايران و عمان بود.
 
وي با بيان اين كه عمان، يكي از كشورهاي غير عضو اوپك كه به كاهش توليد داوطلبانه متعهد شده بود از يكم ژانويه به تعهد خود عمل كرده است.
 
وزير نفت با اشاره به ادامه فرآيند فعاليت‎هاي رو به جلو مربوط به پروژه احداث خط لوله صادرات گاز ايران به عمان، گفت: نقشه برداري در آب‎هاي عميق كه ظرف چند ماه آينده تمام مي شود و  پس از آن ما وارد مرحله رفتن به مناقصه مي شويم، از مهمترين بحث‎هاي مذاكرات امروز ميان دو طرف بود.
 
زنگنه عنوان كرد: شركت هاي خارجي علاقه مند به مشاركت در احداث خط لوله صادرات گاز ايران به عمان و موضوع بازاريابي گاز از جمله شركت توتال فرانسه، شركت انگليسي-هلندي شل، ميتسوئي ژاپن، كوگس كره جنوبي و يونيپر آلمان در جمع هئيت‎هاي ايراني و عماني گزارش‎ها و توضيحاتي ارائه دادند در نتيجه پرسش‎هايي مطرح و مواضع ما روشن شد.
 
وي افزود: من فكر مي كنم درباره اجراي پروژه و روش آن پيش از پايان فوريه با همكاران عماني به نتيجه برسيم، امروز بحث‎هاي بسيار جدي و در محيطي صميمانه و دوستانه ميان هيئت‎هاي ايران و عمان برگزار شد.
 
وزير نفت اظهار كرد: سند امضا شده، موافقتنامه‎اي ميان شركت ملي نفت ايران و وزارت نفت و گاز عمان با عنوان چارچوب كلي توافق براي احداث خط لوله صادرات گاز ايران به عمان بود، با توجه به پايان مهلت اين سند با امضاي دوباره اين چارچوب توافق (Frame work Agreement) تمديد شد.
 
زنگنه گفت: كارهاي زيادي در حال انجام است، يكي از تصميم‎ها اين است كه گاز ايران در بخشي از ظرفيت عمان ال ان جي به گاز طبيعي مايع شده (ال‎ان‎جي) تبديل شود و آنها ال‎ان‎جي را براي فروش و صادرات به ما تحويل دهند.
 
وي اظهار كرد: نگاه ما به پروژه احداث خط لوله صادرات گاز ايران به عمان تنها يك معامله بازرگاني نيست بلكه اين پروژه به پيوندهاي سياسي، فرهنگي و تاريخي دو كشور و روابط راهبردي تهران-مسقط عمق مي‌بخشد و به صورت پايدار روابط ما را مستحكم مي‎كند.
 
وزير نفت با ديگر با تشكر از حضور آقاي الرمحي در ايران به عنوان كشور دوم خود، گفت: به اميد خدا كارهاي مربوط به پروژه را از نزديك دنبال خواهيم كرد و پيش خواهيم برد.
 
زنگنه تاكيد كرد: روش انجام كار احداث خط لوله صادرات گاز ايران به عمان تا پايان فوريه ميان دو كشور نهايي مي‎شود، پيشنهادهاي متعددي مطرح شده است و ما گزارش‎ها را دريافت كرديم قرار شده است ما پيشنهادهايي آقاي الرمحي را بايد بررسي و تا پايان ماه ميلادي فوريه نهايي كنيم.
 
وي افزود: من فكر مي كنم پروژه صادرات گاز ايران به عمان نياز به يك ميليارد و ٢٠٠ ميليون دلاري سرمايه گذاري داشته باشد كه اين برآورد با درنظر گرفتن عبور از آب‎هاي عميق است.
 
ايران خواهان ورود به بازار ال ان جي است
وزير نفت گفت: شركت‎هاي خارجي گزينه هاي مختلفي را پيشنهاد داده اند، امروز مذاكرات كاملي با آنها داشتيم و قرار است درباره آنها تصميم بگيريم، به طوري كه مذاكرات امروز ما را به تصميم نزديك كرد.
 
وي در پاسخ به پرسشي در باره اين كه آيا خط لوله صادرات گاز ايران به عمان انشعابي براي فروش گاز به امارات خواهد داشت، گفت: هيچ وقت چنين بحثي مطرح نبوده است، اما بحث درباره صادرات دوباره (re-export) از طريق خاك عمان پيش‎تر مطرح بوده است.
 
انتهاي پيام/