به گزارش «انتخاب»، محمدرضا عارف در ديدار با اعضاي دفتر سياسي حزب مردمسالاري با قدرداني از فعاليتهاي مستمر،فعال و پوياي اين حزب و تمجيد از تلاشهاي دكتر كواكبيان دبير كل و شوراي مركزي و دفتر سياسي،گفت: حزب مردمسالاري از بدو تاسيس خود تلاش كرد مشي اعتدالي خود را حفظ كند و در دورانهاي پرتلاطم كه محدوديتهايي براي فعاليت احزاب ايجاد شده بود اين حزب توانست آهسته و پيوسته فعاليتهاي خود را تداوم دهد و اميدوارم در ادامه مسير نيز با منش و روش اعتدالي و حفظ هويت اصلاح طلبانه در تقويت مردم سالاري در كشور تلاش كند و در اجماع احزاب و جريانات سياسي اصلاح طلب در انتخابات آينده نقش آفرين باشد.
وي رمز ماندگاري فعاليتهاي حزبي را دوري از افراط و تفريط دانست و اظهار كرد: مهمترين وظيفه احزاب به استناد قانون اساسي و به استناد دنياي مردمسالار، جلب مشاركت موثر مردم در تمامي صحنههاست.
رئيس بنياد اميد ايرانيان ادامه داد: ما سازوكار مناسب در مقوله احزاب در كشور نداريم كه بخشي از اين مشكل به دليل تنگنظريها و بخش ديگر به دليل عدم وجود سازوكار اجرايي مناسب و تفكر از بالا به پايين است و اگر حزب شكل بگيرد راهي جز رشد از پايين به بالا نداريم؛ بايد همه تشكلها تقويت نظام تحزب در كشور را در چارچوب قانون اساسي مورد تأكيد قرار دهند و بر آن اهتمام بورزند.
وي يادآور شد: در دوره گذشته به دليل حاكم شدن نوعي نگاه امنيتي فعاليت احزاب با محدوديتهايي رو به رو شد و مسئولان وقت عمدتا اعتقادي به رشد فعاليتهاي حزبي نداشتند اما اگر منصفانه قضاوت كنيم در دولت فعلي مسئولان وزارت كشور تلاش قابل قبولي براي صدور مجوز فعاليت احزاب با گرايشهاي مختلف انجام دادند كه انشاءالله اين روند ادامه داشته باشد.
عارف تاكيد كرد: فعاليت احزاب كه در قانون اساسي جمهوري اسلامي اصول و بندهاي مختلفي را به خود اختصاص داده است فضا را براي مردمسالاري ديني باز مي كند و در اين مسير آنچه نصيب جامعه ميشود، پويايي و نشاط سياسي است.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام بخش ديگري از سخنان خود را به موضوع قانونگرايي و تمكين از قانون اختصاص داد و با يادآوري برخي قانون گريزيهايي كه در دولت گذشته وجود داشت،خاطرنشان كرد: همگان به خاطر دارند قانونگريزيهايي كه در دوره قبل شاهد آن بوديم چه بلايي بر سر كشور آورد و همچنان عوارض آن قانون گريزيها را شاهد هستيم .به همين دليل همه جريانات سياسي بايد خود را ملزم به تمكين از قانون بدانند و در اين بين اصلاح طلبان با كارنامه درخشاني كه مديران آن در دولت اصلاحات در تبعيت از قانون داشتند بايد الگوي همه جريانات سياسي در كشور باشند.
وي در پاسخ به اظهار نظر يكي از حاضرين در جلسه درباره نقش اصلاح طلبان در روي كار آمدن دولت تدبير و اميد گفت: نقش تفكر اصلاح طلبي در خلق حماسه 24 خرداد 92 و به تبع آن تشكيل دولت تدبير و اميد غير قابل انكار است و اگر كساني بخواهند اين نقش را ناديده بگيرند مرتكب خطاي فاحشي شده اند اما اصلاح طلبان به هيج وجه به دنبال به رخ كشيدن نقش خود در پيدايش فضاي ايجاد شده در دو سال اخير نبوده و نخواهند بود و تاكنون هيچگونه سهمي از دولت نخواستند و در آينده هم نخواهند خواست و مسئولان دولتي در اين خصوص مي توانند شهادت دهند.
عارف بر لزوم حمايت از دولت تدبير و اميد تاكيد كرد و گفت: در انتخابات مجلس آينده بايد تلاش شود جريان هواداران دولت و اصلاح طلبان به يك ليست واحد برسند و اگر هر يك از اين دو جريان بخواهند ساز جدايي بزنند مطمئنا با مشكلاتي جدي روبرو خواهند شد.