پيام نفت:
احمد ميدري روز پنجشنبه درمراسم پاياني سومين همايش توسعه پايدار با رويكرد بهبود محيط كسب و كار در مشهد افزود: كل بودجه امسال بخش رفاه اجتماعي كشور كه بايد صرف افزايش رفاه و كاهش فقر مي شد 500 هزار ميليارد ريال بود كه از اين رقم 250 هزار ميليارد ريال صرف كمك به دو صندوق بازنشستگي كشوري و لشگري شده است.
وي با بيان اينكه صندوق هاي بازنشستگي هم مي تواند عامل مزيت بخش اقتصاد باشند و هم عامل بحران هاي اجتماعي اظهار كرد: در اغلب كشورهاي دنيا اين صندوق ها بحران زاتر شده اند و در ايران هم امروز يكي از مسائل مهم برنامه ششم توسعه مبحث صندوق هاي تامين اجتماعي و بازنشستگي است.
وي گفت: كل يارانه نقدي كه دولت در سال جاري پرداخت كرده 400 هزار مليارد ريال است و در اين ميان ميزان كمك دولت به صندوق بازنشستگي كشوري با يك ميليون و 300 هزار نفر زير پوشش و صندوق بازنشستگي لشگري هم با همين تعداد زيرپوشش 60 درصد كل يارانه پرداختي بوده است.
ميدري افزود: ماهيت صندوق هاي بازنشستگي به گونه اي است كه افراد در سنين كار بخشي از حقوق خود را به اين صندوق ها پرداخت كرده و در سن بازنشستگي آن را دريافت مي كنند و در عمل دولت نبايد به اين صندوق ها كمك كند.
وي اظهار كرد: اما مجموعه مشكلات و قوانين كشور باعث شده است دولت 75 درصد به صندوق بازنشستگي كشوري و حدود 100 درصد به صندوق بازنشستگي لشگري كمك كند كه اين شرايط زنگ خطري براي اقتصاد ما است زيرا در عمل صندوق ها عامل ركود و تورم مي شوند.
وي ادامه داد: بخشي از اين شرايط شايد به دليل آن است كه مشكلات صندوق ها به صورت روشن در جامعه انعكاس نيافته و انتظارات مردم از سياست گذاران باعث وضع قوانيني در جامعه شده كه مشكلات صندوق ها را بيشتر كرده است.
معاون وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي گفت: علت بحران زا بودن شرايط فعلي صندوق ها به دليل عملكرد نادرست آنها است كه به اشكال مختلف به سراغ بنگاه داري رفته اند و عامل ديگر نگاهي است كه نمايندگان مجلس، دولت ها و عموم مردم به اين صندوق ها داشته و دارند.
ميدري افزود: در اين سال ها دولت هاي مختلف امتيازاتي به مردم داده اند كه با منطق صندوق داري و بيمه اجتماعي ناسازگار است.
وي يكي از محورهاي اساسي براي اصلاحات اقتصادي را اصلاح وضعيت فعلي صندوق ها عنوان و ذكر كرد: دولت يازدهم اقدامات خود را در اين حوزه آغاز كرده و در برنامه ششم توسعه نيز وجود مشكل صندوق هاي بازنشستگي پذيرفته شده كه بايد در زمينه راه حل ها به توافق لازم برسيم.
وي با بيان اينكه رقابت ها و كشمكش هاي سياسي در مسائل متعدد وجود دارد و در حوزه مسائل امنيتي و مرزي كسي جرات ندارد ورود نابجا داشته باشد گفت: بايد در بسياري از حوزه هاي ديگر هم اين اجماع نظر ايجاد شود كه براي حفظ قدرت نبايد به منافع بازنشستگان كشور كه در صندوق ها تجميع شده دست اندازي كرد.
معاون وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي افزود: اگر اين اجماع صورت گيرد مي توان بحران صندوق ها را احصا كرد و نسبت به حل آنها اقدام نمود.
وي با بيان اينكه مشكل صندوق هاي بازنشستگي فقط خاص ايران نيست اظهار كرد: راهكارها و اصلاحات 10 ساله مي تواند صندوق هاي بازنشستگي كشوري را روي ريل و مسير اصلي برگرداند.
همايش توسعه پايدار با همت اتاق بازرگاني خراسان رضوي و تشكل هاي اين حوزه از روز چهارشنبه به مدت دو روز در مشهد برگزار شد.