پيام نفت -رسانه خبري تحليلي نفت، گاز و انرژي : جزئيات مشاركت گازي ايران-ژاپن
شنبه، 16 شهریور 1392 - 16:30 کد خبر:20076

 
موسسه همكاري‌هاي بين‌المللي ژاپن (جايكا) و وزارت نفت به‌منظور كاهش حجم گازسوزي‌ها در پارس جنوبي به يك توافق رسيده‌اند و بر اساس اعلام مسئولان، هم اكنون حجم گازسوزي‌ها در اين هاب انرژي كشور حدود 77 درصد كاهش يافته است.

 

به گزارش بي باك به نقل از مهر، در حال حاضر 45 مشعل در پالايشگاه‌هاي گاز و مجتمع‌هاي پتروشيمي در منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس روشن هستند كه مطابق با گزارش‌هاي غير رسمي روزانه معادل 10 ميليون مترمكعب گاز در اين مشعل ها بدون استفاده مي‌سوزد.

از سوي ديگر در صورت راه اندازي فازهاي جديد پالايشگاهي در عسلويه پيش بيني مي شود با تكميل كامل فازهاي در دست اجراي اين ميدان مشترك تعداد كل مشعل هاي گازي به بيش از 70 مشعل افزايش يابد.

با اين وجود پروژه مشتركي بين وزارت نفت و موسسه همكاري‌هاي بين‌المللي ژاپن (جايكا) به منظور اجراي طرح تقويت مديريت زيست محيطي در صنايع نفتي حوزه خليج فارس و نواحي ساحلي آن به‌منطقه ويژه اقتصادي پارس تعريف و اجرايي شده كه يكي از برنامه‌هاي اين مشاركت كاهش حجم گازسوزي مشعل‌ها در اين هاب گازي خليج فارس است.

به منظور اجراي اين طرح زيست محيطي تاكنون كارشناساني از اين شركت ژاپني به منطقه عسلويه سفر كرده و ميزان آمادگي در شرايط بحران‌هاي آلودگي نفتي در خليج فارس، وضعيت زيست محيطي منطقه ويژه پارس به لحاظ كنترل آلاينده‌هاي هوا، آب، پساب و مديريت پسماند را مورد بررسي قرار داده اند.

كارشناسان جايكاي ژاپن پيش ازاين نيز سفرهايي را به ساير كشورهاي حوزه خليج فارس از جمله امارات، قطر و عربستان سعودي به منظور اجراي طرح تقويت سازي مديريت زيست محيطي در صنايع نفتي حوزه خليج فارس و نواحي ساحلي آن داشته است.

همزمان با اين توافق نشست مشتركي بين كارشناسان اين شركت ژاپني و مديران صنعت نفت و گاز ايران در عسلويه برگزار و در اين نشست مشترك ميزان مشعل‌سوزي و نرخ آلودگي هواي محيط مورد بررسي قرار گرفت و در نهايت راهكارهاي كوتاه مدت، ميان مدت و بلندمدت به‌منظور ارتقاي شرايط زيست محيطي منطقه در مبحث آلودگي هواي پيشنهاد شده است.

در اين بين مسئولان مجتمع گازي پارس جنوبي با تشريح برنامه‌هاي مديريت گازهاي همراه در پارس جنوبي، اعلام كرده‌اند: در سال‌هاي اخير متخصصان داخلي با بازنگري و بهينه كردن شرايط طراحي ميزان مجاز فلرينگ را 44 درصد كاهش داده‌اند به طوري‌كه در طول 6 سال گذشته تاكنون ميزان مشعل‌سوزي نسبت به خوارك دريافتي پالايشگاه‌ها 77 درصد كاهش يافته است.